» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
37 / 270
»»

psickolog ::

gruntfürmich je izjavil:

glejte fantje, ne pametujte preveč.

Kaj točno pa ti delaš, razen da pametuješ in kličeš scam tam, kjer ga ni.

Če misliš, da si lahko privoščijo krajo takšne količine bitcoinov brez posledic, si verjetno pred kratkim iz drevesa padel na glavo.

tt2 ::

Btw, kaj pa je sploh point tega rudarjenja. A pol kdo uporadlja tvoj moč računalnika za kakšne namene ali kaj?

Dzuro10 ::

tt2 je izjavil:

Btw, kaj pa je sploh point tega rudarjenja. A pol kdo uporadlja tvoj moč računalnika za kakšne namene ali kaj?

Mining je za to, da se beležijo transakcije

Da ne bodo pri Bitstampu zaspal, tržni delež jim pada.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dzuro10 ()

DeeJay ::

tt2 je izjavil:

Se mi zdi da je trenutno Primecoin edini kovanec, ki dejansko izkorišča to moč še za nek drug namen, kot samo za pridobivanje kovancev. Pri ostalih pa bl ogrevaš sobo, kuriš elektriko in pa seveda dobivaš kovance :)

Mining, afaik, je obvezen zato, da ne prihaja do dvojnega zapravljanja.

Machete ::

Dzuro10 je izjavil:

tt2 je izjavil:

Mining je za to, da se beležijo transakcije

Da ne bodo pri Bitstampu zaspal, tržni delež jim pada.

Očitno tudi odzivnost. Čakam na verifikacijo že od torka. Žal mi je da sem jim poslal dokumente.

bbf ::

no, tisto zgoraj, ko sem razmišljal o propadu borze: Res je, v primeru arbitraže borza, ki mora izplačati, v bistvu puši. in glede na to, da je bitstamp edina borza, ki še zanesljivo izplačuje $$, se lahko zgodi, da se jo izsuši ravno zaradi te zanesljivosti. ali bodo mogle bit neke omejitve, ali pa bo morala postati enako nezanesljiva kot ostale. če ne zagotovo propade ob pojavu bežanja ljudi iz kriptovalut.

ne se sekirat Machete, ravno v tem je catch teh valut, da je težko notr pridt - to rajca, tko kot vabilo v gmail ali FB na začetku. težji je ulov, slajši je!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bbf ()

arjan_t ::

bbf je izjavil:

Res je, v primeru arbitraže borza, ki mora izplačati, v bistvu puši.

kako tocno?

Zeitgeist ::

a mi lahko kdo pomaga z Multibit walletom?

iz justcoina sem si nakazal BTC na wallet. transakcija je bila uspešna.
nato sem želel nakazati BTC na Crypts. Nakazilo ni prišlo pa denarja tudi ni na walletu

- pri transakciji mi je pisalo pending in ("Seen by 1 peer")
- dal sem reset blockchaina in transakcij
-zdaj imam en kup walletov v raznoraznih backupdatotekah

kaj storiti da najdem pravi wallet?
kaj storiti da sprovede to transakcijo?

HELP :)

gruntfürmich ::

psickolog je izjavil:

Če misliš, da si lahko privoščijo krajo takšne količine bitcoinov brez posledic, si verjetno pred kratkim iz drevesa padel na glavo.

jst vsaj vidim obe strani. eni tega niste sposobni.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ok, vidim, da tole nima smisla.

Zgodovina sprememb…

Luxor ::

McClane je izjavil:

Na BTC-e sem brez težav naredil SEPA plačilo. Če nisi siguren pa pojdi na banko in ti oni naredijo nakazilo. Nato sem počakal cca 2 dni in tretji dan je bil denar na računu. Ne vem kaj ljudje počnejo da imajo težave pri enem navadnem sepa nakazilu. Do težav lahko pride če se kaj ne ujema pri nakazovanju ali pa če banke kaj zakomplicirajo, drugih problemov pa ne vidim.

Kdaj pa si izvedel to nakazilo?

krucymucy ::

Jaz sem eno nakazilo dobil celo v istem dnevu. Zjutraj sem nakazal, popoldne je bilo na racunu. Na drugega sem cakal en dan, kar je normalno ce nakazujes popoldne.

