» »

Petrolov smisel za biznis

Petrolov smisel za biznis

dronyx ::

Sem hotel danes zamenjati prazno 10 litrsko jeklenko s plinom za polno 5 litrsko in naivno upal, da pač plačam samo plin. Pa mi prodajalec na pumpi razloži, da to ne gre. Mi pa lahko mojo 10 litrsko jeklenko odkupi za 7,20 €, 5 litrsko pa mi proda za 35 €! Genijalno! Shema predlaganega posla pa izgleda takole:


Poenostavljeno povedano so oni meni pol manjši kos njihovega rabljenega železja pripravljeni prodati po petkrat višji ceni, kot bi dali za moj še enkrat večji kos rabljenega železja (te plinske jeklenke namreč sploh niso tovarniško nove)! Počutim se kot popolni kreten.

b ::

Zadnjič sem stal na OMV v vrsti za enim, ki je hotel zamenjat jeklenko, pa niso hoteli ne da bi pustil kup osebnih podatkov. Sem mislil, da se mi bo stemnilo, prvič ker sem moral čakat, in drugič ker WTF?!

Ker se kao ne morjo zmenit, kdo bo plačeval servisiranje jeklenk, jih ne boš več mogel izmenjevat med ponudniki ampak se bojo šli vendor lock-in (ali pa boš imel od vsakega eno jeklenko). No, tistim to še niti ni dovolj, ampak bojo očitno točno spremljali, kdo je imel katero jeklenko in te bojo očitno vlekli za jajca (ali drug organ odvisno od spola), če bo z njo kaj narobe. Super res. Jaz se ne grem tega, pa če bom moral po plin v Sibirijo.

BlueRunner ::

Ali obstaja kakšen predpis, da mora dobavitelj pobrati osebne podatke?

dronyx ::

Jaz sem se pa čudil, zakaj imajo na Petrol pumpi čuda nekih rdeče pobarvanih jeklenk z napisom "energija za življenje" ali nekaj tazga. Očitno so to že modeli jeklenk, ki se jih ne bo dalo zamenjat na drugi pumpi ali pri drugem ponudniku. Mi bi morali bojkotirat take nategatorje, pa bi jih morda pamet srečala.

b ::

Ne vem če obstaja predpis, meni se je takrat mudilo in se nisem imel časa ukvarjat s tem. Sem pa po tistem še enkrat na Petrolu zamenjal staro, oranžno jeklenko. Jaz jim v glavnem niti slučajno ne dam svojih podatkov. A so nori al kaj.

BlueRunner ::

Hmm... morda je pa človek poleg izpolnjeval še kakšno prijavnico za nagradno igro ali pa kartico zvestobe. Mislim, da imajo tisti z zelinimi jeklenkami neko nagradno igro. Ne vem pa, če so to OMV-jeve ali ne.

Ampak ja. Če ni ravno državnega predpisa, da morajo pobirati podatke, potem pa res "up theirs".

Vikking ::

Časi se spreminjajo. Sedaj ima že vsak ponudnik svoje jeklenke, ki se med seboj ne izmenjavajo. Zaenkrat videl: oranžne, rumene (plindom), rdeče in zelene.

Nevem pa kaj toliko komplicirate, saj se plinarji že kar lep čas tepejo za stranke. Brezplačen prevoz na dom, vsaka 10 jeklenka zastonj, kličejo na vsakih 10 dni če jo že potrebujemo. Luksuz.

b ::

Ma ne, rekla mu je, da MORA izpolnit tisti obrazec, če hoče jeklenko.

Nagradna igra je verjetno zato, da se bo folk manj pizdil :)


Nevem pa kaj toliko komplicirate, saj se plinarji že kar lep čas tepejo za stranke. Brezplačen prevoz na dom, vsaka 10 jeklenka zastonj, kličejo na vsakih 10 dni če jo že potrebujemo. Luksuz.

Ravno sem se preselil iz mesta v vukojebino. Nimamo takega luksuza :)


Ampak ja. Če ni ravno državnega predpisa, da morajo pobirati podatke, potem pa res "up theirs".


