Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi

Tony710 ::
Mah pri Samsungu sta samo 8 in 9 serije dobre ker sta del SUHD linije. Vse ostalo je drek. Jaz sem to vedel zato pa sem navalil na flagship 9-tko.
Moram rect da je to prvi tv (zamenjal sem jih ze vsaj 5, od samsunga, sonija in lg)) ki ima res brezhibno sliko. Niti kancka dse, cloudinga ali kaksne druge nevsecnosti ni zaznat. Verjetno k temu dosti pripomore tudi 10-bitna panela.
Pri Samsungu kupis ali js8500, js9000 ali pa js9500. Vse ostalo je bolj so so.
Btw, Alessio in kako ti je potem uspelo reklamirat tv ce pa so na dast rekli da je to kao normalno za lcd?
Moram rect da je to prvi tv (zamenjal sem jih ze vsaj 5, od samsunga, sonija in lg)) ki ima res brezhibno sliko. Niti kancka dse, cloudinga ali kaksne druge nevsecnosti ni zaznat. Verjetno k temu dosti pripomore tudi 10-bitna panela.
Pri Samsungu kupis ali js8500, js9000 ali pa js9500. Vse ostalo je bolj so so.
Btw, Alessio in kako ti je potem uspelo reklamirat tv ce pa so na dast rekli da je to kao normalno za lcd?

andrej69 ::
Pri Samsungu 7,treba nastavit nastavitve.Pri testu,serije 7 in 9,so bili parametri dokaj podobni,če sta bila televizorja pravilno nastavljena.Rec.709 standart povsem enak na obeh televizorjih,svetilnost še nekaj boljša na seriji 7,DSE enak,skaliranje HD vsebin povsem enako-odlično, DCI-P3 razpon barv,tukaj je boljši Samsung serije 9,in pa ansi kontrast s aktivnim lokalnim zatamnjenjem,tukaj je boljši tudi Samsung 9.
Razen nepreciznosti aktivacije smart led funkcije,se aktivira tudi nezaželeno globalno zatemnenje,ki zatemni
led diode.Zato problem z DSE.Lahko se globalno zatemnenje isključi,pa se zmanjša LED Backlight,za gledanje predvsem v mračnem prostoru.Skratka,treba se malo poglobit v nastavitve.
Razen nepreciznosti aktivacije smart led funkcije,se aktivira tudi nezaželeno globalno zatemnenje,ki zatemni
led diode.Zato problem z DSE.Lahko se globalno zatemnenje isključi,pa se zmanjša LED Backlight,za gledanje predvsem v mračnem prostoru.Skratka,treba se malo poglobit v nastavitve.

T-Majo ::
Moja izkušnja z Philipsom je katastrofalna. Zdaj bom eno leto starega prodal (če ga bom lahko).
Gre za serijo Philips 55" 55PFK6949.
- občasno se prižiga brez slike
- menjavanje programov je ZELO počasno
- vmesnik ZELO počasan
- ko ga prižgeš (če se že prižge slika) te prvo opozori da je miška in tipkovnica priklopljena, potem da kanalov ne more posodobiti itd penzijo dokačaš
- kjub temu da sem vse tehnologije izklopil, kot so dinamični kontrast, power saving itd, še vedno pri prikazu podnapisa kar naenkrat cel zaslon na full osvetli
- podnapisi nimajo šumnikov pri USB predvajanju
+ ambilight (ki ga čez čas ne vidiš več)
+ bere preko USB vse foramte, tudi 40gb velike MKVje
Kaj predlagate za menjavo? Kaj je trenutno in? Ne rabim nekega OS-a, je pa dobro, če lahko mogoče kdaj brskalnik ali youtube odprem, mora pa predvajati preko mreže, USBja ali zunanjega diska.
Je že čas 4K ali še počakamo leto ali dve?
- vmesnik ZELO počasan
- ko ga prižgeš (če se že prižge slika) te prvo opozori da je miška in tipkovnica priklopljena, potem da kanalov ne more posodobiti itd penzijo dokačaš
- kjub temu da sem vse tehnologije izklopil, kot so dinamični kontrast, power saving itd, še vedno pri prikazu podnapisa kar naenkrat cel zaslon na full osvetli
Kaj predlagate za menjavo? Kaj je trenutno in? Ne rabim nekega OS-a, je pa dobro, če lahko mogoče kdaj brskalnik ali youtube odprem, mora pa predvajati preko mreže, USBja ali zunanjega diska.

