Forum » Loža » Izrez kotne mize
Izrez kotne mize
Temo vidijo: vsi
barakus ::
Pozdravljeni
Rad bi si naredil eno kotno mizo. Ciljna oblika mize je na sliki, kraka bi bila 1m in 1,5m (na sliki sta bolj ali manj enaka).
Mize ne mislim sam delat ampak me zanima do katerih majstrov / delavnic moram it (material, razrez, furniranje?).
Najprej kako se tako sploh mizo naredi, ali se sploh da dobiti dovolj veliko dilo za razrez ali jo moram sestaviti iz 2 ali 3 kosov? Čeprav je na sliki črna barva, bi raje imel kakšen odtenek podoben češnji ali pa oranžno :). Zanima me ali se da kje kupiti že furnirano desko ali bo tu treba vse posebej, torej kupit desko, razrezat in furnirat.
Ma v bistvu me zanima kako bi se vi lotili tega? Budget nimam ravno velik torej iscem poceni varianto.
Lep pozdrav.
Rad bi si naredil eno kotno mizo. Ciljna oblika mize je na sliki, kraka bi bila 1m in 1,5m (na sliki sta bolj ali manj enaka).
Mize ne mislim sam delat ampak me zanima do katerih majstrov / delavnic moram it (material, razrez, furniranje?).
Najprej kako se tako sploh mizo naredi, ali se sploh da dobiti dovolj veliko dilo za razrez ali jo moram sestaviti iz 2 ali 3 kosov? Čeprav je na sliki črna barva, bi raje imel kakšen odtenek podoben češnji ali pa oranžno :). Zanima me ali se da kje kupiti že furnirano desko ali bo tu treba vse posebej, torej kupit desko, razrezat in furnirat.
Ma v bistvu me zanima kako bi se vi lotili tega? Budget nimam ravno velik torej iscem poceni varianto.
Lep pozdrav.
softić ::
iverna plata je velika 210x 280 cm, dobiš že plastificirano plato, furnirano platp, masivno.. itd itd
Imaš sploh kaj orodja?
Imaš sploh kaj orodja?
black ice ::
Ena varianta je, da greš v Slovenijales (mislim, da se tako imenuje) in ti tam razrežejo po dimenzijah, katere jim podaš. Zakaj bi furniral? Vzemi masivno desko pa basta. Dokupiš še noge, jih privijačiš in voila - imaš mizo.
Drugače pa k mizarju (tišlerju po domače). Bo že on poskrbel za vse.
Drugače pa k mizarju (tišlerju po domače). Bo že on poskrbel za vse.
T0RN4D0 ::
Pojdi do kakšne tišlarije, tole ni nobena umetnost. Si lahko zbereš barvo kako hočeš, robove kake hočeš, cena pa tudi nebi smela biti pretirana.
PS, iverka vsekakor, kje boš dobil takšno masivno desko... Razen če štukaš, ampak ne vidim fore za takšnole reč. :)
PS, iverka vsekakor, kje boš dobil takšno masivno desko... Razen če štukaš, ampak ne vidim fore za takšnole reč. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: T0RN4D0 ()
Ja saj če mi poveste na koga naj se obrnem, nekoga ki mu ni odveč tak mali projekt in zato ne bo hotel zanj plačila v zlatu...
Masivna deska bi bila zelo draga pomoje. Jaz bi imel tisto debelejso desko torej 3cm kot so kuhinjski pulti če se ne motim. Če ima še kdo kakega mizarja za predlagat...
P.S. Lahko poveš kaj več o ultrapasu? Kje se ga dobi, kake dimenzije, cena?
Masivna deska bi bila zelo draga pomoje. Jaz bi imel tisto debelejso desko torej 3cm kot so kuhinjski pulti če se ne motim. Če ima še kdo kakega mizarja za predlagat...
P.S. Lahko poveš kaj več o ultrapasu? Kje se ga dobi, kake dimenzije, cena?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: barakus ()
Vikking ::
Najprej kako se tako sploh mizo naredi
Odreže se približna krivulja, potem pa zbrusi na brusillki ali pa se rezka po šabloni. To ti zna narediti vsak levi mizar. Odtenku ter vrst plošč je pa kolikor hočeš. Ponavadi je to odvisno od založenosti trgovine.
Za rob vzami ABS trak.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
T0RN4D0 ::
Ne vem kako ti naj koga predlagamo, če nisi niti povedal od kod si. K lokalnemu tišlarju pač, menda ne boš hodil 300km zaradi enega kosa iverke.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
BlaY0 ::
Lej, tistale tvoja skica ni OK. Čisto takole praktično ti povem... minimalna globina delovne mize je 60 cm... ko tako mizo postaviš v kot, se pravi da imaš dva kraka po 60 globine, je minimalna dolžina kraka 120 cm, da boš imel cele roke gor (stakneš pesti in roki postaviš vzporedno s krakoma)... na tvoji skici ima okroglina kjer naj bi prišel stol čisto premajhen radij.
