Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
McClane ::
Na BTC-e sem brez težav naredil SEPA plačilo. Če nisi siguren pa pojdi na banko in ti oni naredijo nakazilo. Nato sem počakal cca 2 dni in tretji dan je bil denar na računu. Ne vem kaj ljudje počnejo da imajo težave pri enem navadnem sepa nakazilu. Do težav lahko pride če se kaj ne ujema pri nakazovanju ali pa če banke kaj zakomplicirajo, drugih problemov pa ne vidim.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
umexteacher ::
En tak butast vprašanje: kaj bi se moralo zgoditi, da bitcoin (zelo) pade? Kje sploh, če, ima ta "firma" sedež (kam gre denar)?
Roadkill ::
Ni firme, ni sedeža.
Če bi vdrli v kako večjo menjalnico in pokradli veliko količino BTCjev bi padla vrednost, tako kot se je to že zgodilo.
Če bi vdrli v kako večjo menjalnico in pokradli veliko količino BTCjev bi padla vrednost, tako kot se je to že zgodilo.
Ü
Nejcolin ::
Očitno ne bom nikoli minal litecoinov...
Na začetku sem sledil pravilom (https://forum.litecoin.net/index.php/to... sem že prišel v GuiMiner, vpisal vse podatke poola in mi je javilo nek error.
Potem sem poskusil z cgMinerjem - mi napiše cgminer.exe has stopped working. Sedaj je isto tudi pri GuiMinerju.
100x sem že rebootal comp, inštaliral druge amd driverje... Nič
Trenutno imam 13.1 in ko poskušam inštalirati še AMD APP SDK mi vrže Application install: Install package failure!
Pregledal sem že milijon forumov in že poskusil z Amd uninstall utility in je isto. Je ta AMD APP SDK sploh tako potreben?
Zdaj mi, ko zaženem cgMiner vrže tole:
Se komu kaj sanja, kaj lahko še naredim, da bom končno minal?
Kakšni drugi Minerji?
Imam pa
MSI Radeon HD 7750 2GB DDR3 R7750-2GD3
Intel i5 3550
Na začetku sem sledil pravilom (https://forum.litecoin.net/index.php/to... sem že prišel v GuiMiner, vpisal vse podatke poola in mi je javilo nek error.
Potem sem poskusil z cgMinerjem - mi napiše cgminer.exe has stopped working. Sedaj je isto tudi pri GuiMinerju.
100x sem že rebootal comp, inštaliral druge amd driverje... Nič
Trenutno imam 13.1 in ko poskušam inštalirati še AMD APP SDK mi vrže Application install: Install package failure!
Pregledal sem že milijon forumov in že poskusil z Amd uninstall utility in je isto. Je ta AMD APP SDK sploh tako potreben?
Zdaj mi, ko zaženem cgMiner vrže tole:
Se komu kaj sanja, kaj lahko še naredim, da bom končno minal?
Kakšni drugi Minerji?
Imam pa
Intel i5 3550
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nejcolin ()
Smurf ::
umexteacher je izjavil:
En tak butast vprašanje: kaj bi se moralo zgoditi, da bitcoin (zelo) pade? Kje sploh, če, ima ta "firma" sedež (kam gre denar)?
Sedaj gre gor, ker ljudje verjamejo, da bo sel gor in so pripravljeni ga kupovati po zmeraj visji ceni.
Ko ljudje v to ne bodo verjeli vec, bo zacelo padati. Ce nastane panika (bolj zacne padati, bolj si bodo ljudje zeleli prodati, se bolj bo padlo) zna pasti precej in hitro. Kaj lahko to sprozi? Marsikaj, morda kaksen vecji prodajalec, ki da ceneje bitcoine na trg, nov zakon, itd.
Kam gre denar? Ko kupis bitcoin, das nekemu prodajalcu svoj denar, in podobno, ko ga prodas dobis ti denar od kupca.
Ok, ampak če prav razumem ta enota nima posrednikov in bi lahko posledično ogrozila obstoj bank (je hitreje prenosljiv in istočasno brez (večjih) parazitov - ni nekih plačil za prenos in hranjenje). Torej neposredno grozi FED-u , rotschildom, dolarju (tudi ostalim valutam) itd. (če se ne motim).
SasoS ::
Ja, zgleda ok. Še na poolu preveri da ti šteje share.
Edino malo počasi ti gre, 7750 bi moral narediti vsaj 150Kh/s...
Edino malo počasi ti gre, 7750 bi moral narediti vsaj 150Kh/s...
technolog ::
Jap. Zaslužil boš približno 7 evrov na mesec (skos manj seveda). Če gre štrom od ta starih, si dober, ane?
