» »

V Kiberpipi ta teden: Innovation Design in Software Development, #175: Drupal 7 v praksi, The Driller Killer (1979)

V Kiberpipi ta teden: Innovation Design in Software Development, #175: Drupal 7 v praksi, The Driller Killer (1979)

Izid Drupala 7, 07. Jan 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 17.5., ob 19h bo v sklopu Pipinih odprtih terminov Tom Fürstner predstavil svoje delo na področju zvoka in vizualij. Tom je sicer gost Galerije Kapelica in inštituta Egon March, kjer raziskuje kodiranje družbene interakcije, v Kiberpipi pa bo predstavil tehnični del svojega raziskovalnega dela na področju videa.
V preteklosti je delal kot raziskovalec, analitik in programer pri Zentral Sparkasse, Oracleu, Alcatelu, bwin.com, BBC, ... Večino časa se ukvarja z raziskovanjem in razvojem na področju živega prenosa slike, videa na zahtevo in media dizajna. Predavanje z naslovom How artistic practice combined with the use of non-mainstream software tools like Max/MSP, Quartz Composer and Field result incompetitive product development bo potekalo v angleškem jeziku. Na predavanju pa bo tudi prikazal delujoča prototipa mešanice aprav in programske opreme za obdelavo slike iz različnih virov v živo - projekta imeuje Sheeva and Wearona - skozi predavanje bo skušal prikazati kako nevsakdanje ideje spremeniti v uspešne nišne produkte.

V sredo, 18.5. ob 19h bosta Janez Urevc in Tadej Baša na Spletnih uricah predstavila kako se lotiti razvoja večjih projektov in kako reševati večne probleme na Drupal-u 7, Iztok Smolič pa bo predstavil kako čimbolj enostavno postaviti temo in prepisati privzeto HTML kodo s svojo.


V četrtek, 19.5. ob 19h bomo na Film'šteki predvajali The Driller Killer (1979). Prvi večji film režiserja Abela Ferrare (Bad Lieutenant, King of New York) ni tipičen »slasher«, v katerem bi zamaskiran morilec lovil pomankljivo oblečene najstnice. S pridihom alternativne New Yorške umetniške scene v sedemdesetih je film bolj urbana psihološka drama kot grozljivka, a je vseeno sprožila val ogorčenja v Veliki Britaniji, saj so zaradi eksplicitnih prizorov prepovedali njegovo predvajanje.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Zanimiva predavanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
89106631 (2467) BigBangStar
»

V Kiberpipi ta teden: Coursera Python meetup, Ada Lovelace, Slovenski startupi, o del

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53688 (3226) Andrejpan
»

V kiberpipi ta teden: S04E04, Komentar starcraft2.si turnirja

Oddelek: Novice / Kiberpipa
62950 (2054) cholt45
»

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti člov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73586 (2488) Tear_DR0P
»

Django meet, uporabniška izkušnja in varnost v telefoniji

Oddelek: Novice / Kiberpipa
224675 (3829) hendriks

Več podobnih tem