» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
39 / 270
»»

arjan_t ::

technolog je izjavil:

@Tarzan: Bitcoin traja do prve potrditve 10 minut, litecoin pa 4x manj. Samo je taka potrditev tudi 4x manj vredna, oz. jo je 4x lažje double spendat.

zakaj? saj je tezavnost iskanja hasha je enaka?

technolog ::

Recimo, da ima nekdo 20% procesne moči bodisi bitcoin ali litecoin omrežja. Možnost, da dobi 8 zaporednih litecoin blokov je enaka kot da dobi 2 zaporedna bitcoin bloka.

Da ne govorimo o tem, da je treba dosti manjši vložek za dosego x% celotne procesne moči. Torej je dosti lažje naredit 51% attack na litecoin in tako delat double-spend. Torej zgoraj napisano pade še toliko bolj v prid bitcoina.

Zgodovina sprememb…

in 4x zahtevnejsi hash?

Težavnost hash funkcije ni važna, sej je za vse težja.

Predstavlaj si, da naredijo pravila sprinta na 100 metrov 2x bolj zahtevna do tekmovalcev. To ni pomembno, sej igrajo vsi po istih pravilih. Ali pa če profesor da 2x težji test in rezultate normalizira. Isto je.

Rekel sem če imaš 20% procesne moči celotnega omrežja. To nekako v grobem pomeni, da si dal 20% vsega denarja za mining opremo, ki je šel v ta namen globalno. Sedaj pa preberi odgovor zgoraj.

p.s.: Prej sem nekaj prikril. Litecoin ima eno pomembno prednost pred bitcoinom. Pa ni to, kar ste vi našteli, vse to je nepomembno. Stvar je sledeča: Ker je litecoin dosti manjši, je bolj prilagodljiv, za razliko od dinozavra. Dosti lažje je vanj dodat kako novo idejo. Bitcoin je dosti prevelik za kaj takega. A je to dost, da bo uspel, pa sami veste. Jst pravim, da ne.

to se je nanasalo na vlozek, ASIC izjemno poceni zadevo, kaksne se "cene" za trenutni 51% pa bo povedal google

technolog je izjavil:

Možnost, da dobi 8 zaporednih litecoin blokov je enaka kot da dobi 2 zaporedna bitcoin bloka

po kaksni enacbi to? tezavnost se doloca glede na histrost "racunanja" prejsnsjih blokov (ja?), s 51% imas potem verjetnost enako neglede na cas "nastajanja bloka"

gslo ::

technolog, mislim, da bi ti že veliko pirov doniral, če bi šel pred pol leta s tabo kdo stavit, da bo še letos cena BTC-ja skočila nad 1000$. ker je precej divji market brez regulatorjev, tudi neko klasično wall street znanje in predikcije odpadejo. kaj bo, ne ve nihče. je pa ziher lažje napovedat crash in upat, da si imel prav. dejavnikov je enostavno preveč in nekateri se še niso niti odvili do konca (npr. hearing pred US senatom bo dobil epilog (se mi zdi?) v tem mesecu). če zadevo požegnajo, znamo pravi mainstream šele doživeti.

LTC in ostale kriptovalute bodo pridobile na vrednosti, ker se bo notri zmetalo še bale kapitala. pač razpršiš svoj denar v potencialno uspešne kovance, tanovi danes rastejo (in padajo) po 500%+ na dan, kar vabi trume ljudi, željnih dobička. stvar je win-win, če le approvajo big daddya.

kakšna je stava, litecoin v naslednjega pol leta ne preseže 50$? zmenjeno.

ne bo pa čudno, če bo nekaj časa plaval okoli $20 dolarjev. tudi jaz pričakujem podobno korekcijo v decembru.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gslo ()

StarMafijec ::

Ali ima kdo izkušnje s temi mining napravami?

MrX ::

že to da je stabilen na cca 25$ je WIN... a vas je večina že pozabl, da je bil ltc dva tedna nazaj še okol 5$?

psickolog ::

technolog je izjavil:

p.s.: Ne trollam. Nimam v posesti niti bitcoinov, niti litecoinov, tako da sem popolnoma unbiased. Kar me vodi, so osnove marketinga in določene izkušnje.

