» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
46 / 223
»»

MrStein ::

In kaj ima to veze z Ameriko?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

lowac ::

Nevem kaj je fpbs mislil s tem..
Drugače pa 3-stranski ambilight je res zakon (se ga nebi branil) ;)

Machete ::

Eden izmed predlogov v Sloveniji je Lg 55UB850V, pa sem tole našel:
kar je no go.
Pa še par HDMI2.0 TVjev v Slo če koga zanima:
http://www.ceneje.si/Izdelek/4133245/av...
http://www.harveynorman.si/oddelki/audi...
Z ambilight pa je edini od lowaca linkan http://www.philips.si/c-p/55PUS8809_12/..., kar mi je predrago

Anney je izjavil:


Tule te samo Philip reši, glej od serije 6xxx naprej.

Ne bo držalo, ker očitno velja od serije 8 naprej. 7809 imam in nima Hdmi 2.0.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

MrStein ::

Ja, za 2k@60Hz je potreben HDMI 2.0 priključek.
(za kabel pa naj kdo drug pove...)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

DarwiN ::

@Machete, tole na posnetku so zmazki, kadar TV ne podpira chroma 4:4:4 barv, ki jih potrebuješ samo pri priklučitvi TVja na PC....

Ampak tile LGji bi naj bili ravno eni od redkih 4k TVjev, ki dejansko podpirajo 4:4:4 4k@60Hz, tako da je tip moral kaj sjebat... Oziroma spodaj je napisal, da uporablja 15m HDMI kabel, tako da bo to verjetno krivo, ker zaradi dolžine mogoče zmanjka ravno tisto malo prepustnosti.

Kaj bi ti sploh rad? :) 4k TV uporabljal kot monitor (med drugim)?

Potrebuješ GTX 970 in pa ta LG TV... In bo vse špilalo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

Machete ::

Ja točno to iščem. Samo kot monitor, tudi za gledanjem filmov. Edino ambilight mi še fali na LGju.
970 pa je rahlo švoh za 4k. Vsaj dve. 1440 morda še za silo.

MrStein je izjavil:

Ja, za 2k@60Hz je potreben HDMI 2.0 priključek.
(za kabel pa naj kdo drug pove...)

Kabli so ok obstoječi -'high speed' 1.4

dezo ::

Pozdravljeni,

Ima kdo kakšen predlog za TV 40-42 col okog 500€? nagibam se proti tema dvema:

Philips LED LCD TV sprejemnik 42PFK6549/12
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

Samsung LED LCD TV sprejemnik UE40H6400
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

Samsung naj bi bil OK in naj bi podpiral veliko stvari od različnih formatov videov (druge znamke naj bi bile slabše pri tem) do povezovanja z samsung napravami, všeč mi je pa tudi tale philips sploh zaradi amibilight tehnologije. Ima kdo kaj več izkušenj s tema dvema?

LP

LP

leiito ::

lowac je izjavil:

Če kdo mogoče ve:
Ali se da sploh oz. ali so pri katerem od TVjih sploh uspešno odpravili "judder" pri hitrih horizontalnih premikih kamere zaradi 3:2 pulldowna?
Pri svojem Philipsu 7809 600Hz PMR (100Hz panel) se dogaja isto, pri hitrih hozirontalnih preletih kamere (fast-pan) se očitno vidi kako video malo zatrokira in nato zopet lepo tekoče steče kot namazano.
Tudi recimo pri gledanju reviewa za Sony KDL50W829 se kar nekajkrat to opazi (primer pri 5:15min in očitno tudi pri 11:08) pa čeprav ima ta TV 200Hz panel in 800Hz motion flow.


Več o t.i. judderju:
http://lcdtvbuyingguide.com/hdtv/motion...


Ja, vsak boljši Samsung ali LG ne "zatrokira", ampak de-judder ustvari rahlo pospešeno gibanje. Edini TV, vsaj po mojih izkušnjah, z optimalno črno, kontrastom in algoritmom, ki odpravlja t.i. soap opera efekt, ko zgledajo stvari posnete z digitalno kamero, so Samsungi 8000 in bolje.

