Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi

sarma832 ::
Kaj daje Bitcoinu vrednost?
https://medium.com/@mormo_music/bitcoin...
Aja pa nek bedak je ravno kupil Da vincijevo sliko za $450M. Za SLIKO, ki je nemoreš pojest če je kriza(nekateri tako razmislajo. Me boli glava ko kaj takega prebrem)
Pa ne govorim da je BTC vreden 15k$, ampak nekateri mislite da je realna vrednost 0$ in da bo to izpuhtelo kot tulipani. Kdorkoli hoče, takoj sprejmem stavo z vzvodom v tvoje dobro.
https://medium.com/@mormo_music/bitcoin...
Aja pa nek bedak je ravno kupil Da vincijevo sliko za $450M. Za SLIKO, ki je nemoreš pojest če je kriza(nekateri tako razmislajo. Me boli glava ko kaj takega prebrem)
Pa ne govorim da je BTC vreden 15k$, ampak nekateri mislite da je realna vrednost 0$ in da bo to izpuhtelo kot tulipani. Kdorkoli hoče, takoj sprejmem stavo z vzvodom v tvoje dobro.

kuall ::
saj dogovor o pomenu nekega pojma je staro kot človeštvo. že pri jeziku je to na polno uporabljeno, ko se zmenimo, za kaj se bo neka beseda uporabljala. treba se je zmenit kaj nekaj pomeni, drugače kot družba ne bi mogla funkcionirat. to ni nič novega. če zadost ljudi reče, da je nekaj vredno potem je vredno.
jaz se bolj sprašujem o prednosti te valute napram starim valutam.
jaz se bolj sprašujem o prednosti te valute napram starim valutam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()

jype ::

kuall ::
Lahko družba ugotovi, da je bil experiment nepotreben oziroma modna muha smešna.
Ljudje smo nagnjeni v poskuse/igro, zato nekaj na hitro postane moderno, ker hočejo vsi tisto sprobat. Ni pa nujno, da je vsak poskus uspešen.
Ljudje smo nagnjeni v poskuse/igro, zato nekaj na hitro postane moderno, ker hočejo vsi tisto sprobat. Ni pa nujno, da je vsak poskus uspešen.

sarma832 ::
Ni prav lahko razumet teh bitcoinov. ni me nikoli zanimalo, zdejle sem pol ure bral o tem.
Res je - ideja se res dobro prodaja. Ker je dobra. Revolucionalna v svojem smislu. Network effect je močan in zato nekateri pravijo da bo "bubble of a lifetime" - mogoče smo že tam(glede na dobičke je ta scenarij zlo verjeten hah). Tudi za AI oz robote je to zlo koristno. Mogoče bo pa nekega leta ICO, kjer naredijo ICO za avtonomen avtomobil-taksi, ki lasti samega sebe(ali pa morda nek DAO, ki opravlja stvari ki jih avto sam ne bi mogel). Pa tudi drugače, zlo uporabno je ker se lahko več governance sistemov testira paralelno in se najde najbolj optimalne. Na tem področju je verjetno še veliko prostora za napredek(kot razvoj v človeštvu).
Ampak vseeno Bitcoin je vstop v ta svetu. Če ne bi bilo "get rich quick" sheme, stvar verjetno ne bi nikoli pognala. Tako pa mogoče celo bo kaj. Mogoče.

mrkva1 ::
imam nekaj vprašanj:
1. kako najhitreje kupim bitcoine?
2. kako kupim bitcoine z najmanjšo provizijo? Predvidevam da UPN -SEPA preko Coinbase?
3. kako najhitreje prodam bitcoine? npr če bi rad takoj prodal? Kaj je s tisitmi
4. Kaj je s tistimi petrolovimi avtomati. Tam je provizija cca 5%. Kako to potem spremenim nazaj v Eure?
2. kako kupim bitcoine z najmanjšo provizijo? Predvidevam da UPN -SEPA preko Coinbase?
3. kako najhitreje prodam bitcoine? npr če bi rad takoj prodal? Kaj je s tisitmi
4. Kaj je s tistimi petrolovimi avtomati. Tam je provizija cca 5%. Kako to potem spremenim nazaj v Eure?

chavlji ::
Preberi zadnjih 50 strani te teme. Boš sigurno našel vse odgovore.
(Hec... Preberi zadnje 3, pa boš našel 3x, pa še kaj drugega koristnega boš zvedel.)
(Hec... Preberi zadnje 3, pa boš našel 3x, pa še kaj drugega koristnega boš zvedel.)