Loh greš pa z mano stavit za pir, da bo litecoin čez pol leta vreden manj kot $50.

Wav, tako si siguren vase, da upaš stavit eno pivo.

Haha. Ker pogum.

fightfight4 ::

Jaz sm litecoine kupu pred par tedni za 4$ oz. slabih 10$ po komadu, zdle so vredni 30$ tko da se ne pritožujem :D Tist k jih je kupu za 60$ pa verjamem, da ga zdle mal stiska v prsih :P

Zgodovina sprememb…

psickolog je izjavil:

Haha. Ker pogum.

Stavit za pivo na nek način pomeni stavit na čast.

psickolog ::

technolog je izjavil:

psickolog je izjavil:

Haha. Ker pogum.

Stavit za pivo na nek način pomeni stavit na čast.

No, taka čast je vredna eno pivo. Če slučajno zmagaš, boš imel pravico, da se boš hvalil "saj sem rekel". Ampak jaz v tako pravico ne verjamem.

Verjamem v tisto "put your money where your mouth is - and let the results speak for themselves". Upam, da sem prav napisal.

Svojih crypto rezultatov raje ne bom kazal, da komu ne bo slabo od zavisti, dobro pa vem, da je še veliko takih, ki so "odigrali" še mnogo bolje od mene. Ne verjamem, da so pripravljeni staviti za pivo.

Luxor ::

Luxor je izjavil:

speedtouch je izjavil:

pri btc-e je minimalni polog 2k€? koliko sem vido pod funds zavitkom..

Jaz sem ravno včeraj nakazal preko SEPA obrazce 2k€ na btc-e, nakar berem tu: https://bitcointalk.org/index.php?topic...
da ljudje čakajo po skoraj en mesec , z enornimi zneski nakazani. Od btc-e pa nobenega odgovora, kvečjemu se uporabnikom celo briše support ticket-e. Nekateri so že zelo obupani, saj mislijo da so denar izgubili..
Tudi jaz nevem kaj se dogaja. Slišal sem, da je v navadi, da čakaš tudi 10-14 dni, preden se ti nakazan denar pokaže na btc-e računu, očitno pa se je ta doba še povečala.. Dvomim pa, da si lahko privoščijo, da bi nakazan denar kar poniknil. Čeprav, kot berem, je v zraku tudi to prepričanje, sploh ljudi, ki čakajo da nakazan denar prispe na račun, od btc-e pa nobenega odgovora. ljudje tudi opozarjajo naj se na btc-e ne nakazuje denarja, ker so goljufi.
Kaj se zares dogaja, nevem. Lahko samo nestrpno čakam in vas obveščam o situaciji. Do takrat pa priporočam, da počakate z tovrstnimi SEPA pologi.
Je kdo že kaj nakazeval na btc-e? Koliko časa se je čakalo preden se je pokazal denar na računu?

update: denar se je uspešno pojavil na računu danes, torej 3 delovne dni od nakazila. Sem pomirjen :)

umexteacher ::

A sem prav prebral, ta mesec vlada us&a žegna ali pač ne, te virtualne enote. Če ne, lahko zelo pade? Če da, lahko zelo zraste? Kakšen pa ima potencial, ker men se zdi prav neverjetno, da je tako skočil v enem mesecu in tudi to, da zdaj miruje...

DeeJay ::

Ta tema obstaja od 2.6.2011, se pravi dve leti in pol.
Tisti, ki jo spremljate že od takrat, če danes še niste multimiljonarji, pol pa tut ne vem kaj ste počel.
Jest sm v to zabavo vskoču marca letos in mi finančnem smislu ne bo več hudga (nisem zapravljivc), nisem pa (še) miljonar.
Če bi pa to zasledil že leta 2012, bi bil pa že ziher multimiljonar.... ja sej vem, če če če ...

umexteacher je izjavil:

A sem prav prebral, ta mesec vlada us&a žegna ali pač ne, te virtualne enote. Če ne, lahko zelo pade? Če da, lahko zelo zraste? Kakšen pa ima potencial, ker men se zdi prav neverjetno, da je tako skočil v enem mesecu in tudi to, da zdaj miruje...

v US senatu je bilo 18.11. zaslišanje različnih strokovnjakov in agentov različnih agencij. Zadeva je šla skoz precej pozitivno, tko da od takrat naprej cene kr lepo rastejo.
Več o zaslišanju pa mal pogooglej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

za btc bi jaz rekel da stoji, nevem pa kaj bo...