Moja izkušnja z Philipsom je katastrofalna. Zdaj bom eno leto starega prodal (če ga bom lahko).
- vmesnik ZELO počasan
Kar se tiče Philipsa,si imel smolo z Softwerjem.Modeli 2014 ,so imeli težave,kar se tega tiče.Kar se tiče tvojega vprašanja.Za koliko denarja,in ali boš gledal televizor večinoma direkt, ali iz kašnega večjega kota.

T-Majo ::
TV gledamo z 2.5m oddaljenosti. Občasno z 4m (iz Kuhinje). Sem se navadil 55'', čeprav bi bilo dovolj 48-50''. AMpak zdaj pač ne morem iti na manjše.
Gledamo torej direkt ja po večini.
Kot rešitev sem se ravno spomnil, da bi mogoče pri Telemachu zaprosil za Box in vrnil kartico. Potem bi TV samo prižgal in z Boxom uporavljal vse. Bi delno rešel zadevo.
PS: TV je tudi posodobljen.
Kot rešitev sem se ravno spomnil, da bi mogoče pri Telemachu zaprosil za Box in vrnil kartico. Potem bi TV samo prižgal in z Boxom uporavljal vse. Bi delno rešel zadevo.

Pri Samsungu 7,treba nastavit nastavitve.Pri testu,serije 7 in 9,so bili parametri dokaj podobni,če sta bila televizorja pravilno nastavljena.Rec.709 standart povsem enak na obeh televizorjih,svetilnost še nekaj boljša na seriji 7,DSE enak,skaliranje HD vsebin povsem enako-odlično, DCI-P3 razpon barv,tukaj je boljši Samsung serije 9,in pa ansi kontrast s aktivnim lokalnim zatamnjenjem,tukaj je boljši tudi Samsung 9.
Glede nepreciznosti zatemnitve, to drzi za vse razen za js9500. Ta pa ima kompleten full aray tako da je zadeva fantasticna.
In res ne mores primerjat 7 z 9 serijo in rect da so meritve podobne. To je neumnost. 7 in 9 sta kot noc pa dan.
Ves, vcasih clovesko oko opazi stvari ki jih noben test ne.

fpbs ::
Ves, vcasih clovesko oko opazi stvari ki jih noben test ne.![]()
Se pa čudim, da tvoje oko nič ne zapazi razlike v kvaliteti slike, ko gledaš nekoliko od strani. U vezi s JS9500 je zaslediti kar nekaj pritožb glede tega, in naj bi bila odlična slika samo, če sediš direktno pred TVejem. Po nekaterih podatkih je zapazno poslabšanje slike že pri kotu 10°. Pri kotu gledanja 17° pa kontrast pade kar za 50%.

Glede nepreciznosti zatemnitve, to drzi za vse razen za js9500. Ta pa ima kompleten full aray tako da je zadeva fantasticna.
In res ne mores primerjat 7 z 9 serijo in rect da so meritve podobne. To je neumnost. 7 in 9 sta kot noc pa dan.
Kot sem napisal,pa če se sprijazniš ali ne.Kar se tiče FALD osvetljenja, ne dela čudežev.Tudi 10 bitni panel,ti ne pomaga sedaj kaj dosti.Razen nekaj demo vsebin,nimaš kaj gledat v tej kvaliteti.Obstoječe vsebine, so lepše prikazane na 8 bitnem panelu, kot na 10 bitnem,kar se tiče nijans.Kar se tiče sedanjih vebin, izgledajo barve preveč prenaglašne in umetne na 10 bitnih panelih.Tako,da ni nekakšnih velikih razlik,med tema dvema televizorjema.

Se pa čudim, da tvoje oko nič ne zapazi razlike v kvaliteti slike, ko gledaš nekoliko od strani. U vezi s JS9500 je zaslediti kar nekaj pritožb glede tega, in naj bi bila odlična slika samo, če sediš direktno pred TVejem. Po nekaterih podatkih je zapazno poslabšanje slike že pri kotu 10°. Pri kotu gledanja 17° pa kontrast pade kar za 50%.
Ja, to je na zalost res. Kot gledanja je res slab, pac tipicno za VA panelo. Vsaka VA panela ima slab kot gledanja, a glede na to da sedimo direktno nasproti teveja, nam to niti ni tak problem. Bolj mi je vazen vrhunski kontrast, huda crnina in pa nobenega cloudinga, dse in podobnih virusev lcd tehnologije.
Pri lcd vsega pac ne mores imet. Ali zrtvujes kot gledanja za bozansko crnino in kontrast (VA) ali pa imas odlicen kot gledanja pa v ku... kontrast, clouding, dse in sivo namesto crne (IPS).
Za oboje je pac treba kupit OLED.