PC za gledanje filmov ni več potreben, tudi HDMI ali kak drug kabel ne. Plex teče na Samsung in LG in na NAS napravah, Synology 214 Play transkodira on-the-fly, in tudi z Airplayanjem slike z iPada prek Apple TV na LG ali Samsung ni izgube kakovosti slike ali zvoka. Samo da niso tisti YIFY torrenti.

Slopek ::

puginho ::

Slopek je izjavil:

Te 4 imam na voljo:
http://www.electronic4you.si/fernseher-...
http://www.electronic4you.si/fernseher-...
http://www.electronic4you.si/fernseher-...
http://www.electronic4you.si/fernseher-...
kaj vzeti?


Samsunga valda, Lg-ja nebi vzel za pol cene. Malo si reviewe preveri. Ta Samsung je odličen.

leiito ::

Nimam izkušenj konkretno s temi modeli, ampak sicer LGji parirajo Samsungom istega cenovnega razreda, oboje so odlični tiviji, samo kalibrirat jih je treba, kot vse. S stališča filmofila je LG morda celo boljša izbira, Plex preverjeno in zanesljivo teče, medtem ko imajo s Samsungi ljudje veliko težav.

Če je denar za 8000+, bi tudi sam vzel Samsunga, ker je slika res vrhunska, do jurja se zdita pa tam tam. Predvsem naj bo čim večji, danes je 50" že minimum za televizijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leiito ()

puginho ::

Lg-ji v srednjem razredu precej zaostajajo za Samsungom in Sonyem. Slabši prikaz črne in sive, neenakomerna osvetlitev, slabši kontrast in motion blur... Znajo pa lepo zapakirat v lep dizajn. Smart in multimedija so ok in to je enim bolj pomembno od slike.

fpbs ::

Jaz bi vsekakor vzel LG 55LB670V.
https://geizhals.at/?cmp=1097151&cmp=10...
"puginho" malo pretiravaš.

leiito ::

Odvisno kako definiraš "precej". Samsung ima res bolj črno črno, overall se mi zdi pa primerjati Samsunge in LGje iste klase podobno kot Sennheiser 598 vs Audio-Technica ATH-M50X. Glavno da pošlihtaš nastavitve, ker tovarniške so že prav komično živahne. Za večino modelov se na netu najdejo settingi po pro kalibriranju.

Morda utegne koga zanimati izkušnja z NAS-om v povezavi s tivijem. Synology je lani lansiral 214-Play (v katerega gresta 2 WD Red diska, lahko se priklopi še 7 zunanjih bayev), ki video transkodira sproti, poleg tega pa lahko na njem teče Plex Media Server, tako da ni formata, ki ga ne bi znal predvajati. Plex teče tudi na LGjih in Samsungih in v tej konstelaciji sploh ne rabiš več računalnika, ali pa ne rabiš na njem trošiti prostora. S telefonom je možno bodisi prek browserja, ali pa prek Synology appa downloadati vsebine direkt na NAS, po želji z remote dostopom, in jih potem predvajati na televiziji. Dodaten plus je, da ne rabiš nobenih kablov, še utp ne, tudi 40+GB 3D/7.1 vsebine se pretakajo na zaslon brez zatikanja prek wifi. Ni najcenejša rešitev, je pa elegantna in Synology je prijetno presenečenje. DSM 5.0 je top software z vrhunskim UI, paket podprt s fenomenalnim tech supportom.
http://www.anandtech.com/show/8020/syno...

https://plex.tv

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leiito ()

fpbs ::

leiito je izjavil:

Odvisno kako definiraš "precej". Samsung ima res bolj črno črno,

Ja, če gledaš TV pod pravim kotom. Če ga pa gledaš samo malo od strani, pa slika zbledi.

http://ipslcdpanel.blogspot.com/

puginho ::

Če pa gledaš v ips ekran pod pravim kotom v bolj temnem prostoru pa je črna siva

fpbs ::

