» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
80 / 223
»»

mat xxl ::

Ja da ne odkrivam tople vode......

..........za znanko rabim nabavit čim večji TV, lahko lanski model, budget do 1000 eur velikost 55 bi bila odlična, do sedaj so imeli Sony ne rabi biti 3 d , lahko je malo smart HD bo OK, ne rabi 4000K , ambrilight bi sedel, samo Philipsa, kjer so same težave ji ne upam svetovati, drugi pa, kot vem nimajo .... torej kak nasvet ... sicer je časa do začetka Decembra.

starboi ::

mat xxl je izjavil:

..........za znanko rabim nabavit čim večji TV, lahko lanski model, budget do 1000 eur velikost 55 bi bila odlična, do sedaj so imeli Sony ne rabi biti 3 d , lahko je malo smart HD bo OK, ne rabi 4000K , ambrilight bi sedel, samo Philipsa, kjer so same težave ji ne upam svetovati, drugi pa, kot vem nimajo .... torej kak nasvet ... sicer je časa do začetka Decembra.

Pa ste si prebrali kakšno stran v tej temi ?

andrej69 ::

mat xxl je izjavil:

Tukaj imaš nakaj predlogov.Z temi philips tvji nikakršnih težav.
Philips LED LCD TV 55PFS8209
Philips LED LCD TV 55PFT6550/12(model 2015)
Tv 55PFS7189/12 LED TV PHILIPS
Sony TV Bravia KDL-55W805CB
Tv KDL55W755CB LED TV SONY
Tv 55LF632V SMART TV LG
Tv UE55H6670ST 3D SMART LED SAMSUNG

Vsi ti tvji so odlični za takšno ceno.Izbira pa je seveda tvoja.

wexor ::

issak je izjavil:

wexor je izjavil:

Kako pa je z aplikacijo popcorn time? Se da to inštalirat direkt na te smart tvje al je potrebno za to priklapljat računalnik?

Glede na to ta je aplikacija itak piratsto (torrenti so zadaj), je verjetno ne bodo proizvajalci dali zraven predinštalirane. Za LG Webos lahko na netu pogledaš katere aplikacije so na voljo, ravno tako android TV, ampak verjetno boš moral PC priklopit. Samo da veš da je to čisto enako kot da vlečeš torrente dol, če slučajno nisi vedel.

A ni popcorn neki takega kot netflix?

m0LN4r ::

Haha, ne, to je isto kot fartis pa torrenti
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

bandidosss ::

Kaj pa LG 49LF630V, je vreden 630eur? Od srede bo namreč naprodaj v Leclercu ...

MrStein ::

m0LN4r je izjavil:

To je zelo posplošeno ali celo mimo.

Popcorn je program, ki ti na ekranu nariše ličen spisek filmov (v obliki sličice in naslova in osnovnih podatkov, oceno), ki jih lahko sortiraš ali iščeš po ključni besedi in potem s klikom začneš gledat izbrani film.
Brezplačno.*
Če dela na TV aparatih sicer ne vem.
Kaj se odzadaj dogaja pa Janeza Slehernika ne zanima.

* - kar pomeni da je "na meji legalnosti"
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

flameir ::

MrStein je izjavil:

Je kar popolnoma nelegalno, le vprašanje časa je, koliko časa bo platforma še živela.

bandidosss je izjavil:

Kaj pa LG 49LF630V, je vreden 630eur? Od srede bo namreč naprodaj v Leclercu ...

Tukaj si prečitaj,pa se sam odloči.
http://hdtelevizija.com/2015/07/09/lg-3...

psytoma ::

Za starše iščem nek tv okoli 40 inčev, proračun nekje okoli max 350€, podpora youtube in h264 kodek +dts zvok, bi spadalo kaj v ta rang

wexor ::

MrStein je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

To je zelo posplošeno ali celo mimo.