Pizzicato ::

Kako BTC stoji???

7 dnevna statistika:
bitstamp +25,79%
mtgox +31,35%
btcchina +26,49%

Pa ne pozabi, da je danes torek, to je dan, ko bo zvečer spet začelo hitreje rasti...
Bogo

vsak vidi kar hoče, jaz sem dal na 3day in je 4% :)

DeeJay ::

LOL .... ukradenih 96k bitcoinov (cca $108.000.000)
http://www.newstatesman.com/future-proo...

Smurf ::

Taksna masa bitcoinov na trgu zna zbiti ceno (kljub temu, da bodo verjetno jih dajali na borzo postopoma).

Jih bodo lahko al ne unovčili? kako? s pretvorbo v kako drugo valuto? ukradeni so bili, ker so bili na spletu in ne v denarnici? Sem laik in me zanima kolk je dejansko varna ta zadeva, tu se bere kot da ni.

blackbfm ::

Jih bodo lahko al ne unovčili?

lahko

kako?

načeloma tako enostavno kot vsi ostali uporabniki

nisem bral prav podrobno ampak verjetno gre za vdor v sistem, posledično v wallet kjer so bili shranjeni bitcoini vseh uporabnikov

Klampfer ::

umexteacher je izjavil:

vsak vidi kar hoče, jaz sem dal na 3day in je 4% :)

Ne moreš dat v torek na 3 day:)

V soboto in nedeljo banke ne delajo, posledično ni novih vplačil, zato tvojih 4%
Bogomir

bbf ::

dobr ga preganjajo! nekomu je ratal v začetku na enega njegovih walletov porinit svoje denarje, in tako lahko sledi vsem transakcijam, ki jih tat dela! če greš brat, kaj se dogaja, se bere kot scifi kriminalka :) vsakič, ko se tat potuhne na enem waletu, mu tipo šenka 0.0000666BTC,, ta opazi in že beži preko ealetov sem in tja, vlkjučno z njegovimi 0.0000666 , hehe, scifi krimi komedy ...

Aston_11 ::

Kot sem razumel, mora prej ali slej dati podatke o računu, kamor nakazati denar. Najkasneje takrat ugotovijo identiteto. Ne razumem pa, kako mu sledijo s polaganjem btc na njegove račune.

Kot sem razumel, mora prej ali slej dati podatke o računu, kamor nakazati denar. Najkasneje takrat ugotovijo identiteto.

In s to identiteto bodo kaj? Nič.

Sploh pa se lahko z nekom zmeni direkt za gotovino ali pa za drogo recimo in ostane anonimen.. Ni najbolj eleganten način ampak jebiga.

Lahko se uporabi tudi kaksno ukradeno identiteto.

bbf ::

S polaganjem na račun lahko slediš po blockchainu, kam grejo tisti tvoji. in tat se je zeznil, ker ni odvedel pravilno tisti dodatek, ampak je takoj ko je opazil, začel pretakat na druge wallete in so se zgenerirali ostanki, ki jih je praktično nemogoče "popucat". Ni varjante, da bo kdaj videl kak $ od tega denarja. treba je vedet, da je kradel uporabnikom bivšega silkroada - lih na napačne se je spravil, ko ga dobijo, je mrtev.