Smurf ::
umexteacher je izjavil:
Ok, ampak če prav razumem ta enota nima posrednikov in bi lahko posledično ogrozila obstoj bank (je hitreje prenosljiv in istočasno brez (večjih) parazitov - ni nekih plačil za prenos in hranjenje). Torej neposredno grozi FED-u , rotschildom, dolarju (tudi ostalim valutam) itd. (če se ne motim).
Morda bo nekoc. Ampak trenutno cena ne narasca zato, ker gre za alternativno valuto, ampak zato ker ljudje spekulirajo, da bo narascala se naprej.
https://litecoin.info/Mining_hardware_c...
tukaj poglej točno kero grafo imaš in spreminjaj parametre...
Kar se tiče varnosti je torej možna kraja "denarnice" (kak heker), kraja "banke" ali prepoved le te s strani kakšne države je pa bol malo verjetna, ali pač?
DeeJay ::
banke ni... je borza.
so jih tut že shekal in jim pobral kovance. Zdej te večje borze majo verjetno že kr dovolj zaščitene zadeve, sam nikol se ne ve, kje je kaka luknja.
glede denarnice je pa tak... če maš zaščiteno z dobrim geslom je praktično nemogoče, da ti jo odprejo. Če maš pa na offline denarnici pol pa sploh ne morjo.
so jih tut že shekal in jim pobral kovance. Zdej te večje borze majo verjetno že kr dovolj zaščitene zadeve, sam nikol se ne ve, kje je kaka luknja.
glede denarnice je pa tak... če maš zaščiteno z dobrim geslom je praktično nemogoče, da ti jo odprejo. Če maš pa na offline denarnici pol pa sploh ne morjo.
Svoje ne najdem. Lahko ti pogledaš, če se ti da?
Kje pa spreminjam parametre?
DeeJay ::
v cgminer.conf
v cgminer.conf
Wut? Ta datoteka mi je zginila iz mape kjer mam cgminer. Očitno po tem ko sem ga zagnal.
gruntfürmich ::
umexteacher je izjavil:
sploh ni butasto uprašanje. butast je tisti ki si ga še ni zastavil... namreč bitstamp dečki kar meni nič, tebi nič zaprejo borzo in pokradejo par miljard $$...
zelo neverjetna situacija? niti ne...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
ja, sam kolkor razumem, "denar" ni več pri njih in je razpršen po celem svetu. Samo še vrednost mu raste, ker novega (kao) ne štancajo (omejitev na 21mio).
bluefish ::
gruntfürmich je izjavil:
sploh ni butasto uprašanje. butast je tisti ki si ga še ni zastavil... namreč bitstamp dečki kar meni nič, tebi nič zaprejo borzo in pokradejo par miljard $$...Bitcoin != Bitstamp
black ice ::
umexteacher je izjavil:
ja, sam kolkor razumem, "denar" ni več pri njih in je razpršen po celem svetu. Samo še vrednost mu raste, ker novega (kao) ne štancajo (omejitev na 21mio).
Dude, c'mon. Komaj pri ~12 milijonih smo.
Machete ::
Danes minat btc z 7750 je v bistvu neumno. Zakaj se ne lotiš raje česa drugega. Skoraj vse ostale valute so 30x bolj profitabilne z rudarjenjem atm!
bbf ::
minaj LCT, če že hočeš fotru štrom robutat.
mene pa bolj zanima, kam bo tale z Bitstampa pobegnu, ko bo naval izplačil??
drtugače pa za konkreten padec vrednosti BTCja se bo moglo tudi konkretno kaj zgoditi, npr razpad ene od glavnih borz, kaka politična intriga ipd. Ne bo pa padlo tko hudo nahitro, kot aprila, je preveč ljudi zraven, da bi vse to sfolgal. zmeraj se bo našel še kdo, ki bo vidil "priložnost" in poceni pokupil - to se že tri tedne dogaja. Možen je počasen zdrs tečaja, nekaj procentov dnevno, kej več pa zaenkrat ne.
drtugače pa za konkreten padec vrednosti BTCja se bo moglo tudi konkretno kaj zgoditi, npr razpad ene od glavnih borz, kaka politična intriga ipd. Ne bo pa padlo tko hudo nahitro, kot aprila, je preveč ljudi zraven, da bi vse to sfolgal. zmeraj se bo našel še kdo, ki bo vidil "priložnost" in poceni pokupil - to se že tri tedne dogaja. Možen je počasen zdrs tečaja, nekaj procentov dnevno, kej več pa zaenkrat ne.
arjan_t ::
blackbfm ::
Zdej te večje borze majo verjetno že kr dovolj zaščitene zadeve, sam nikol se ne ve, kje je kaka luknja.
