Forum » Programiranje » Bliznjice glede editiranja konstant v .cs datoteki
Bliznjice glede editiranja konstant v .cs datoteki
KernelPanic ::
Spostovani!
Spet moja malenkost prosi za pomoc ali pa nasvete. Namrec, naprava, za katero pisem nadzorno aplikacijo ima cca. 2500 moznih alarmov sklicujoc se na literaturo. Je mogoce kaksen tekst parser, da bi mi iz tabele naslovov teh alarmov direkt sparsal v c# kodo (npr. public const USER_ALARM=150;, kar pomeni, da je alarm 1 na naslovu 150 decimalno)? Je to mozno storiti ali moram vse cisto rocno skodirati??? In ker so naslovi sami zaporedne stevilke, je mogoce kako pohekati stvar, da bi mi sam spisal naslove (vzame prejsnejga, ga poveca za 1 in novo vrednost zapise na nacin "=number;"?
Spet moja malenkost prosi za pomoc ali pa nasvete. Namrec, naprava, za katero pisem nadzorno aplikacijo ima cca. 2500 moznih alarmov sklicujoc se na literaturo. Je mogoce kaksen tekst parser, da bi mi iz tabele naslovov teh alarmov direkt sparsal v c# kodo (npr. public const USER_ALARM=150;, kar pomeni, da je alarm 1 na naslovu 150 decimalno)? Je to mozno storiti ali moram vse cisto rocno skodirati??? In ker so naslovi sami zaporedne stevilke, je mogoce kako pohekati stvar, da bi mi sam spisal naslove (vzame prejsnejga, ga poveca za 1 in novo vrednost zapise na nacin "=number;"?
- spremenil: KernelPanic ()
napsy ::
napisi si skripto, ko bo sparsala tekst pa ti vrnala kodo.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."
KernelPanic ::
hmm, v c++, no saj ideja je dobra, samo ne vem, kako bi se tega lotil, ker tega se nisem pocel, mogoce z regularnimi izrazi?
napsy ::
raje priporocam kaksen skriptni jezik, je obicajno lazje naredit taksne reci. Ce pa kaksnega ne znas, pa je to dobra priloznost da se ga naucis. Ce si na linuxu, potem priporocam python.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."
Isotropic ::
python ja, tudi na windows. drugace bi bilo pa fajn, ce bi povedal, kaksen je format zapisa (text file, excel...). bos pa na koncu verjetno z regularnimi izrazi ja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | python pomočOddelek: Programiranje | 3423 (2344) | Mavrik |
» | grep - čisto malo pomoči ;)Oddelek: Programiranje | 2351 (1828) | c0dehunter |
» | Regularni izraz - PythonOddelek: Programiranje | 836 (693) | Luka91 |
» | c# regularni izrazOddelek: Programiranje | 2028 (1726) | darkolord |
» | Programi za izdelovanje spletnih straniOddelek: Izdelava spletišč | 12724 (11917) | Ziga Dolhar |