To so izmišljutine in ni res. Imam dva LGeja z IPSom in v bolj temnem prostoru je črna, črna. In nikdar nebi LGeja zamenjal za Samsunga. Ta LG 55LB670V ti nudi še NFC, WiDi, Miracast. Samsung ima aktivno 3D, ki je popolnoma neuporabna v primerjavi s pasivno , ki jo nudi LG.

puginho ::

Navadni paneli in ips paneli imajo svoje prednosti in slabosti. Eni imajo boljši kot gledanja drugi boljši kontrast. Ne moreš govorit kot da je ips oh in sploh, je samo drugačen od navadnega panela.

Han ::

Če je pasivna 3D oh in ah, zakaj dobiš potem v kinu aktivna 3D očala? In ja, Samsungova 3D je še kako gledljiva.

fpbs ::

Točno to, samo, da je vseeno VA nekoliko slabši od IPS, in da Samsung, kot tudi Sony in ostali, tehnološko nekaj let zaostajajo za LGejem in pomembnih tehnologij na tem področju sploh niso osvojili. Če pogledaš kakih 5 let nazaj, naprimer za 3D. Vsi so pričeli z aktivno 3D. Že leto kasneje je LG osvojil pasivno 3D. Samsung je potem kar 3 leta napovedoval prehod na pasivno 3D. Ko je po nekaj poskusih spoznal, da mu ne bo uspelo, je pričel s kontra propagando, češ da 3D ni uporabna. Nekaj podobnega se sedaj poskuša z OLEDi.

puginho ::

Daj nehaj, LG nekaj let tehnološko naprej - yeah wright! Pa kaki 3D, to je gimmick ki ga noben sploh ne propagira več, ker se ni prijel.

fpbs ::

Han je izjavil:

Če je pasivna 3D oh in ah, zakaj dobiš potem v kinu aktivna 3D očala? In ja, Samsungova 3D je še kako gledljiva.

Ne rečem, da aktivna 3D ni gledljiva. Samo zahteva kup predpriprav za gledanje in ima v primerjavi same negativne lastnosti v primerjavi s pasivno.
Pri aktivni je slika moteče temna in moraš obvezno zatemnit prostor, da sploh kaj vidiš, očala so mnogo težja, ispad sinhronizacije, kot gledanja...Potem so pri aktivni težave, ki povzročajo težave z očmi in glavobol: prekrižavanje slike, levo oko vidi precejšen del slike, ki jo nebi smelo videti, isto velja za desno oko. Še najslabše se tu izkaže Sony.

Anney ::

Da se ne boste kregali, malo si poglejte novitete od Dish, Hisense, RCA, TiVo, LG, Panasonic, TCL, Sharp, Samsung, StreamTV Networks, and Sonyja.

Napovedi so že za 8K. Malo ironično se mi zdi vse skupaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

Thunder wave ::

Aktivni in pasivni 3D imata vsak svoje prednosti in slabosti. Pri aktivnem so očala težja, dražja, nekoliko zatemnijo prostor (ampak se da nastavit), je pa tudi res, da je pri dnevni svetlobi težko gledat, ker vse utripa). Pri pasivni pa imaš po horizontali prepolovljeno ločljivost in zato izgleda rob nažagan. So pa očala precej lažja in cenejša.
Še vseeno mi je aktivni 3D bolj všeč, ker je slika ob pravih pogojih boljša (full HD).

mAXTER ::

Imam vprašanje za lastnike večjih lcd-jev. Razdalja gledanja 3m, ali se da gledat navaden SD signal na tej razdalji na 65" diagonale tv-ja? Namreč se odločam med 60" ter 65" pa ne upam pretiravati z velikostjo, da ne bom nato gledal popačene slike... Signal je kabelski od Telemacha.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mAXTER ()

Han ::

fpbs je izjavil:


Ne rečem, da aktivna 3D ni gledljiva. Samo zahteva kup predpriprav za gledanje in ima v primerjavi same negativne lastnosti v primerjavi s pasivno.