To loh rečeš za google al pa nevem kakšno tako firmo, ki ima nevem kolko najboljših strokovanjakov (v svetovnem merilu) zaposlenih. Bitcoin borzo pa se gre vsak otrok lahko, taka je tut trenutna situcaija :) Če folk zaupa in dokler ni nič, ni panike
namreč bitstamp dečki kar meni nič, tebi nič zaprejo borzo in pokradejo par miljard $$...
Seveda je komot tak scenarij, če pogledaš nazaj jih je velik takole spakiral denar in adijo. Ampak bitstamp recimo ima že tako nesorazmeren profit (in ostali večji), verjetno jim je čist vseen al služijo tolk kot zdej, 10x manj ali pa 10x več... Hočem rečt da verjetno nekih osebnih apetitov po ŠE VEČ denarja nimajo. Kvečjem če pride varnostna ranljivost v zasnovi ali pa neugodni zakoni..
Nevednež ::
Se pravi, da je dejansko ustanovitelj oz lastnik Bitstampa Slovenec??? dosežek in pol, vsa čast...
psickolog ::
minaj
zakaj tocno? kaksnih izplacil? vse pretvorbe v $ krije nek drug uporabnik (ki kupi btc), oni s tem nimajo minusa
Ni nujno, saj uporabniki Bitcoine kupujejo tudi drugje, ne samo na Bitstampu.
arjan_t ::
minaj
zakaj tocno? kaksnih izplacil? vse pretvorbe v $ krije nek drug uporabnik (ki kupi btc), oni s tem nimajo minusa
Ni nujno, saj uporabniki Bitcoine kupujejo tudi drugje, ne samo na Bitstampu.
saj to ni pomembno, da btc prodas mora nekdo na bitstamp nakazat denar in ga kupit
Ja Bitstamp lastnik mora biti že pravi bogataš in je kandidat, da postane najbogatejši Slovenec nekega dne. Vsak dan poberejo nenormalno veliko provizij :D
Kar se pa miniranja tiče, je pa v tem momentu izredno profitabilno. Kdor ima dober CPU, lahko minira primecoine ("bi jih moral"), pa tudi LTCji in Worldcoini so izredno profitabilni za miniranje. Če je bilo še pred dvema mesecema popolnoma neracionalno izgubljati čas z miniranjem, saj kovanci niso pokrili niti elektrike, lahko danes z 12 grafičnimi karticami tipa 7950 zaslužim okoli 250$ na dan.
No, čestitke vsem, ki ste zaslužili zadnjič z Litecoinom. Jaz pač nisem. Sem se moral zadovoljiti s profiti drugod :D
Pa preden se zaženete v nakupe grafičnih kartic, naj vas opozorim, da ta profitabilnost ne bo trajala v nedogled :D
Kar se pa miniranja tiče, je pa v tem momentu izredno profitabilno. Kdor ima dober CPU, lahko minira primecoine ("bi jih moral"), pa tudi LTCji in Worldcoini so izredno profitabilni za miniranje. Če je bilo še pred dvema mesecema popolnoma neracionalno izgubljati čas z miniranjem, saj kovanci niso pokrili niti elektrike, lahko danes z 12 grafičnimi karticami tipa 7950 zaslužim okoli 250$ na dan.
No, čestitke vsem, ki ste zaslužili zadnjič z Litecoinom. Jaz pač nisem. Sem se moral zadovoljiti s profiti drugod :D
Pa preden se zaženete v nakupe grafičnih kartic, naj vas opozorim, da ta profitabilnost ne bo trajala v nedogled :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: psickolog ()
Je tole spodaj konfiguracija za to kartico? Ker je edina podobna moji...
7750, MSI AB 178 1000 1300 55 cgminer 2.11.3 -I 11 -g 2 -w 64 --shaders 512 Windows 7 x64, AMD A8 BE, Catalyst 13.1
Kje vpišem shaders 512?
Brez, da bi nekam napisal še te shaderse mi še zmeraj mina samo 13kh/s, tam pa piše 175kh/s...
Je to sploh prava konfiguracija?
Je tole spodaj konfiguracija za to kartico? Ker je edina podobna moji...
7750, MSI AB 178 1000 1300 55 cgminer 2.11.3 -I 11 -g 2 -w 64 --shaders 512 Windows 7 x64, AMD A8 BE, Catalyst 13.1
Kje vpišem shaders 512?
Brez, da bi nekam napisal še te shaderse mi še zmeraj mina samo 13kh/s, tam pa piše 175kh/s...
