» »

Kaj so dosegli inšpektorji s prepovedjo sestavljanja računalnikov v speciajiziranih servisih.

Kaj so dosegli inšpektorji s prepovedjo sestavljanja računalnikov v speciajiziranih servisih.

Skrat2510 ::

S čim se bojo mogli soočat serviserji v računalniških servisih, ker se bodo lajki sami lotevali sestave računalnikov.

Eden od primerov:

plata



plata1



cpu



cpu1



urejenost kablov

  • zavaroval slike: Mavrik ()

MonkeyHead ::

Slike neje delajo čuj.

Skrat2510 ::

popravljeno

MonkeyHead ::

Kak mu je to uspelo?

kabel manegment na višku :P

Skrat2510 ::

Verjetno je dal vse od sebe.

MonkeyHead ::

Skrat2510 je izjavil:

Verjetno je dal vse od sebe.

Iz firbca kakšen izgovor je imel? :D

Skrat2510 ::

Pravi da so bili pini že zviti ko je dobil plato. Ni mi pa jasno kako je uspel sprevit na pine še termalno pasto. In če dobro pogledaš slike CPU-ja je videt kot da je bil obrnjen na glavo in so tlačli na njega hladilnik.

MonkeyHead ::

Skrat2510 je izjavil:

Pravi da so bili pini že zviti ko je dobil plato. Ni mi pa jasno kako je uspel sprevit na pine še termalno pasto. In če dobro pogledaš slike CPU-ja je videt kot da je bil obrnjen na glavo in so tlačli na njega hladilnik.

Ja ko sem opazo termalno pasto nna pinih sem si takoj mislo, da so obrnili proc narobe. Glede kaj je s kabli naredo predvidevam da nima blage veze. Kr lepo mu zaračunaj.

amigo_no1 ::

Mogoče bodo ljudje sedaj dojeli da računalništvo (HW) le ni tako enostavno :P.

dolenc ::

Jp, teško je lego kocke zlagat, moraš bit najmanj magister.

amigo_no1 ::

Sam imaš zgoraj nazoren primer kako enostavno je.
Eni še kište ne znajo prižgati.

gslo ::

po eni strani sem kar zadovoljen, ko vidm da obstajajo taki pacienti. tko lahko vsak k že 15 let za zabavo šraufa računalnike v najslabšem primeru odpre en mini servis in mu ne bo zmanjkal dela.. :D yaaay!

MadMax ::

Človeška neumnost nima meja, žal.
Ko sem se še ukvarjal z mobiteli, sem naletel tudi na stranke, ki so po dveh-treh dnevih prinese mobi nazaj, češ da ne deluje.
Pred stranko odpreš pokrovček in odstraniš baterijo, pri tem se iz mobija pocedi voda, a on bi se šel tožit da ga ni zmočil...
Zna biti naporno....
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

BALAST ::

Kakšna človeška neumnost. Temu se reče iznajdlivost in koriščenje "nikoli prebrane" garancije.

solatko ::

Fantje ne se čudit, urejenost kablov je podobna pri 3-4 let starih Tron mašinah, pa tudi pri drugih firmah ni bilo nič bolje, vsaj takrat, ko so bili še standardni IDE priklopi enot.
Plata je taka, kot da je bila namerno poškodovana, za namen slikanja. Dvomim, da je nekomu to uspelo pri sestavi računalnika, saj bi se moral fajn mučit.
In seveda je naslov zavajajoč, saj so take neurejenosti možne tudi ob CE certifikatu, saj ne predvideva zložene in skrite priklopne kable.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Skrat2510 ::

Urejenost kablov je najmanjši problem.

Blinder ::

če nimajo pojma kako se sestavi naj vsaj pogledajo na youtube kak vodič
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

solatko ::

Pri sestavljanju računalnika ni sploh nobenih problemov, če slediš navodilom, je pa res težko zložiti zadeve, ki niso kompatabilne med seboj.
Delo krepa človeka

mihec87 ::

Problem je ko negdo popolnoma neuk posluša dva ki se malo bolj spoznata kako je računalnik sestavit piece of cake,in potem hop v trgovino po dele ker pa je vse tako preprosto je kakšno knjigico ki pride zraven popolnoma odveč pogledat in potem se dogajajo take blesarije..

Računalnik je preprosto sestavit če veš kaj delaš,negdo ki pa se je srečal z notranjostjo računalnika takrat ko je malo posesal prah, pa se lahko zgodi marsikaj..

Razmetanosti kablov pa tako tudi nobeno certificiranje ne bo rešilo.Kvečjemu ob zavračanju trgovcev za sestavo, bo še več takih računalnikov prihajalo v servise..

Wox ::

Americanization - here we go.
Commodore 64

BigWhale ::

Wox je izjavil:

Americanization - here we go.


