» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
24 / 270
»»

Dzuro10 ::

še komu ne odpre bitstamp in btc-e?
edit: Odpre...ampak zelooo počasi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dzuro10 ()

7student7 ::

bbf je izjavil:

eh, smiselna bi bila arbitraža btce oziroma bitstamp -> mtgox. ampak izplačilo iz mtgox traja 2 tedna in več.

Kaj pa nakup na BTC-E in prodaja na MtGox, bi se to obneslo ?

black ice ::

izplačilo iz mtgox traja 2 tedna in več.

7student7 ::

Bi rabil potem imeti dosti pod palcem da bi ti paketi hodili okrog vsak dan :)

gslo ::

če že, se splača delat arbitražo btc-e -> btcchina.com. na btcchina.com lahko dobiš ven le CYN, ki pa jih moraš potem še zmenjat v USD/EUR. kot vedno, se pojavlja problem pri prenosu vložka nazaj na btc-e (kjer so cheap btcji), da bi to lahko počnel velikokrat & hitro. lahk pa še vedno na btc-e kupiš za 1000e coinov, jih prodaš na btcchina, nakažeš iz btcchina na TRR in zaslužiš.

iz btc-e na btcchina dobiš coine v slabi uri, zato je trenutno skor nemogoče, da bi se zafrknil s cenami. glede btcchina.com govorim učim samo teorijo. kakor vem, lahko gor trgujejo vsi, vendar tega še nisem poskusil (poskušam sredstva obdržat gor, ker je tak čas :>)..

vostok_1 ::

Balaton je izjavil:

A je možno kupiti Bitcoine s Paysafecard-om?

Da, ampak ti poberejo 20%. Naslov je nekaj strani nazaj...samo malo....

www.virwox.com

deleted ::

Je pri SEPA izplačilu z Bitstampa tudi tista provizija, ki jo plačaš ob vsaki menjavi? Kateri tečaj se uporablja za pretvorbo USD->EUR pri nakazilu?
Hvala za info.

robbe ::

Provizija je za menjave, ne pa nakazila. Provizija za SEPA izplačilo je 0.9 evra.

kokoon ::

deleted je izjavil:

Je pri SEPA izplačilu z Bitstampa tudi tista provizija, ki jo plačaš ob vsaki menjavi? Kateri tečaj se uporablja za pretvorbo USD->EUR pri nakazilu?
Hvala za info.

Pri menjavi EUR/USD ob nakazilu NA bitstamp (deposit) navajajo tole: http://www.unicreditbank.si/tecajna_lis...
[kokoon]

weezl ::

Eno vprašanje za tiste, ki uporabljate Bitstamp. V nedeljo sem jim poslal dokumente, ki jih zahtevajo za verifikacijo, pa je zadeva še danes v pending statusu. Koliko časa traja, da ti verificirajo dokumente?

hvala

bbf ::

verjetn majo gužvo :)

deleted ::

kokoon je izjavil:

deleted je izjavil:

Hvala za info.

Pri menjavi EUR/USD ob nakazilu NA bitstamp (deposit) navajajo tole: http://www.unicreditbank.si/tecajna_lis...

Da da, to vem, zanima me tečaj pri izplačilu, tega nisem nikjer zasledil ...

tečaj ti določa banka, ki je prejela sepa naročilo v $$.

Loocas ::

Matev - najslabši troll vseh časov

sam so pa ratale transakcije ubijalske, zadnje pol ure grejo nakupi do 500k$ na naročilo..

MrStein ::

bbf je izjavil:

tečaj ti določa banka, ki je prejela sepa naročilo v $$.

Druge valute gredo tudi čez SEPA?
Spletna banka mi ne pusti nič razen EUR poslati (pa imam druge valute na računu).

Že ime pove: Single Euro Payments Area
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

gruntfürmich ::

tečaj $$ na bitstampu določa ECB. tega pa najdete tudi na Banki Slovenije.

btw, očitno po zdajšnjem trendu bomo tudi mi, ki smo dosebli velike dobičke s prodajo btc, ostali na koncu reveži... :))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

jah ni čist euro (GBP, NOK..). Nekater bake tudi sprejemajo USD, če pa ne gre, pa naredijo ročno iban/swift metodo, itak so že vsi podatki gor. pomoje.