V vsakem primeru je to nesorazmerno... Jeklenke lahko pregledajo ob prevzemu in če je z njo nekaj vidno narobe, se je pač ne vzame oz. se zahteva neko doplačilo. Res pa ne rabijo vedet kdo sem in kolikokrat menjam jeklenko. Fuck'em all.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: b ()

MIHAc27 ::

Drugače pa back on topic.... zame je jeklenka jeklenka. Verjamem da komplicirajo, če ni njihove barve, vendar če pravilno barvo hočeš zamenjati v manjšo.. bi to moral biti njim v plus.
Kolikor sem gledal stane 5kg ali 10kg jeklenka (prazna) isto 35€. Edino 35Kg je dražja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

BlaY0 ::

Zdej si bo nekdo zmislil, da vam za par € preštriha in z logotipi opremi vašo jeklenko. Evo, pa mamo nov biznis :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

zagi123 ::

Pa je plin v jeklenkah kaj boljši od zemeljskega? Ker slednji je čista nategancija, energetska vrednost tolk zanič, da peče glava...

energetik ::

zagi123 je izjavil:

Pa je plin v jeklenkah kaj boljši od zemeljskega? Ker slednji je čista nategancija, energetska vrednost tolk zanič, da peče glava...
V jeklenkah je propan/butan, ki ima nekajkrat večjo kurilno vrednost kot zemeljski plin (metan). Zato tudi traja celo večnost, da se na mestnem plinu kaj skuha. No, mislim pa da je pri €/MJ še vedno cenejši od butana v jeklenki.


Komot lahko zmanjka elektrike. Če ne drugega se je treba zavedat, da je naše el. omrežje staro ko sama Zemlja, slabo vzdrževano in se, vsaj po mojih izkušnjah, ne prilagaja dejanskim potrebam prebivalstva po el. energiji.
V ta namen dobiš v Hervisu itd plinski kuhalnik za kampiranje, za drobiž. Jaz ga imam lepo spravljenega v omari, skupaj z dvema bombicama. Za tistih nekaj ur, pa tud če je cel dan, je zadosti za skuhat kosilo.

Sicer pa v centru LJ nismo bili brez štroma že vsaj ene 3 leta, če pa se slučajno zgodi kdaj, pa traja par minutk, da je priklopljeno nazaj. Da bi bil izpad več kot 30min, pa ne pomnim. Na podeželju imate verjetn hujše probleme s tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Highlag ::

Jaz bi potem zahteval, da mi napolnijo mojo jeklenko. Saj sem v končni fazi plačal zanjo. NE pa da mi uturijo neko ki je že vsa rjava. ;((
Never trust a computer you can't throw out a window

Pyr0Beast ::

Jeklenke se je nekaj časa nazaj menjavalo za nove (in večje), namesto 10kg je nova 10.4 ali nekaj takega.

To da menjaš za manjšo je čisto brezveze.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

dronyx ::

Pyr0Beast je izjavil:

To da menjaš za manjšo je čisto brezveze.

V mojem primeru ni bilo čisto brez veze. Jaz že nekaj let nimam več plina, imam pa doma še dve 10 kg jeklenki in sem hotel eno za sestro zamenjat za 5 kg, ker ona pa uporablja v stanovanju manjše jeklenke. Sedaj moram pa očitno naredi menjavo jeklenk najprej na Bolhi, potem grem lahko šele po plin.

Drugače smo pa pri nas vedno kuhali na plin, kakšnih 10 let pa sedaj na elektriko (steklokeramika). Ne vidim ene same prednosti plina, da o cirkusu z menjavo jeklenk in raznimi tesnili niti ne govorim. Edino da je verjetno na plin nekaj cenejše. Da pa na steklokeramiki ne bi mogel česa speči pa prvič slišim. Še dosti bolj fino se da regulirati, kako hitro se peče.

Tear_DR0P ::

Saj sem v končni fazi plačal zanjo

a ni tisto samo kavcija za jeklenko?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

primar ::

Jaz imam nove jeklenke od plinarne v mariboru (rumene), V soboto sem limal izolacijo na bajto pa sem skočil po plin na OMV, mi je niso hoteli zamenmjat, ker oni uporabljajo oranžne, skočim na Petrol, enaka pesem, skočim na IN-o, oni uporabljajo modre jeklenke in seveda ne smejo vzeti rumene, skočim v eno lokalno trgovino z tehnično robo - tam so me prepričevali, da sta moji štirinajst dni stari jeklenki stari tip, in da so nove zelene!!!! No na koncu sem plin dobil na kmetijski zadrugi, kjer edini uporabljajo rumene jeklenke.
Skratka bedarija na kvadrat! Da sem dobil plin sem prevozil 40 km poti in zapravil tri ure.
LP

T0RN4D0 ::

Jebojih šalabajzerje, ja. Tako kot zelene bombe ki so jih pred časom uvedli na ptrolu, najprej si jo plačal po enem podobnem sistemu kot je v prvem postu, zdaj pa se mi zdi da sem že zasledil da jih ne bodo več jemali. :)

