» »

Fakulteta Računalništva in informatike v Ljubljani - FRI

Fakulteta Računalništva in informatike v Ljubljani - FRI

x-speed ::

Se opravičujem če je tema bila že postavljena, sem malo pobrskal pa nisem našel nič. Torej, v glavnem me zanima, če je kdo od vas, ki je na FRIju v Ljubljani, ter se je tja upisal iz gimnazije. Namreč letos, kot ostala leta je na Visokošolskem programu ( kamor sem se upisal ) tako kot na univerzitetnem ( moja druga izbira ) omejitev. Letnike bom imel zaključene 3 in 3-4 ( najbrž da 3 zadnji letnik ) , splošno maturo, pa nekje po svojem znanju ocenjujem da bo nekje 3-4, kaj boljše, upam da nič slabše ;) Torej zanima me , kakšen so možnosti , da s takim uspehom pridem gor ? Imam še dva sošolca z podobnimi ocenami. Torej , je kdo od vas, ki je prišel gor z podobnimi ocenami, mogoče slabšimi, ali boljšimi ?

Hvala za odgovore !

Mavrik ::

Če boš naredil maturo boš prišel gor, omejitev je tako nizka da okoli tega ni težav (omejitev je ponavadi ranga 65-70, kar s 3-4 komot presežeš). Tako da nič skrbet. Pomisli samo koliko te računalniška znanost dejansko zanima - na FRIju te ne bodo učili kako Windowse inštalirat.
The truth is rarely pure and never simple.

x-speed ::

Oh ja, to vem. Mam kolega , ki je sicer v Sežani na na faksu in nasploh me to kar precej zanima. Čeprav si me rahlo olajšal skrbi, me vseeno muči to, da se je od 180 mest 250 folka upisalo. Torej vsi teji k ne pridejo gor, majo res tko slabe ocene ?

Lp

Mavrik ::

Da imajo res tako slabe ocene :) Res, ne skrbi.
The truth is rarely pure and never simple.

x-speed ::

Okej, thanks =D You just made my day :D

mr1two ::

Pod tretjo možnost bi se lahko vpisal še v Sežano, hodil tja vsaj prvo leto in se v višji letnik prepiral v Lj. Se da.
LP

x-speed ::

Kot tretjo možnost sem dal Japonologijo, ampak itak v Sežani ni omejitve, takod a če vidim da ne ridem gor na FRI se bom potem avgusta vpisal v Sežano. Sicer pa bi vseeno rad šel v Ljubljano, čeprav je Sežana praktično 7km stran ^^

mr1two ::

Srečko, če bi jaz imel 7km od hiše, bi tudi jaz tja hodu :D -> če te zanima zakaj, boš videl kolk stane bit "na svojem", če maš dom je še nekako, drugače pa no...mal drago pride.
Pa še ena reč je: v splošnem je težavnost v Sežani malenkost nižja(ko sem bil sam v prvem letniku je bila ta razlika še večja).
Kakorkoli, veliko sreče pri študiju:)

detroit ::

Kakor jaz vem vsaj Rožanc tja hodi predavat, tako da kvaliteta študija ne more biti nižja (z njegove strani vsaj)
Skero

mr1two ::

ne me razumet naribe- v sezani je se boljs ker je manj ljudi. izpiti pa znajo bit malenkost lazji.

XsenO ::

V Sežani je Fri zakon. Zaradi manjše skupine se dosti več pobere pa tudi odnosi so dosti bolj človeški.
1 + 1 = 1

videc ::

Izpiti so enaki, verjetno je kriterij malo nižji, a? ;)

mr1two ::

Videc:
V mojem primeru je blo tko: do Sežane imam švoh 40 minut z avtom. In ko sem se odpravil in se pripeljal tja, sem itak šel na predavanja in vaje. Ko sem pa prišel v LJ, se mi ni dalo ne na vaje ne na predavanja, puf pa sta dve leti brez rezultata okrog. Pa še drugi letnik je po mojem mal bl zajeban ampak tko v splošnem.
Glede stanja v Sežani pa iz predavateljevih ust: "V Sežani smo nekoliko v zaostanku v primerjavi z Ljubljano, ampak hitreje ne bomo šli. V Ljubljani se da, ker je veliko ponavljalcev, ki že od prej poznajo zadeve in jih ne slišijo prvič, tu pa ste vsi frišni." To je bil takrat razlog, da je bila Sežana nekolko "lažja" za tiste, ki smo še od prej nekaj znali.
Programiranje 1 je bilo pomojem lažje kot v LJ, programiranje 2 pa tudi(šli smo vse znova, le da tokrat v Cju namesto v Javi). Ora je bila ista, UPO tudi, angleščina tudi, Diskretne oj diskretne(po mojem vsaj tolko zajebane kot v LJ)...Sicer pa nekaterih predmetov po bolonsko ni več v prvem letniku.