Kot sem napisal,pa če se sprijazniš ali ne.Kar se tiče FALD osvetljenja, ne dela čudežev.Tudi 10 bitni panel,ti ne pomaga sedaj kaj dosti.Razen nekaj demo vsebin,nimaš kaj gledat v tej kvaliteti.Obstoječe vsebine, so lepše prikazane na 8 bitnem panelu, kot na 10 bitnem,kar se tiče nijans.Kar se tiče sedanjih vebin, izgledajo barve preveč prenaglašne in umetne na 10 bitnih panelih.Tako,da ni nekakšnih velikih razlik,med tema dvema televizorjema.
Glede na to da je tvoj prvi odgovor kadar kdo sinfa cez philipsa ta da naj se pac poigra z nastavitvami, bom tudi jaz v tem primeru rekel enako. 9500 ima toliko raznih nastavitev topline barve in nians koze da si lahko nastimas tudi bolj hladno in manj saturirano barvo.
Da pa trdis da 10-bitna panela ne pripomore k boljsi sliki in manj cloudinga je pa res neumno.
Lahko ti slikam sliko js9500. Se pri dnevni svetlobi izgleda crna crna, kak sele v temnem prostoru. In to ob izklopljenem smart led.
Kot ze receno, edini minus je kot gledanja. Vse ostalo pa je res top za lcd.
No, itak da ga bo Panasonic cz950 ki ga dobim enkrat drug teden pokosil ampak kar se lcd tice, boljsega od js9500 ne dobis. In to se lahko prepricas na vsakem testu ki testira 9500. Ta in pa sony x940c sta top lcd teveja za leto 2015.

Kar se tiče kot gledanja Samsung in Lg.In pa črna barva na Lg televizorju.
Jaz sem ti postregel z podatki testov.Če razumeš, kako se testirajo televizorji,ali pač ne.To kaj pa vidi vsak posameznik,pa je druga stvar.
Glede na to da je tvoj prvi odgovor kadar kdo sinfa cez philipsa ta da naj se pac poigra z nastavitvami, bom tudi jaz v tem primeru rekel enako. 9500 ima toliko raznih nastavitev topline barve in nians koze da si lahko nastimas tudi bolj hladno in manj saturirano barvo.
Da pa trdis da 10-bitna panela ne pripomore k boljsi sliki in manj cloudinga je pa res neumno.
Lahko ti slikam sliko js9500. Se pri dnevni svetlobi izgleda crna crna, kak sele v temnem prostoru. In to ob izklopljenem smart led.
Kot ze receno, edini minus je kot gledanja. Vse ostalo pa je res top za lcd.
No, itak da ga bo Panasonic cz950 ki ga dobim enkrat drug teden pokosil ampak kar se lcd tice, boljsega od js9500 ne dobis. In to se lahko prepricas na vsakem testu ki testira 9500. Ta in pa sony x940c sta top lcd teveja za leto 2015.
Jaz sem ti postregel z podatki testov.Če razumeš, kako se testirajo televizorji,ali pač ne.To kaj pa vidi vsak posameznik,pa je druga stvar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

Glej, dejstvo je da boljse slike kot je na samsung js9500 in pa sony x940c ne bos dobil pri lcd kategoriji. In prav na podlagi testov sem kupil 9500. Se celo Cedric Demers (moderator na rtings.com) osebno mi je odgovoril na mail ko sem ga vprasal kateri je No.1 Lcd tv.
Seveda sem bral teste na vseh priznanih straneh ala rtings, cnet, hifi.net, hdtelevizija itd..
Tako da res ne vem od kje ti pobiras take teste kjer kao pise da imata 7 in 9 serija enake meritve.
Tole se mi res cudno zdi. Kak resen link mo4da? Izseki in citati niso tako verodostojni kot link.
In ce imata 7.in 9.serija "enake" rezultate, cemu potem razlika 2 jurja v ceni?
Sta potem tudi philips seriji 7 in 9 enaki?
Seveda sem bral teste na vseh priznanih straneh ala rtings, cnet, hifi.net, hdtelevizija itd..
Tako da res ne vem od kje ti pobiras take teste kjer kao pise da imata 7 in 9 serija enake meritve.
Tole se mi res cudno zdi. Kak resen link mo4da? Izseki in citati niso tako verodostojni kot link.
Sta potem tudi philips seriji 7 in 9 enaki?

