» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
25 / 270
»»

jype ::

bluefish> Pa ti, jype, kakšni so kaj plani?

Dolgoročno držat, se razume.

bbf ::

tiso ni bil sprintan html, ampak iz arhiva potegnen pdf, isti, kot ga sicer dobiš po pošti. jest sem skenslal pošiljane po pošti, da ne tratimo papirja za bv.

vorantz ::

bbf je izjavil:

tiso ni bil sprintan html, ampak iz arhiva potegnen pdf, isti, kot ga sicer dobiš po pošti. jest sem skenslal pošiljane po pošti, da ne tratimo papirja za bv.

je lih tko lahko pofejkat html kot pdf :D

zakaj bi pa pofejkal? če mal poznaš spletne banke, je precejšna razlika med mesečnim izpiskom in trenutnim stanjem.

StarMafijec ::

Sprejeli so sprintan in poskeniran izpisek? Tralalala :).

Ponavadi firme sprejmejo zgolj in samo potrdilo o računu na banki in obvezno z žigom.

tralalala, sprejeli so, pa ni blo več kot pol dneva. ni nič drugačen, kot če ga na banki sprintajo (razen da je bil črnobelo printan). Šlo je pa za mesečni promet na Visi.

Gregor P ::

... to je malo smešno da, jaz sem enkrat najprej poslal originalen e-dokument finančne inštitucije (kjer se celo da preveriti, če je nekdo spreminjal njegovo vsebino) in so ga zavrnili, sprejeli pa so nek s telefonom poslikan bančni izpisek (bel papir, kjer pač s črno pisavo pišejo neki podatki gor, brez kakršnihkoli podpisov, žigov ipd.), ki bi ga lahko sam poljubno napisal in iztisnil:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

MaterVola ::

Dokaz, da papir ima svojo težo, ne? :)

mogoče je res smešno. ampak glede na to, da so ustanovitelji slovenci, jim je dovolj domače. kaj pa vem. sej če bi zavrnli, bi pač šel do banke po izpisek.

Balaton ::

Men so te pogoji mal čudni.

Če pošljem izpisek od banke a lahko vsaj izbrišem podatke o trenutnem stanju na banki?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Balaton ()

MaterVola ::

Pa saj ni nujno izpisek od banke, lahko od katerekoli druge položnice (smeti, elektrika, telefon...)

XIIT ::

DavidPuddy je izjavil:

XIIT je izjavil:

Sam sem avgusta na bitstamp naložil 65€, na račun pa sem dobil 85.78$ (63.7€). Zaradi ene kavice se pa res nima smisla sekirati, sploh ker dobiš denar na račun zelo hitro (in so drugje provizije še višje).

Zate je to res samo kavica, ker nakazuješ drobiž

DavidPuddy je izjavil:

65€ si nakazal. Na račun pa si dobil 63,7€. To pomeni da je bila provizija 1,3€ kar je točno 2%. Na btc-e pa je provizija pri nakazilu do 1500€ v vsakem primeru 15€ oz. 1%, če nakažeš več kot to

Se opravičujem za dezinformacijo - Bitstamp namreč nima provizije za depozite.
Do tistih 2% manj je prišlo zaradi menjave EUR v USD ob nakazilu na račun (jaz pa sem potem ta znesek preračunal iz USD v EUR po drugem tečaju ).

Menjalni tečaj EUR -> USD pri Unicredit banki je bil takrat (6. avgusta) 1€=1.3197$

65 * 1.3197 = 85.78$

:)

kokoon ::

porkamadona, kaj zdej, ta vikend drzat BTC al USD? jst sem se odlocu za mejcken dolarjev narest, za skrajni primer ce propade vse skupi...
[kokoon]

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kokoon ()

slovenec_89 ::

Za vikend ponavadi nekoliko pade, zato svetujem, da sedajle ven vzameš.

aj že panika :)

kokoon ::

slovenec_89 je izjavil:

a bejz
[kokoon]

MrStein ::

He he, se je začelo? (padanje)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

49106 ::

kokoon je izjavil:

slovenec_89 je izjavil:

a bejz

Bejž ti.