Kaj za vraga ima pa to z amerikanizacijo? Ni vsak za vse. Ti se rezis cloveku, ki ne zna sestaviti racunalnika, on se ti pa rezi nazaj, ker ne znas trosilca gnoja traktor priklopit. Amerikanizacija!!!

Skrat2510 je izjavil:

urejenost kablov



'Urejenost' kablov je en bull. Na jetra mi gredo 'urejeni' racunalniki kjer imas kable spete skupaj z zilijon vezicami, ki jih moras potem prescipniti, prerezati, ..., samo zato, ker se ti je zahotelo se en disk vtaknit v racunalnik.

Dokler kabli ne plesejo po ventilatorjih je prav vseeno kako so v masini.

Ne, pretok zraka nima prav nobene veze. V povprecnem racunalniku imas tako malo kablov, da na pretok zraka prav nic ne vplivajo in v povprecnem racunalniku pretok zraka niti ni tako pomembna zadeva, ker se lastnik ne ukvarja z navijanjem, friziranjem, moddanjem in kaj vem s cim se vse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Wox ::

Se ne režim. Le opažam. Profesionalna deformacija, hebga.
Commodore 64

Tomi ::

dolenc je izjavil:

Jp, teško je lego kocke zlagat, moraš bit najmanj magister.

Nekako tako, kot pisati približno slovnično pravilno in razumljivo slovensko besedilo.
metrodusa.blogspot.com

solatko ::

Na kozlanje mi gre, ko dobim v popravilo računalnik neke firme in so kabli razmetani po celem računalniku. Tudi brez vezic in spenjanja, se da kable prav lepo zložit, vendar je potrebno pet minut več dela. Ko bom imel priliko, bom poslikal en tak razmetan sistem in sliko potem, ko bo poštiman, brez ene vezice.

Ne pa delat iz sestave računalnika neke znanosti, saj so navodila MB in ohišja dosti, za še takega amaterja, ki ima malo tehnične žilice, konkretna navodila pa lahko vsak najde tudi na internetu.

Je pa res, da se jih dosti zajebe pri enojnih priklopih USB-ja, saj ga mimogrede obrne narobe in adijo naprava.
Potrebno je pač biti pazljiv in po navadi sestava prvega sistema traja kakšni dve uri, če prav je dela za kakšne pol ure.

Bo pa vsekakor s to spremembo zakonodaje, na slabšem kupec, saj mu bo v trgovini težko dobit sistem po lastnih željah, vendar verjamem, saj smo balkanci, da se bodo trgovine prilagodile in še vedno obdržale v ponudbi tudi sestavo računalnika.
Delo krepa človeka

Tarzan ::

Ko jaz sestavljam, zanalašč takole razmršim kable, da delujejo kot protiprašni filter. Se prah zatakne med kabli in ne zabaše CPU ventilatorja. ;)

Resno: kabli ne vplivajo na to, kako bo komp deloval, pač, paziš samo da ti ne grejo v kakšen ventilator, drugo je pa bolj ali manj samo kozmetika in odvisno od tega, koliko je osebek picajzlast. Sam se potrudim, da so kabli kolikor toliko urjeni in da morda lahko brez večjega odklapljanja celo naknadno zamenjam kakšno od naprav, da bi pa vse kable desetkrat ovil, jih mazil in pazil, da kakšen ne gre 2 milimetra ven iz začrtane transverzale, to pa ne. Sem dobil v roke urejen računalnik z urejenimi kabli. Da sem sploh narazen zadevo dobil, sem skoraj rabil v roke zgrabit fleksarco. Vse je bilo tesno povito, pol pinov je bilo pa krepko ukrivljenih, ker kabli niso bili po jusu narejeni in jih je bilo treba z nadčloveško silo nategovat. Takim sanitarcem bi pa jaz vzel izpit. Evo. ;)

solatko ::

Vse se da lepo speljat, brez povijanja (to tudi jaz sovražim, saj tisti, ki je povijal, ni mislil na to, da bo potrebno včasih tudi razstavit), vendar morajo bit kabli kolikor toliko skriti, da se ne zatika, ko moraš kakšno komponento menjat. Če so kabli urejeni, se tudi razdira hitro in brez problemov.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol modem (WiFi)

Oddelek: Omrežja in internet
263851 (3362) solatko
»

Menjava ventilatorjev na ohišju

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
313535 (3139) Architect
»

Vprašanja pred sestavo računalnika

Oddelek: Strojna oprema
152845 (2362) echoman
»

Kaj vse lahko vidiš, ko odpreš računalnik... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
506328 (4651) krneki0001
»

Urejanje napajalnih kablov (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
536748 (5233) Keyser Soze

Več podobnih tem