Anney ::
TV gledamo z 2.5m oddaljenosti. Občasno z 4m (iz Kuhinje). Sem se navadil 55'', čeprav bi bilo dovolj 48-50''. AMpak zdaj pač ne morem iti na manjše.
Na zadnji firmware? QN141E_012.003.066.128 (Date published:2016-03-17)
Glede podnapisov spremeni kodiranje v nastavitvah.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Glej, dejstvo je da boljse slike kot je na samsung js9500 in pa sony x940c ne bos dobil pri lcd kategoriji. In prav na podlagi testov sem kupil 9500. Se celo Cedric Demers (moderator na rtings.com) osebno mi je odgovoril na mail ko sem ga vprasal kateri je No.1 Lcd tv.
Sta potem tudi philips seriji 7 in 9 enaki?![]()
Kar se testov tiče so službeni, tako da ti ne morem postreči z njimi.Kar se tiče Samsunga, gre seveda za odličen tv,toda tudi drugi nekateri modeli drugih znamk so odlični.Sem ti že enkrat pisal okoli tega.Tukaj gre za nijanse.

Na zadnji firmware? QN141E_012.003.066.128 (Date published:2016-03-17)
Glede podnapisov spremeni kodiranje v nastavitvah.
Saj potem kar prek boxa upravljas in je premikanje kanalov dosti hitreje kot sicer. Sem zrihtal ta box za mamin philips 4500 ki je pocasno prestavljal, zdaj pa je super. Pa se placljive vsebine imas, ki jih na modul kartici ni.

ima kdo ta televizor:
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Mocno odsvetujem. Sem kupil uf850, se pravi se 2 serije visje pa sem ga prodal ze prvi teden.
Ce ze lg, potem raje oled 910. Res da je le 1080p a vseeno. Oled je le oled.
Ga prodaja brat za 1400 eur.

Kar se tiče kot gledanja Samsung in Lg.In pa črna barva na Lg televizorju.
Ko gledam to sliko zgoraj, bi se brez premisleka odločil za LGeja, ker nikakor nebi mogel nepremično sedeti sredi sedežne. Drži, da je slika če gledaš točno pred TVejem na Samsungu lepša, toda samo malenkost iz tega kota, pa je slika že slabša kot na LGeju. Imam 3 metre dolgo sedežno + dober meter kot 90°. Včasih gledam na sredi sedežne, drugič na levi, ali na desni strani, leže...., včasih gledam iz jedilnega kota,ali iz kuhinje, pa mi je slika na mojem LGeju 8xxx vedno odlična. Mislim, da se veliko premalo pozornosti namenja kotu gledanja, posebno ko gleda TV več oseb.

Glede kota gledanja je samsung res slabsi (VA panela pac) toda poglej si kako slabe overall revjuje ima lg uf9500, kljub temu da je flagship model za lcd. Porazno res. Vsaj flagship model bi moral biti brezhiben. In upam si rec da ima Philips 9 serije stokrat lepso sliko kot lg uf9500.
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uf9...
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uf9...

Alessio983 je izjavil:
Glede dse pač od 5 opazi eden it ta sm js na žalost. Mogoče se bom navadil:)
Tudi jaz sem tak tic da me vsak flek na ekranu moti. Domaci pa me debelo gledajo ko reklamiram/prodam nov tv ces kaj je narobe z njim. Oni tega se opazijo ne, mene pa vse moti.

