» »

PlayStation 4 že v razvoju

1
2
»

Bor H ::

Ampak kot probamo nekateri dopovedat: na PCju boš špile CENEJE dobil, če ne drugače že zaradi tega ker ne plačaš 10 dolarjev davka sonyu/MSu, pa še akcije na Steamu in podobnih D2D servisih so naravnost odlične.

opeter ::

Zheegec je izjavil:

Nerdor je izjavil:

skenslat Cell čip, ker je preveč kompleksen in ne ponuja neke bistvene prednosti pred ati in nvida čipovjem

Saj je ATI čip notr :) Za grafično seveda...


V Xboxu ja, v PS3 je Nvidija.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

]Fusion[ ::

Če se že gremo, kje je lažje piratizirat... :)

Seveda lahko čipaš PS3/xbox360, samo si se s tem najebal, ker ti sony in MS komplicirata. Od raznih banov, neveljavnih garancij ipd. S tem, da lahko prej kaj zajebeš in brickaš zadevo. Z crackom lahko slučajno kaki virus fašeš, samo format c: to vedno reši.
Na PCju pa kopiraš samo crack in je to to. Te proizvajalci HW ne bojo preganjali.
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

opeter ::

Proizvajalci HW verjetno ne. Bodo pa MS, Apple in razvijacli programske opreme.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

]Fusion[ ::

Saj če piratiziraš je samoumnevno, da te SW izdelovalci ne marajo :) Pa al maš konzolo, PC ali handheld...
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

XsenO ::

Že če omenjaš bane je več ali manj isti drek na PCju, ne eno ne drugo ne moreš igrat online
1 + 1 = 1

]Fusion[ ::

Mislo sem bolj kaki ban na PSN in xboxLive
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Meizu ::

XsenO je izjavil:

Že če omenjaš bane je več ali manj isti drek na PCju, ne eno ne drugo ne moreš igrat online


Kaj da ne, večino teh špilov se da sheksljat za online igranje.

XsenO ::

Že če gremo bit pikolovski na xboxu nimaš cheterjev v online igrah, medtem ko jih v PC online igrah mrgoli.
1 + 1 = 1

PARTyZAN ::

Dost igram online igre, pa v zadnjih par letih nisem srečal še nobenega. Toliko o tvojem "mrgolenju".

XsenO ::

Izjema, ki potrjuje pravilo :)
1 + 1 = 1

PARTyZAN ::

OK. Prižgi Fraps oz. kakšen drugi screen recording program in posnami goljufivca v online igri, pa recimo da imaš časa en mesec. Glede na to, da sem jaz izjema in da si ti prepričan, da jih mrgoli, to ne bo problem, ja?

Meizu ::

Se pridružujem partyzanu. Tudi mene zanima, če ti bo uspelo najt kakšnega goljufivca.

XsenO ::

Lej zaradi tega ne bom zdej šel reaktivirati wow acc za iskanje raznoraznih vrst boterjev ali v BFBC2 iskati serverje, kjer admini niso v skoraj stalni prisotnosti. Dejstvo je, da kljub punkbusterju, guardianu in ostalih podobnih anti-cheat programom se še vedno pojavljajo aplikacije, ki ti omogočajo več kot le aimbotanje.
Primeri quakewolrd, quake2 (aimboti, menjava barve modelov), counterstrike (aimbot, toda odkar je steam se je situacija skoraj popolnoma izboljšala zaradi strahu bana iz steama), bf1941 in bf2(sem sam šel dokaj mirno skozi), wow (boterji kljub večkratnim prijavam istih osebkov še vedno prisotni), bfbc2 (2x naletel na aimbot-a, toda hvala bogu so bili prisotni admini in so ga po hitrem postopku odstranili)

Na konzolah pa je kaj takega skoraj popolnoma neomogočeno lih zaradi zaprtosti sistema in dokaj rednih banwaveom. Na PCju, če te najdejo, da cheataš ti bodo v večini primerov le blokirali ip ali v skrajnem primeru kjer se da acc. Pri konzolah pa ti v celoti izločijo konzolo iz online storitev.
1 + 1 = 1

Bor H ::

Pa ni ravno to bil en argumentov zakaj je Sony preganjal Geohota da s tem omogoča cheatanje? Pa folk se je pritoževal da miška+tipkovnca predstavlja prednost v CoDu. Pa na Xboxu se kar veselo lahko cheata pol k se ga odklene. Če te pa un en cheater na mesec tolk ziritira, da ti to predstavlja glavno odločitev pri nakupu konzole pa to verjetno ni tvoj največji problem v življenju.