Popcorn je program, ki ti na ekranu nariše ličen spisek filmov (v obliki sličice in naslova in osnovnih podatkov, oceno), ki jih lahko sortiraš ali iščeš po ključni besedi in potem s klikom začneš gledat izbrani film.
Brezplačno.*
Če dela na TV aparatih sicer ne vem.
Kaj se odzadaj dogaja pa Janeza Slehernika ne zanima.

Sm šel potem še enkrat preverjat in sem videl, da je netflix plačljiv kar je potem neke vrste "VOYO", popcorn pa vemo za kaj se gre ja. Mislil sem da je tudi netflix neplačljiv.

Vens ::

potrebujem UHD TV. Smart me ne zanima, ker uporabljam zunanjo napravo. TV bo služil le kot panel.

Torej:
UHD
>=55"
3D zaželjen.
budget < 1300€
Kaj predlagate?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vens ()

Cosmo ::

Jaz sem v tem rangu vzel lanski LG 55UC970V v Harveyu.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Vens je izjavil:

potrebujem UHD TV. Smart me ne zanima, ker uporabljam zunanjo napravo. TV bo služil le kot panel.

Torej:
UHD
>=55"
3D zaželjen.
budget < 1300€
Kaj predlagate?

Nekaj predlogov.Vsi odlični tvji.

Philips 4K LED TV sprejemnik 55PUS7150/12 (vrhunska slika)model 2015
LG LED TV 55UC970
55UF776V UHD 4K SMART TV LG
55UF680V UHD 4K SMART LG
SAMSUNG UE55JU6472
PANASONIC LED TV TX-55AX630E

kozorog ::

Malce napamet odgovorim glede philipsa,da verjamem ,da ima sliko zelo solidno,ampak kvaliteto panela ima morda verjetno malo premalo Hz ker ima 50hz verjetno okoli 800PMR-Hz.Samo to me moti pri njem,ce se prav spomnem glede hercov.
Sam mam philipsa 7 serijo tudi 2014 model in sem zadovolen zaenkrat cisto,posebej ker ima 100Hz panel(800PMR-Hz) in sluzi vecinoma kot monitor nastavlen na 100Hz progresiv prek nvida kartice komot dobim 100,prek ATI nazalost malo tezav ,ce je edit costum resoucija nastavlena na 100Hz potem izklopi zvok prek hdmi kabla??Drugace dela.
Vglavnem verjetno so bolsi vsi tele drugi modeli glede panela,ampak ni pa ambilighta.Zdej kaj je komu bolj in kako vidi sliko v zivo se pa sam vsak odloci,definitivno so vsi tele nasteti vredu tv-i.Mene bi zelo verjetno zamikal prvi Lg..
Pisano prek philips smart tv.

kozorog ::

m0LN4r je izjavil:

mAXTER je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

@andrej69
Novejši 4K tvji imajo HEVC strojni dekoder, ki ga FHD nimajo. Če ima HEVC bo prebavil vse, kar bo v naslednjih 10 letih prišlo.
FHD pa imajo 99% samo mpeg4 (h.264), če že gledamo.

Odvisno od FHD tv-ja..recimo lanski Samsungov model H6400 podpira tudi h.265;

LINK

Zelo koristno na fhdju, ni kaj.

@Issak
Če misliš na HDMI2.0 ga ima 970 in vhodni refresh rate na TVjih ni vedno enak na vseh modelih.
To boš moral preverit. 100hz ? Preko HDMI ? Kar se 4K tiče, tam ne rabiš 4xMSAA oz. AA. ker ti to že resolucija naredi naravno.

