Forum » Programiranje » Težave s hibernate
Težave s hibernate
T(he) Boss ::
Pozdravljeni!
Imam težavo, kako v hibernate criteria spravit naslednji pogoj oz. povpraševanje (pa prosim ne napisat, da naj uporabim navadno sql povpraševanje, ker je to zadnja opcija). Struktura razredov je nekako taka:
Torej imam podatek e in bi rad dobil razrede A, ki ustrezajo temu pogoju. Hierarhija je seveda povezani preko tujih ključev v mappingu. Povpraševanje po atributih A deluje preko criteria.create(Example.create(A.class)). Nekaj sem poizkušal preko criteria.create("listB.listC.d").add(Example.create(d)), pa mi nekako ni uspelo.
Hvala za odgovore in upam, da nisem preveč površno napisal, ker trenutno kode nimam pred sabo.
LP
Imam težavo, kako v hibernate criteria spravit naslednji pogoj oz. povpraševanje (pa prosim ne napisat, da naj uporabim navadno sql povpraševanje, ker je to zadnja opcija). Struktura razredov je nekako taka:
class A{ List<B> listB; } class B{ List<C> listC; } class C{ D d; } class D{ E e; }
Torej imam podatek e in bi rad dobil razrede A, ki ustrezajo temu pogoju. Hierarhija je seveda povezani preko tujih ključev v mappingu. Povpraševanje po atributih A deluje preko criteria.create(Example.create(A.class)). Nekaj sem poizkušal preko criteria.create("listB.listC.d").add(Example.create(d)), pa mi nekako ni uspelo.
Hvala za odgovore in upam, da nisem preveč površno napisal, ker trenutno kode nimam pred sabo.
LP
A se nobeden ne ukvarja s hibernetom? Saj splošno gledano je zanimiva zadeva, samo zna pa povzročit kup sivih las
Nisem, ker že imam 4 pogoje za iskanje, ki so narejeni preko criteria, to pa je samo dodaten, v primeru HQL, bi verjetno moral tudi preostale spremenit, pa problem je tudi, da vsak izmed teh pogojev lahko obstaja ali pa ne.
Rešitev je takšna
Verjetno ni edina, vendar deluje
criteria.setFetchMode("listB", FetchMode.JOIN); criteria.setFetchMode("listB.listC", FetchMode.JOIN); criteria.createCriteria("listB.listC.d").add(Restrictions.eq("e", vrednost));
Verjetno ni edina, vendar deluje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ExcelOddelek: Programska oprema | 1200 (834) | prtenjam |
» | [c#] iz class v classOddelek: Programiranje | 896 (770) | darkolord |
» | android črtaOddelek: Programiranje | 2419 (1690) | g333kk |
» | Excel sklicevanje na podatke iz neke druge tabele v drugi excel datotekiOddelek: Programska oprema | 2573 (2437) | prtenjam |
» | c# kako v prvi IEnumerable addati samo "Accaptable" tipe iz drugega IEnumerablaOddelek: Programiranje | 1127 (1051) | commissar |