Forum » Kaj kupiti » Katero PC miško
Katero PC miško
TeraTM ::
Zdravo, gledam miške za PC
cena max 40 Euro. Gledam:
Miška Gigabyte GM-M8000X (GM-M8000X)
Miška Logitech MX518 Optical
kakšne druge v tem rangu? Brezžične nebi imel. Hvala, LP!
cena max 40 Euro. Gledam:
Miška Gigabyte GM-M8000X (GM-M8000X)
Miška Logitech MX518 Optical
kakšne druge v tem rangu? Brezžične nebi imel. Hvala, LP!
Bananovec ::
Za kaj se bo uporabljala? Za normalno delo ali gaming ali kaj drugega?
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Regards, Apple
Vsesplošna uporaba. Tudi vidim reviews od ljudi pri mimovrste, in so vsi pozitivni. Zanima me samo v čem je "fora" pri tej gigabyte. A DPI + Laser?
zoot ::
amacar ::
Na kaj se lol nanaša?
Sam jo uporabljam 2,3 leti vsak dan po par ur in se mi lušči na vsaki strani. Sicer pa je miška super, en jo pod malimi oglasi za 20€ prodaja par dni staro.
Sam jo uporabljam 2,3 leti vsak dan po par ur in se mi lušči na vsaki strani. Sicer pa je miška super, en jo pod malimi oglasi za 20€ prodaja par dni staro.
Cold1 ::
@TeraTM
Miška se mora predvsem dobro prilegati tvoji roki (oziroma načinu držanja miške).
Greš v trgovino kjer imaš na voljo razstavljene modele, ter jih primeš in oceniš ali ti ustrezajo, ko najdeš pravega se dogovoriš s prodajalcem, da lahko miško vrneš če se ne bo izkazala za primerno.
-------------------
Sam recimo prisegam pri miški MS IntelliMouse Explorer 3.0, ne trdim, da je najboljša miš na svetu, ampak moji roki se prilega kot ulita.
Miška se mora predvsem dobro prilegati tvoji roki (oziroma načinu držanja miške).
Greš v trgovino kjer imaš na voljo razstavljene modele, ter jih primeš in oceniš ali ti ustrezajo, ko najdeš pravega se dogovoriš s prodajalcem, da lahko miško vrneš če se ne bo izkazala za primerno.
-------------------
Sam recimo prisegam pri miški MS IntelliMouse Explorer 3.0, ne trdim, da je najboljša miš na svetu, ampak moji roki se prilega kot ulita.
bluefish ::
Se strinjam. Naredi nek ožji izbor in nato vsako primi v roke.
MX518 se v tem trenutku ne splača kupovati, ker jo bo v kratkem zamenjala G400 z boljšim senzorjem,... Cena bo sicer višja, vendar se bodo morda nekateri trgovci zbudili in ponudili vsaj manjši popust.
MX518 se v tem trenutku ne splača kupovati, ker jo bo v kratkem zamenjala G400 z boljšim senzorjem,... Cena bo sicer višja, vendar se bodo morda nekateri trgovci zbudili in ponudili vsaj manjši popust.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Hvala za odgovore, mislim da bom to mx518 vzel. Sem malce pregledal tudi mišljenja ki so napisali na mimovrste o njej. ker ne sledim trendom o miškah in ker jo potrebujem, ne bom čakal na nove verzije. Dokler bo služila namenu je ok
Cold1 - hvala za predlog. Drugače imam rahitično miško ki je zelo podobna tej mx518, tudi mx518 sem imel v rokah.
Lp
Cold1 - hvala za predlog. Drugače imam rahitično miško ki je zelo podobna tej mx518, tudi mx518 sem imel v rokah.
Lp
zoot ::
Na kaj se lol nanaša?
No ja, meni se pač to še ni zgodilo, čeprav mam MX518-ke že 5 let, menjam na vsake 2 leti ker se mi uniči stik med miško in kablom, zaradi majhnega sensitivitya.
amacar ::
Se je pa veliko uporabnikom to zgodilo (preberi komentarje na mimovrste), je pa res, da to pri delu ne moti in miško vseeno priporočam.
Bananovec ::
Roccat Kova + in pa G500 sta po mojem mnenju še zanimivi izbiri.
LP
Pa da nebi kje kdo eno od teh dveh mišk kupil v fizični trgovini ala Big Bang, kjer imajo lepo naštancano ceno 70€.
Si lastim gaming miško G500 (dobil sem jo včeraj), ki je še nisem uspel preizkusiti. Proti ostalim cheap miškam roka IMO zelo lepo sede nanjo + lepa je.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
Regards, Apple
Regards, Apple
bluefish ::
Čez čas se res obrabi barva na tisti ploščici z logotom, za samo zgornjo površino pa še nisem slišal.
mr1two ::
Zanimivo, jaz imam namreč MX510, ki je basicly ista zadeva kot 518, le mal bl švoh s senzorjem. Stara je šele časa, vsaj 5 let, pa je še vedno ok. Edino kar se je ogulilo je mesto, kjer je sicer palec, drugje je še vedno "mat". Zgornja plastika je ista kot takrat ko sem jo dobil. Pa nek iritating zvok spušča levi klik vsake tolko časa(sliši se dvojni klik, ampak vedno registrira pravilno. Če jo malo potolčeš, preneha), zato jo je nadomestila druga reč.