Bottom line: če imaš možnost v Sežano, pejdi tja, je cenejše in verjetno boš prej končal faks. Boš pa zamudil "študentsko življenje", ki ga pa itak tako al tako izkoreninja bolonc. Aja pa primorke so bl lušne:))

videc ::

Jaz sem doštudiral na ljubljanskem FRI-ju.
Se pa strinjam glede cene, hitrejšega dokončanja faksa in primork. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: videc ()

mgj1 ::

Ampak kaj pa potem ti podatki?

http://dijaski.net/studij/fri-ul/progra...

Lanska omejitev na 1. roku je 63 točk. To je malo več kot "samo da narediš" maturo.

Mavrik ::

Tak ti bom rekel - če ti ne uspe napraskat 63 točk (ki je res bedno majhen rezultat) potem itak nimaš nobene šanse da boš naredil prvi letnik FRI-UNI (kar so podatki, ki jih ti gledaš).
The truth is rarely pure and never simple.

mgj1 ::

Ja ne bom rekel da je to nek ful visok rezultat, ampak tako majhen pa spet ni. 60 točk dobiš če si zdelal zadnja letnika z 3 in opravil na maturi predmete z 3. Usaj tako izračuna kalkulator na dijaski.net.

Ampak to ni za UNI, to je za VSŠ.

gendale ::

če ti ne uspe skupi spravit nekje 65 pik si ali res zabit ali res les

in v vsakem primeru pol tud faksa ne boš nardil

hamax ::

Khm khm. Jaz sem v srednji soli nabral manj kot 60 tock, pa sem v 3. letniku fri-ja :)
Se zoisovo stipendijo sem dobil v prvem :P

Matematiko sem imel vedno 2-3, potem pa sem na faksu pisal kolokvije iz diskretnih struktur najbols v letniku, pri analizi sem pa samo pri teoriji izgubil nekaj tock.

Res da sem na vsp-ju ampak hej, tud to je neki :)

Old Spice ::

Roko na srce tud VSŠ FRI ni ravno mačji kašelj v primerjavi z večino ostalih fakultet (razen FMF&Co). Kar nekaj izpitov je podobnih če ne enakih kot na UNI (Programiranje 2...).

Zgodovina sprememb…

AndyS ::

Jah odvisno - ali do pik ne moreš zaradi nezmožnosti ali zaradi lenobe. Jaz sem zaradi lenobe v SŠ naredil maturo s 17 pikami, 3. in 4. letnik sem bil dober, pa sem sedaj brez problema v 4. letniku UNI FRI IŠRM.

x-speed ::

Še nekaj me zanima. Na univerzitetnem program je od 180 mest okoli 234 vpisanih. Torej se tukaj vzpostavi pravilo 1/3 ? Sepravi če vpis ne presega 1/3 vpisnih mest sprejmejo vse ? Glede na to , da je 180 mest, bi nas morali ( v primeru da ne pridem na VSŠ ) sprejet useh 234 ?

Lp

mkos2 ::

Morda kdo ve glede prepisa iz Fri-ja na TŠC Kranj pod istim programom informatik. 1. letnik nisem naredil. Ali se naj prijavim kot redni študent? Ne vem kje bi dobil informacije namreč dubival sem štipendijo, če se ne vpišem naprej jo bom moral vrniti:O. Ma kdo kaksne ideje ?
Hvala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izredni študij na fakulteti za računalništvo in informatiko

Oddelek: Šola
2712694 (3057) falconnn
»

FRI - v sežani ali na FEMNIT

Oddelek: Šola
346545 (5498) swdev
»

FRI in ponavljanje letnika (bolonjski)

Oddelek: Šola
82444 (2200) mr1two
»

Kako najceneje do statusa študenta?

Oddelek: Loža
2535923 (12955) Blinder
»

A se je kdo letos prijavo na FRI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
1048139 (6239) grmek

Več podobnih tem