Mogoče jim rata "pretopiti". Nekje so omenjali FBI, pa me zanima zakaj bi jih neka uradna ustanova lovila, če valuta ni uradna, oziroma je nekako v sivi coni (priročna v izogib davkom, fbi pa plačujejo davkoplačevalci)... ?

gruntfürmich ::

DeeJay je izjavil:

Ta tema obstaja od 2.6.2011, se pravi dve leti in pol.
Tisti, ki jo spremljate že od takrat, če danes še niste multimiljonarji, pol pa tut ne vem kaj ste počel.
Jest sm v to zabavo vskoču marca letos in mi finančnem smislu ne bo več hudga (nisem zapravljivc), nisem pa (še) miljonar.
Če bi pa to zasledil že leta 2012, bi bil pa že ziher multimiljonar.... ja sej vem, če če če

tu vmes je OGROMNO če-jev... če bi se za vsakega prav odločili bi bili vsi miljonarji :))
kaj smo počeli? prodajali po nepotrebnem :D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

in mi finančnem smislu ne bo več hudga (nisem zapravljivc)

Čudno da pol folk vseeno bankrotira pri vseh tistih miljonih..pa nekateri tut niso zapravljivi, so pa mogoče ljudje ki jim zaupajo svoj denar:)

Vprašanje:

Če kupiš bitcoine na Bitstampu, zakaj ti ni treba plačat 20% davka na vrednost nakupa?

MaterVola ::

Ker kupuješ valuto. Med drugim je stopnja DDV 22 odstotkov.

Bitcoin uradno ni valuta. Naslednji...

Hkrati pa tudi ni stvar za katero so definirane obdavcitve.

Samuel ::

Kva je zdaj s to verifikacijo računa na Bitstampu... matr so počasni... vsaj Slovence bi lahko spuščali naprej.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

bluefish ::

Meh, jaz sem se naveličal in ukinil račun. Za tistih nekaj 100€ vložka se tudi ne mislim jajcat s tem.

frudi ::

technolog je izjavil:

Vprašanje:

Če kupiš bitcoine na Bitstampu, zakaj ti ni treba plačat 20% davka na vrednost nakupa?

In kaj je dodana vrednost, na katero naj bi Bitstamp zaračunal DDV? Kvečjemu tistih 0.2-0.5%, ki si jih vzamejo za provizijo.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Ok, če kupuješ srebro, pa davek je? Kaj je pa tukaj dodana vrednost?

Nimam pojma, kako deluje market za srebro. Ali ga na borzi kupiš direktno od drugih fizičnih oseb?

gslo ::

nekje pa so le "pozitivni" učinki nesposobne države: Slovenija ne obdavčuje dobičkev od pokra in z bitcoini še ne ve, kaj naj dela. preprosto. Nemci so že opalili davek, se mi zdi. pač še nismo v tej fazi. ameri se še odločajo, al naj spustijo vse tričrkovne agencije na market kriptovalut, al naj požegnajo vse skupaj..

Ja, ampak v teh primerih gre za plačevanje dohodnine od dobička, ustvarjenega s trgovanjem kriptovalut, ne za plačevanje DDV pri vsaki transakciji na Bitstampu in ostalih borzah.

Mimogrede, poker pri nas je obdavčen, ampak kot posebna igra na srečo, kar pomeni, da davek plača prireditelj, v primeru pokra iz pobranih provizij (rake).

3man ::

Medklic - preverjena alternativa btc-e-ju za ltc/btc par je?

7student7 ::

Na BTCe sem si pravil 2K€, kaj mi svetujete za nakup in zakaj :)

vorantz ::

Počakaj, da se BTC dvigne na 2000€ in si kupi 1BTC
Zato, ker 1 je taka lepa cifra

lambda ::

Počakaj, da BTC pade na 200 € in si kupi 10 BTC. 10 je zelo lepo število.

:)
Na oboje bom predolgo čakal. . . .

lambda ::

Greš z mano stavit 1k € denarja, da bo (jaz trdim) BTC prej dosegel vrednost 200 €, kot 2k € (na BTCe)? ;) Če ja, povej, sem takoj za ...

Mipe ::

Organiziraj žur. Družba je vredna več kot vsi BTC-ji skupaj!

Super ideja za žur ...
Vsi kandidati naj se prijavijo tukaj:
1MpszVNLPgWbfiTuCgkfNrjzJGDFzzQmSo

Vse ostalo javim kasneje.

Zgodovina sprememb…

««
39 / 270
»»