Forum » Zvok in slika » Problem z Full HD sliko na racunalniku
Problem z Full HD sliko na racunalniku
dino111 ::
Lep pozdrav vsem!
Pred kratkim sem si kupil nov racunalnik z naslednjimi konfiguracijami:
*Procesor AMD Phenom(tm) II X6 1055T 2.80 GHz
*8 GB RAM-a
*Grafična Kartica AMD Radeon HD 6850 1GB GDDR5
*Trdi disk 1.5 TB
*Windiws 7 Home Premium 64-bitni
Monitor imam tale:
http://www.samsung.com/hk_en/consumer/c...
Vceraj sem si hotel ogledati na racunalniku DVD film, ampak slika se mi ni zdela prevec cista..Potem sem si probal predvajat bluray film v HD resoluciji, pa tudi ni bila tako cista, kot sem pricakoval. Za ogled filmov sicer uporabljam VLC player..Ne vem kaj naj naredim, da bi imel cisto sliko, in bi normalno gledal filme v HD resoluciji.. (ps. ko igram kaksne novejse igre, je slika zelo lepa in cista)..prosil bi vas za pomoc, kaj naj naredim?
Hvala...
Pred kratkim sem si kupil nov racunalnik z naslednjimi konfiguracijami:
*Procesor AMD Phenom(tm) II X6 1055T 2.80 GHz
*8 GB RAM-a
*Grafična Kartica AMD Radeon HD 6850 1GB GDDR5
*Trdi disk 1.5 TB
*Windiws 7 Home Premium 64-bitni
Monitor imam tale:
http://www.samsung.com/hk_en/consumer/c...
Vceraj sem si hotel ogledati na racunalniku DVD film, ampak slika se mi ni zdela prevec cista..Potem sem si probal predvajat bluray film v HD resoluciji, pa tudi ni bila tako cista, kot sem pricakoval. Za ogled filmov sicer uporabljam VLC player..Ne vem kaj naj naredim, da bi imel cisto sliko, in bi normalno gledal filme v HD resoluciji.. (ps. ko igram kaksne novejse igre, je slika zelo lepa in cista)..prosil bi vas za pomoc, kaj naj naredim?
Hvala...
gorann ::
probaj z media player homecinema
oziroma v vlcju pojdi v nastavitve in tam izberi linearno prepletanje
pa dvdje ne bos nikoli gledal v hd resoluciji, samo hd materijal
oziroma v vlcju pojdi v nastavitve in tam izberi linearno prepletanje
pa dvdje ne bos nikoli gledal v hd resoluciji, samo hd materijal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gorann ()
Sem poskusil stimat nastavitve v VLC-ju, ampak se ne spoznam tok na to, pa se bojim da kaj ne zbrisem ali unicim..kar pa se tice gonilnikov mam ziher najnovejse, saj mi vse drugo dela popolno razen filmov v HD resoluciji..npr. ko zmanjsam tisto okence v vlc-ju mi je slika kristalno cista, ko pa dam celozaslonski nacin, pa slika ni tako cista, kot bi morala bit pri 1080p..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dino111 ()
matonson ::
dino111 pomoje si prezahteven. Igre imajo malo bolj ostro, čisto sliko kot filmi pa čeprav so te v najboljši kvaliteti... Pomakni se pol metra nazaj pa bo v redu.
Gorann hvala, ampak slika ostaja ista, karkoli naredim :/. Matonson mislim da nisem, ker slika pri filmu z 1080p hd bi morala bit drugacna kot jo imam jaz. cudno, ampak se mi zdi da je slika celo boljsa ko gledam kaksen dvd, kot pa bluray filme. Ne vem kaj naj naredim z sliko da bi bila kot bi morala biti, mogoce mi je pc presvoh za hd filme? ://
Sssaga ::
To niso pravi Blu-Ray filmi ... khm khm
MIslim, da imaš ti ripe, kjer zbijejo bitrate pod 20 MBiti, kjer pade kvaliteta a resolucija ostane. Verjemi, Avatar Blu-ray (~50 GB) ali pa Blu-Ray-rip prek torrenta (10 GB) sta si čist drugačna.
Prešvoh PC?
A me ti hecaš?
Moj Athlon 3000+ zastarel enojedrc pa 9500 GT 512 MB šibata 1080p Blu-Ray ripe...
MIslim, da imaš ti ripe, kjer zbijejo bitrate pod 20 MBiti, kjer pade kvaliteta a resolucija ostane. Verjemi, Avatar Blu-ray (~50 GB) ali pa Blu-Ray-rip prek torrenta (10 GB) sta si čist drugačna.
Prešvoh PC?
A me ti hecaš?
Moj Athlon 3000+ zastarel enojedrc pa 9500 GT 512 MB šibata 1080p Blu-Ray ripe...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sssaga ()
Ja, ripe mam..povprecna velikost za 1080p je priblizno 10 gb..npr. Avatar bluray 720p je velik mislim da okrog 6 gb, ampak slika za hd film je grozna..ne vem ce je to sam pri meni, ampak gledat filme prek tega kompa in monitorja jenocna mora, se posebi HD filme...
matonson ::
Kaj pa če gledaš kaj po netu?
npr. tole: http://vimeo.com/10663338
Tole zgleda kar dobr pa čeprav je samo 2Mbps.
npr. tole: http://vimeo.com/10663338
Tole zgleda kar dobr pa čeprav je samo 2Mbps.
Nextor ::
Preden se sploh začnemo ugotavljat v čem je težava... kateri model TV-ja imaš? Je TV pure 1080p ali je 1080i? Poskusi še z predvajat z XBMC...
Matonson sem gledal po netu okrog te tezave, ampak nisem zasledil nic kar bi mi pomagalo, razen da probam kaksen drugi player razen vlc-ja, kar sem tudi naredil, pa je bla slika enaka..evo npr ta video ki je bil na tvojem linku http://vimeo.com/10663338, tu mi je slika perfektna, kot bi morala bit pri 1080p, pa tudi v celozaslonskem nacinu je perfektna..zdej ne razumem kako to da mi pri mojih filmih ni taka slika? :/
Nextor, ne gre se za tv, ampak pc pa monitor..zgoraj sem navedel podatke o monitorju ki ga mam.
Nextor, ne gre se za tv, ampak pc pa monitor..zgoraj sem navedel podatke o monitorju ki ga mam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dino111 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kvaliteta slike ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2591 (2341) | shotalick |
» | Filmi na nosilcih Blu-ray ne nujno boljši od DVD-jevOddelek: Novice / Optične enote / mediji | 16204 (14346) | T-h-o-r |
» | 50" 127 cm plazma tv slaba slikaOddelek: Zvok in slika | 2691 (2445) | KoMar- |
» | Gledanje FULL HD na računalniku (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11803 (10678) | oracle |
» | Filmi: 1080p ter graficnaOddelek: Zvok in slika | 2279 (1850) | bluefish |