Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi

jype ::

DOOM_er ::
kako ste se registrirali na bittrexu, sam sem poskusil enhanced verifikacijo s sliko osebne pa ni šlo skozi, sem jim pisal na support pa še vedno ni odgovora. Lahko tam trgujem z BTC-ji iz offline denarnice če si jih prenakažem, kljub neverificarenmu računu?
Robots will steal your job. But that's OK

49106 ::
CoreySteel je izjavil:
Raje LTC, še vedno je 20.000 ETH mačkov v vrsti :D
Ravno včeraj sem vnovčil bitins kupon. Minuto kasneje je bil Ether že v moji denarnici.
kako ste se registrirali na bittrexu, sam sem poskusil enhanced verifikacijo s sliko osebne pa ni šlo skozi, sem jim pisal na support pa še vedno ni odgovora. Lahko tam trgujem z BTC-ji iz offline denarnice če si jih prenakažem, kljub neverificarenmu računu?
Gor lahko nakažeš, obratno pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()

DOOM_er ::
se pravi ne pride v poštev
, kako je pa glede verifikacije. Tista avtomatika me po 1000 in enem poskusu ne spusti skozi

Robots will steal your job. But that's OK

EC9 ::
https://www.livecoinwatch.com/price/Tet...
Je res v treh dneh nastalo skoraj milijardo novih Tether-jev?
Imajo res vsi kritje v USD in kakšna je povezava z Bitfinex, ki glede na članke že več mesecev nima banke?
Ko se poveča št. Tether-jev, gre cena Bitcoina gor. Nihče pa ne ve ali so Tetherji res kriti z dolarji (kot trdijo) ali jih naprintajo oz. natipkajo.
Je res v treh dneh nastalo skoraj milijardo novih Tether-jev?
Imajo res vsi kritje v USD in kakšna je povezava z Bitfinex, ki glede na članke že več mesecev nima banke?
Ko se poveča št. Tether-jev, gre cena Bitcoina gor. Nihče pa ne ve ali so Tetherji res kriti z dolarji (kot trdijo) ali jih naprintajo oz. natipkajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EC9 ()

dronyx ::
CoreySteel je izjavil:
Saj pise zakaj. Ker je prevec volatile, in transakcije rabijo forever, je neuporaben kot placilna valuta.
Namreč če želim jaz prodat bitcoin pri 10.000 USD, pa mi ga prodajo šele pri 5000 USD, ker se transakcija ne uspe izvršit zaradi počasnosti transakcij, jaz temu ne zaupam niti kot špekulativni naložbi.
Ne deluje to tako :)
Boš videl kako to deluje ko se začne totalna razprodaja.

CoreySteel ::
To kar ti govoriš je problem borz, ne pa počasnosti transakcij.
Pa ne skrbi zame, jest prodajam šele pri $500.000
Pa ne skrbi zame, jest prodajam šele pri $500.000

Twitter: @CoreySteel_

dronyx ::
CoreySteel je izjavil:
To kar ti govoriš je problem borz, ne pa počasnosti transakcij.
Pa ne skrbi zame, jest prodajam šele pri $500.000![]()
Ha, ha, ha...potem pa srečno, ker boš čakal vsaj do poletja 2018.

Samsung06 ::
A mogoče kdo ve kaj bi to lahko bilo narobe. Sem določil stop loss trigger price. Sam je že šlo pod to ceno in še ni prodalo? Na bitstampu?

RoccoC ::
A mogoče kdo ve kaj bi to lahko bilo narobe. Sem določil stop loss trigger price. Sam je že šlo pod to ceno in še ni prodalo? Na bitstampu?
Na borzah imaš navadno SL order ali pa SL market order. Pri SL (proda po točno določeni ceni) ti lahko da ne proda, ker cena prehitro pade pod nastavljeno vrednost. Pri SL market orderju (SL trigger mi zveni da je to to) pa se ko cena pade pod nastavljeno vrednostjo proda po tržni ceni. Če je SL market = SL trigger bi ti moralo prodati...
vprašaj na bitstamp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RoccoC ()

Samsung06 ::
Zdej je sla ponovno nad mojo doloceno ceno in potem spet pod to ceno :D :D ni prodal hahah krneki