Zdaj pa moj nasvet. Zategni se v Ikeo (Gorica, Celovec) in si tam nabavi en VIKA sestav. To je recimo en kotni del 120x120 + dodaten krak 100x60 ter pripadajoče noge. Tisti dodatni krak ti lahko razrežejo na pol in ti na vsakega nalikajo še ABS robni trak. Tak sestav te bo prišel okrog € 70. Če boš to dal delat tišlerju, pod € 200 garant ne boš prišel. Drugače pa gre tako kot je softić napisal... dve iverci (16 mm) se zlima skupaj pa ultrapas čez. Lahko vzameš tudi masivno limano samo to bo bistveno dražje.
Zdaj pa moj nasvet. Zategni se v Ikeo (Gorica, Celovec) in si tam nabavi en VIKA sestav. To je recimo en kotni del 120x120 + dodaten krak 100x60 ter pripadajoče noge. Tisti dodatni krak ti lahko razrežejo na pol in ti na vsakega nalikajo še ABS robni trak. Tak sestav te bo prišel okrog € 70. Če boš to dal delat tišlerju, pod € 200 garant ne boš prišel. Drugače pa gre tako kot je softić napisal... dve iverci (16 mm) se zlima skupaj pa ultrapas čez. Lahko vzameš tudi masivno limano samo to bo bistveno dražje.
Tisto sranje od ikeje ni vse skup nič..pa da bi še štukal pult? ne ne!
Bi pa prišla ta varianta --dve 19mm iverici skupaj, ultrapas in abs...tam 130€
Bi pa prišla ta varianta --dve 19mm iverici skupaj, ultrapas in abs...tam 130€
Ne zastopim kaj te moti na "tistem sranju od ikeje"??? Gre za dilo in noge... isto kot narediš ti samo da je pol ceneje. Je pa res da sam nimam te Ikea mize ker sem želel tako po meri, neštukano, s kanali za kable, rešetko za radiator, lepo vpasano med obstoječe pohištvo in v barvi javorja. Za to sem bil pripravljen plačati precej več, samo če se ne motim gre v tem konkretnem primeru za iskanje "budget" variante. Poznam pa ljudi, ki imajo to "ikeja sranje" pa so čisto zadovoljni.
Gre za dilo in noge.... ja sj , sj je tako..bo že držalo..
Čez pol leta pa od ikeje izdelek v razpadlih kosih sredi sobe ali celo v smeteh..
Samo sredico iverice poglej-od ikeje ali od MAXsa.
Drugače pa buget varianta..nikoli nisi taako bogat da bi lahko poceni in nekvalitetne izdelke kupoval
Basta.
Čez pol leta pa od ikeje izdelek v razpadlih kosih sredi sobe ali celo v smeteh..
Samo sredico iverice poglej-od ikeje ali od MAXsa.
Drugače pa buget varianta..nikoli nisi taako bogat da bi lahko poceni in nekvalitetne izdelke kupoval
Basta.
Sem napisal... poznam ljudi ki so zadovoljni. Že več let. Barakus se bo pa tudi sam odločil.
toblak ::
Pojdi v Hobby Slovenijales (črnuče, Vižmarje...), vzemi 2,5 cm iveral (lahko izbiraš med številnimi barvami, naj ti obrobijo z ABS trakom in to je to!
Dostavijo tudi na dom (cca 20 EUR).
Noge pa IKEA, Bauhaus....imaš take nastavljive ali pa fiksne.
Tudi jaz sem si naredila takšno mizo, dimenzij 200 x 160 in je super!
Informacija iz prve roke torej!
Pa lepo zrihtaj!
Dostavijo tudi na dom (cca 20 EUR).
Noge pa IKEA, Bauhaus....imaš take nastavljive ali pa fiksne.
Tudi jaz sem si naredila takšno mizo, dimenzij 200 x 160 in je super!
Informacija iz prve roke torej!
Pa lepo zrihtaj!
Iveral za mizo?? Za plato??JAO JAO
In taki ljudje govorijo da smo mizarji dragi... noben normalen mizar ti ne bo šel narediti plato za mizo...NE GRE ..1000%...iveral je namenjen za kišto za omare..pa še to je vse skup za en lolek...
djte se zamislit kaj govorite
Dokler ne vidiš kvalitete in JE NE MOREŠ OCENJEVAT...se strinjam s tabo...živela ikea..
In taki ljudje govorijo da smo mizarji dragi... noben normalen mizar ti ne bo šel narediti plato za mizo...NE GRE ..1000%...iveral je namenjen za kišto za omare..pa še to je vse skup za en lolek...
djte se zamislit kaj govorite
Sem napisal... poznam ljudi ki so zadovoljni. Že več let. Barakus se bo pa tudi sam odločil.
Dokler ne vidiš kvalitete in JE NE MOREŠ OCENJEVAT...se strinjam s tabo...živela ikea..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: softić ()
Še dobro, da imamo na forumu takšne strokovnjake.
Mizo uporabljam dan za dnem že kar par let in vem kaj govorim.
Sicer pa res ne razumem zakaj moraš svojo zafrustriranost zdraviti na tem forumu?
Bilo bi lepo, če bi nam, uporabnikom foruma, brez žalitev dovolil povedati svoje mnenje.
