Forum » Programiranje » Kako v accessu najti polje, ki je daljše od 4 znakov?
Kako v accessu najti polje, ki je daljše od 4 znakov?
gkovac ::
V accessu imam vsak mesec eno strašno bazo, ampak imam en problem... zaradi tega, ker se je izpustil en ZIP (ki je velik 4 znake) je prišlo do napake v bazi in imamo sranje!
Zanima me kako naresti query, ki bi mi preiskal ZIP code in mi javil vse, ki so daljši od 4 polja?
Plis help, ker pač ne znam dovolj accessa, da bi mi to uspel. Hvala že v naprej.
Zanima me kako naresti query, ki bi mi preiskal ZIP code in mi javil vse, ki so daljši od 4 polja?
Plis help, ker pač ne znam dovolj accessa, da bi mi to uspel. Hvala že v naprej.
lp,
OwcA ::
Accessove implementacije SQLa ne poznam zelo dobro, upam da se drži standardov, če ne v help poišči ustrezno nadomestilo:
zip nadomesti z imenom polja v katerem je ZIP code, table pa z imenom tabele v kateri je to polje.
Tega z uporabo čarovnikov ne znam naresti, do "čistega" SQLa prideš preko Queries->Design->View->SQL view.
Da se v prihodnje izogneš takšnim zagatam, svetujem, da nastaviš dolžine polj na točno toliko kot je potrebno (potem predolgih vrednosti sploh ne boš mogel vnesti).
select zip from table where length(zip) > 4;
zip nadomesti z imenom polja v katerem je ZIP code, table pa z imenom tabele v kateri je to polje.
Tega z uporabo čarovnikov ne znam naresti, do "čistega" SQLa prideš preko Queries->Design->View->SQL view.
Da se v prihodnje izogneš takšnim zagatam, svetujem, da nastaviš dolžine polj na točno toliko kot je potrebno (potem predolgih vrednosti sploh ne boš mogel vnesti).
polja v ZIP so številke (1000, 2000, 3000, 1001... itd)
lp,
aja owca... hvala za prijaznost, ampak
ne deluje... javlja mi napako da z lenght neki ni vredu
ne deluje... javlja mi napako da z lenght neki ni vredu
lp,
Slavček ::
Tu je rešitev problema:
Kreiraj nov Query. Dodaj tabelo v kateri imaš te podatke. V grid potegni želena polja, lahko tudi ZIP. Nato na koncu v zadnjem stolpcu v vrstici Field napiši tole: ZipVecjiOd4: IIf([Zip]>9999;1;0). V vrstici Criteria v tem stolpcu vpiši 1 in izvedi query.
Ta izraz ti doda novo polje in vrne 1, če je več kot 9999 drugače je 0. Criteria pa potem omeji izpis na samo tiste zapise, ki vrnejo 1 oz. tiste, ki jih iščeš ti.
Kreiraj nov Query. Dodaj tabelo v kateri imaš te podatke. V grid potegni želena polja, lahko tudi ZIP. Nato na koncu v zadnjem stolpcu v vrstici Field napiši tole: ZipVecjiOd4: IIf([Zip]>9999;1;0). V vrstici Criteria v tem stolpcu vpiši 1 in izvedi query.
Ta izraz ti doda novo polje in vrne 1, če je več kot 9999 drugače je 0. Criteria pa potem omeji izpis na samo tiste zapise, ki vrnejo 1 oz. tiste, ki jih iščeš ti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JAVA] Izpis imen vseh datotek iz direktorija in poddirektorijevOddelek: Programiranje | 4929 (2958) | Slovenet |
» | mysql, insert, values, selectOddelek: Programiranje | 1830 (1657) | slosi |
» | Large databaseOddelek: Programiranje | 1430 (1128) | krho |
» | [MS Access] distinct tabela iz miljon tabelOddelek: Programiranje | 1296 (1124) | dudi |
» | 2002-03-29 -> 29.3.2002Oddelek: Izdelava spletišč | 1594 (1420) | cahahopie |