Niburu ::
Odprto mam pozicijo na Bitstampu.Sedaj pa ne vem kako jo zapret.Če še kdo uporablja platformo na Bitstampu naj napiše postopek.
Uporabil sem instant order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Niburu ()

Smurf ::

K0l1br1 ::
Odprto mam pozicijo na Bitstampu.Sedaj pa ne vem kako jo zapret.Če še kdo uporablja platformo na Bitstampu naj napiše postopek.
Pri instant order ti kupi/proda takoj in bi order moral biti že zaprt. Glej pod transaction. Na desni strani ekrana bi moral imeti stolpec odptih orderjev ali pa tako kot ti je zgoraj napisal.

Ja pod transaction je še odprt order.Kako ga prodaš,ker se vložek ki sem ga investiral še zmeraj spreminja.
Moram slučajno pritisniti export
Moram slučajno pritisniti export
Zgodovina sprememb…

D3m0r4l1z3d ::
All in all, I ran with two GTX285?s for about 4 days, and mined all of 2 BitCoins. Presumably with a single AMD Radeon 6990, for $700 which claims to rake in over 650Mh/s , I could have make 5x that. It's interesting to see that as popular as CUDA is, there are still several problems where AMD's "stream" design beats NVidia's hands-down.Link
Škoda električne energije za to reč.
Back to future.
jmakov> A kdo uporablja to zadevo kot alternativo investicijskemu zlatu oz drugim investicijam
Le kot majhen eksperiment.
Majhen.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()

Samuel ::
D3m0r4l1z3d je izjavil:
All in all, I ran with two GTX285?s for about 4 days, and mined all of 2 BitCoins. Presumably with a single AMD Radeon 6990, for $700 which claims to rake in over 650Mh/s , I could have make 5x that. It's interesting to see that as popular as CUDA is, there are still several problems where AMD's "stream" design beats NVidia's hands-down.Link
Škoda električne energije za to reč.
Back to future.
jmakov> A kdo uporablja to zadevo kot alternativo investicijskemu zlatu oz drugim investicijam
Le kot majhen eksperiment.
Majhen.
čez nekaj let se bomo na enak način smejali dronyxu...
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.
noticably not worth noticing.

K0l1br1 ::
Morda imaš stop order? Je na koncu možnost za cancel? BTW kako in kje se ti znesek pod EUR spreminja?

Pod balance se število riplov ne spreminja in eur je 0,01 pod value se pa ripli spreminjajo in pod eur se tud znesek spreminja

OracleDev ::
ja normalno da se spreminja, če je pa value = števil bilokaterih kovancev, ki jih imaš * trenutna cena

Gregor P ::
Zdaj ko tako pada, je kar transformatsko postajo ven vrglo

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Pa vseeno ne morem uporbljat zneska ki sem ga investiral da bi sel na lager.Kako pol te kovance prodaš ki so pod value
Zgodovina sprememb…

Value je vrednost vsega kar imaš, izražena v evrih/xrp/btc kar imaš pač izbrano in računa sproti ko kurz pada/se dviga. Balance je pa dejanski znesek katerega imaš in s katerim lahko operiraš.

Jaz bi to pozicijo zaprl in odpr novo pa mam ves denar na prvi poziciji pa ne vem kak naprej

ma6ka4 ::
Greš na tradeview v zgornjem desnem kotu, potem v zgornjem levem kotu izbereš valuto XRP/EUR, XRP/BTC ali XRP/USD, v kar koli pač želiš zamenjat.
potem na desni strani pod open orders(zdraven grafa) izbereš opcijo instant in pod sell frunkcijo pod amount vpiši številko, ki jo vidiš pod balance in pritisni sell. to je to.
potem na desni strani pod open orders(zdraven grafa) izbereš opcijo instant in pod sell frunkcijo pod amount vpiši številko, ki jo vidiš pod balance in pritisni sell. to je to.

gruntfürmich ::
Možno je tudi da smo priča zadnjemu balonu bitcoina. Če bo prišla kriza, in če bo vsaka inštitucija naredila svoj blokchain , bo morda bitcioin hudo nišna zadeva, če jo prepovejo z zakonom še nelegalna...
Torej morda one time
Torej morda one time
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Jaz bi to pozicijo zaprl in odpr novo pa mam ves denar na prvi poziciji pa ne vem kak naprej
Ne moraš zapirat, če se je pa transakcija že zgodila. Naredil si instant order, torej si "instantno" kupil XRP.