Sicer je pa plin za kuhat zakon, stara štrom plata je žalost, steklokeramika ni vredna popolnoma nič, indukcija pa bi znala biti konkurenčna. Ne vem kaj vi čarate, ampak plinski štedilnik pa res poterbuje še najmanj vzdrževanja, smradu ni, saj pa tudi ne toliko da bi človek opazil.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

dronyx ::

Tole z raznobarvnimi jeklenkami mene malo spominja na sistem mobilnih operaterjev, ko včasih nisi mogel prenašati številke med njimi. Po moje bi moral tu udariti po mizi kakšen urad za varstvo potrošnikov ali varuh konkurence, ker to gre samo nam na škodo.

b ::

Sej bo... če si oni mislijo, da jeklenke, ki sem jo pri njih vzel pred 14 dnevi ne morem vrnit, bo štala... trenutno imam doma 3 (za 2 stanovanji) stare oranžne in se ne mislim pustit jebat.

(kdorkoli je že tisti prodajalec, kjer so bile nazadnje menjane :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: b ()

dronyx ::

Očitno bom moral še tale problem s pobarvanimi jeklenkami razrešit in težit naokrog. Včasih se počutim, kot da sem v tej državi za vse sam.:8)

;-) ::

meni pa se zdi da so vse te tvoje teme samo zato, da ima tvoj blog več ogledov.

dronyx ::

;-) je izjavil:

meni pa se zdi da so vse te tvoje teme samo zato, da ima tvoj blog več ogledov.

In v čem konkretno se ti zdi tu moj interes?

;-) ::

Povezave na tvoj blog oz. iste teme

dronyx ::

;-) je izjavil:

Povezave na tvoj blog oz. iste teme

To je sicer off topics, pa vendar. Nisi razumel mojega vprašanja. Kje imam jaz tu interes? Konkretno mi verjemi na besedo, da nimam nič več, če blog gleda sto tisoč ljudi, ali deset. Pišem pač zato, ker imam nekaj za povedat in res je, včasih hočem, da to prebere čim več ljudi, kadar ocenim, da je tema zanimiva ali aktualna. Se pa še vedno čudim, da nekatere tako moti, če daš povezavo na lastne blog, od katerega kot avtor nimam niti centa zaslužka, ne motijo pa jih povezave na komercialne spletne strani, ki od klikov pa res živijo in služijo. Samo to je tako zelo...reciva slovensko?;)

Če pogledaš recimo naslovnico Slo-techa, kjer so ponavadi neki povzeti članki od drugod, se tudi neprestano pojavljajo linki na Engadget.com in podobne komercialne bloge. Te to tudi moti? Po moje ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

eales ::

Do vse te zmede je na trgu plinskih bomb po mojem prišlo, ker je petrol skensov butan plin, in dobil novega dobavitelja istrabenz plini. Butan mu je dal kontro in začel plinske jeklenke(oranžne) menjat za zelene, katere Petrol ni jemal. Naredili so eno veliko oglaševalško akcijo, začeli brezplačno dostavljat plin na dom,... Po novem ti Petrol vzame katerokoli jeklenko, in ti da polno oranžno, plačaš pa samo plin. Edina fora je, da moa biti enake velikosti kot prejšnja. Pač 10kg lahko menjaš za 10 kg itd. Če hočeš zamenjat 10kg. za 5kg., ti 5 kg. odkupi za 3,5€ in proda prazno 10 kg za 35€ + plin, kar pride okoli 55€.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: eales ()

bluefish ::

MIHAc27 ::

Pri ButanPlin so nam prejšnji teden tudi brez težav zamenjavi stare oranžne v njihove zelene jeklenke.

Go-ahead ::

Poglejte si njihove cene v katalogu. Posebej LCD TV-je. Z vsemi ogromnimi popusti so še vedno skoraj najdražji.

Petrol Slo ::

dronyx je izjavil:

Sem hotel danes zamenjati prazno 10 litrsko jeklenko s plinom za polno 5 litrsko in naivno upal, da pač plačam samo plin. Pa mi prodajalec na pumpi razloži, da to ne gre. Mi pa lahko mojo 10 litrsko jeklenko odkupi za 7,20 €, 5 litrsko pa mi proda za 35 €! Genijalno! Shema predlaganega posla pa izgleda takole:

Poenostavljeno povedano so oni meni pol manjši kos njihovega rabljenega železja pripravljeni prodati po petkrat višji ceni, kot bi dali za moj še enkrat večji kos rabljenega železja (te plinske jeklenke namreč sploh niso tovarniško nove)! Počutim se kot popolni kreten.


