» »

Prevoz.org ugasnjen (II)

1 2
3
»

WarpedGone ::

Če te s kladivom po glavi, kladivo pri temu ni nič krivo.
Če ti goljufaš, www.prevoz.org temu ni kriv.

Al pa imejte karatker in lepo na glas povejte kaj podpirate: prepoved malih oglasov.

Don't throw the baby out with bathing wather ...
Zbogom in hvala za vse ribe

BlueRunner ::

Spura je izjavil:

Fascinantno kako se je prec skocilo v zrak kako se tamani boge studente, ki si samo delijo stroske prevoza.... kje je pa ta storitev omejena na studente?
Scenarij 1: vsak dan se vozim iz maribora ali celja v ljubljano. Stroske prevoza krije sluzba in gre za pot, ki jo itak opravljam.
Scenarij 2: imam SP in se furam po sloveniji. Stroske prevoza si pisem pod stroske(ni davka) in gre za pot ki jo itak opravljam.
Scenarij 3: Sem avtoprevoznik. Za prevoz sem placan oziroma stroski prevoza so kriti iz placila posla in ubistvu le opravljam svoje delo.

Kaj mi preprecuje, da na prevoz org vsak mesec malo ekstra zasluzim, pri opravljaju poti, ki jih itak opravljam in njihovi stroski so placani?
Sicer mi je stran vsec, samo prosim ne mi z iluzijami, da je to neki blazno crno-belo.

Za 1 ne vem kako gre, če na službeni poti pelješ nekoga, ki nima zveze s to službeno potjo. To bo kdo malo bolje izobražen pojasnil.

Za 2 in 3 pa se igraš z utajo davkov oziroma prikazovanjem višjih stroškov, kot si jih dejansko imel. Kar je sicer res nacionalni šport, ampak tam te lahko po betici lopne DURS, ker nisi pravilno vodil knjig, poleg tega, da si delal na črno.

Tako, da ne. To ni črno-bela zgodba. Vendar pa bi zgodba izzvenela čisto drugače, če bi inšpektorji lovili tiste, ki nafilajo poln kombi in tankajo kurilca, kot pa se je domnevno lovilo voznika, ki je s seboj vzel enega "soplačnika". Težko spraviš v delo na črno nekaj, kar je enostavno in brez posebnih saltov možno razložiti s preprostim "on da za bencin, jaz vozim".

Wox ::

WarpedGone je izjavil:

Al pa imejte karatker in lepo na glas povejte kaj podpirate: prepoved malih oglasov.


Podpiram skupinske prevoze študentarije, vendar se naj ti izvajajo zastonj.
Pa tisti pildek od inšpektorja bi res rad že enkrat videl.
Commodore 64

WarpedGone ::

Podpiram skupinske prevoze študentarije, vendar se naj ti izvajajo zastonj.

Jaz pa zahtevam zastonj kurbe.
Zbogom in hvala za vse ribe

BlueRunner ::

Podpiram skupinske prevoze študentarije, vendar se naj ti izvajajo zastonj.
Pa tisti pildek od inšpektorja bi res rad že enkrat videl.

Mah... če je bila vse skupaj novinarska raca RŠ-a, potem piltka seveda ni. Ker ni razloga, da prejemnik plačilnega naloga le tega ne bi (ustrezno cenzuriranega) pokazal, je vedno bolj verjetno, da to dejansko je bila raca.

Ne bi pa v to zgodbo mešal skrbnikov portala. Ti so zelo verjetno naredili samo to, kar so v danih okoliščinah in na podlagi danih informacij lahko storili. Vzporedno tem dogodku je namreč res, da še zlasti TIRS vleče najmanj sporne (oziroma bolje rečeno kretenske) poteze in tudi kaj takšnega ni ravno nemogoče. Če si v dvomu, pač narediš tisto, kar je manjša škoda. Zaprt portal je bil manjša škoda, kot pa tvegati, da bi bilo na temu res kaj mesa.

Smo pa morda tudi v Sloveniji dobili svoj "Vojna svetov" trenutek... ah ja. Taki časi, izgleda.

Jaz pa zahtevam zastonj kurbe.

Zmeni se z njimi, če ti dajo zastonj, pa bo. Nihče ti tega ne brani. Jaz ti pravzaprav privoščim, če je to tisto, kar si želiš. Tudi dejavnost, če se prav spomnim, ni več prepovedana.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Saj verjetno bo prišlo v javnost kaj TIRS počne zadnje tedne z nekaterimi slovenskimi portali. Glede na to je poteza prevoz.org povsem smiselna.
sudo poweroff

BlueRunner ::

Živeli in videli.

Nextor ::

@Matthai: ??? Kaki link ali pa več info prosim...

poweroff ::

Zaenkrat ne. Lahko samo povem, da sem pred kratkim urgentno rihtal odvetnika nekomu. In ni bil osamljen primer.
sudo poweroff

BlueRunner ::

@Nextor: nihče od prizadetih ne bo govoril o teh stvareh, dokler tečejo postopki. Preveliko tveganje, da si bo s tem nakopal zamero in na koncu visel po sodiščih (z vsemi pripadajočimi stroški) leta in leta. Se pa mi počasi dozdeva, da tisto, za kar vem, morda niso ravno osamljeni primeri... ker Matthajevih zagotovo ne poznam, kot tudi mislim, da on ne pozna mojih.

Zgodovina sprememb…

Nextor ::

Če je to povezano s temo na IM, pol se mi kar svita zakaj se gre... :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nextor ()

Primoz ::

Mah TIRS ima zadnje čase popadke z razumevanjem ZEPTa, pa specialnosti, pa safe harbourja (ki velja za vse razen za njih) in preganjanjem vsega zivega in mrtvega (instrukcije, fotografi, prevec malih oglasov) z uradnim razlogom "pomoči obrtnikom in malemu gospodarstvu". In na to temo se je nabralo zadnje čase toliko papirja, da če kdo omeni še kakšno novo stvar od njih, se nikomur več ne zdi čudno.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Iatromantis ::

Kakšni biseri ste nekateri... Že šest let pri prevoz.org na lastne stroške omogočajo javno koristno storitev, ki krepi družbene vezi in ima mnoge druge koristne posledice, pa jih je nekaterim tukaj vendarle mogoče zlahka obtožiti vseh podlosti in v enem komentarju celo zanikati očitno altruistično delo, ki ga prispevajo vsem v Sloveniji.

Če daš vprašaj na koncu stavka še ne pomeni, da namig ni trditev. Pregovorna slovenska foušija?

BlueRunner ::

@Primoz: Neusposbljeni diletatnti. Žal na tako odgovornem delovnem mestu, da so izpadli blesavo govedo, ki samo taca naokoli in dela škodo. Če pogledam titule v podpisih teh "inšpektoric", si kar mislim, zakaj imajo težave z razumevanjem česarkoli.

V dobro malega gospodarstva bi jih bilo potrebno nagnati delati, ne pa da ga serjejo okoli s svojimi svetovnimi teorijami.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radio Ena

Oddelek: Loža
314122 (2929) Cowboy6
»

Spletna stran Prevoz.org ugasnjena zaradi domnevno nezakonitega oglaševanja dela na č (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / NWO
38584071 (69152) BlueRunner
»

Prevoz.org ugasnjen (II) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
11324874 (20162) BlueRunner
»

Rock in metal na slovenskih radijskih postajah...kje?

Oddelek: Loža
419392 (8385) šernk

Več podobnih tem