PARTyZAN ::

Xsen0: OK, torej je tvoje mnenje irelevantno, ker ga ne podkrepiš z dokazi. WoW cheaterjev pa na konzolah ne boš našel. In fact, sploh ga ne boš igral na konzoli ;). Zato primerjava ni na mestu, ker je nekako MMO igrati na konzoli še bolj mazohistično kot nabijanje strategij ali FPSov.

Ta trenutek pa ravno BC2 igramo z prijatelji, pa še nobenega goljufivca nisem videl. Igro imam pa mislim, da okoli pol leta. Lahko pa rečem, da folk "cheata" v GT5 z volanom. Jaz ga nimam in jim ne morem konkurirat ;>

XsenO ::

Xsen0: OK, torej je tvoje mnenje irelevantno, ker ga ne podkrepiš z dokazi.
Dokazi česa? Če ti osebno nisi videli cheaterjev v akcij še ne pomeni, da ne obstajajo

WoW cheaterjev pa na konzolah ne boš našel. In fact, sploh ga ne boš igral na konzoli ;)
Wow sem dal kot splošen primer, ne kot direktno primerjavo.

ker je nekako MMO igrati na konzoli še bolj mazohistično kot nabijanje strategij ali FPSov.

MMOjev na konzolah v praksi še ni(razen FF11 na PS2 sam ne pomnim, da bi slišal kakih večjih pritožb), tako da bi rad vedu kje tebi podatki o mazohizmu? Tudi prosim ne začeti s tistim blesavim argumentom, da se FPSjev ne da igrati s gamepadom. Ne rečem, da jih ni lažje igrati z miško, toda je stoletja daleč od mazohizma, kot ti trdiš.

Lahko pa rečem, da folk "cheata" v GT5 z volanom. Jaz ga nimam in jim ne morem konkurirat ;>
S takim "argumentom" lahko potem zelo preprosto trdimo, da so na vseh igrah na PCjih tisti z boljšim hardverjem (boljša grafa, proc, miška) cheaterji medtem, ko na konzolah v večini iger imajo vsi iste pogoje (razen velikosti ekrana).

Ta trenutek pa ravno BC2 igramo z prijatelji, pa še nobenega goljufivca nisem videl.

Sam moram reč, da tudi v zadnjih 5-6 mesecih nisem videl kakšnega v akciji. Je pa res, da igram dosti manj + se zadržujem serverjev, kjer so stalno prisotni admini, ki odstranjujejo nesnago.
Hvala bogovom, pa nisem izkusil izmečkov takega kalibra:
:P
1 + 1 = 1

PARTyZAN ::

Aha, torej praviš, da cheaterjev v PC online igrah mrgoli, ampak sam pa nisi nobenega videl že n mesecev? I rest my case.

In ja, moje mnenje je, da so FPSi, RTSi in MMOji na konzolah mazohizem.

]Fusion[ ::

če so FPS taki mazohizem potem razni CoD in Halo ne bi bli uspešni, za ostala dva pa še pomoje niso ugotovili kako jih pametno priredit za kontroler.
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

XsenO ::

ampak sam pa nisi nobenega videl že n mesecev?

Ja no shit sej sem ti napisal tudi zakaj

da igram dosti manj + se zadržujem serverjev, kjer so stalno prisotni admini, ki odstranjujejo nesnago.



In ja, moje mnenje je, da so FPSi, RTSi in MMOji na konzolah mazohizem.


RTSjev na konzoli nisem igral, ker me ne zanimajo tako da glede tega ne morem kaj komenirati;
MMOjev jih v praksi ni, tako da ne vem kako si lahko ustvariš mnenje glede tega;
FPSji ali si ti nesposoben ali je večina folka mazohistična saj kako si razlagaš da kljub temu, da ima PC večjo bazo uporabnikov se večina folka odloči za konzolno različico pri trenutno popularnih shooterjih?
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

Rippy ::

Zakaj konzolno različico? Odgovor je precej preprost...dosti nižji skill cap, kot K&M. Večina ljudi, ki uživa v FPS igrah preko neta so nažalost precej slabi igralci in veliko hitreje lahko igrajo solidno s pločkom, ter bolj uživajo v tem, kot pa v < 0.5 K/D z miško.

PARTyZAN ::

Imaš več ljudi, ki ti trobijo, da je cheaterjev zelo malo v PC gamingu ti pa še vedno svojo lajno goniš naprej. Ni ti pomoči, si pač fanboy.