Zgoraj en jamra ker ze tri dni caka da mu verificirajo racun. Ce se ti kam mudi, bi se pa prej prijavil, kaj ti je tukaj bitstamp kriv, mislis da si edini?

ja z arbitražo se da spucat menjalnico. če je količina prodaje BTCjev večja, kot je bil pred tem nakup v tej menjalnici, je menjalnica v minusu. oziroma menjalni tečaj BTC/USD limitira v neskončnost.

bbf je izjavil:

ja z arbitražo se da spucat menjalnico. če je količina prodaje BTCjev večja, kot je bil pred tem nakup v tej menjalnici, je menjalnica v minusu. oziroma menjalni tečaj BTC/USD limitira v neskončnost.

pises vedno eno in isto.

primer:
imami btc-e ki ima 2 uporabnika:
A: nakaze $ (kupi od B)
B: ima x bitcoinov

in bitstamp ki ima tudi 2 uporabnika:
A: nakaze x btc iz btc-e
C: nakaze $ (kupi btc od A)

technolog ::

Menjalnica ne more bit nikol za zgubi, ne glede na to, kaj se zgodi. (Pozabmo operativne stroške seveda, kot so serverji, programerji, podpora)...

ja. sem spregledal, da menjalnica nima v posesti BTCjev, ampak samo fiat uporabnikov.

MrStein ::

BTC ima enako v posesti kot fiat.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

StarMafijec ::

Ne, menjalnica BTC in fiat uporabnikov le hrani, nima v posesti. V posesti ima le denar od provizij pri menjavah. Seveda je drugače, če si denar od uporabnikov "sposodi", potem je tveganje, da zgodi kaka svinjarija (kot npr. pri bankah).

Andre ::

En:

Max Keiser ?@maxkeiser 8h
If Jesus were born today, the 3 wise men would bring him BTC, LTC and Quark.

Pa dobimo to :))

Quark?

korošc ::

hmmm a niso nemci meli reklame za neko Quark kislo smetano pred davnimi časi?

StarMafijec je izjavil:

Ne, menjalnica BTC in fiat uporabnikov le hrani, nima v posesti.

Poglej v slovarju kaj pomeni "v posesti".
Motiti se je človeško.

Mišljeno je bilo, da nima v lasti. Sskj pa med drugim tudi pravi:

// dejstvo, da kdo ima, uporablja kaj: preveriti je treba upravičenost posesti / posest orožja / v posest, v posesti dobiti pokal v prehodno posest; izročiti zemljo komu v posest; ima v posesti gozd

Poglejte, tudi v BTC skupnosti se ustvarja elitizem:
http://bitcoinrichlist.com/charts/perce...

gslo ::

gruntfürmich je izjavil:

psickolog je izjavil:

jst vsaj vidim obe strani. eni tega niste sposobni.

lej stari, res nabijaš nekam v tri krasne. že okol cene in okol vsega.

glede bitstampa je jasnih par dejstev:

- pozna se lokacija njihovih prostorov
- pozna se imena in priimke ustanovitelja in ožje druščine (= njihovih familij)
- pozna se domače naslove teh ljudi
- naša prednost je, da smo v Sloveniji (jaz konkretno rabim 30min, da sem pri njih)
- služijo ogromno denarja in jim ni v interesu, da se grejo karkoli nelegalnega - kot so ti že povedali. simple as that. govorimo o 100k profita, ne 100k prometa. 100k profita na dan, for fucks sake.

glede btc-e po drugi strani ni jasno:

- ali je lastnik bolgar ali rus
- kdo sploh je lastnik
- na borzi se občasno dogajajo manipulacije s cenami določenih altcoinov (baje je NVC inside job, to je sicer nepreverjena govorica)
- celotno poslovanje je malce fishy zastavljeno (uporabljajo gmail.com naslov za pošiljanje verifikacij, ki so občasno potrebne, TRR je odprt na Češkem na fizično osebo).

po drugi strani pa na btc-e večina folka, ki je sposobna PRAVILNO izpolnit sepa transfer, z nakazili in izplačili nima težav (razih občasnih podaljšanj pri navalih).

Down, down, down, ...

Buy, buy, buy !

(sem zamudil dno za 5 sekund)

StarMafijec je izjavil:

Mišljeno je bilo, da nima v lasti. Sskj pa med drugim tudi pravi:

No, kar ti misliš, jaz izvem le preko tega, kar rečeš. In rekel si "posest", ne "last".
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Nikec3 ::

Uff, danes pa so pri kriptovalutah kar lepi popravki navzdol. Eno vprašanje. Trgujete samo s top kriptovalutami (po tržni kapitalizaciji), ali je kdo vlagal že kaj v tiste, ki so bolj spodaj? In pa kje sploh zamenjaš te manj popularne valute? Na BTC-E, jih je namreč samo nekaj in nobene med manjvrednimi.

http://coinmarketcap.com/
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Raw ::

I am what I am and I do what I can

umexteacher ::

vav, tu berem da obstaja polno nekih coin valut, kakšno ima prednost bitcoin pred ostalimi coini? In vrednost v enem dnevu pade -12%, grozljivo. Zakaj mu pa zraste? Naval kupcev (bogati kitajci al neki)? Ko "jim" rata bitcoin nekje dobro zreklamirati ali kaj/kako mu dvignejo ceno?