Tomson ::
Samsung JS9500 je bil do nedavnega (Poleg Sonya X930) defenitivno najboljši LCD TV. Kakšen mesec nazaj je to laskavo lovoriko prevzel Panasonic DX900. Primerjati npr. Samsung JU7000 in JS9500 je nesmiselno, ker kljub dejstvu, da je JU7000 odličen TV v praksi ni dorasel dražjemu bratu. Mogoče po kakšni lastnosti, a gledano overall ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Blazz ::
- vmesnik ZELO počasan
Kar se tiče Philipsa,si imel smolo z Softwerjem.Modeli 2014 ,so imeli težave,kar se tega tiče.Kar se tiče tvojega vprašanja.Za koliko denarja,in ali boš gledal televizor večinoma direkt, ali iz kašnega večjega kota.
Tudi 2015 modeli so imeli težave s softwareom.... tko da ni to nek enkratni feler pri philipsu

Samsung JS9500 je bil do nedavnega (Poleg Sonya X930) defenitivno najboljši LCD TV. Kakšen mesec nazaj je to laskavo lovoriko prevzel Panasonic DX900. Primerjati npr. Samsung JU7000 in JS9500 je nesmiselno, ker kljub dejstvu, da je JU7000 odličen TV v praksi ni dorasel dražjemu bratu. Mogoče po kakšni lastnosti, a gledano overall ...
Odlicno napisano.

random123 ::
SAMSUNG JU7500 za gledanje šport v hd obliki ( sportklub itd.. ) ter ostale hbo hd in razne blu-ray filme iz partisa bi bil vredu ? seveda 65" zanimajo me predvsem kakšne pomankljivosti ki jih lahko pričakujem

SAMSUNG JU7500 za gledanje šport v hd obliki ( sportklub itd.. ) ter ostale hbo hd in razne blu-ray filme iz partisa bi bil vredu ? seveda 65" zanimajo me predvsem kakšne pomankljivosti ki jih lahko pričakujem
Ce bi me vprasal za omenjeni model v 55" bi ti ga vsekakor svetoval. Ker pa sprasujes za 65" pa ne vem...65" je ze tako velik ekran da na njem zlahka opazis vsako odstopanje.
Ce ze mora bit 65" glej potem 8 serijo. Ce ni ovira denar seveda.
V 65" bi osebno gledal le najvisje serije, ne glede na proizvajalca.

Je ok, JU7000 je sicer isti a flat in cenejši, sicer pa če je opcija (300€ več), 65JS9000, top zadeva za šport! No, tudi naspošno overall odličen TV ... HdTvTest, AvForums ...

Crnobog ::
Pozdrav.
Po dolgem času sem zopet zbezal na plano account za tale forum, ker vidim, da ste v tejle temi kar znalci glede tega kar me zanima.
Torej, crknil nam je tv in kupujemo novega.
Vse kar vem zaenkrat je da naj bo velik 55" ali 60", ter da bi rad UHD, ker imam občutek, da se bo to kar nekako uveljavilo kot nek defacto standard za v bodoče in po vsej verjetnosti, se bo TV uporabljal tudi za igranje.
Kaj je trenutno "best buy"?. Recimo, da je budget nekje jurja in pol.
Najlepša hvala za odgovore.
Po dolgem času sem zopet zbezal na plano account za tale forum, ker vidim, da ste v tejle temi kar znalci glede tega kar me zanima.
Torej, crknil nam je tv in kupujemo novega.
Vse kar vem zaenkrat je da naj bo velik 55" ali 60", ter da bi rad UHD, ker imam občutek, da se bo to kar nekako uveljavilo kot nek defacto standard za v bodoče in po vsej verjetnosti, se bo TV uporabljal tudi za igranje.
Kaj je trenutno "best buy"?. Recimo, da je budget nekje jurja in pol.
Najlepša hvala za odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Crnobog ()

Ta trenutek je situacija sledeča. Pri 60" ni nič pametnega. Ali 55" ali 65". Pri 55" imaš na voljo precej solidne modele Sony X8509C ali Samsung JU7000/7002/7090 za ceno okoli 1.500EUR. Oba sta 2015 modela, letošnji Sony X850D je zaradi IPS panela žal slabša izbira, Samsunga še ni. Sony X8509C sicer podpira HDR, Samsung ne. A okoli HDRa je trenutno še toliko nejasnega da je težko kaj napovedat, sicer pa tudi na omenjenem Sonyu to ni HDR kot je zamišljen. Še ena dobra opcija je nov 2016 model 58" Panasonic 58DX780, ki pa je nad budgetom, v tujini se ga dobi za 1800EUR, v Sloveniji ga še nisem zasledil ... Nad budgetom je tudi odlični Samsung JS9000, ki pa je že 400EUR nad budgetom ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

wini ::
Ne ker je bilo že večkrat omenjeno da če nočeš imet cloudinga in DSE efekta na panelu vzemi vsaj 7000 serijo pri samsungu