Pravkar se dogaja večji dumping

Dzuro10 ::

Tole pa leti dol :)
Bo treba kupit kaj...samo kdaj?

bond007 ::

Namest da tle pišeš, bi takrat kupil kej, pa bi bil zle bogat :D

Dzuro10 ::

tole je pa norišnca :)

To še nič ni >:D
Motiti se je človeško.

To zaenkrat (bitstamp še vedno čez 400) ni padlo še nikamor:|

49106 ::

Dumpi niso problematični, če ne načnejo zaupanja.

gslo ::

na btc-e upam na kak dump do 370, za kaj nižje pa niti ne vem, če je folk pripravljen.. tole bo zgleda šlo do 500$ pred novim letom. velik optimizma povsod.

blackbfm ::

Pismo 2 leti nazaj se mi je zdelo bz vse okoli bitcoina, zdaj vidim da je zadeva precej resna in se obrača res ogromno keša...me pa zanima kako bi šel denar v luft če bi odkrili kakšno kritično ranljivost:)

3man ::

Jinto je izjavil:

3man je izjavil:

Zanima me, če obstaja obiskana tržnica rabljenih stvari, ki jih ljudje prodajajo za BTC?
Še bolje, če bi to bilo v EU in kako je s tem pri nas. Bolha bi pomoje z lahkoto dodala možnost prikaza cene v BTC in možnost leplenja kode za plačilo.

www.bitmit.net

No, tudi to je že mrtvo.

3man ::

Kako vodite stanje in vrednost svojih kovancev, tisti ki trgujete več in redno?

Excel power, ali razni my-btc.info ali kaj tretjega?

evo vam paniko. po pa priden eden, pa butne keša za 4000BTCje, pa smo spet na zeleni. miljon pa pol dolarje, sitnica.

StarMafijec ::

Ne spremljam pogosto, ampak meni se zdi vse presenetljivo stabilno :).

krucymucy ::

Svoh kaze tale vikend z dumpanjem :)

MrX ::

Jaz mislim, da bom zacel kupovat Litecoine.

technolog ::

Kot opozorilo:

... praviš potem, da je tale izgubil par BTC-jev/denarja te dni>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

bbf je izjavil:

evo vam paniko. po pa priden eden, pa butne keša za 4000BTCje, pa smo spet na zeleni. miljon pa pol dolarje, sitnica.

Kje vidiš paniko?
Tako mirno že dolgo ni bilo (pa ne mislim zadnjih 5 minut ampak ves dan). :P
Motiti se je človeško.

deleted ::

MrX je izjavil:

Jaz mislim, da bom zacel kupovat Litecoine.

Tudi jaz sem se danes odločil za eno večjo dolgoročnejšo investicijo v Litecoin. Špekuliram, da se nekaj kuha. Bom pustu stat za par mesecev pa bomo videli (:

danes ponoči sem bil priča manjšemu dumpu, ki je ceno spravil na 398$ na btc-e (se mi zdi, da je bila najnižja ta vikend med vsemi večjimi trgovalnicami), res pa je, da je do sedaj še zelo mirno. upam, da se zgodi kak večji dump iz sobote na nedeljo. sem namreč vse v cash pretvoril, ker je bil profit res lep, zdej sam še upam, da bom še imel priložnost kupiti po nižji ceni. sej se skor smešno sliši, glede na to, kaj smo že vse doživeli pri BTC.. vendar se mi zdi, da bo velike padce doživeti vse težje - vsaj dokler valuta ne doživi nekaj slabega PR-a.

.. pa reakcija po 18. novembru me muči.. če bodo negativne vibracije ameriškega senata povzročile kakšne posledice na ceni, oz. če bodo pozitivne vibracije ceno spravile v nove višave. še 2 dni..

jype ::

blackbfm> Pismo 2 leti nazaj se mi je zdelo bz vse okoli bitcoina, zdaj vidim da je zadeva precej resna in se obrača res ogromno keša...me pa zanima kako bi šel denar v luft če bi odkrili kakšno kritično ranljivost:)

To (uspešen kriptografski napad) je v resnici poleg sprememb zakonodaje edini resen rizik celotne kriptovalutne ekonomije.

gslo> vendar se mi zdi, da bo velike padce doživeti vse težje - vsaj dokler valuta ne doživi nekaj slabega PR-a.