Ja jaz dobim prek HDMI na svojem philipsu 100Hz in veliko jih dobi,je pa res ,da moras nardit costum resolucijo.So postopki na netu kako t nardit in za ati in nvidia kartice in z nvidia lazje gre,ni pa receno,da na vseh tv prime,pa ceprav naj bi mel panel pravi 100Hz.Moj model je 2014 PFK7179 in dela bp.

issak ::

LG 43UF680V UHD SMART LED Televizor - 4K 43" za 555€
http://www.edigital.si/led-tv-sprejemni...

to mi deluje ugodno. Kaj mu manjka? Lahko sploh preko HDMI sprejme 4K/60FPS? Piše HDMI, nikjer ni omenjen HDMI 2.0
Vidim da je bolj skop s priključki, ampak več kot 2 HDMI verjetno ne bom rabil.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

DarwiN ::

Issak, seveda ima hdmi 2.0 in sprejme 4k@60Hz.. Nič kaj mu ne manjka.. VP9 decoder za youtube mu manjka, tko da nisi future proof, če bi slučajno to kdaj uporabljal.. In sicer zato, ker VP9 potrebuje dost procesorske moči in 680 model ima prešvoh cpu... 695 model in višji imajo boljši cpu in VP9 podporo..

Vsi pa imajo visok input lag... LG pač.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

Issak, seveda ima hdmi 2.0 in sprejme 4k@60Hz.. Nič kaj mu ne manjka.. VP9 decoder za youtube mu manjka, tko da nisi future proof, če bi slučajno to kdaj uporabljal.. In sicer zato, ker VP9 potrebuje dost procesorske moči in 680 model ima prešvoh cpu... 695 model in višji imajo boljši cpu in VP9 podporo..

Vsi pa imajo visok input lag... LG pač.

Hm, youtube se da rešiti, input laga pa ne ravno. Za PC igre potem nebi bil ok? Dirt Rally, GTA5, Just cause 3, Mirrors Edge 2?
Tale ki si ga linkal, je kakšen 2-3" večji model? edit: samo 60"... ne rabim...

Je tale vreden dodatnega denarja?:
http://www.edigital.si/led-tv-sprejemni...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

Ne, s 4k LGjem ne moreš igrat iger... Če misliš priklopit na PC, potem imaš opcije samo Samsung in Sony.. Sony TV je najboljši, ampak v Evropi še niso izdali firmware za 4:4:4 barve (bojda bi naj izšel vsak hip).. Sony je IPS, non-PWM in še FHD@120Hz podpira.. Skratka, ni boljšega pod soncem, dokler ne pride OLED po dostopni ceni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

DarwiN je izjavil:

Ne, s 4k LGjem ne moreš igrat iger... Če misliš priklopit na PC, potem imaš opcije samo Samsung in Sony.. Sony TV je najboljši, ampak v Evropi še niso izdali firmware za 4:4:4 barve (bojda bi naj izšel vsak hip).. Sony je IPS, non-PWM in še FHD@120Hz podpira.. Skratka, ni boljšega pod soncem, dokler ne pride OLED po dostopni ceni.

Hvala za odgovor, bom opustil LG.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/k...
tole potem?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

Tale je 1080p.. Sem mislil, da ciljaš na 4k?

DarwiN je izjavil:

Vem da je, ampak 4K sony je predrag...
Je kakšen 43" 4K samsung za ugodno ceno?

Dr_M ::

Ne, s 4k LGjem ne moreš igrat iger...

A to velja le za 4k?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

issak je izjavil:

DarwiN je izjavil:

40 in 48. Tile so vsi super. 6400 ali 6500 serija. Raven ali upognjen. A 48 ti ni kul?

Dr_M je izjavil:

Ne, s 4k LGjem ne moreš igrat iger...

A to velja le za 4k?

Prej ko slej, ja.. LG ne slovi po dobrem input lagu, ampak eni FHD imajo ~30ms, kar je kul... Medtem pa tile 4k vsi okrog 60, kar pa je že moteče. Že pri premikanju miške opaziš minimalen lag.

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

Prej ko slej, ja.. LG ne slovi po dobrem input lagu, ampak eni FHD imajo ~30ms, kar je kul... Medtem pa tile 4k vsi okrog 60, kar pa je že moteče. Že pri premikanju miške opaziš minimalen lag.

