Forum » Loža » Ima kdo izkušnje s temi bazeni?
Ima kdo izkušnje s temi bazeni?
XsenO ::
Vem, da ni lih računalniška komponenta in verjetno ne spada lih v to izbo, toda štejtega ga kot "PC user relax system" :P
Anyway zanima me, če kdo od vas ima kakšne izkušnje z bazeni Fast set od Bestway (bolj točneje s tem http://trgovina.mercator.si/webapp/wcs/... ). Za priporočila ali graje se v naprej zahvaljujem.
Anyway zanima me, če kdo od vas ima kakšne izkušnje z bazeni Fast set od Bestway (bolj točneje s tem http://trgovina.mercator.si/webapp/wcs/... ). Za priporočila ali graje se v naprej zahvaljujem.
1 + 1 = 1
- premaknil iz Kaj kupiti: bluefish ()
mr1two ::
Mja, nekaj takega imajo bratranci doma, samo mal manjši je. Struktura je solidna, patent je kr ok, ker ne rabi nobene dodatne podpore(če je okrogel), je pa pr bazenih tko, da čim se voda segreje se tudi zelo hitro umaže(vprašanje kolko lahko tisti priložen filter prenese), pa nečistoče je najbolje čimprej ven pobrat(listje, vejce..).
Če imaš dovolj prostora in ga pokriješ, ko ni v uporabi zna biti ok, še posebej če učiš ta male plavat ali pa za kakšno brhko dekle not povabit. Seveda v teh bazenih ni problema, če not vtakneš še kakšno klopco ali stol, da se lahko usedeš in imaš vodo do vratu
Če imaš dovolj prostora in ga pokriješ, ko ni v uporabi zna biti ok, še posebej če učiš ta male plavat ali pa za kakšno brhko dekle not povabit. Seveda v teh bazenih ni problema, če not vtakneš še kakšno klopco ali stol, da se lahko usedeš in imaš vodo do vratu
msjr ::
Jest imam sicer manjši a isti tip bazena doma. Priporočam takole:
Rabiš res raven teren, ki ima vsaj še 10% širine bazena naokoli, da se lepo "usede".
- res zravnati podn pod bazenom, sam sem uporabil gradbeno mivko, ki sem jo povaljal in potem malo vaservago pogledal, da je čim bolj ravno.
- na to, se da še kakšen PVC, da se bazen ne userje. Kolega ima vmes še plast filca, ki je sploh odlična.
- če nima zraven prevleke, nujno še prevleko, da pokriješ, ko se ne uporablja (čez noč se voda ne hladi, pa svinjarija ne pada notri)
- rabiš še mrežo - lovilec, kemikalije (jest uporabljam kar univerzalne tablete, ki uravnavajo ph in klorirajo vodo). Črpalka ne porabi veliko elektrike, naj dela 24/7, ker se drugače bazen hitro zapaca.
Je pa to velika zadeva in jo nikoli več ne spraviš v originalno embalažo, tako da čez zimo zavzame veliko prostora v garaži.
Sam sem letos kupil manjši bazen - hitreje se segreje, manj za pucat, tako da dobro razmisli kako velik bazen boš kupil. Pri večjih zadevah je po moje dobro razmislit o neki permanentni rešitvi - ta pravem bazenu. Plavat se (resno) tako ali tako ne da v nobenem. Kakršenkoli pa je že, je odličen nakup.
Rabiš res raven teren, ki ima vsaj še 10% širine bazena naokoli, da se lepo "usede".
- res zravnati podn pod bazenom, sam sem uporabil gradbeno mivko, ki sem jo povaljal in potem malo vaservago pogledal, da je čim bolj ravno.
- na to, se da še kakšen PVC, da se bazen ne userje. Kolega ima vmes še plast filca, ki je sploh odlična.
- če nima zraven prevleke, nujno še prevleko, da pokriješ, ko se ne uporablja (čez noč se voda ne hladi, pa svinjarija ne pada notri)
- rabiš še mrežo - lovilec, kemikalije (jest uporabljam kar univerzalne tablete, ki uravnavajo ph in klorirajo vodo). Črpalka ne porabi veliko elektrike, naj dela 24/7, ker se drugače bazen hitro zapaca.
Je pa to velika zadeva in jo nikoli več ne spraviš v originalno embalažo, tako da čez zimo zavzame veliko prostora v garaži.
Sam sem letos kupil manjši bazen - hitreje se segreje, manj za pucat, tako da dobro razmisli kako velik bazen boš kupil. Pri večjih zadevah je po moje dobro razmislit o neki permanentni rešitvi - ta pravem bazenu. Plavat se (resno) tako ali tako ne da v nobenem. Kakršenkoli pa je že, je odličen nakup.
toms ::
Ima kdo informacije o protitočnem plavanju v majhnem bazenu?
Kako je konstruirano?
Youtube posnetki?
Spletne strani?
Kako je konstruirano?
Youtube posnetki?
Spletne strani?
laguna ::
Ima kdo informacije o protitočnem plavanju v majhnem bazenu?
Kako je konstruirano?
Youtube posnetki?
Spletne strani?
Poglej to stran:
http://www.bazenska-trgovina.si/vsebine...
Pa še video:
Oz. vpiše v youtube endles pool
LP
lagunaaaa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: laguna ()
Navaden papirnat filter je to. Dobiš jih recimo v intexu: http://www.intex.si/trgovina/crpalke--f...
Jest porabim enega na sezono. Vmes ga od časa do časa kar operem pod pipo, da odstranim svinjarijo.
Jest porabim enega na sezono. Vmes ga od časa do časa kar operem pod pipo, da odstranim svinjarijo.
janjaaaa ::
aha. sicer se mi to zdi malo, ker na njihovi strani piše, da večkrat, samo mi je vseeno bla prevelka cifra to kar majo napisano.
Kartuše je potrebno menjati vsakih 14 dni. V primeru, da se kartuše ne zamenja pravočasno lahko pride do pregrevanja črpalke in posledično do uničenja. Kadar ugotovimo, da kartuše niso bile pravočasno menjane garancije ne upoštevamo.
Kartuše je potrebno menjati vsakih 14 dni. V primeru, da se kartuše ne zamenja pravočasno lahko pride do pregrevanja črpalke in posledično do uničenja. Kadar ugotovimo, da kartuše niso bile pravočasno menjane garancije ne upoštevamo.
V glavnem, kot rečeno, filter pogledaš na vsake toliko časa. V primeru, da je tista stranska črpalka, je med menjavo/pregledom dobro črpalko vzdignit nad gladino vode (in izklopit iz štroma), tako ni treba dajat čepkov not 2 minuti pa je.
Filter sem enkrat umil celo s čistilom (Cetom) samo je trajalo sto let preden sem spral peno ven....
Filter sem enkrat umil celo s čistilom (Cetom) samo je trajalo sto let preden sem spral peno ven....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vse o bazenu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 43945 (9193) | robertko |
» | Postavitev bazena (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 11888 (8826) | Malajlo |
» | Bazen - vprasanjeOddelek: Loža | 10606 (8817) | Unknown_001 |
» | Diy gradnja manjšega bazenaOddelek: Loža | 4054 (3618) | zrataj4201 |
» | Strošek vzdževanja majhnega montažnega bazenaOddelek: Loža | 9562 (8509) | Malajlo |