To je normalno. Padci so v praksi vedno psihološke narave, je pa žal skoraj nemogoče, da se ne bi dogajali v času, ko špekulacije tako močno vlečejo vrednost valute navzgor.

Balaton ::

Mene pa zanima, kako poteka transakcija preko SEPA. A je že kdo probaval? Čisto sem izgubljen.:(

Kaj pa bo 18-ega novembra?
Motiti se je človeško.

fightfight4 ::

Sem se vam pridružil na bitcoin vlaku. No, zaenkrat ne ravno bitcoin ampak litecoin. Sem na btc-e.com kupil 2,3LTC. Verjetno pa jih bom v kratkem še za 1000EUR. Potem bom počakal, da bo vrednost 1LTC približno 400$ kar je 100xdonos in za 100.000EUR kupil stanovanje :D joke, joke :))

Zdaj pa bolj resno vprašanje. Kak mislite, da se bo gibala vrednost LTC? Po moje bo rasla. Nedolgo nazaj je bila vrednost 2.9$, zdaj ko sem jih kupil je že 4,1$

Zgodovina sprememb…

Večkrat slišim, da je LTC kot srebro v resničnem svetu, če ti ta trditev kaj pomaga:D

Sliši se dobro :)

Če ni skrivnost, koliko LTC/BTC pa imate?

Jaz imam trenutno 15,33 LTC

pegasus ::

Mene pa zanima, ktere mobile apps kej priporočate za spremljanje tečajev in trgovanje? Za tiste, ki niso ves čas za neko tipkovnico ...

SasoS ::

Gregor P je izjavil:

Večkrat slišim, da je LTC kot srebro v resničnem svetu, če ti ta trditev kaj pomaga:D

To je neumnost, čeprav sem jo tudi že sam slišal. Ponavadi se uporablja za privabljanje novih vlagateljev :D
LTC je lahko karkoli...gigabyti ničvrednih bitov, ali pa svetovna valuta čez xx let.

Enako s tem kako se bo gibala...če pogledate charte je bil peak LTC-ja malo pod $6 3. aprila. $4 je tako lahko zelo nizka cena, če jih je kdo kupoval po $5+, lahko pa bo šlo od tu samo še navzdol. Kot vedno velja opozorilo, ne vlagaj tistega kar nisi pripravljen izgubit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SasoS ()

primerjava LTC s srebrom se je izpeljevala le iz teze "če je BTC zlato med kriptovalutami, je LTC srebro". Kot druga kriptovaluta po popularnost, manj vredna zaradi max količine kovancev (80miov vs 21mio), govori se tudi, da bi v idelanem scenariju ltc/btc menjalni tečaj moral biti cca 4:1.

kakorkoli že, to so sanje nas, kriptoromantikov.. :-D pa še to za obdobje, kva pa vem, 2030+? daleč smo še, daleč.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gslo ()

dottor ::

Pa se splača zdej majnat LTCje? Ker kot vem se BTCje z navadnimi kompi ne splača več majnat. Kako pa je s tem pri LTCjih?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

če maš zastonj štrom, se še kar splača. na dolgi rok. isto bitcoine, vendar le z asic minerji. 5ghs miner za 270$ bi se ti znal hitro poplačat (butterflylabs), problem je le v rokih dobave, ki znajo trajati tudi 1leto+, čeprav obljubljajo v 3 mesecih.

še enkrat, če maš zastonj štrom. sicer je treba že preračunat, če se splača.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gslo ()

dottor ::

Se pravi, se splača nekomu ki je v študentskem domu, pa med tem ko je na predavanjih cel dan, pusti kišto da majna coine? Pol lahko samo od daleč spremljam to sceno. LTC se še vedno majna z GPUji al so tudi tam že šli na asic? Neke asice sem zadnjič na bolhi vidu za 30+€ z okoli 336MH/s. Kaj točno to pomeni?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
««
25 / 270
»»