D3m0r4l1z3d ::
gruntfürmich je izjavil:
Možno je tudi da smo priča zadnjemu balonu bitcoina. Če bo prišla kriza, in če bo vsaka inštitucija naredila svoj blokchain , bo morda bitcioin hudo nišna zadeva, če jo prepovejo z zakonom še nelegalna...
Torej morda one time
kar ga bo naredilo še dražjega?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()

Buggy ::
CoreySteel je izjavil:
Ne moraš zapirat, če se je pa transakcija že zgodila. Naredil si instant order, torej si "instantno" kupil XRP.
Ce prav razumem nastavil buy order s sell pozicijo ter tudi kupil, nimas pa izpolnjenih pogojev za sell? Saj lahko se vedno preklices sell pogoj ali pac ne razumem o cem je govora? Slika bi res pomagala.

D3m0r4l1z3d je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
Torej morda one time
Po keri logiki ze? Ce rata ilegalen se bo vecina kapitala umaknilo. Ko ne mores vec legalno zadevo pretvoriti v fiat, rata precej manj zanimivo.

sarma832 ::
In kako bi v praksi zgledalo, da je Bitcoin ilegalen. Kakšen bo to zakon?
Najbolj efektiven način da se kripla stvar je da se odreže menjalnice od bank, kar se že dogaja.
Bulgarian Banks Block Accounts of Crypto Exchanges
Pa tudi marsikje drugje verjetno
Najbolj efektiven način da se kripla stvar je da se odreže menjalnice od bank, kar se že dogaja.
Bulgarian Banks Block Accounts of Crypto Exchanges
Pa tudi marsikje drugje verjetno

jype ::

Red_Mamba ::
Najbolj efektiven način da se kripla stvar je da se odreže menjalnice od bank, kar se že dogaja.Najbolj efektiven način za zaslužit je pa imeti ilegalno menjalnico.
kot bitfinex?

[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Buggy ::
D3m0r4l1z3d je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
Torej morda one time
Po keri logiki ze? Ce rata ilegalen se bo vecina kapitala umaknilo. Ko ne mores vec legalno zadevo pretvoriti v fiat, rata precej manj zanimivo.
ne futrat trola

sarma832 ::
Sepravi ne morejo ravno veliko narediti?
Kot tale gospod pravi, oni pričakujejo da se z CME futures oz futures nasploh zgodi THE BIG SHORT. Sicer bo nevarno.
?
Kot tale gospod pravi, oni pričakujejo da se z CME futures oz futures nasploh zgodi THE BIG SHORT. Sicer bo nevarno.
?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sarma832 ()

