» »

Kaj je Working Temperature?

Kaj je Working Temperature?

Maxtor ::

Ne me imeti ze kretena, najprej preberite sploh kaj me zanima. Torej, če kupiš npr. disk in pogledaš specifikacije, najdeš podatek najprej Storage Temperature recimo od 0 do 60 stopinj. To pomeni, da se temperatura nanaša na prostor, v kateren skladiščimo izdelek. Potem pa še piše Working Temperature in sicer od 5 do 55 stopinj. In sedaj vprašanje: ali se tudi ta temperatura nanaša na okolje v katerm je disk med delovanjem, torej v ohišju ne sme presegati 55 stopinj, ali pa je to maksimalna temperatura diska, ki jo lahko disk prenese brez posledic.

Jaz mislim, da se nanaša na okolje, torej temp. ohišja v tem primeru, za disk pa je določena še neka druga maksimalna temperatura, ki je pa veretno višja.

Kaj pa mislite (ali pa morda veste) ostali?

ali3n ::

Jest mislim enako kot ti, s tem, da je max temp. diska tud okol 55°C (recimo par stopinj več).
A se ti maxtor tok greje?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Maxtor ::

Ja, Maxtor se precej greje. Ponavadi ima med 40 in 45 stopinj, poleti med 45 in 50 stopinj, maksimalna pa je bila 58 stopinj.

Disk pa je 40GB@7200@ATA133 - 6L040J2

Kak se pa kaj drugim greje ta disk, če kdo ima to serijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Maxtor ()

TheJack ::

Temperatura diska je precej odvisna od ohišja (to sem že nekje pisal - malo poišči po starih topicih). Imam enak disk kot ti, v starem big towerju je bila temperatura od 42 do 55 stopinj C (sem ga moral hladiti z ventilatorjem), v sedanjem midi towerju je pa od 35 do 45 stopinj C - brez hlajenja.

Poskusi montirati kakšen ventilator na ohišje. Najbolje bo, če enega moniraš spredaj, ki bo pihal noter, drugega pa zadaj, ki bo pihal ven. Večina ohišij ima tako ali tako že zvrtane luknje na pravih mestih.

ali3n ::

ena sorodna tema je aktivna na forumu - mal pobrskaj...tukile:D

Moj maxtor (tudi 40GB@7200@ATA133 - 6L040J2) ma trenutno 26°C (kišta 24, proc28); še nikol ni prilezel čez 32.... hmmm - vsi mate neki "tople diske", al pa moj senzor goljufa. Temperature berem z MBM.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

temparatura diska

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
51050 (946) MadMax
»