Forum » Pomoč in nasveti » Windows se ne boot-a.
Windows se ne boot-a.
venklem ::
Pozdrav,
Imam en problemček, ko prižgem računalnik, mi pride samo do uporabniske, ko bi moralo prikazati uporabniški meni mi vrže error "Wirrles dll datoteka je poškodovana (c:\windows\system32\wireless.) moznost imam samo ponovni zagon" Ko sem se prijavil v safe modu se mi računalnik normalno vžge ko grem v direktori c:\... je mapa prazna, kje naj dobim datoteke?...
Najlepša hvala
Imam en problemček, ko prižgem računalnik, mi pride samo do uporabniske, ko bi moralo prikazati uporabniški meni mi vrže error "Wirrles dll datoteka je poškodovana (c:\windows\system32\wireless.) moznost imam samo ponovni zagon" Ko sem se prijavil v safe modu se mi računalnik normalno vžge ko grem v direktori c:\... je mapa prazna, kje naj dobim datoteke?...
Najlepša hvala
www.hawky44.bplaced.net!
P3Hi ::
Torej če dela safe mode...
start -> run -> msconfig
zmeč vn kar je blesavga pod startup (werjetno kak gui za wireless card)
odklukaj servise, ki se navezujejo na wireless in sporoči če je kej drgač..
preglej še da ni kak autostartup v task managerju..
DEBUG WINDOWS STEP BY STEP .. al pa točno poglej kaj bi rad mel v startupu...
naprimer c:/windz/system32/wrls/neki.exe
namesto neki.exe daj notr notepad.exe(preimenuj seveda v neki.exe)
in ob naslednem restartu se bo odpla beležka..
vse se da zrihtat.. vedno...
če prideš v navadn način zažen še "sfc /scannow"...
če se ti je napaka zgodila, ker si ponesreči ugasnu pc/al pa se je sam med delom..
pol daj notr xp sp2 cd pejt v R pa napiš
chkdsk /R - če ne zaupaš M$ toolu pa potegn dol HDD Regenerator 2011...
drugače pa nekaj...
če praviš da dela safe mode... potem definitivno nekaj zašteka zarad startupa...
pr navadnimu načinu se zažene vse kar boš videl v msconfig torej, če greš v safemode pa daš klukce vn kot sm reku pol more delat. more..
start -> run -> msconfig
zmeč vn kar je blesavga pod startup (werjetno kak gui za wireless card)
odklukaj servise, ki se navezujejo na wireless in sporoči če je kej drgač..
preglej še da ni kak autostartup v task managerju..
DEBUG WINDOWS STEP BY STEP .. al pa točno poglej kaj bi rad mel v startupu...
naprimer c:/windz/system32/wrls/neki.exe
namesto neki.exe daj notr notepad.exe(preimenuj seveda v neki.exe)
in ob naslednem restartu se bo odpla beležka..
vse se da zrihtat.. vedno...
če prideš v navadn način zažen še "sfc /scannow"...
če se ti je napaka zgodila, ker si ponesreči ugasnu pc/al pa se je sam med delom..
pol daj notr xp sp2 cd pejt v R pa napiš
chkdsk /R - če ne zaupaš M$ toolu pa potegn dol HDD Regenerator 2011...
drugače pa nekaj...
če praviš da dela safe mode... potem definitivno nekaj zašteka zarad startupa...
pr navadnimu načinu se zažene vse kar boš videl v msconfig torej, če greš v safemode pa daš klukce vn kot sm reku pol more delat. more..
P3Hi
Sem izklopil vse, postil sem prižgane samo pomembne... in nič bolše, misliš da bi se dalo prekopirati iz mape c:\...\Wireless... in da bi jaz vrgel v mapo ker jaz imam sicer prazno, verjetno gre za kak virus, ali kaj podobnega...
Sem izklopil vse, postil sem prižgane samo pomembne... in nič bolše, misliš da bi se dalo prekopirati iz mape c:\...\Wireless... in da bi jaz vrgel v mapo ker jaz imam sicer prazno, verjetno gre za kak virus, ali kaj podobnega...
www.hawky44.bplaced.net!
No to je pa pol že mal sumljivo...
Probaj dat vn še vse servise ki niso M$...
pa ti napiše pr prijavi celo pot do fajla, ki ga hoče startat? če je pol probaj tak da daš not nek drug program..
če kliče .dll pol boš mal težje...
hm.. potegn dol Hirens Boot Cd iz njegove uradne strani ne torrentov... pa daj cd notr v safemodu.. zalaufal se ti bo njegov programček z svašta uporabnimi programi..
Zaženi "autoruns" in res vse preglej kar nej bi se štartalo ob zagonu... Nemorš verjet kam vse se lahk skrije startup...
meni je tole wireless malo sumljivo, ker nima kej windows tega sam laufat.. neki si naložu in je nekje v startupu..
probi najdit celo pot do tega kar nej bi zalaufal in mi jo povej..
Kot se mi je zdelo to ni standardna mapa.... rabim več info
zdejle sm štartal en xp v vmweru ko ma v startupu realtek wireless tool...
anyway
mapa
c:/windows/system32/wireless/ pri meni ne obstaja..
Probaj dat vn še vse servise ki niso M$...
pa ti napiše pr prijavi celo pot do fajla, ki ga hoče startat? če je pol probaj tak da daš not nek drug program..
če kliče .dll pol boš mal težje...
hm.. potegn dol Hirens Boot Cd iz njegove uradne strani ne torrentov... pa daj cd notr v safemodu.. zalaufal se ti bo njegov programček z svašta uporabnimi programi..