Jest imam 55LA6918 (model 2013) in sem se na zacetku precek ubadal z input lagom, ki je bil precej velik, na opciji za racunalnik, je pa popolnoma izginil. Sem sprobal tudi nekaj hitrih iger in ni bilo zaznat laga. Zato me zanima, kaj je sedaj drugace pri 4k?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

DarwiN je izjavil:

issak je izjavil:

DarwiN je izjavil:

40 in 48. Tile so vsi super. 6400 ali 6500 serija. Raven ali upognjen. A 48 ti ni kul?

48" je kuj dražji... bodo okoli božiča kakšne ugodne akcije? :D

Dr_M je izjavil:

Jest imam 55LA6918 (model 2013) in sem se na zacetku precek ubadal z input lagom, ki je bil precej velik, na opciji za racunalnik, je pa popolnoma izginil. Sem sprobal tudi nekaj hitrih iger in ni bilo zaznat laga. Zato me zanima, kaj je sedaj drugace pri 4k?

Kaj naj ti rečem. 4k je pač novejša tehnologija (več podatkov se pretaka, večja procesorska moč) in še niso vsega dodelali, tako preko hardwareja kot preko firmwareja..

Who knows.. Nekaj ceneje zagotovo bo. Sej cene ves čas počasi padajo. Ampak potem lahko večno čakaš, a ne..

A zdaj BigBangu usranemu bi dal 740 za zgornji LG, ki si ga linkal... 770 je pa preveč za tega Samsunga, ali kako? :D

Zgodovina sprememb…

DarwiN je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Kaj naj ti rečem. 4k je pač novejša tehnologija (več podatkov se pretaka, večja procesorska moč) in še niso vsega dodelali, tako preko hardwareja kot preko firmwareja..

Who knows.. Nekaj ceneje zagotovo bo. Sej cene ves čas počasi padajo. Ampak potem lahko večno čakaš, a ne..

A zdaj BigBangu usranemu bi dal 740 za zgornji LG, ki si ga linkal... 770 je pa preveč za tega Samsunga, ali kako? :D

Sony je bil, ampak ja sej maš prav, vseeno bi raje nekaj za 600 kot za 700. Počakat itak morm mal, ker ga še vsaj 2 meseca nimam kam dat, ampak že to da vem da LG ni za igre je neki, da jih sploh ne gledam. Če bi slučajno najdu kašno akcijo ki bi bila vrhunsko odlična bi ga kupil že prej pa bi počakal v škatli ta čas, ampak prej morm jz vse vedet na kaj morm pazit pa tko.

danc2 ::

Pomoč,zanima me kolko je vreden tak tv,star cca 6 mesecev?

http://www.lg.com/uk/tvs/lg-55UB820V#re...

http://www.bolha.com/avdio-in-video/vid...

danc2 je izjavil:

Pomoč,zanima me kolko je vreden tak tv,star cca 6 mesecev?

http://www.lg.com/uk/tvs/lg-55UB820V#re...

http://www.bolha.com/avdio-in-video/vid...

Heh, tega dilerja poznam osebno. Mogoče 100€ previsoka cena za moj okus, glede na to da dobiš novega Samsunga za 200€ več, medtem pa je ta LG 2014 model.

Tega rajš zbij na 800€ in vprašaj po garanciji, pa si zmagal.

sulaco ::

Samo za info: nabavil Sony TV z androidom. Naložil KODI (XBMC) iz google play-a in zadeva špila brez problemov 1080P iz oddaljenega PC-ja (travniki)...tako sem se končno znebil glasnega HTPC-ja.....meni je hiter-nič zatikanja.....Zelo zadovoljen!

Blazz ::

sulaco, poizkusi še 4k

Invictus ::

@sulaco

Kateri model? Koliko te je prišlo?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

OK.d ::

Ali imaš tv priključen na AV?
Kako je z Dolby TrueHD in DTS-HD Master Audio lossless audio-podpira tv?
LPOK.d

MooM ::

Kateri TV je best buy:
- 48" za 500€
- 40" za 400€
Ne rabim 3D in ostalih bombončkov. Glavno da user interface deluje tekoče in uporabniku prijazno.