Tomson, tegale js9000 sem tudi gledal v BB a sem potem raje kupil js9500 zaradi full array. A mi je kar malo zal saj bi za skoraj 1000 eur manj dobil skoraj enako hudo sliko. Sicer ne vem zakaj a js9000 ima ponekod se visje ocene od js9500 pa ceprav nima tako natancnih diming con.
Na rtings.com je js9000 oznacen kot najboljsi lcd tv leta 2015.
Na rtings.com je js9000 oznacen kot najboljsi lcd tv leta 2015.

Tudi pri seriji 7 so podobne težave a v manjši meri, sicer pa je ista pesem s Sony X850C serijo. V tem cenovnem rangu pač "quality control" žal ni na nivoju flagship modelov, pa še tam so težave s paneli, če smo čisto iskreni... Je pa izredno pomembno, kot je tudi že Andrej malo nazaj omenil, Samsung serija JU7000 je "out of the box" precej nenavdušojoča, je potrebno malo prenastavit zadeve, potem je slika precej boljša.
Se pa ugodno dobi tudi JS8000 serija, ki je že SUHD, HDR, WiderColorGamut, se pravi bolj "futere proof", predvsem na papirju, po testih sodeč velike razlike med JU7000 ni, ampak glede na to, da je že cena skoraj tam tam je za razmislit...
@Tony710
Saj veš kako je pri teh flagship modelih, so defenitivno najbolje kar lahko dobiš, ampak za tistih 10-20% boljšo sliko plačaš tudi do 50% višjo ceno. Ali je vredno ali ne pa vsak presodi zase! ;)
Se pa ugodno dobi tudi JS8000 serija, ki je že SUHD, HDR, WiderColorGamut, se pravi bolj "futere proof", predvsem na papirju, po testih sodeč velike razlike med JU7000 ni, ampak glede na to, da je že cena skoraj tam tam je za razmislit...
@Tony710
Saj veš kako je pri teh flagship modelih, so defenitivno najbolje kar lahko dobiš, ampak za tistih 10-20% boljšo sliko plačaš tudi do 50% višjo ceno. Ali je vredno ali ne pa vsak presodi zase! ;)

Ja, glede Sony x850c, ga imamo doma v kuhinji. In ceprav je slika zelo lepa ima pa podpovprecno interpolacijo. Cim premaknes slider od de-blurr na vec kot 3 (ima od 1 do 5) zacne slika hudo trest kar je sila motece. Slika trese kot na kaksnem starem katodniku.
Tako da kdor rad gleda tv z interpolacijo na full, ga bo to zelo motilo.
Pri Samsungu tega ni, dam lahko deblurr in dejudder na 10 pa ne bo treslo slike.
Tako da to je en in edini minus sonija 850
Tako da kdor rad gleda tv z interpolacijo na full, ga bo to zelo motilo.
Pri Samsungu tega ni, dam lahko deblurr in dejudder na 10 pa ne bo treslo slike.
Tako da to je en in edini minus sonija 850

V zadnjih štirih objavah nisem razumel naslednjih "buzzwordow":
* clouding
* DSE efekt
* full array
* dimming cone
* SUHD
* HDR
* WiderColorGamut
Očitno si moram malo prebrat o teh stvareh
.
* clouding
* DSE efekt
* full array
* dimming cone
* SUHD
* HDR
* WiderColorGamut
Očitno si moram malo prebrat o teh stvareh