Nikec3 ::

umexteacher je izjavil:

vav, tu berem da obstaja polno nekih coin valut, kakšno ima prednost bitcoin pred ostalimi coini? In vrednost v enem dnevu pade -12%, grozljivo. Zakaj mu pa zraste? Naval kupcev (bogati kitajci al neki)? Ko "jim" rata bitcoin nekje dobro zreklamirati ali kaj/kako mu dvignejo ceno?

Tako kot na borzi tudi tukaj ne moreš povedati, kaj točno je razlog za premike vrednosti. Prednost Bitcoina je, da je vreden več kot vse ostale valute skupaj, ter da se z njim dejansko da ponekod plačevati.

http://coinmarketcap.com/

Naprimer danes je bolj slab dan in so praktično vse večje valute izgubljale, z izjemo QuarkCoina, ki je v 24 urah pridobil +271.46 % 8-O. Kaj naj rečem, po mojem so se danes očitno nekateri večji igralci odločili, da bodo prodali ostale kriptovalute in vložili v QuarkCoine. Jutri pa gredo skoraj zagotovo Quarki dol. Je zabavno :D
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Ampak nekaj je moralo zanetit dvig btc iz 200 na 1100€ v dveh mesecih, prej je par let bol al manj "hiberniral"...

blackbfm ::

hype:)

Hype pomeni dobra reklama, nisem lih iz teh "vod"? Če bi bila to ful dobra stvar (bitcoin) in nevarna kakšni vladi, bi jih pomoje enostavno kupili (12 mio x tistih nekaj $ res ne bi smel bit problem za neko resno banko). Fino, ko je tko "prenosljiv", ga lažje neseš čez mejo.

hype na kitajskem, ki se seli po celem svetu. svetovni mediji objavljajo takšne in drugačne novice v povezavi s kriptovalutami in to pritegne nove in nove ljudi. že samo iz svoje socialne mreže lahko povem, da je moj telefon zadnja 2 tedna kar popularen, ker se je folk spomnil, da sem o bitcoinih govoril že 2 leti nazaj. zdaj jih zanima več in sprašujejo kako in kje položiti denar. :-)

drgač pa se začenja čas nakupov, bomo zgleda imeli black sunday/monday. :-) naj crashe še malo, mene že srbijo prsti.

zadnje pol ure kr lepo pada... pod jurja... počil balonček? :)

Zgodovina sprememb…

merchanti pretvarjajo v fiat + obična panika, pumpana v trollboxu. sej se recovery takoj pozna, sam da nehajo dumpat. pametno je bilo imeti cash na računu, jaz čakam spodaj in pridno kupujem. :-P

mgermo ::

Ko bo počlo, bo počlo..ne pa 20%.

Nenavadno, kar tretjino je šlo dol? Kaj je zdaj to?

mgermo ::

Sarkazem?

umexteacher je izjavil:

Hype pomeni dobra reklama, nisem lih iz teh "vod"? Če bi bila to ful dobra stvar (bitcoin) in nevarna kakšni vladi, bi jih pomoje enostavno kupili (12 mio x tistih nekaj $ res ne bi smel bit problem za neko resno banko). Fino, ko je tko "prenosljiv", ga lažje neseš čez mejo.

ne mores kupit vse valute, ne mores kupit velike kolicine valute brez da bi sla cena v nebo (za manjsi impact lahko seveda postopoma)

lambda ::

Najbolj epic so takšne s trollboxa: "BTC is overpriced, realistic price is $550" :D

Smurf ::

lambda je izjavil:

Najbolj epic so takšne s trollboxa: "BTC is overpriced, realistic price is $550" :D

Realna cena je verjetno pod 500$ (v tem trenutku).

očitno ne ane

Smurf ::

Daj mu se malo casa.

lambda ::

Sploh uporabljat pojem "realna cena" pri trenutnem statusu kriptovalut, je trapasto ...

DeeJay ::

realna cena BTC je lahko 1 lahko pa 10000... vse odvisno od povpraševanja in ponudbe.

Vse zlato je vredno 6.4 TUSD, BTC pa 12 GUSD, tako da lahko rečemo, da ima BTC še potencial.

Smurf je izjavil:

Daj mu se malo casa.

kakšnega časa...ta trenutek kupci plačujejo tok in tok, konec debate..od kje si ti potegnu 500$ pa bog si ga vedi

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Balaton ::

Zadnje čase v trollboxu zasledujem folk, ki omenja Quarkcoin. Edina kriptovaluta ki je ima naraščaj v zadnjem času. Hmm.....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Balaton ()
««
37 / 270
»»