Hmm...?

fpbs je izjavil:

Samsung ima aktivno 3D, ki je popolnoma neuporabna...


fpbs je izjavil:


Pri aktivni je slika moteče temna in moraš obvezno zatemnit prostor, da sploh kaj vidiš, očala so mnogo težja, ispad sinhronizacije, kot gledanja...Potem so pri aktivni težave, ki povzročajo težave z očmi in glavobol: prekrižavanje slike, levo oko vidi precejšen del slike, ki jo nebi smelo videti, isto velja za desno oko. Še najslabše se tu izkaže Sony.

Nič od tega ni res. Si sploh kdaj gledal 3D na Samsungu? Novodobna očala so peresno lahka...

lowac ::

leiito :: včeraj, 21:02:51
http://www.anandtech.com/show/8020/syno...


Brutalna cena za nekaj kar lahko sam rešiš oz. narediš še bolje za manj denarja, le malo preberi mnenja in komentarje spodaj.
Ta je še posebej zanimiv :) :
DanNeely - Tuesday, May 20, 2014 - link
The main advantage of small soho NASes is size and idiot proofing.


Velikokrat omenjaš, da "računalnik" ni več potreben ima ga pa tako ali tako že vsak tako doma (ali pa vsaj dva) in te vse skupaj pride bistveno manj. Razen če ti ni denarja
škoda za takšne predrage stvari potem je pa to druga zgodba. Če se gre za stacionarni PC in ti gredo kabli tako na živce pač nabaviš malo bolj kvalitetno WiFi mrežno kartico (za okoli 50€) in streamaš iz PC-ja enako kot z NAS-a ter uporabljaš Plex če hočeš imaš pa še veliko drugih rešitev. Jaz imam vsega skupaj 10TB prostora od tega 8TB zasedenega in je vse skupaj non-stop takoj dostopno za gledanje in ne uporabljam TV menujev ter daljinca sploh-kar je ponavadi glavni faktor časa, da se prikoplješ do neke željene vsebine (imam PC 1m stran od TV povezan z HDMI in externe diske z USB 3.0 ter uporabljam Kodi). Probal sem že nemalo rešitev (tudi Plex) in ta je vsaj meni osebno najhitrejša in najboljša. Če pač imaš možnost fizičnega priklopa je to še vedno bolje (vsaj zaenkrat) kot pa preko mreže.
+ bonus je to:
Da lahko na TV-ju tudi kdaj zaigram kakšen špil in surfam po netu hitreje kot preko katerega koli vgrajenega TV browserja in vse to lahko delam iz udobne postelje. To je zame rešitev All-in-One.

lowac ::

mAXTER je izjavil:

Imam vprašanje za lastnike večjih lcd-jev. Razdalja gledanja 3m, ali se da gledat navaden SD signal na tej razdalji na 65" diagonale tv-ja? Namreč se odločam med 60" ter 65" pa ne upam pretiravati z velikostjo, da ne bom nato gledal popačene slike... Signal je kabelski od Telemacha.


To je pa popolnoma odvisno od tebe in tvojih oči ter kako si občutljiv na sliko. Jaz osebno ne morem gledati na razdalji 2.35m na Philips 42PUS7809 SD signala od T2ja (DSL linija 20/2), ker je slika preprosto katastrofalna. Ko je bila košarka sem jo s težavo gledal na SLO2 (SD). Verjetno je na kabelski od Telemacha SD signal boljši in slika tudi boljša od iptv od T2, kjer je vsaj za moje pojme nikakva. Res pa je, da sem bolj kot ne blu-ray freak in sem se tako razvadil na kvaliteto slike, da filmov pod 10-15GB sploh ne gledam in večinoma prenašam le BD25 in BD50 Blu-Ray-e.
Nasvet:
Pojdi v bigbang ali kakšno drugo trgovino, vzemi s sabo meter se postavi od TV-ja velikosti 60'' in 65'' stran 3m ter naj ti dajo gor navaden SD signal in pomožnosti daljinc, da lahko sam še prešaltaš na ostale programe ter sam preveri kaj ti najbolj ustreza.