wini ::
clouding je izraz ki pomeni da je zaslon kot da bi imel oblake ... se pravi svetlejši in temnejši deli ko gledaš belo oz sivo oz črno sliko.
Neenakomerna osveltlitev
DSE = dirty screen efect, izgleda kot da je umazan zaslon
dimming cone so cone za lokalno zatemnjevanje slike. Ker črna ni popolnoma črna razen pri OLED uporabljajo lcd tehniko zatemnjevanja po delčkih
SUHD = smart tv ultra HD (upam da se ne motim tukaj pri S)
HDR = high dinamic range ... večji dinamični razpon, temna je bolj temna, svetla je bolj svetla
widercolorgamut = prikaz več barv ... večji razpon, malo si preberi o tem na netu, je ogromno napisanega o tem
pa za ostalo tudi velja, verjamem da če vsak ta izraz vpišeš v google ti ponudi razlage kaj pomeni kateri, tako da ne bodi lenoba pa malo preberi tudi sam
Neenakomerna osveltlitev
DSE = dirty screen efect, izgleda kot da je umazan zaslon
dimming cone so cone za lokalno zatemnjevanje slike. Ker črna ni popolnoma črna razen pri OLED uporabljajo lcd tehniko zatemnjevanja po delčkih
SUHD = smart tv ultra HD (upam da se ne motim tukaj pri S)
HDR = high dinamic range ... večji dinamični razpon, temna je bolj temna, svetla je bolj svetla
widercolorgamut = prikaz več barv ... večji razpon, malo si preberi o tem na netu, je ogromno napisanega o tem
pa za ostalo tudi velja, verjamem da če vsak ta izraz vpišeš v google ti ponudi razlage kaj pomeni kateri, tako da ne bodi lenoba pa malo preberi tudi sam

Saj sem se že lotil googlanja. Nisem pričakoval, kaj šele zahteval, da kdo podpre mojo lenobo. Vseeno Hvala za odgovor.

Blazz ::
kje je zdaj "tisti" z izjavo, da so philipsi out of the box že super kalibrirani. flatpanelshd stran:
http://www.flatpanelshd.com/review.php?...
Sploh se ga ne da skalibrirati....
Calibration
A few years ago, Philips introduced "ISF Day" and "ISF Night" picture modes in its TVs, and we applauded the change. These are not available on 7600 even though some of Philips' other 2015 TVs feature them. Instead, Philips has simplified its menu options to only offer very basic settings for picture calibration.
Unfortunately that means that we cannot do much - and that shows. The out-of-box settings are horrible with extremely saturated and unnatural colors. The best profile is the one called "Movie" but it is not very good. There is still far too much blue in the color balance, making everything look cold and bluish. Even after many adjustments we were unable to reach a satisfying result. There are simply no setting options to correct the bad choices that Philips have made, and it is clear that Philips has not made it a priority to reproduce colors in accordance with the standards of the industry.
A disappointing result.
http://www.flatpanelshd.com/review.php?...
Sploh se ga ne da skalibrirati....
Calibration
A few years ago, Philips introduced "ISF Day" and "ISF Night" picture modes in its TVs, and we applauded the change. These are not available on 7600 even though some of Philips' other 2015 TVs feature them. Instead, Philips has simplified its menu options to only offer very basic settings for picture calibration.
Unfortunately that means that we cannot do much - and that shows. The out-of-box settings are horrible with extremely saturated and unnatural colors. The best profile is the one called "Movie" but it is not very good. There is still far too much blue in the color balance, making everything look cold and bluish. Even after many adjustments we were unable to reach a satisfying result. There are simply no setting options to correct the bad choices that Philips have made, and it is clear that Philips has not made it a priority to reproduce colors in accordance with the standards of the industry.
A disappointing result.

Btw, SUHD ne pomeni smart ultra hd ampak "samsung ultra hd" linija v katero spadajo 3 modeli. Js8500, js9000 in js9500. Pomeni wider color gamut, hdr, nanokristali, octa core procesor ter 10-bitna panela.
In ta SUHD ni tam kar za okras ampak dejansko pomeni odlicno sliko. V bistvu so omenjeni 3 modeli edini pri Samsungu ki nimajo problemov tipa clouding, dse, bleeding in podobno.
In ta SUHD ni tam kar za okras ampak dejansko pomeni odlicno sliko. V bistvu so omenjeni 3 modeli edini pri Samsungu ki nimajo problemov tipa clouding, dse, bleeding in podobno.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: fpbs ()

Kaj pa tole?
http://www.samsung.com/us/video/tvs/UN6...
Verjetno sploh ni na voljo v EU?
Ne, tale model je za US. Evropa ima oznako UE, US pa UN.
Imas pa pri nas mislim da na voljo js7500.