Glede FPSov na konzolah: večina teh kupcev ne igra redno PC iger. Tudi če prvič v življenju avto voziš z tipkovnico je OK. Ko pa primeš volan v roke je pa to druga dimenzija in nazaj nočeš it. Gre za casual igralce, ki radi igrajo iz kavča. Jaz se recimo pri FPSih na gamepadu počutim kot hlod. Ker nekako si hlod z movementom, ki ti ga gamepad o(ne)mogoča. In na žalost ker je couchpotato™ ljudi veliko, nekateri proizvajalci portajo konzolaške naslove na PC, posledica so vse enostavnejše igre, kjer se ti nikoli ni treba obrnit za več kot 30°. Pfuj in pfej. RTS in MMO zvrst lahko pa probaš z gamepadom na PCju, če nisi sposoben uporabljat malček pameti in občutka pri igričarstvu, da bi lahko že sam ugotovil kako bi to izgledalo.

Drugače pa vsakemu svoje. Če ti rad nabijaš FPSe na konzolah, go ahead (Si pač mazohist). Jaz bom pa naprej užival v igrah, ki se jih da lepo špilat na konzolah (H'n'S, dirkačine, pretepačine, JRPGji in ostalo).

XsenO ::

Ni ti pomoči, si pač fanboy.

Hmm smem vprašat česa sem fanboy?

RTS in MMO zvrst lahko pa probaš z gamepadom na PCju, če nisi sposoben uporabljat malček pameti in občutka pri igričarstvu, da bi lahko že sam ugotovil kako bi to izgledalo.

Letalske simulacije lahko pa probaš z volanom za dirkačine na PCju, če nisi sposoben uporabljati malček pameti in občuthe pri igričarstvu, da bi lahko že sam ugotovil, kako bi to zgledalo.
Insert what you want. Itak, da ne bo lepo zgledalo, če ne bo vsaj malo prirejeno kontrolam na razpolago. Glej sej glede RTSjem ti dam delno prav saj sem tudi sam preveč razvajen na miško+tipkovnico. Glede MMOjev se bi dalo debatirati saj vmesniki v trenutnih solo RPGjih že precej spominjajo na tiste, ki srečamo v MMOjih. Kar pa se tiče FPSjev jaz sem zate mazohisti ti pa si zame motorični idjot :P
1 + 1 = 1

PARTyZAN ::

Konzol?

Predstavljam si kako bi bilo leteti z volanom. Fail. In ne hvala, nisem motorični idiot. To si kvečjem ti z gamepadom v FPSu.

XsenO ::

Konzol?

Hmm nevem trenutno uživam z vsemi aktualni sistemi minus ročne drkalice. Če to iz mene naredi fanboyja ne vem kaj naredi iz tebe :))

Predstavljam si kako bi bilo leteti z volanom. Fail.

Torej s tem lahko povzamemo, da je tudi tvoja primerjava od prej fail
In ne hvala, nisem motorični idiot. To si kvečjem ti z gamepadom v FPSu.

Whatever you say darling :))
1 + 1 = 1

PARTyZAN ::

XsenO je izjavil:

Hmm nevem trenutno uživam z vsemi aktualni sistemi minus ročne drkalice. Če to iz mene naredi fanboyja ne vem kaj naredi iz tebe :))


Ne boš verjel. Jaz tudi.

Torej s tem lahko povzamemo, da je tudi tvoja primerjava od prej fail


Kaj?

Na tvoje otročje žaljenje pa ne bom odgovarjal. Sem to že prerasel zdavnaj.

St235 ::

Enako kot ne more nekdo na tipkovnici konkurirat nekomu z volanom ne more nekdo na gamepadu konkurirat nekomu z mišem in tipkovnico. Zato se večina hardcore FPS dogaja na PCjih. Vendar pa kupno moč predtavljajo predvsem casual igralci, ki se jim ne gre za milisekundne odzive in headshote med trojnim saltom nazaj. Taki so čisto zadovoljni tudi z gamepadom, kar več kot dokazuje prodaja FPS na konzolah. Pri tem, da konzole ponavadi uporabljajo še različne načine pomoči pri merjenju, da malce kompenzirajo za slabšo nadzorno shemo. Da so zato mazahisti je absurdno, ne merijo si vsi svojega ega z rezultati v FPS.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony predstavil igralni plošček ter strojno in programsko opremo PlayStation 4

Oddelek: Novice / Konzole
4111582 (8992) Jst
»

Iskanje inženirjev namiguje na začetek razvoja 3. generacije Xboxa

Oddelek: Novice / Konzole
228094 (6166) PrimozR
»

Prodanih že 150 milijonov PlayStation 2

Oddelek: Novice / Konzole
194120 (3021) PrimozR
»

Prihajata bel in prostornejši PS3

Oddelek: Novice / Igre
154483 (3641) Jst
»

Valve ne mara PS3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
7011048 (9058) BigWhale

Več podobnih tem