Forum » Kaj kupiti » Low budget ohišje, termalna
Low budget ohišje, termalna
echoman ::
Pozdravljeni,
Iščem neko ohišje, ki bo okoli od 40 € do max 50 € . Ker imam večji hladilnik procesorja, bi rad imel napajalnik na spodnji strani ohišja, v ohišju pa bi rad, da bi bil priložen vsaj 1 ventilator. Ker sem še "zelenec" kar se teh stvari tiče, me zanima tudi kako naj prepiham hladilnik procesorja (je prve različice) in pa matično? Ker bom zagotovo primoran odstraniti hladilnik, me zanima kako naj očistim še termalno pasto tako na procesorju, kot hladilniku procesorja (potrebujem kakšno čistilo?), saj je nad njim napajalnik.
Sem sicer že iskal ohišja in našel tega, vendar nisem prepričan, kako vanj namestiti trd disk - ali so reže ravno prav velike, ... Bi pa rad, da ima ohišje pri PCI režah vijake, da lahko lepo pritrdim kartice.
Hvala za pomoč že vnaprej!
LP, echoman
EDIT: Pozabil sem omeniti, da bom vse skupaj preselil iz trenutnega ohišja.
Iščem neko ohišje, ki bo okoli od 40 € do max 50 € . Ker imam večji hladilnik procesorja, bi rad imel napajalnik na spodnji strani ohišja, v ohišju pa bi rad, da bi bil priložen vsaj 1 ventilator. Ker sem še "zelenec" kar se teh stvari tiče, me zanima tudi kako naj prepiham hladilnik procesorja (je prve različice) in pa matično? Ker bom zagotovo primoran odstraniti hladilnik, me zanima kako naj očistim še termalno pasto tako na procesorju, kot hladilniku procesorja (potrebujem kakšno čistilo?), saj je nad njim napajalnik.
Sem sicer že iskal ohišja in našel tega, vendar nisem prepričan, kako vanj namestiti trd disk - ali so reže ravno prav velike, ... Bi pa rad, da ima ohišje pri PCI režah vijake, da lahko lepo pritrdim kartice.
Hvala za pomoč že vnaprej!
LP, echoman
EDIT: Pozabil sem omeniti, da bom vse skupaj preselil iz trenutnega ohišja.
- spremenil: echoman ()
bluefish ::
Hladilnik prepihaš s kompresorjem ali piksno, pogojno je OK tudi sesalnik. Nekateri se tega lotevajo kar z vodo. Termalno pasto na procesorju in hladilniku najpreš obrišeš z malce močnejšo papirnato brisačko, nato pa zadevo do konca očistiš z alkoholom ali acetonom. Obstajajo sicer namenska čistila, vendar škoda denarja.
Reže za diske so pri vseh ohišjih standardnih dimenzij in ni strahu, da se kaj ne bi ujemalo. Sodeč po sliki so vijaki ob razširitvenih režah prisotni.
Reže za diske so pri vseh ohišjih standardnih dimenzij in ni strahu, da se kaj ne bi ujemalo. Sodeč po sliki so vijaki ob razširitvenih režah prisotni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Torej ob za čiščenje termalne paste dovolj da z eno kuhinjsko brisačko najprej obrišem termalno pasto, nato pa pa neko krpo čisto malo "namočim" s tem čistilom (vem, da bi lahko z drugim čistilom, vendar nimam nobenega pri roki) in potem očistim do konca, ter v novem ohišju vse namestim?
Ali bo ta termalna pasta v redu?
Imam pa tale napajalnik, me pa zanima kam in kako pospraviti odvečne kable, ki ne bodo potrebni, ter kako ga postavim?
Hvala in lep pozdrav!
echoman
Ali bo ta termalna pasta v redu?
Imam pa tale napajalnik, me pa zanima kam in kako pospraviti odvečne kable, ki ne bodo potrebni, ter kako ga postavim?
Hvala in lep pozdrav!
echoman
bluefish ::
Menda ja imaš pri roki kak bencin, razredčilo,...?
Za pasto vzemi Artcic Silver 5.
Odvečne kable zviješ, nekateri gredo skozi luknjo v notranji stranici,... Malce ročnih spretnosti, pa bo.
Za pasto vzemi Artcic Silver 5.
Odvečne kable zviješ, nekateri gredo skozi luknjo v notranji stranici,... Malce ročnih spretnosti, pa bo.
jazbec ::
Hvala za odgovore, vzel bom MX-4, PRO-B916II in pa čistilo, ki sem ga omenil že prej (ja, trenutno res nimam drugega čistila). Sedaj bom počakal le še na odgovor glede vijakov za PCI reže, saj jih res potrebujem - se jih mogoče da kje kupiti ali jih dobim res le v določenih ohišjih?
LP, echoman
LP, echoman
Sem pozabil vprašati, če bo napajalnik kompatibilen (da bodo vijaki pravilno razporejeni, itd.) z ohišjem in kako naj ga obrnem?
Hvala in lep pozdrav!
echoman
Hvala in lep pozdrav!
echoman
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera termalna paste je najboljša??Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4389 (2732) | boolsheat |
» | Sapphire Radeon HD7970 - hlajenjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1929 (1586) | Navje |
» | Vprašanja pred sestavo računalnikaOddelek: Strojna oprema | 3020 (2537) | echoman |
» | Ali je to možno? (procesor okrog 90 C)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5258 (4420) | bond007 |
» | termalna pastaOddelek: Kaj kupiti | 11021 (9889) | flipr |