» »

Rabil bi pomoč vodovodarja

Rabil bi pomoč vodovodarja

Sc0ut ::

Pozdravljeni.

Prosil bi za pomoč, kako naj to odtegnem. Ne morem več odpreti ventila in bi moral verjetno ta medeninast vložek zamenjati. Vendar s ključem ni šanse, da premaknem. boljše poklicat vodovodarja?

1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
  • zavaroval slike: bluefish ()

#000000 ::

To najbol da celo pipo zamenjaš, te so poceni. Zapreš vodo, vzameš rorcange primeš pipo in celo odviješ. Ko biš kupoval pipo mej sabo tastaro da ne boš kupil narobne, pa vzami še en kolut teflona in si zmagu, al pa plači vodovodarju ene 10-20 evrov za menjavo.

BlueRunner ::

Komplet cel medeninast del lahko tudi sam odviješ s francozom. Potem seveda, ko si zaprl ventil za vodo. Po sliki sodeč ja ta še vedno čisto nedotaknjen in težav ne bi smelo biti. Tudi pipa na sliki ne izgleda toliko zarustana, da bi imel s tem težave. Če francoza nimaš, si ga kje sposodiš, težko pa boš vložek odvil samo s kleščami, če nimaš ravno konkretnih papagajk ravno prave velikosti.

Potem pa tega neseš do najbližjega Merkurja/Bauhausa/Begrada, kjer ti bodo dali drug vložek (komplet s tesnilom in kapo), ki ga nato priviješ nazaj notri.

Sam cele pipe ne bi menjal, ker ne veš v kakšnem stanju je navoj na cevi. Če je ok, potem ni panike, če pa ni, pa sledi štemanje ki ga raje prepustim vodovodarju.

Za 20 - 30 EUR pa ti to seveda naredi mojster. Če mu zatežiš za račun, pa boš potem imel še garancijo na opravljeno delo. Kar zna biti pri pipah kar prikladno...

Pa tega ne delaj čez vikend, ko so intervencije mojstrov mnogo dražje ;)

Vikking ::

kot je že dejal predhodnik, pozabi na to da boš to odvil in zamenjal. Menjaj celo pipo 4-5€ te pride pipa, kupi še trak za ovit navoj. Samo preveri koliko colski navoj je v steno. Oz nesi kar pipo sabo.

Te pipe imajo v vsaki trafiki (beri: vsaki slabše založeni trgovini, ki prodaja tudi tehnično blago). tole je čista zmaga, če rabiš enojno pipo za v klet ali vrt... : http://www.ceneje.si/nerazvrsceno/ostal...

Brane2 ::

Ko se ventila ne da premaknit zaradi kamna, ponavadi pomaga, če stvar primeš s papagajkami in jo čisto malo "guncaš" naprej-nazaj.

Kamen bo počasi popokal in stvar se bo dalo obrnit.

Če to odpove, lahko odviješ medeninasti del ( potem ko si zaprl glavni ventil ) in ga počiš v kozarec solne kisline.

Ta bo v kakih 15 minutah požrla ves kamen. Če ga je ostalo kaj v ležišču pipe, ki ej ostalo v steni, lahko še tja naliješ malo.

KO je kamens spucan, opereš ta medeninasti del v vodi, ga priviješ nazaj, nato pa odpreš pipo in pustiš, da voda spere ostanke kisline.

Če dihtungi niso prehudo poškodovani, je to to.

Aja, pa pred tem bi kazalo sneti cev pralnega stroja dol...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Pyr0Beast ::

Meni se predvsem zdi, da ti rabiš boljše klešče.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Sc0ut ::

Ok, hvala za nasvete. Glede na napisano, sem probal vzeti dol ves ventil in je uspelo. Tam ko se našraufa je bilo malo preveč zakamuflirano. Sem kupil potem tistega z rdečo ročico in vse zamenjal. Seveda nisem pozabil na on beli silikonski trak al kaj že.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Pyr0Beast ::

Da. Kroglični ventili so malce bolj zanesljivi, kar se tega tiče.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BALAST ::

Glej da si dobro zatesnil, ker če bo jutri par kapljic po tleh, se boš moral potrudit še enkrat.

Sc0ut ::

Ne skrbi, nič kapljic ni bilo. :)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

marjan_h ::

Se opravičujem če obujam tako staro temo, ampak rabim par strokovnih vodovodarskih informacij.

Zanima me če še vedno velja standardni obseg (premer) stenske odtočne cevi pri WC školjki? Pri 30 let stari vodovodarski inštalaciji je obseg (katerega sem izmeril) 33 cm, pri odtočni cevi. Medtem ko obseg odtoka pri WC školjki pa je 30 cm. Ali to še danes vedno velja, torej se da dobiti vse potrebno pri enakih dimenzijah?

Sem gledal na Merkur spletni strani, pa ni nobenih tehničnih podrobnosti glede tega. Pa glede na to, da je danes višinska diferenca pri inštalaciji v steno in WC školjko, bi rabil povezavo do kolenaste cevi (oz. ne vem kako se temu strokovne reče), da se stvar višinsko izravna.

Hvala, za pomoč.

Assass1n ::

To je vrjetno ok, pojdi v merkur pa naj ti pokažejo kako izgleda, da si boš znal predstavljat. Gre za gumijasto zadevo, en del se zatakne v cev v tleh, en del pa gre na školko. Če razumem kaj bi rad.
Če pa bi rad školko iz tal prestavil na steno bo pa potrebno vse skupaj v steno prestavit.
https://www.merkur.si/kopalnica/kopalni...

Prva ki mi je padla v iskalnik.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

marjan_h ::

V bistvu sem danes bil v Merkurju pa je rekel prodajalec, da so vse mere standardne, tudi še tiste izpred 30-40 let. To pomeni da je to res?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radiator ropota

Oddelek: Loža
398002 (6691) lucky13
»

Ventil od WC kotlička pušča

Oddelek: Loža
102743 (2496) mancini
»

Puščanje zunanje pipe

Oddelek: Loža
93622 (3504) Ghost7
»

Težave s tušem

Oddelek: Loža
125986 (5254) INSIDE
»

Svinc ...

Oddelek: Loža
387067 (5782) energetik

Več podobnih tem