telexdell ::

Thunder wave je izjavil:

Aktivni in pasivni 3D imata vsak svoje prednosti in slabosti. Pri aktivnem so očala težja, dražja, nekoliko zatemnijo prostor (ampak se da nastavit), je pa tudi res, da je pri dnevni svetlobi težko gledat, ker vse utripa). Pri pasivni pa imaš po horizontali prepolovljeno ločljivost in zato izgleda rob nažagan. So pa očala precej lažja in cenejša.
Še vseeno mi je aktivni 3D bolj všeč, ker je slika ob pravih pogojih boljša (full HD).

Nabaviš LG z ločljivostjo 4K (npr. 49UB850) pa imaš full HD sliko v 3D takoj, v svetli sobi, brez žaganja in brez ne vem kakšnih predpriprav (če odštejem kokice in kakšen hmeljev napitek).
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

fpbs ::

Thunder wave je izjavil:

Aktivni in pasivni 3D imata vsak svoje prednosti in slabosti. Pri aktivnem so očala težja, dražja, nekoliko zatemnijo prostor (ampak se da nastavit), je pa tudi res, da je pri dnevni svetlobi težko gledat, ker vse utripa). Pri pasivni pa imaš po horizontali prepolovljeno ločljivost in zato izgleda rob nažagan. So pa očala precej lažja in cenejša. Še vseeno mi je aktivni 3D bolj všeč, ker je slika ob pravih pogojih boljša (full HD).

To, kar si tu napisal že najman 4 leta ne drži več:
http://www.lg.com/in/press-release/lg-c...

http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...

G_mAn ::

Včeraj sem šel malce po trgovinah, kjer prodajajo LCD televizorje in večina trgovcev je hvalila Samsungove Tv-je. Da imajo najbolj kvalitetno sliko, so izjemno odzivni itd... Za cenovni rang okoli 1000€ so mi predlagali tale model http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...

Na tem forumu vidim da veliko hvalite Sony KDL-55W828B, meni osebno pa je zanimiv tudi tale model z Ambilight http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-55...

Ker se gre za starše se pravi, da ne bo zahteven uporabnik (gledanje dnevnika, športa, film...) sem gledal tudi malce cenejšo zadevo in sicer http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...

Kaj dosti se res ne spoznam na TV-je, tako da me zanima malce vaše mnenje zakaj Sony, Samsung oz. Philips z Ambilight? Se splača odštet 300€ več ali je čist dovolj dober nakup Samsung UE55H6290, morda tudi kateri drugi?

fpbs ::

Han je izjavil:

Nič od tega ni res. Si sploh kdaj gledal 3D na Samsungu? Novodobna očala so peresno lahka...

Ja sem gledal, zelo me je motila temna slika, in pa na splošno slabši efekti od LGeja.

lowac ::

Han je izjavil:

Če je pasivna 3D oh in ah, zakaj dobiš potem v kinu aktivna 3D očala? In ja, Samsungova 3D je še kako gledljiva.


What?
Če hodiš gledat v predpotopen Kolosej in XpanD 3D filme in še nisi bil v Cineplexu potem res ne moreš vedeti o čem govoriš :)
Sklepam, da še nisi gledal Hobbita v 3D HFR 48fps v Cineplexu s pasivnimi očali ane? ;)

leiito ::

lowac je izjavil:

leiito :: včeraj, 21:02:51
http://www.anandtech.com/show/8020/syno...


Brutalna cena za nekaj kar lahko sam rešiš oz. narediš še bolje za manj denarja, le malo preberi mnenja in komentarje spodaj.
Ta je še posebej zanimiv :) :
DanNeely - Tuesday, May 20, 2014 - link
The main advantage of small soho NASes is size and idiot proofing.