gruntfürmich ::
In kako bi v praksi zgledalo, da je Bitcoin ilegalen. Kakšen bo to zakon?takšen, da lahko trgovine uporabljajo samo državno požegnane kovance.
Stvar postane izredno nišna.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

cebelar123 ::
imam nekaj vprašanj:
Če boš že 1x nakazal preko plačila v tujino na coinbase boš tako ali tako imal povezan trr z coinbasom. Potem lahko nazaj na trr tudi nakažeš.
Provizja za nakazilo nazaj na trr je 0,15e in pa če ti banka kaj zaračuna.
Kaj se petrola tiče, plačaš provizijo 5% da dobiš bitcoine, potem pa še coinbase zakasira neko provizijo ker si jim nakazal bitcoine. Torej plačaš duplo provizijo.
Naj me kdo popravi če se motim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()

freezby ::
Za prenos med borzami in tudi dejanske nakupe je LTC zakon. Zdaj pa še bolj ko je zrastel in še pridobiš malo več kot le provizije.

Samuel ::
to še za normalne borze ni "precej"
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

chavlji ::

Machete ::
A se ti zdi da kdor koli na ST, v Sloveniji ali na svetu to ve?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Qcube ::

kako pa je s prodajo bitcoinov. recimo da se ta trenutek odločim da bi prodal. ali jih bom takoj prodal ali bo vmes še trajalo nekaj časa, pa se bodo prodali po višji/nižji ceni.

CoreySteel ::
Odvisno po kaki ceni si pripravljen prodat. Če se trenutna cena giba okoli 12300EUR, jih lahko po 12200EUR prodaš v trenutku, če imaš celo 10BTC.
Twitter: @CoreySteel_
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CoreySteel ()

OK, hvala.
Kaj pa nakup - Če naredim upn-sepa prenos iz banke na coinbase oz. nekam drugam. Po kakšni ceni jih bom kupil? Po tisti ko bo transakcija končana (čez par dni) ali po tisti na začetku ko sem kupil oz. začel s transakcijo?
Kaj pa nakup - Če naredim upn-sepa prenos iz banke na coinbase oz. nekam drugam. Po kakšni ceni jih bom kupil? Po tisti ko bo transakcija končana (čez par dni) ali po tisti na začetku ko sem kupil oz. začel s transakcijo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mrkva1 ()

xabre ::
Mrkva, izgleda da ne poznaš osnov, tako da začni z 20eur, predno pogruntaš par stvari, sicer boš vse izgubil.

Kaj pa nakup - Če naredim upn-sepa prenos iz banke na coinbase oz. nekam drugam. Po kakšni ceni jih bom kupil? Po tisti ko bo transakcija končana (čez par dni) ali po tisti na začetku ko sem kupil oz. začel s transakcijo?Po nobeni. Denar se bo znašel na tvojem borznem računu. Šele takrat boš imel možnost zares zamenjati na borzi.

garfy ::
kje kupiti BTC.....mislil sem prek blockchain kjer deluje coinify.....in potem berem katastrofalne rcenzije o coinfy....
coinbase ima 10% višjo ceno kot blockchain....
kje kupit hitro zdaj?
na blockchain me je strah, ker baje verificirajo transfer ene 7 dni....
kje kupit hitro zdaj?

janezvalva ::
kje kupiti BTC.....mislil sem prek blockchain kjer deluje coinify.....in potem berem katastrofalne rcenzije o coinfy....
kje kupit hitro zdaj?
ja res, blockchain se je za izogibat. meni transakcija stoji že 1 teden
coinbase sem glih pravkar delal tx pa je šlo skozi v 1 minuti

a lahko greš na njihovo firmo in plačaš cash?
kaj lahko BTC preneseš tresor kasneje?
Zakaj bitstamp priporočate?
Kupo bi ene 3000 eur btc.....
kaj lahko BTC preneseš tresor kasneje?
Zakaj bitstamp priporočate?
Kupo bi ene 3000 eur btc.....

