» »

Blokada porta 465 - Siol

Blokada porta 465 - Siol

Mediator ::

Pri http://www.kivi-com.si/ imam urejeno spletno gostovanje in uporabo poštnega strežnika. Naenkrat ne morem več pošiljati pošte preko porta 465 in preko mojega IP-ja. Preko drugih IPjov gre. Je kaka varianta, da mi je ISP(Siol) zablokiro port oz. kivi. Se dogaja takšna praksa. Drugi jih itak pokličem, sam me zanima, če ma kdo kakšne izkušnje s tem.

Looooooka ::

Ja po novem blokirajo porte.In jih tud nocejo odblokirat.Nam so rekl, da naj pac port na mailserverju zamenjamo.
Me anima ce so slucajno ze sli tok dalec, da se jih da prijavit zaradi nelojalne konkurence(silijo stranke v hosting pri njih...vsaj za email).

BlueRunner ::

Če nekdo posega v tvojo komunikacijo brez predhodnega strinjanja in brez objave, da to počne, potem verjetno imaš podlago, da zahtevaš "odpravo motenj" pri prenosu. 4. in 5. odst. 103. čl. ZEKom.

Vendar pazi... prijavo lahko poda uporabnik storitev operaterja, ne pa tretja oseba.

Lahko pa poskusiš tudi s prijavo na UVK zaradi omejevanja konkurence.

Morda pa obstaja še dodaten naslov za pritožbe, saj morajo operaterji na podlagi ZEKom shranjevati podatke o posredovani elektronski pošti, drugi ponduniki storitev informacijske družbe pa ne. S tem, ko se filtrira uporabo vrat 25 in 465 se uporabnike sili v uporabo strežnikov operaterja, kar ima za posledico prisilno vzpostavitev nadzora nad komunikacijami, kar seveda ni v interesu uporabnika.

Ne vem pa kateri bi bil naslov za pritožbo v tem primeru...

Zgodovina sprememb…

b ::

Meni se zdi, da ni nič narobe oz. je celo zaželjeno, če operater blokira outgoing port 25 od uporabnikov z dinamičnimi IP naslovi. S tem jim ne povzroči nobene škode (za pošiljanje pošte mimo ISP-jevih strežnikov lahko še vedno uporabljajo port 587 oz. 465), hkrati pa onemogoči, da bi bili ti uporabniki zlorabljeni od pošiljateljev spama.

Če bi pa blokirali zgornja dva omenjena porta, bi to smatral za svinjarijo. Itak vsak, ki ima kaj odprto na teh dveh portih, zahteva pred pošiljanjem avtentikacijo, tako da argument, ki velja za blokardo porta 25, odpade.

Anyway, meni tu delata oba omenjena porta (siol adsl, dinamični IP).

Meni se zdi zelo narobe, če se uporabniku ne da možnosti, da se omejevanje prometa na zahtevo uporabnika ne odstrani ali pa, da se ga uvaja brez predhodne najave oziroma opozorila.

Zaradi takšnih škodljivih praks potem nisi nikoli prepričan, če je težava na tvoji strani, pri tvojem operaterju ali pa pri ponudniku storitve.

Kaksna pa je teoreticna moznost, da se ruterju 'zmesa' in ne spusti vec prometa prek 465 ,brez da bi se dotikal kakrsnihkoli nastavitev oz. Ruterja nasploh.

OmegaBlue ::

Zelo majhne da bi šlo za tako specifično napako, bi videl posledice še kje drugje.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Ja..ker ostalo dela vse ok..port 110 itd..samo port 465 je cisto mrtev..

Daj za vsak primer preveri še pri Kiviju. Morda se je pri njih kaj zataknilo. Sicer pa na statičnem IP tudi pri meni dela OK. Dinamični pa imajo pri Telekomu drugo politiko (takšno, ki filtrira najmanj port 25).

Poskusi še na 82.149.22.50, tam imam jaz mail server z odprtim 465, pa boš videl ali je problem na tvoji strani.

Kako pa lahk to testiram? Probal sem preko: 'telnet 82.149.22.50 465' in se pojavi le crn zaslon z utripajocim kurzorjem. Je treba se kaj naredit?
Ce na drugem racunalniku z drugim ipjem zazenem komando : 'telnet postar.kivi.si 465' dobim poziv za vnos ukazov, kar je ok.

Hmm.. na portu 465 je ponavadi SMTP znotraj SSL (tako imam jaz), tako da če se telnetaš nanj, dobiš samo črn zaslon, kot če bi se telnetal na port 443 (https), na portu 587 pa je navaden SMTP, se pravi se ti javi tako kot mail server na portu 25.

Če imaš Linux oz. kaj podobnega lahko port 465 poskusiš z openssl:

openssl s_client -host 82.149.22.50 -port 465 (tole ti izpiše kup debugging informacij o povezavi, nato pa še "pozdrav" mail serverja znotraj SSL seje)

Anyway, kivi ima na tem portu navaden SMTP brez SSL, in meni se s Siolove povezave odpre, težava mora biti na tvoji strani, ali je kriv Siol ali pa tvoj router. Poskusi ga restartat, nato kliči Siol.

Vseeno preveri še nekaj - tale kivi ima na istem strežniku odprt tudi port 80. Ali ti dela http://postar.kivi.si ? Če ti slučajno ne, je problem verjetno na njihovi strani in lahko tudi ugibam zakaj, ampak ne bom dokler mi ne potrdiš, da ne dela :)

Postar.kivi.si mi dela in lahko tudi posiljam posto..

B hvala za te zelo dobre informacije..sem dal zaj openssl na windowse in lahko sprobavam..problem je ker imam racunalnik na katerem ne dela posta ,doma, in lagko sele jutri dostopam do routerja in ostalega..za zdaj pa zbiram cim vec infomacij kaj bi lahko bilo narobe..Ce bo povezava openssl s streznikom 82.149.22.50 na portu 465 uspesno vzpostavljena, potem lahko sumim se samo kivi, da mi je nekako zaprl port na mojem ipju?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mediator ()

Ja port 80 sem hotel da preskusiš, ker če tudi ta ne bi delal, bi bila napaka lahko na strani kivija (blokada določenega IP-ja ali več na firewallu - been there done that - pri istem providerju dinamični IP enkrat dela enkrat ne :) ampak očitno ni to.

Lahko poskusiš še brez routerja, da računalnik priključiš direktno na modem in si skonfiguriraš pppoe povezavo direktno s tistim računalnikom, ki ne dela, tako izločiš še tvoj router.

Veliko sreče s Telekomom. Vsakič ko kaj rabim od njih, kolnem :)

edit: nisem dobro prebral.. ja, če ti dela 465 k meni, se zmeni s kivijem, da gledajo kaj se dogaja, če paketki s tvojega IP-ja pridejo do njih in če njihov server pošilja odgovore nazaj. Vsekakor najprej poskusi še od njih dobit kakšno informacijo, ker od Telekoma je ne boš oz. ne boš zlepa prišel do nekoga, ki ti bo znal pomagat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: b ()

kivi je blokiral port, ker se je hkrati pošiljalo iz outlooka na več napačnih mailov(in potem se je nekaj začelo ciklično pošiljat-nisem razumel vse), vglavnem zdaj dela..hvala za vse informacije!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošiljanje pošte

Oddelek: Programska oprema
93100 (2733) tapata
»

Gmail SMTP strežnik ne deluje

Oddelek: Omrežja in internet
111092 (877) nuclear
»