Velikokrat omenjaš, da "računalnik" ni več potreben ima ga pa tako ali tako že vsak tako doma (ali pa vsaj dva) in te vse skupaj pride bistveno manj. Razen če ti ni denarja
škoda za takšne predrage stvari potem je pa to druga zgodba. Če se gre za stacionarni PC in ti gredo kabli tako na živce pač nabaviš malo bolj kvalitetno WiFi mrežno kartico (za okoli 50€) in streamaš iz PC-ja enako kot z NAS-a ter uporabljaš Plex če hočeš imaš pa še veliko drugih rešitev. Jaz imam vsega skupaj 10TB prostora od tega 8TB zasedenega in je vse skupaj non-stop takoj dostopno za gledanje in ne uporabljam TV menujev ter daljinca sploh-kar je ponavadi glavni faktor časa, da se prikoplješ do neke željene vsebine (imam PC 1m stran od TV povezan z HDMI in externe diske z USB 3.0 ter uporabljam Kodi). Probal sem že nemalo rešitev (tudi Plex) in ta je vsaj meni osebno najhitrejša in najboljša. Če pač imaš možnost fizičnega priklopa je to še vedno bolje (vsaj zaenkrat) kot pa preko mreže.
+ bonus je to:
Da lahko na TV-ju tudi kdaj zaigram kakšen špil in surfam po netu hitreje kot preko katerega koli vgrajenega TV browserja in vse to lahko delam iz udobne postelje. To je zame rešitev All-in-One.


Najbrž res, da ima računalo že vsak doma, ampak sodobni SSD diski so majhni, zunanji diski pa spet kabli in škatle, pa tudi tako zelo poceni spet niso.

Synology 214 Play je rešitev, ki ustreza meni, ne trdim, da je primerna za vsakogar, niti da je poceni, je pa, vsaj zame, prva integralna rešitev, kjer je celoten sistem na na wifi, z remote dostopom in uporaben na vseh platformah in napravah.

Han ::

lowac je izjavil:


Če hodiš gledat v predpotopen Kolosej in XpanD 3D filme in še nisi bil v Cineplexu potem res ne moreš vedeti o čem govoriš :)
Sklepam, da še nisi gledal Hobbita v 3D HFR 48fps v Cineplexu s pasivnimi očali ane? ;)

Ja, res sem bil nazadnje v XpanDu in gledal Gravitacijo, kjer je bila neprimerno boljša 3D slika kot pri Avatarju v Planetu Tuš... Skratka, tehnologija napreduje, tako aktivna kot pasivna.

leiito ::

telexdell je izjavil:

Thunder wave je izjavil:

Aktivni in pasivni 3D imata vsak svoje prednosti in slabosti. Pri aktivnem so očala težja, dražja, nekoliko zatemnijo prostor (ampak se da nastavit), je pa tudi res, da je pri dnevni svetlobi težko gledat, ker vse utripa). Pri pasivni pa imaš po horizontali prepolovljeno ločljivost in zato izgleda rob nažagan. So pa očala precej lažja in cenejša.
Še vseeno mi je aktivni 3D bolj všeč, ker je slika ob pravih pogojih boljša (full HD).

Nabaviš LG z ločljivostjo 4K (npr. 49UB850) pa imaš full HD sliko v 3D takoj, v svetli sobi, brez žaganja in brez ne vem kakšnih predpriprav (če odštejem kokice in kakšen hmeljev napitek).


Zakaj bi potreboval 4K ali celo 8K, če praktično ni vsebin? Se ne zdi bolj smiselno kupiti res dober HD z bells and whistles?

Ker podobno je s 3D. Zanimiv je za 1x pogledat, sicer pa za večino nima neke dodane vrednosti. Meni osebno je Gravity edini film doslej, ki upraviči kolobocije z očali.