Toliko.
Pa lep večer ti želim in obilo sončka!
Mizo uporabljam dan za dnem že kar par let in vem kaj govorim.
Sicer pa res ne razumem zakaj moraš svojo zafrustriranost zdraviti na tem forumu?
Bilo bi lepo, če bi nam, uporabnikom foruma, brez žalitev dovolil povedati svoje mnenje.
Toliko.
Pa lep večer ti želim in obilo sončka!
Razlaga glede materialov je že bila--iveral vsekakor z mizarskega vidika NI PRIMEREN za mize.
Highlag ::
Imam home-made varianto takšne mize doma. Izdelal sem jo iz dveh delov.
Iveral so mi odžagali v Hobi Slovenijalesu, ter obrobili z abs-om. Dobil sem 2 4 oglata kosa, prvič zato, ker sta tako mala, da ju spraviš v avto. En tak gromozanski L kos je težko že od kje pripeljati. Nato sem iz enega dela s pomočjo povratne žage izrezal okroglino. Tako je miza "globoka" lepo enakomerno razen v kotu. V izrezani del mize sem nato lepo vlepil polkrožno leseno letvico, tako da je rob zaokrožen to tisti iz ABS obrobo. Rob sem nato pobarval z črno nitro barvo. Kupil sem še 6 kovinskih nog, ter nekaj ravnih ploščic s katerimi sem nato plošči povezal v eno mizo.
Ne vem če v hobiju že znajo nalepit ABS na notranjo okroglino, kot jo imajo narisano. Je za vprašat, ker bi bila to najboljša rešitev. Vsekakor pa ti okroglino lahko izrežejo po tvoji želji.
Mizo uporabljam za delavno že vrsto let, skozi čas sem dodal že par višjih polic, kjer imam naloženo razno opremo za elektroniko, da mi ne leži po mizi.
Tako da le pogumno.
Iveral so mi odžagali v Hobi Slovenijalesu, ter obrobili z abs-om. Dobil sem 2 4 oglata kosa, prvič zato, ker sta tako mala, da ju spraviš v avto. En tak gromozanski L kos je težko že od kje pripeljati. Nato sem iz enega dela s pomočjo povratne žage izrezal okroglino. Tako je miza "globoka" lepo enakomerno razen v kotu. V izrezani del mize sem nato lepo vlepil polkrožno leseno letvico, tako da je rob zaokrožen to tisti iz ABS obrobo. Rob sem nato pobarval z črno nitro barvo. Kupil sem še 6 kovinskih nog, ter nekaj ravnih ploščic s katerimi sem nato plošči povezal v eno mizo.
Ne vem če v hobiju že znajo nalepit ABS na notranjo okroglino, kot jo imajo narisano. Je za vprašat, ker bi bila to najboljša rešitev. Vsekakor pa ti okroglino lahko izrežejo po tvoji želji.
Mizo uporabljam za delavno že vrsto let, skozi čas sem dodal že par višjih polic, kjer imam naloženo razno opremo za elektroniko, da mi ne leži po mizi.
Tako da le pogumno.
Never trust a computer you can't throw out a window
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Highlag ()
Hvala za potrditev, Highlag.
Sama sem mizo mojih dimenzij (200 x 160 z okroglino, na eni strani je globina 50, na drugi 60 cm) dala na prtljažnik in vse lepo v enem kosu pripeljala do bloka, nato so jo fantje še peš spravljali v 3. nadstropje.
Tako, da mislim, da bi glede na dane dimenzije ploščo s kakšnim prtljažnikom lahko brez problema pripeljal.
V Hobyju prilepijo ABS na vse okrogline, ne skrbi, so že pravi mojstri, ABS je lahko celo drugačne barve kot sam iveral, skratka ogromno možnosti imaš...
Ravnokar z njihovo pomočjo menjujemo kuhinjske fronte!
Sama sem mizo mojih dimenzij (200 x 160 z okroglino, na eni strani je globina 50, na drugi 60 cm) dala na prtljažnik in vse lepo v enem kosu pripeljala do bloka, nato so jo fantje še peš spravljali v 3. nadstropje.
Tako, da mislim, da bi glede na dane dimenzije ploščo s kakšnim prtljažnikom lahko brez problema pripeljal.
V Hobyju prilepijo ABS na vse okrogline, ne skrbi, so že pravi mojstri, ABS je lahko celo drugačne barve kot sam iveral, skratka ogromno možnosti imaš...
Ravnokar z njihovo pomočjo menjujemo kuhinjske fronte!
Dodatno vprašanje. Tele navadne noge se mi zdijo nekam švoh. Kje bi dobil (po možnosti ugodno), kje bi dobil tiste noge na "T" profil?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mašine za hobi mizarstvo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 37353 (2197) | Hudobec82 |
» | Les po meri- kje?Oddelek: Loža | 7855 (1174) | TheBlueOne |
» | Pisalna stoječa miza (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16495 (5771) | black ice |
» | Obnova klubske mizeOddelek: Loža | 4465 (3598) | SimplTech |
» | Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28385 (25874) | root987 |