Je pa res, da je modelno to precej stara zadeva in ni nek tehnični presežek, tako da mogoče g500? Je pa preizkušena kvaliteta, tako če vzameš 518, ne boš falil.
LP
Je pa res, da je modelno to precej stara zadeva in ni nek tehnični presežek, tako da mogoče g500? Je pa preizkušena kvaliteta, tako če vzameš 518, ne boš falil.
LP
ABX ::
mx51x serija ima odličen gumb spredaj. Nekaj kar pogrešam pri vseh ostalih miškah.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
tomos123 ::
Miška Logitech MX518 Optical jo mam ene 3 mesece in je doba ni me razočarala in lepo sede v roko vredna denarja
galu ::
Malo bolje od MX518 pa je G5.. Podlaga, ki se stika z roko je dosti boljša za daljši čas (se ne lušči in nudi dober oprijem za mokro roko).
Tako to gre.
LeQuack ::
Logitech G5 je vsekakor zmagovalna miška, če jo boš še kje dobil, ker so jo ukinil. Dejansko je bila miška naslednik MX, vendar so MX zaradi popularnosti začeli znova prodajati, je pa pri G5 boljša vrhnja plast, ker ni tako gladka, je laserska in še nekaj ostalih malenkosti je.
Poleg G5 imam tudi G9, nad katero sem precej razočaran, zamenljiva ohišja niso ravno obstojna, poleg tega škripajo, ker se ne prilegajo čisto. Najslabše pa je vsekakor to, da je scroll kolešček, ki je narejen iz kovine, začel rjaveti, tako da ni več tako gladek, pa še zgleda precej grdo, da ne omenjam vonja po rji, ki ostane na prstih po uporabi. Tega vsekakor niso zelo dobro premislili pri Logitech-u. Ali bi ostali pri plastičnih koleščkih, ali pa bi izdelalo kolešček iz nerjaveče kovine. Na koncu je očitno vse odvisno od tega, kako bo kitajček tam dol čim ceneje naredil miško, da jo lahko zahodnjakom drago prodajo.
Poleg G5 imam tudi G9, nad katero sem precej razočaran, zamenljiva ohišja niso ravno obstojna, poleg tega škripajo, ker se ne prilegajo čisto. Najslabše pa je vsekakor to, da je scroll kolešček, ki je narejen iz kovine, začel rjaveti, tako da ni več tako gladek, pa še zgleda precej grdo, da ne omenjam vonja po rji, ki ostane na prstih po uporabi. Tega vsekakor niso zelo dobro premislili pri Logitech-u. Ali bi ostali pri plastičnih koleščkih, ali pa bi izdelalo kolešček iz nerjaveče kovine. Na koncu je očitno vse odvisno od tega, kako bo kitajček tam dol čim ceneje naredil miško, da jo lahko zahodnjakom drago prodajo.
Quack !
Rippy ::
Hm imel sem G5 izjemno dolgo in sem bil precej zadovoljen. Razlog zakaj sem jo zamenjal so izrabljene tačke, ki naj bi zdržale 3000-5000 kilometrov če se ne motim . Sicer sedaj imam Razer Deathadder in sem precej bolj zadovoljen. Miška je veliko bolj ergonomična za mojo roko (če se dobro spomnem sem se hitreje prilagodil prehodu na DA, kot na G5). In opazno bolj natančna tako v igrah, kot v programih.
BALAST ::
Imam GM M8000 brez x, pa je le malce širša na robu glavnih tipk, dolžina z mx500 ali mx518 pa je enaka. Koleščej je še malenkost boljši od logitechovih pa kabel je fabriciran in bolj prožen od logiitech mx ali pa celo Razer Boomslang ki sem ga imel pred časom. So pa kliki na stikala malce glasnejši od logitechovih, me pa niti ne motijo tako zelo. Zdaj kar se tiče drsnosti je zelo lepo vodljiva, razen na tekstilni podlogi ne tako zelo, ker imasta nogice kar veliko površino, dobiš pa dodatne nogice zraven, če se ti slučajno prvotne izrabijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera miška? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 69055 (7755) | yayo |
» | Gaming miškaOddelek: Kaj kupiti | 17499 (15809) | Antares88 |
» | katero miško?? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 39338 (31410) | ShowDown |
» | Gaming miška (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15353 (13625) | mr1two |
» | katero gaming miško kupiti 40-60 eur (Gigabyte GM-M8000X, razer deathadder, logitechOddelek: Kaj kupiti | 2459 (2195) | 11killer34 |