Goody ::

@leiito - Zakaj bi potreboval 4K ali celo 8K, če praktično ni vsebin? Se ne zdi bolj smiselno kupiti res dober HD z bells and whistles?

ker je slika (tako SD kot HD) na dobrih 4K (kjer je upscale odličen) res precej boljša kot na najboljših HD televizorjih. Če ne verjameš meni in testom pojdi nekam pogledat recimo Sony X9005b ali pa Samsung 8500 serijo pa naj ti dajo gor HD (SD) signal pa primerjaj isti signal na 6400 samsungu ali Sony X855...(so pa cene res da skoraj dvakratne...)

leiito ::

Nekako mi je merilo dobre slike za še razumno ceno Samsung 8000. Vsekakor me zanima in bom šel pogledat kaj dosežejo z upscalom, ampak kar sem želel reči je to, da se mi zdi za isto ceno boljši vrhunski HD kot vhodni UHD, lahko pa da se motim.

fpbs ::

puginho je izjavil:

Daj nehaj, LG nekaj let tehnološko naprej - yeah wright! Pa kaki 3D, to je gimmick ki ga noben sploh ne propagira več, ker se ni prijel.

-Samsung kljub nekajletnemu prizadevanju ni osvojil pasivne 3D.
-LG že tretje leto trži OLEDe, Samsungu in ostalim ni uspelo, in so se jim odpovedali.
-nekaj podobnega se dogaja s Quantum dot tehnologijo. LGejevi letošnji 4k modeli bodo QD, pri Samsungu so pa še ugibanja, če bo sploh kateri prišel na police trgovin.

Han ::

Joj, kakšno posploševanje, fpbs... ;(( Ja, Samsung nima pojma o OLED. Prav neverjetno je, da ima večina njihovih telefonov OLED zaslone...

Blazz ::

Machete je izjavil:

Eden izmed predlogov v Sloveniji je Lg 55UB850V, pa sem tole našel:
kar je no go.
Pa še par HDMI2.0 TVjev v Slo če koga zanima:
http://www.ceneje.si/Izdelek/4133245/av...
http://www.harveynorman.si/oddelki/audi...
Z ambilight pa je edini od lowaca linkan http://www.philips.si/c-p/55PUS8809_12/..., kar mi je predrago

Anney je izjavil:


Tule te samo Philip reši, glej od serije 6xxx naprej.

Ne bo držalo, ker očitno velja od serije 8 naprej. 7809 imam in nima Hdmi 2.0.


si prebral v youtube video description:

My issue here is the length of the HDMI cable that I'm using. I live in an apartment and use a 50ft HDMI cable to connect my PC, which is in my bedroom, to my TV, which is in my living room. After I made this video, I moved my PC in to my living room and tried this again with a 3ft high speed (18gbps) HDMI cable and I got full 4:4:4 color at 60hz in the gorgeous resolution that 4K is.

tip je mel problem s kablom....

lowac ::

Han je izjavil:

Joj, kakšno posploševanje, fpbs... ;(( Ja, Samsung nima pojma o OLED. Prav neverjetno je, da ima večina njihovih telefonov OLED zaslone...

Tehnologijo v telefonih in TVjih se sploh ne da primerjati, ti šele posplošuješ :)

Ja, res sem bil nazadnje v XpanDu in gledal Gravitacijo, kjer je bila neprimerno boljša 3D slika kot pri Avatarju v Planetu Tuš... Skratka, tehnologija napreduje, tako aktivna kot pasivna.

Avatar je 6 let star film in to ne moreš nikakor primerjat s filmov Gravitacija, vsaj kar se tiče 3D efektov, mislim jao! Sekaš danes ti malo smešne :)

MrStein ::

Blazz je izjavil:


My issue here is the length of the HDMI cable that I'm using. I live in an apartment and use a 50ft HDMI cable to connect my PC, which is in my bedroom, to my TV, which is in my living room. After I made this video, I moved my PC in to my living room and tried this again with a 3ft high speed (18gbps) HDMI cable and I got full 4:4:4 color at 60hz in the gorgeous resolution that 4K is.

tip je mel problem s kablom....