Pozdravljeni!

Petrol je pri jeklenkah s plinom samo posrednik, zato cenovno politiko za prazno embalažo določajo naši distributerji in je vezana predvsem na stroške vzdrževanja v daljšem obdobju.
Je pa na Petrolu vsekakor mogoče zamenjati jeklenko katerekoli barve za novo jeklenko. Če bi imeli pri tem težave se vam opravičujemo in vas prosimo, da nam to prosim sporočite na www.petrol.si/povej. Hvala!

Petrol marketing

Go-ahead ::



Pozdravljeni!

Petrol je pri jeklenkah s plinom samo posrednik, zato cenovno politiko za prazno embalažo določajo naši distributerji in je vezana predvsem na stroške vzdrževanja v daljšem obdobju.
Je pa na Petrolu vsekakor mogoče zamenjati jeklenko katerekoli barve za novo jeklenko. Če bi imeli pri tem težave se vam opravičujemo in vas prosimo, da nam to prosim sporočite na www.petrol.si/povej. Hvala!

Petrol marketing


Na vaš email naslov sem vas opozoril, da so LCD TV iz vašega kataloga absolutno predragi, vendar do danes še nisem dobil odgovora.

BlaY0 ::

Jaz bi rad opozoril, da je Petrolovem katalogu ugodnosti ponudba za 20% cenejšo elektriko zavajajoča in grem glavo stavit, da je 90% ljudi ne zastopi. Nikjer ne piše da za 1% popusta nucaš 60 točk in ne 10 točk saj se popust obračunava za obdobje šetih mesecev! Prav tako bi moralo biti omenjeno da se popust nanaša samo na električno energijo, in tukaj spet glavo stavim, da je 90% ljudi prepričanih, da se jim bo s 1200 točkami račun za elektriko znižal za 20%.

Skratka če ne želite inšpekcijskega nadzora zaradi zavajanja, prilagodite spletne strani in kataloge tako, da jih bo zastopil povprečni državljan.

Racunalnik ::

Torej imam oranzno jeklenko, kdo i jo odkupi, ker smo plin ze nabavili pri butano v Ljubljani v novi zeleni jeklenki.
Kdo mi odkupi prazno oranzno jeklenko, brez da me sili v nabavo nove polne jeklenke, imam ta veliko, kaksna je cena?
Ce odkupuje petrol, me zanima na katerih lokacijah v ljubljani okoli centra ljubljane najblizji?

Ted ::

Na vsaki večji pumpi?
Mah...

Racunalnik ::

Ja sej katere so to v okolici centra? In ce sploh, ker isti info sem imel za butan plin pa so me odslovil ,tko da nisem vec preprican v nic.

LordTado ::

Ti bi ga vprašal če bi ti on kupil malo jeklenko za 30€?
Ko boš ti prodal njim rabljeno jeklenko bo postala takoj nova za prodajo in seveda brez sprememb:)

OChack ::

dronyx je izjavil:

Pyr0Beast je izjavil:

To da menjaš za manjšo je čisto brezveze.

V mojem primeru ni bilo čisto brez veze. Jaz že nekaj let nimam več plina, imam pa doma še dve 10 kg jeklenki in sem hotel eno za sestro zamenjat za 5 kg, ker ona pa uporablja v stanovanju manjše jeklenke. Sedaj moram pa očitno naredi menjavo jeklenk najprej na Bolhi, potem grem lahko šele po plin.

Drugače smo pa pri nas vedno kuhali na plin, kakšnih 10 let pa sedaj na elektriko (steklokeramika). Ne vidim ene same prednosti plina, da o cirkusu z menjavo jeklenk in raznimi tesnili niti ne govorim. Edino da je verjetno na plin nekaj cenejše. Da pa na steklokeramiki ne bi mogel česa speči pa prvič slišim. Še dosti bolj fino se da regulirati, kako hitro se peče.

ko plin ugasneš vse ugasne, steklokeramika je pa še en cajt vroča :)...obenem pa ne daje zadostne temperature za kuhanje v voku :D
Int€l inside, IDIOT Outside

MadMax ::

dronyx je izjavil:

Ne vidim ene same prednosti plina, da o cirkusu z menjavo jeklenk in raznimi tesnili niti ne govorim. Edino da je verjetno na plin nekaj cenejše. Da pa na steklokeramiki ne bi mogel česa speči pa prvič slišim. Še dosti bolj fino se da regulirati, kako hitro se peče.