Roadkill ::

Ü

psickolog ::

Roadkill je izjavil:

Spet lahko upamo na vikend, da bo cena vsaj malo padla, tako, kot je ta vikend. Samo vprašanje, ali iz 400 na 350 ali pa iz 600 na 550 ;)

jype ::

Ali pa s 600 na 88.

bluefish ::

Pa ti, jype, kakšni so kaj plani?

iz 600 na 88 je jypa mal zanesl.. dokler se kitajci ne bodo odločil dumpat in hype ne bo potihnil vsaj za teden ali dva, ne rabmo pričakovat kakšnih resnih padcev, razen pri dumpih večje količine kovancev, kar pa je ponavadi samo priložnost za nakup poceni btc-jev.

resno, da pade na 88 mora že ena resno slaba novica o btc ven priletet, oz. se zgodit huda manipulacija s ceno. jaz sem se odločil, da trenutno ostanem sem 60%/40% cash/btc in po možnosti kupim za vikend, ko "praviloma" sledi kratkotrajni padec.

slovenec_89 ::

lol

lambda ::

gslo je izjavil:

iz 600 na 88 je jypa mal zanesl..

Zanesl je nekatere tukaj s pretiranim zaupanjem v to, da ne more tolk padt. Spomnite se malo na april ... padlo iz 260 na kar nekaj $ pod 50.

ja, pa je kljub temu preživel.

psickolog ::

Ne, na 88 v tako kratkem času, kot aprila, ko je zatrokirala borza s takrat 85%+ tržnim deležom, ne more pasti. Zdaj imamo dobre bufferje v btc-china, bitstamp, btc-e in na ostalih borzah.

Je pa razumljivo, da so nekateri, ki so zamudili dobro priložnost za easy money, malo kisli :))

+ moral si met res srečo, da si sploh "lahko" prodal btc takrat "pod 50". Ali pod 60 ali pod 70.

Zgodovina sprememb…

vostok_1 ::

No, če ne drugega, bo vsaj bitcoin postal resna alternativa za day-to day zadeve. Čeprav dvomim, da se bo kaj kmalu stabiliziral.

tt2 ::

A je katera stran, kjer lahko trguješ z bitcoini, ki ne zahteva potrditve z ID in podobno?

lambda je izjavil:

gslo je izjavil:

iz 600 na 88 je jypa mal zanesl..

Zanesl je nekatere tukaj s pretiranim zaupanjem v to, da ne more tolk padt. Spomnite se malo na april ... padlo iz 260 na kar nekaj $ pod 50.

drugo je nasedat panic sell-om. dam ti prav, takrat verjetno noben neb dajal roke v ogenj za BTC pri < 60$, ampak jaz sem pri 80 spet kupoval kot zmešan.. je pa tko, kot so povedal: ker želja po dobičku privabi trume ljudi (vključno z mano), se buy orderji trenutno npr. kopičijo okoli 450$ z razlogom, do 300$ je pa že kar oreng zafilan. :-)

v tretjem scenariju pa je padec malo večji od pričakovanega (večji buy order or whatever) in se na btc-e trollbox začne gibat s hitrostjo slot mašin pri polni hitrosti. :-) umetno ustvarjanje panike, fake walli in podobno pa ceno spustijo še sorazmerno s količino novincev, ki panično prodajajo kovance, za "zmanjšanje izgub". ;-) and that's where u make profit. seveda je dobr spremljat dogajanje na več borzah hkrati, da lažje opaziš čudno obnašanje le na eni. ko je enkrat big red candle na vseh ali največji, se gre zares. :-D

le upam pa lahko, da bom ob pravem času imel na pravi strani na voljo pravo valuto. ali za kupovanje, ali za prodajanje. :-) to je pa zdaj ta vojna, ki jo bijemo vsi. kljub izjemno optimističnim napovedim sem cashoutal še nekaj več in sem že na 80% cash 20% kovanci.

http://bit.ly/17qwF38

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gslo ()

49106 ::