Blazz ::

MooM je izjavil:

Kateri TV je best buy:
- 48" za 500€
- 40" za 400€
Ne rabim 3D in ostalih bombončkov. Glavno da user interface deluje tekoče in uporabniku prijazno.

standarden problem: low end PCji majo low end CPUje in delujejo počasi. 3d in ostali bombončki so pač nekaj kar pride zraven.

Ima kdo izkušnje, z tema dvema televizorjema:
LG 55LF632V
Sony 55W805

Trocki ::

Sedaj iščem še (poceni) stenski nosilec za Sony KDL-48w705c. Nujno rabim zasuk levo-desno ter nagib gor-dol.
Kaj takega recimo. Še kakšen predlog mogoče.

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
https://www.mimovrste.com/nosilci-stoja...

@Trocki, nosilec se naroči na Ebayu, ne pri naših oderuhih:

Klik, klik.

Mogoče res prek ebaya naročim.
Drugače je tudi ta precej ugoden. http://digitklik.si/izdelek_STENSKI-NOS...
Rabim pa takega, ki se ga da premikat brez odtegovanja vijakov, ampak lepo enostavno ročno.

Delna odločitev je padla.
Najbolj se nagibam k temu modelu, pa me zanima kako se obnese enojna roka, da se ne bo čez leto ali dva vse skupaj povesilo.
http://www.ebay.de/itm/LCD-Plasma-TV-Wa...

Drugače pa pogledujem še proti temu, samo ne vem kako je z premikanjem ne da prej odšraufam vijake.
http://www.ebay.de/itm/TV-FERNSEHER-WAN...

Invictus ::

"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

@Trocki, nič bat, imam sam takšno enojno roko in seveda vse štima.. Ti nosilci so delani za ~40-70kg, medtem pa so TVji vsako leto lažji.. Takšni 48-colski so bili še pred ~petimi leti težki 25-30kg, danes pa le še dobrih 10kg.

tomy5 ::

Ima kdo izkušnje s tem oz ga je kdo že kupil ?
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/6...

cENA JE KR ZELO DOBRA ZA 4K IN 60"

LG 60UF695V

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tomy5 ()

rini ::

Kako mnenje o TV Samsung UE55J6170 za 700 eur? Ne najdem podatka o osveževanju!

jaka91 ::

kopujem tv pa me zanima mnenje za ta tv:
http://www.ekupi.si/TV-sprejemnik-SAMSU...

za tv bi drugače dal nekje 400evrou rad bi okol 48". uporabljal bi ga za xbox 360 igre, pa za gledanje filmov Full HD 1920 × 1080.

dodatno me pa še zanima kaj je dobro gledati pri nakupu tv-ja, in kako vem kere kodeke mora imeti da mi bo za vse filme delal zvok in slika?

jaka91 je izjavil:

kopujem tv pa me zanima mnenje za ta tv:
http://www.ekupi.si/TV-sprejemnik-SAMSU...

za tv bi drugače dal nekje 400evrou rad bi okol 48". uporabljal bi ga za xbox 360 igre, pa za gledanje filmov Full HD 1920 × 1080.

dodatno me pa še zanima kaj je dobro gledati pri nakupu tv-ja, in kako vem kere kodeke mora imeti da mi bo za vse filme delal zvok in slika?

Za takšen denar res ne dobiš nič..

rini ::

Insan3Lik3 ::

tudi jaz se počasi odločam za nakup novega tv in me zanima ali naj kar vzamem 48h6400 za 630€ iz extreme-digital ali se da dobit kje drugje ceneje.
ali imate kak drug predlog za budget 700€ in velikost 48" (domnevam da bo dovolj za 2.5m-3m oddaljenost?)
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
««
80 / 223
»»