kuall ::
Ni prav lahko razumet teh bitcoinov. ni me nikoli zanimalo, zdejle sem pol ure bral o tem.
moji prvi vtisi:
Kot razumem je to bolj kot neka igra na srečo z menjavanjem:
ceno so jim začel zviševat ljudje, ki jim internetna valuta dala asociacijo na lahek zaslužek, pa računalniški zanesenjaki, ki jih ne primankuje.
potem so začeli kupovati še ljudje, ki so hoteli zaslužit od teh zanesenjakov, ker so vedeli, da bodo oni kupovali in da bo cena rastla.
gre se tudi za to, kako znaš predvidet, kdaj bodo našli še preostale bitcoine.
če pogledamo globalno je kaka korist od te valute? mogoče tisti algoritmi, ki iščejo nove bitcoine.
pa plačevanj anonimno, neka dodana vrednost tu je za razliko od paypala in bančnih kartic, kjer te lahko izsledijo.
ni pa presenetljivo, da je tak hype okoli tega, ker je to podobno kot socialna omrežja: ljudje dobijo močna pozitivna čustva tako od druženja kot od služenja denarja, oboje se je preneslo iz realnosti na internet. čustva vladajo svetu.
ena stvar, ki je sigurna je to, da so ljudje obsedeni vsako sekundo svojega življenja s tema dvema stvarema:
1. kako zase pridobit korist
2. kako dobit občutek moči in pomembnosti in naprednosti nad drugimi ljudmi
z bitcoini se to dvoje da kar dobro doseč.
zakaj ne bi mogli imeti centralne baze, ki bi enostavno vsebovala idje vseh ljudi in znesek, koliko denarja imajo?
zarad varnosti (lažje goljufat v tako enostavanem sistemu) in ker ne bi bilo nepredvidljivosti, kdaj bodo našli preostale bitcoine.
vsekakor ima potencial taka svetovna valuta, ker :
je svetovna valuta.
odpadejo vmesniki kot so banke.
torej njegova prednost bi lahko bila enostavnost...
je pa slabost, da ko ti disk crkne se ti tudi uniči denar, ki ga imaš na njem.
jaz vidim v prihodsnoti eno valuto in eno veliko svetovno spletno trgovino, kjer boš kupoval vnaprej ocenjene in preizkušene izdelke. tako se boš izognil šlamparijam kot je to, da kupiš marelo in jo nekajkrat razpreš in ti razpada v rokah, ker so izdelovalci izračunal, da se jim bolj splača naredit slab dežnik, ker jih bodo ljudje tako več kupovali. ena svetovna virutalna varna valuta pa seveda prav pride za tako spletno trgovino. ampak zaenkrat je tale bitcoin samo neka igra na srečo. tisti ki ga na veliko kupujejo v bistvu vlagajo v razvoj te valute.
moji prvi vtisi:
Kot razumem je to bolj kot neka igra na srečo z menjavanjem:
ceno so jim začel zviševat ljudje, ki jim internetna valuta dala asociacijo na lahek zaslužek, pa računalniški zanesenjaki, ki jih ne primankuje.
potem so začeli kupovati še ljudje, ki so hoteli zaslužit od teh zanesenjakov, ker so vedeli, da bodo oni kupovali in da bo cena rastla.
gre se tudi za to, kako znaš predvidet, kdaj bodo našli še preostale bitcoine.
če pogledamo globalno je kaka korist od te valute? mogoče tisti algoritmi, ki iščejo nove bitcoine.
pa plačevanj anonimno, neka dodana vrednost tu je za razliko od paypala in bančnih kartic, kjer te lahko izsledijo.
ni pa presenetljivo, da je tak hype okoli tega, ker je to podobno kot socialna omrežja: ljudje dobijo močna pozitivna čustva tako od druženja kot od služenja denarja, oboje se je preneslo iz realnosti na internet. čustva vladajo svetu.
ena stvar, ki je sigurna je to, da so ljudje obsedeni vsako sekundo svojega življenja s tema dvema stvarema:
1. kako zase pridobit korist
2. kako dobit občutek moči in pomembnosti in naprednosti nad drugimi ljudmi
z bitcoini se to dvoje da kar dobro doseč.
zakaj ne bi mogli imeti centralne baze, ki bi enostavno vsebovala idje vseh ljudi in znesek, koliko denarja imajo?
zarad varnosti (lažje goljufat v tako enostavanem sistemu) in ker ne bi bilo nepredvidljivosti, kdaj bodo našli preostale bitcoine.
vsekakor ima potencial taka svetovna valuta, ker :
je svetovna valuta.
odpadejo vmesniki kot so banke.
torej njegova prednost bi lahko bila enostavnost...
je pa slabost, da ko ti disk crkne se ti tudi uniči denar, ki ga imaš na njem.
jaz vidim v prihodsnoti eno valuto in eno veliko svetovno spletno trgovino, kjer boš kupoval vnaprej ocenjene in preizkušene izdelke. tako se boš izognil šlamparijam kot je to, da kupiš marelo in jo nekajkrat razpreš in ti razpada v rokah, ker so izdelovalci izračunal, da se jim bolj splača naredit slab dežnik, ker jih bodo ljudje tako več kupovali. ena svetovna virutalna varna valuta pa seveda prav pride za tako spletno trgovino. ampak zaenkrat je tale bitcoin samo neka igra na srečo. tisti ki ga na veliko kupujejo v bistvu vlagajo v razvoj te valute.