Dumping!!!! :D

hell yeah, more moniez! :-D mal sem bil počasen, skor nič nisem dobil pod 380. :-/

tt2 ::

tt2 je izjavil:

A je katera stran, kjer lahko trguješ z bitcoini, ki ne zahteva potrditve z ID in podobno?

bump xD

Za trgovanje ne rabis nikjer verifyjat accounta, to rabis za denar prelagat. Ce ze mas bitcoine in bi rad spekulativno trgoval na bitstampu recimo, ne rabis teh dokumentov. Ce pa se nimas BTC jih pa baje lahko kupis na localbitcoins, tam je verjetno ni takih zahtev.

Sicer pa ja, vikend prihaja, tudi jaz razmisljam da bi se po dolgem casu malo prestavil v dolarsko pozicijo...
[kokoon]

Nekaj me muči pri temu bitcoinu: če slučajno uspe zmajat vrednost dolarju, kako se bo potem vrednost bitcoina ocenila? ker kolkor mi je jasno, trenutno sloni na razmerju proti dolarju.
pa še nekej: kako lahko v tem trenutku postaviš recimo v kafani ceno piva v BTC? Pri taki deflaciji valute noben pameten ne bo šel trošit BTCjev. Se gleda trenutni tečaj, dela dnevna cena al kako?

oziroma zmajala ceno dolarju: če bo manj dolarjev na razpolago za "old school" trgovanje, ker bodo kempali na BTC borzah, se bo vrednost dolarja s tem povečala, BTC pa posledično zmanjšala? bodo USA preprosto dotiskali in stem ohranili vrednost, ubili pa BTC?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bbf ()

Freezy ::

kokoon je izjavil:

Za trgovanje ne rabis nikjer verifyjat accounta, to rabis za denar prelagat. Ce ze mas bitcoine in bi rad spekulativno trgoval na bitstampu recimo, ne rabis teh dokumentov. Ce pa se nimas BTC jih pa baje lahko kupis na localbitcoins, tam je verjetno ni takih zahtev.

Sicer pa ja, vikend prihaja, tudi jaz razmisljam da bi se po dolgem casu malo prestavil v dolarsko pozicijo...

Motiš se, ni več tako. Zdaj tudi bitstamp zahteva verifikacijo za nalaganje na njihovo stran bodisi v obliki bitcoinov bodisi dolarjev.

slovenec_89 ::

Sam sem si prvič nakazal denar na Stamp aprila letos, pa nisem potreboval nobenega preverjanja podatkov.

Ni vec tako.
[kokoon]

Kakšno strategijo imate vi pri prodajanju/kupovanju?
Recimo kupiš pri 400$, nato raste do 430$, nato pa pade na 410$. Kaj sedaj? Prodat? Čakat?

DavidPuddy ::

Sm tale bitstamp je pa kr nekaj. Ciljajo predvsem na evropejce, bitcoini pri njih se pa menjajo v USD. Kr nekaj. Bi naložil denar gor pa mi je škoda zgubit provizijo pri menjavi iz EUR v USD. Bom dal raje na BTC-e

DavidPuddy je izjavil:

Sm tale bitstamp je pa kr nekaj. Ciljajo predvsem na evropejce, bitcoini pri njih se pa menjajo v USD. Kr nekaj. Bi naložil denar gor pa mi je škoda zgubit provizijo pri menjavi iz EUR v USD. Bom dal raje na BTC-e

Da boš spravil denar na btc-e boš plačal več provizije, kot bi jo z menjavo eur/usd

gruntfürmich ::

Dzuro10 je izjavil:

kupiti poceni, prodati drago.
si kakšno drugo pričakoval?????
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:

Dzuro10 je izjavil:

kupiti poceni, prodati drago.
si kakšno drugo pričakoval?????

to so osnove...kje so detajli?

XIIT ::

Sam sem avgusta na bitstamp naložil 65€, na račun pa sem dobil 85.78$ (63.7€). Zaradi ene kavice se pa res nima smisla sekirati, sploh ker dobiš denar na račun zelo hitro (in so drugje provizije še višje).