Edina prednost je, da si lahko kavo skuhaš tudi ko ni elektrike, če imaš vžigalnik/vžigalice (in se ne zanašaš na električno iskro, vgrajeno v šporhet).
Plin v jeklenkah je že nekaj časa dražji celo od povsem navadne, 50+ let stare črne železne rinke na elektriko, kaj šele steklokeramike in nenazadnje še bolj indukcije. Poleg "cirkusa s tesnili, menjavo..." pa še kup vlage naredi.

OChack je izjavil:

ko plin ugasneš vse ugasne, steklokeramika je pa še en cajt vroča :)...obenem pa ne daje zadostne temperature za kuhanje v voku :D

Ko plin ugasneš, je kuhališče tudi še lep cajt vroče. Za vok pa res ne vem, še nisem packal z njim.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

fosil ::

Ko plin ugasneš, je kuhališče tudi še lep cajt vroče.

Tam kjer je plin je rešetka, tako da se zadeva takoj shladi.
To je za mene tudi ena izmed glavnih prednosti plina, takojšnja odzivnost, brez zamikov.
In pa vizuelna kontrola moči, kjer dejansko vidiš kako velik je plamen, namesto abstraktnih stopenj.
Tako je!

MadMax ::

Tudi rešetka se ne povsem takoj shladi. Opečeš se še prej na plinskem, ker nima indikacije preostale toplote, kot ima npr. steklokeramika ali indukcija.
Abstraktne stopnje so ponovljivo in skoraj linearno nastavljive na 9, 14 ali še več stopenj, pri plinu pa se praktično vse dogaja na koncu obračanja, nekih 5mm po obodu gumba, pri čemer ima zadeva še 3mm lufta.
Vizualno? Ja, sigurno bolj natančno oceniš plamen kot pa prebereš številko.

Saj ni panike, enim paše to, drugim drugo. Vsak ima svoje razloge in kuha na svojem šporhetu, ne na mojem.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Looooooka ::

20 eur za 10 kilsko jeklenko s katero lahko cel mesec kuhas ko kreten...zmaga.pa se varovalke ne rabis in nihce ti je ne more odklopit :)

blackmack ::

Pred 2 mescoma menjali plin z Bosch steklokeramiko. Vse se zagreje 1x hitreje, tako da ne o tem, da je na plin boljši.

energetik ::

vir ::

Nam že kar nakaj časa dostavljajo (butan plin express) plin v zelenih jeklenkah (vsaka enajsta je gratis) . Že pri prvi zeleni jeklenki sem opazil da plin ni bil samo samo moder kot sem bil vajen ampak je imel okoli modrega še oranžen krancelj. Včasih je to opazit bolj, včasih manj, včasih pa ne. Zanima me če ima tak plin boljšo ali slabšo kurilnost?
Kakšne izkušnje imate vi s tem?

Zanima me še če te zelene jeklenke vzamejo pri petrolu ali ti na začetku zaradi menjave odbijejo kak evro?

St235 ::

Mislim, da ponovem imajo vsak svoje jeklenke in jih ni možno križno menjavat med ponudniki.

Invictus ::

vir je izjavil:

Nam že kar nakaj časa dostavljajo (butan plin express) plin v zelenih jeklenkah (vsaka enajsta je gratis) . Že pri prvi zeleni jeklenki sem opazil da plin ni bil samo samo moder kot sem bil vajen ampak je imel okoli modrega še oranžen krancelj. Včasih je to opazit bolj, včasih manj, včasih pa ne. Zanima me če ima tak plin boljšo ali slabšo kurilnost?
Kakšne izkušnje imate vi s tem?

Zanima me še če te zelene jeklenke vzamejo pri petrolu ali ti na začetku zaradi menjave odbijejo kak evro?


Slabšo. Največjo temperaturo ima modri plamen ... lahko pa se oranžen plamen pojavi zaradi slabega dovajanja plina. Se to dogaja odkar kuham na plin ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prazne plinske jeklenke

Oddelek: Loža
174483 (3636) WhiteAngel
»

merjenje tlaka v jeklenkah

Oddelek: Znanost in tehnologija
173965 (3467) Zvezdica27
»

Tlak v butanovi jeklenki

Oddelek: Znanost in tehnologija
219263 (8805) einstein :P
»

Plin vs. steklokeramika vs. indukcija,... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13134565 (30043) amigo_no1
»

Hitrejša poraba gospodinjskega plina v zadnjem času

Oddelek: Loža
4111878 (5424) energetik

Več podobnih tem