Btw, SUHD ne pomeni smart ultra hd ampak "samsung ultra hd" linija v katero spadajo 3 modeli. Js8500, js9000 in js9500. Pomeni wider color gamut, hdr, nanokristali, octa core procesor ter 10-bitna panela.
Če me spomin ne vara SUHD pomeni Super UHD. To je Samsungova oznaka za Quantom dot TVeje.
(Tony, po pomoti sem prtisnil, da se tvoj zgornji post zbriše.)

J.McLane ::
kje je zdaj "tisti" z izjavo, da so philipsi out of the box že super kalibrirani. flatpanelshd stran:
Od kar spremljam to temo se ne spomnim takšne izjave, pa bi se verjetno jo, ker konec koncev sem tudi kupil Philipsov TV in sem točno vedel, da ne sme nihče videti slike preden je sam ne nastavim

Plusi:
- cloudinga in bleadinga ni (rad bi videl heroja, ki dobi Samsunga za to ceno brez problema)
- kontrast je na dokaj dobri ravni
- kodi z "AdvancedSettings" deluje dovolj dobro, da bom upokojil namenski HTPC
- GoogleCast, sicer ima svoje muhe ampak zaenkrat meni deluje
Minusi
- Barve, bolj kot gre na črno bolj je modra
- vidni kot tipičen za VA panel
- potrpljenje po pritisku na tipko, če se TV slučajno spomni da mora nekaj premleti v ozadju, sicer je odzivnost zadovoljiva
- ne igram iger tako da nebi vedel kakšen je input lag
Ne vem kako bi bilo če bi gledal TV za 1k EUR ampak za 500 EUR je difinitivno med best buy.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: J.McLane ()

Fbs, najbrz imas prav ja. Super ultra hd bo ja.
Jmclane, se moram kar strinjat s tabo glede tega da philipsovi nizji rangi nimajo tako izrazitega cloudinga kot samsungovi nizji. A kar me moti pri philipsih (izuzeti so seveda flagship modeli 8 in 9 serije) da imajo bolj slabo percepcijo globine. To pa je pri tvjih ena najpomembnejsih lastnosti ki poskrbi za immersion.
Philipsi do 8 serije imajo prevec povrsinsko sliko.
Jmclane, se moram kar strinjat s tabo glede tega da philipsovi nizji rangi nimajo tako izrazitega cloudinga kot samsungovi nizji. A kar me moti pri philipsih (izuzeti so seveda flagship modeli 8 in 9 serije) da imajo bolj slabo percepcijo globine. To pa je pri tvjih ena najpomembnejsih lastnosti ki poskrbi za immersion.
Philipsi do 8 serije imajo prevec povrsinsko sliko.

Ja, globinski ucinek slike. Nekateri bolj poceni modeli imajo bolj "povrsinsko" sliko medtem ko imajo kaksni drazji dobro "globino" slike ki gledalca postavi bolj v center dogajanja.

car100 ::
Od kar spremljam to temo se ne spomnim takšne izjave, pa bi se verjetno jo, ker konec koncev sem tudi kupil Philipsov TV in sem točno vedel, da ne sme nihče videti slike preden je sam ne nastavimZakaj sem se tako odločil? Ker sem za 480 EUR dobil 48" Android TV.
Plusi:
- cloudinga in bleadinga ni (rad bi videl heroja, ki dobi Samsunga za to ceno brez problema)
- kontrast je na dokaj dobri ravni
- kodi z "AdvancedSettings" deluje dovolj dobro, da bom upokojil namenski HTPC
- GoogleCast, sicer ima svoje muhe ampak zaenkrat meni deluje
Minusi
- Barve, bolj kot gre na črno bolj je modra
- vidni kot tipičen za VA panel
- potrpljenje po pritisku na tipko, če se TV slučajno spomni da mora nekaj premleti v ozadju, sicer je odzivnost zadovoljiva
- ne igram iger tako da nebi vedel kakšen je input lag
Ne vem kako bi bilo če bi gledal TV za 1k EUR ampak za 500 EUR je difinitivno med best buy.
Kako imaš pa Kodi urejen? Preko mreže?? Za to ceno vsekakor odličen nakup ;) Samsung namesto da bi defektne plošče zmetu direkt v smeti zamiži in poturi v 6 serije :D potem pa smo tam kjer smo.

J.McLane ::
Imam NAS od WD in TV priklopljen preko Lan. Moral sem samo nastavit buffer sicer je štekalo. Naslednji projekt bo spravit gor IPTV.