V torek sem na Justcoinu dobil denar, ki sem ga nakazal v petek. Provizija je bila 2.47€, za menjavo BTC/EUR ali USD pa provizije ni.

Če kdo namerava naložiti denar na Justcoin ž, mu priporočam da naloži USD, saj so cene bitcoinov (nazadnje ko sem gledal) tudi do 10€ nižje kot če kupuješ v evrih.

XIIT je izjavil:

Sam sem avgusta na bitstamp naložil 65€, na račun pa sem dobil 85.78$ (63.7€). Zaradi ene kavice se pa res nima smisla sekirati, sploh ker dobiš denar na račun zelo hitro (in so drugje provizije še višje).

V torek sem na Justcoinu dobil denar, ki sem ga nakazal v petek. Provizija je bila 2.47€, za menjavo BTC/EUR ali USD pa provizije ni.

Če kdo namerava naložiti denar na Justcoin ž, mu priporočam da naloži USD, saj so cene bitcoinov (nazadnje ko sem gledal) tudi do 10€ nižje kot če kupuješ v evrih.

Zate je to res samo kavica, ker nakazuješ drobiž

65€ si nakazal. Na račun pa si dobil 63,7€. To pomeni da je bila provizija 1,3€ kar je točno 2%. Na btc-e pa je provizija pri nakazilu do 1500€ v vsakem primeru 15€ oz. 1%, če nakažeš več kot to

kiko20 ::

Prosim za malce pomoči, saj sem čisto nov v teh vodah. Nekaj časa že berem o Bitcoin, Litecoin itd.. Pa me vedno bolj zanima. zanima me, kako se verificiraš na bitstamp, koliko dokumentov je dovolj da ti potrdijo? Ko jim nakažeš denar oz. ko ga nakažep na račun tam enostavno čaka dokler se ne odločim za nakup. Ali ga lahko enostavno če se premislim prenesem denar nazaj na svoj račun. Pač izgubim tistih nekaj € prvozije?

Najlepša hvala za pomoč

kiko20 je izjavil:

Prosim za malce pomoči, saj sem čisto nov v teh vodah. Nekaj časa že berem o Bitcoin, Litecoin itd.. Pa me vedno bolj zanima. zanima me, kako se verificiraš na bitstamp, koliko dokumentov je dovolj da ti potrdijo? Ko jim nakažeš denar oz. ko ga nakažep na račun tam enostavno čaka dokler se ne odločim za nakup. Ali ga lahko enostavno če se premislim prenesem denar nazaj na svoj račun. Pač izgubim tistih nekaj € prvozije?
Najlepša hvala za pomoč

- Rabiš 2 dokumenta - Osebna ali potni list in pa en račun ki potrjuje tvoj naslov (za mobitel, elektriko...)
- Lahko si ga takoj izplačaš, ni potreben nakup.

pazi pri pošiljanju dokumentov:
To avoid delays when verifying your account, make sure that your submitted documents are:

images of high quality (colour images, 300dpi resolution or higher)
valid ID documents, with the expiry date clearly visible
proof of residency document must be a scanned image of a paper document
proof of residency document must be issued within the last 3 months and addressed to your name and home address
visible in their entirety (watermarks are permitted)
NOT electronic bills/statements, online screenshots, or mobile phone bills.

jest sem poslal iz spletne banke sprintan (črnobelo) in ponovno skeniran mesečni izpisek.

MrStein ::

Uf, še vedno zaupajo papirju (celo sprintan HTML!!!!), ne zaupajo pa digitalno podpisanemu uradnemu dokumentu. Ejej...

bbf je izjavil:

Nekaj me muči pri temu bitcoinu: če slučajno uspe zmajat vrednost dolarju, kako se bo potem vrednost bitcoina ocenila? ker kolkor mi je jasno, trenutno sloni na razmerju proti dolarju.

Nič ne sloni na dolarju. Tako kot cena zlata ne sloni na dolarju. Ali cena.. česarkoli, skoraj.

slovenec_89 je izjavil:

Sam sem si prvič nakazal denar na Stamp aprila letos, pa nisem potreboval nobenega preverjanja podatkov.

Zdaj nekje septembra so poostrili pravila.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()
««
24 / 270
»»