Je to sploh prava konfiguracija?
marS ::
Lahko pa se zgodi da zaradi kakih regulacij (ki so napovedane, am.kongres mislim da je o tem razpravljal) kako borzo tudi zaprejo...v tem digitalnem svetu so najprej zaprli Napster če se še kdo spomni...saj v bistvu zadeva ni primerljiva sploh...ma bi rekel Grunf "nikad se nezna" še posebej če rata nevaren komu ki ima veliko moč...
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
black ice ::
Zato, ker je glede na težavnost precej velika verjetnost, da bloka ne boš nikoli odkril.
Za 7750 je pri sedanji težavnosti Expected Time per Block: 504 days 14 hours
Ker bo v tem času šla težavnost še gor, najbrž ne boš nikoli nič dobil.
Ker bo v tem času šla težavnost še gor, najbrž ne boš nikoli nič dobil.
bluefish ::
Top Bitcoin exchange explains virtual currency in simple web tutorial: http://www.theverge.com/2013/11/29/5156...
Kaj dobiš od poola?
To je veliko ljudi, ki minajo skpuaj in si delijo denar... Tako nekako je lažje najti block.
Res nobem ne ve configa za moj 7750? :(
Probaj zmanjšat intensity in odstrani -shaders, ker ti to cgminer avtomatsko najde. Sicer sam ne uporabljam Cgminerja, ampak bolj zastarelega Reaperja, vendar Reaper sem uspel nastaviti tako, da mi delajo kartice s polno paro, kar mi pri cgminerju ni uspelo.
namreč bitstamp dečki kar meni nič, tebi nič zaprejo borzo in pokradejo par miljard $$...
Seveda je komot tak scenarij, če pogledaš nazaj jih je velik takole spakiral denar in adijo. Ampak bitstamp recimo ima že tako nesorazmeren profit (in ostali večji), verjetno jim je čist vseen al služijo tolk kot zdej, 10x manj ali pa 10x več... Hočem rečt da verjetno nekih osebnih apetitov po ŠE VEČ denarja nimajo. Kvečjem če pride varnostna ranljivost v zasnovi ali pa neugodni zakoni..
thja no. dnevni obrat btcjev je 20k, cena 1000, provizija 0,5%. od oka 100.000 na dan, 30M / leto. seveda pri taki ceni.
velik denar. ampak še vedno pičkin dim, če bi recimo računal da je na bit stampu odloženih 1/13 kapitalizacije btc-jev...
miljardo v žep dat ali pa se jebat s serverji in sodelavci dan za dnem je velika razlika...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
gruntfürmich je izjavil:
thja no. dnevni obrat btcjev je 20k, cena 1000, provizija 0,5%. od oka 100.000 na dan, 30M / leto. seveda pri taki ceni.
velik denar. ampak še vedno pičkin dim, če bi recimo računal da je na bit stampu odloženih 1/13 kapitalizacije btc-jev...
miljardo v žep dat ali pa se jebat s serverji in sodelavci dan za dnem je velika razlika...
Potem pa depozitirat te bitcoine na mtgox in upat na izplačilo? Že 30 miljonov bi imeli problem kjerkoli dobit za te bitcoine. :D
Če ti z legalnim biznisom uspe ustvariti 100k eur na dan, si težko tako neumen, da bi zaradi pohlepa po denarju tvegal svojo čast in svobodo.
blackbfm ::
če so se dve leti nazaj za drobiž ali pa za hobi, so zdaj lahko še tolko bolj ponosi ker njihova znamka nekaj pomeni med bitcoin uporabniki in imajo nek respect. Poglej opensource software, kaj vse folk dela zastonj, ZASTONJ. In če bo šlo tako naprej jih čaka vse dobro in mogoče precej manj hude krvi kot če bi naredli zdaj neko neumnost.
Če ti z legalnim biznisom uspe ustvariti 100k eur na dan, si težko tako neumen, da bi zaradi pohlepa po denarju tvegal svojo čast in svobodo.
Točno to, pa tut kaj bi sploh z več keša lahko še počel..kam ga boš dal. Že pri teh zneskih je pomoje fino teden dva, pol rata samoumevno in dolgčas
glejte fantje, ne pametujte preveč. ker več kot očitno jih ne poznate, tko da kakršnekoli zaključke delat je nehvaležno.
seveda pa jim tudi jst želim še dolgo in uspešno delo z bitstampom
seveda pa jim tudi jst želim še dolgo in uspešno delo z bitstampom
Loocas ::
In kaj mislite, da so vsi ti bitcoini na borzah?? ne bit smešni... ogromna večina je lepo v walletih in še dolgo ne bodo videli nobene borze.
Matev - najslabši troll vseh časov