V okvir, da ne kdo pozneje pametoval, da pri "digitali" ali je slika ali ni, brez vmesnih stanj.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

fpbs ::

Han je izjavil:

Joj, kakšno posploševanje, fpbs... ;(( Ja, Samsung nima pojma o OLED. Prav neverjetno je, da ima večina njihovih telefonov OLED zaslone...

Eno je izdelati 5" telefon, povsem drugo pa 55" TV.

Han ::

@lowac: Kako dolgo je pri nas Cineplexx? Aja, ko so vrteli Avatarja in Gravitacijo, ga še ni bilo... ;)

@fpbs & lowac: Samsung je dolgo testiral OLED TV, a je prišel do zaključka, da to ni to. 8-)

fpbs ::

Han je izjavil:

@fpbs & lowac: Samsung je dolgo testiral OLED TV, a je prišel do zaključka, da to ni to. 8-)

Ja pravilno si ugotovil. Že od samega začetka je bilo znano, da Samsugova zahtevna in draga RGB OLED tehnologija z naparavanjem in z velikim izmetom nima prihodnosti.
Povsem nekaj drugega pa je LGejeva WOLED tehnologija printanja in z možnostjo brez škarta, izdelave osnovnih panelov mere 2,5m x 2,2m, ki jih potem preprosto režejo na ustrezne diagonale.

Anney ::

Han je izjavil:

Joj, kakšno posploševanje, fpbs... ;(( Ja, Samsung nima pojma o OLED. Prav neverjetno je, da ima večina njihovih telefonov OLED zaslone...


Večina zaslonov (matric) za TVje proizvajata LG in Sharp, ostali jih odkupujejo in vgrajujeo v svoja ohišja in po svoje programsko kalibrirajo. Mislim, da ima Samsung večino zaslonov prav od LG-ja večji zasloni pa Sharpa, nekaj malega na majhnih diagonalah pa ima tudi svojega. Svoje ima samo te OLEDE razvite leta 2013, ostale tehnologije so od drugih. Seveda govirim za nazaj (VA,IPS,UV2A,...), zdaj je verjetno že druga pesem saj so na drugih tehnologijah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

Blazz ::

fpbs je izjavil:

Han je izjavil:

@fpbs & lowac: Samsung je dolgo testiral OLED TV, a je prišel do zaključka, da to ni to. 8-)

Ja pravilno si ugotovil. Že od samega začetka je bilo znano, da Samsugova zahtevna in draga RGB OLED tehnologija z naparavanjem in z velikim izmetom nima prihodnosti.
Povsem nekaj drugega pa je LGejeva WOLED tehnologija printanja in z možnostjo brez škarta, izdelave osnovnih panelov mere 2,5m x 2,2m, ki jih potem preprosto režejo na ustrezne diagonale.


LGjev OLED ima tudi resno hibo. Belo barvo, oz. manjko belih oledic in potem rešujejo to z modrimi in rumenimi...

drgač pa, kaj je "in" trenutno:

http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blazz ()

lowac ::

Han reši nas vse, lepo priznaj in povej, da si Samsung fan in da verjameš le v svoja prepričanja in nič drugega. Pojdi trosit komentarje nekam v Samsung fan's forum pa bo vsem lažje, ker bomo drugače preveč zašli iz teme "Kateri televizor". :P

Goody ::

lowac je izjavil:

Han reši nas vse, lepo priznaj in povej, da si Samsung fan in da verjameš le v svoja prepričanja in nič drugega. Pojdi trosit komentarje nekam v Samsung fan's forum pa bo vsem lažje, ker bomo drugače preveč zašli iz teme "Kateri televizor". :P


Men se bolj zdi da sta ti in fpbp (al neki) LG fanboya... V katerihkoli resnih testih imajo Sony in Samsungi zadnja leta vedno najboljšo sliko, LGja ni blizu (razen z OLED - ki pa ima še vedno svoje težave...). Torej nekdo, ki ni kupec OLED (ali zaradi velikosti-cene, problem z obstojnostjo...) in mu je slika najbolj pomembna bo gledal za top modeli Samsung in Sony.
««
46 / 223
»»