Lahko jim prek SEPA (nekateri temu še vedno rečete UPN) nakažeš na njihov račun, ki je še vedno SI56 in tako znotraj enega dneva prejme nakazilo.
kaj lahko BTC preneseš tresor kasneje?Ja, z Bitstampa si lahko nakažeš bitcoine kamorkoli drugam.
Zakaj bitstamp priporočate?Ker ima SI56 račun in je nakazilo tako razmeroma hitro.
Kupo bi ene 3000 eur btc.....Ja, to je malce manj kot .25 bitcoina. Če se ti zelo mudi, ti ga lahko za gotovino prodam jaz, ampak mi moraš zaupat precej bolj, kot ti lahko priporočam, da je pametno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

zakaj bi te prodajal BTC? saj bo narasel....
ok bom šel preko bitstampa polj
kaj pa iota? mene to ful zanima......kdo kupil ioto?
ok bom šel preko bitstampa polj
kaj pa iota? mene to ful zanima......kdo kupil ioto?

xabre ::
Am, če deponirate svoje btcje do končanih forkov, lahko za 1btc že danes dobite za kake 2500usd iz treh forkov, ki jih lahko takoj prodate za usdt :)
V naslednjem mesecu jih bo pa ene 5 ali 6, ne štejem več :)
How sick is that :)
V naslednjem mesecu jih bo pa ene 5 ali 6, ne štejem več :)
How sick is that :)

kaj so to forki
na bitstampu jebejo nekaj z PROOF OF RESIDENCE DOCUMENT
a res slovenčeki morajo biti tako zateženi?

ma6ka4 ::
Poznavalci eno vprašanje - ker je zelo velika razlika za BTC v &&& na coinbase in kje drugje, ali lahko na coinbase pošlješ BTC iz cenejše menjalnice , ga tam prodaš v FIAT in ga nakažeš na svoj bančni račun? Če to gre se splača ta krog ponavlajt, pa tudi, če samo 2x,3x na teden

mislim v $$$

mislim v $$$
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ma6ka4 ()

coinbase so piz.. najdražji btc je
ima kdo kake probleme z bitstampom?
Kako ustanoviti bitstamp clone...kako težko je to? ker se šefi valajo v milijonih......
ima kdo kake probleme z bitstampom?
Kako ustanoviti bitstamp clone...kako težko je to? ker se šefi valajo v milijonih......
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: garfy ()

na bitstampu jebejo nekaj z PROOF OF RESIDENCE DOCUMENTNjim je vseeno - to od njih zahteva EU zakonodaja za preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma.
Kako ustanoviti bitstamp clone...kako težko je to? ker se šefi valajo v milijonih......Ni težko, v enem popoldnevu lahko narediš tri borze.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

Samuel ::
kaj so to forki
Kako so grdi ane...
If you notice this notice, you will notice that this notice is

mene zanima koliko procentov ljui investira v BTC.....
vedno bolj se mi zdi da se bo rast ustavila.....

blackbfm ::
Kako ustanoviti bitstamp clone...kako težko je to?
menjalnice so primarno (bile) vse neke garažne firme nekaj na hojladri...
vprasanje pa je kaj bi lahko ponudu stranki da bi sla rajs na tvojo novo ustanovljeno kot na neko ki se s tem ukvarja ze 5 let
mene zanima koliko procentov ljui investira v BTC.....
pomoje smo na 3/4 poti.. kakšne 2 leti bi znal še lepo rast potem pa..bogvedi

belo mleko ::
Fiat je prepočasen.
Kupiš s kreditno kartico, prenakažeš, proda. AFAIK je nakup s kreditno izvršen v trenutku. Konec koncev gre za Mastercard in Viso, preverjeno, hitro in varno tehnologijo.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

vedno bolj se mi zdi da se bo rast ustavila.....Vprašanje ni, ali se bo, temveč kdaj se bo. Če veš odgovor, lahko ogromno zaslužiš.
belo mleko je izjavil:
Kupiš s kreditno kartico, prenakažeš, proda. AFAIK je nakup s kreditno izvršen v trenutku. Konec koncev gre za Mastercard in Viso, preverjeno, hitro in varno tehnologijo.Kje pa lahko kupiš s kreditno kartico?

belo mleko ::
Ne vem, gotovo še kje poleg Coinbase.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

OrkAA ::
Na bitstampu je fee za nakup s kreditno kartico 5%. Predvidevam, da je drugod podoben. Ce se mislis na tak nacin it arbitrazo, bos hitro razocaran :).

perci ::
Najbolj, da prek monete/petrola/bitcoinomata kupiš in preneseš na coinbase ter tam prodaš. To bo super arbitraža.