Zaženi "autoruns" in res vse preglej kar nej bi se štartalo ob zagonu... Nemorš verjet kam vse se lahk skrije startup...
meni je tole wireless malo sumljivo, ker nima kej windows tega sam laufat.. neki si naložu in je nekje v startupu..
probi najdit celo pot do tega kar nej bi zalaufal in mi jo povej..
Kot se mi je zdelo to ni standardna mapa.... rabim več info
zdejle sm štartal en xp v vmweru ko ma v startupu realtek wireless tool...
anyway
mapa
c:/windows/system32/wireless/ pri meni ne obstaja..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: P3Hi ()
-----------------
Jp ni standardno poglej tole
http://forum.bullguard.com/forum/10/Vir...
poišči besedo \wire
nato boš vidu da se prego loginui.exe nalovda par dll-jev vključno z nekim čudnim..
kot sem ti prejle reku .. zažen "autoruns" pa dej vn dll in autostartupa preko loginui.exe
ByE ByE
Jp ni standardno poglej tole
http://forum.bullguard.com/forum/10/Vir...
poišči besedo \wire
nato boš vidu da se prego loginui.exe nalovda par dll-jev vključno z nekim čudnim..
kot sem ti prejle reku .. zažen "autoruns" pa dej vn dll in autostartupa preko loginui.exe
ByE ByE
Bom probal se z tem programom
--------------------- DLLs Loaded Under Running Processes ---------------------
- - - - - - - > 'winlogon.exe'(864)
c:\windows\SYSTEM32\Wireless samo tale... nenapise nic katera knjiznica...samo tole... Pomojm gre tole za kakšen virus...
.
Nwm kaj bi lahko naredu, te glupi windowsi... z linuxi ni takih problemov. Kje mam HirenBoot, mi lahko posljes link?. Probal sem tudi z windows cdjom, tudi nemorm nc popravit ker mi takoj zatezi.
--------------------- DLLs Loaded Under Running Processes ---------------------
- - - - - - - > 'winlogon.exe'(864)
c:\windows\SYSTEM32\Wireless samo tale... nenapise nic katera knjiznica...samo tole... Pomojm gre tole za kakšen virus...
.
Nwm kaj bi lahko naredu, te glupi windowsi... z linuxi ni takih problemov. Kje mam HirenBoot, mi lahko posljes link?. Probal sem tudi z windows cdjom, tudi nemorm nc popravit ker mi takoj zatezi.
www.hawky44.bplaced.net!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: venklem ()
verjetno ja.. ni nč msjevega.. zdej razen če si sam res dal kako wifi kartico in uporabljal njihov program pa da je v tisto mapo dal ...
ampak dvomim.. nekaj nadležnega je.. samo poiskusi najti kdo to želi zagnati pa dej vn iz autoruna..
Hirens Bott CD 14 (ga grem dol vlečt še nimam 14)
dobiš na http://www.hirensbootcd.org/download/
sej ti ni treba tega dol vlečt.. sam potegn dol http://technet.microsoft.com/en-us/sysi...
ko j linux :=) če se mi kej na linux mašinah zjebe nucam 500% več časa da zrihtam....
PA ZA ZIHR KO BOŠ 1X V NAVADNEM NAČINU
zažen "sfc /scannow" da ti prečekira, če so vsi fajli res orginal M$jevi, da ni kateri izmed njih zamenjan in slučajno on kliče dodatn dll...
Js sumim da je res bil virus ampak antivirus, ti ga je pobrisal in zdej ne dela startup, ker en drug program še vedno hoče štartat dll, ki ga ni več...
če lahk poglej v safemodu v av karanteno, če je on zbrisal kak fajl...
ampak dvomim.. nekaj nadležnega je.. samo poiskusi najti kdo to želi zagnati pa dej vn iz autoruna..
Hirens Bott CD 14 (ga grem dol vlečt še nimam 14)
dobiš na http://www.hirensbootcd.org/download/
sej ti ni treba tega dol vlečt.. sam potegn dol http://technet.microsoft.com/en-us/sysi...
ko j linux :=) če se mi kej na linux mašinah zjebe nucam 500% več časa da zrihtam....
PA ZA ZIHR KO BOŠ 1X V NAVADNEM NAČINU
zažen "sfc /scannow" da ti prečekira, če so vsi fajli res orginal M$jevi, da ni kateri izmed njih zamenjan in slučajno on kliče dodatn dll...
Js sumim da je res bil virus ampak antivirus, ti ga je pobrisal in zdej ne dela startup, ker en drug program še vedno hoče štartat dll, ki ga ni več...
če lahk poglej v safemodu v av karanteno, če je on zbrisal kak fajl...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: P3Hi ()
p3HI
najlepša hvala z programom autoruns sem use zrihtu zdej znam naprej :).
se enkrat hvala p
najlepša hvala z programom autoruns sem use zrihtu zdej znam naprej :).
se enkrat hvala p
www.hawky44.bplaced.net!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | analiza hijack thisOddelek: Pomoč in nasveti | 1923 (1703) | klaudija |
» | Windows xp zamenjava sistemskih datotek?Oddelek: Operacijski sistemi | 1326 (1162) | amigo_no1 |
» | winxp, safe mode ne dela, problem z registromOddelek: Pomoč in nasveti | 2080 (2012) | SkIDiver |
» | Pomoč - WinXp se ne zažene v normal modeOddelek: Pomoč in nasveti | 3053 (2788) | Tea Time |
» | Trojan big problem:(Oddelek: Strojna oprema | 3763 (3556) | mini-moris |