Forum » Loža » izpit za motor
izpit za motor
slo114 ::
zanima me:
če narediš izpit za 125cc oz. za motor pri 16 letih morš potem pri 18 letih za 350cc še enkrat na novo izpit?
če narediš izpit za 125cc oz. za motor pri 16 letih morš potem pri 18 letih za 350cc še enkrat na novo izpit?
Vikking ::
V primeru dopolnjene starosti nad 18 let in izdanem vozniškem dovoljenju A -125 (A1) manj kot dve leti, se za pravico vožnje motornih koles kategorije A z omejitvijo opravlja vozniški izpit A-OM (A2) kategorije.
Oseba, ki ima najmanj dve leti vozniško dovoljenje A-125 ali A-125 in A-OM skupaj, ima pravico do avtomatične pridobitve voz. dovoljenja A kategorije.
Oseba, ki ima najmanj dve leti vozniško dovoljenje A-125 ali A-125 in A-OM skupaj, ima pravico do avtomatične pridobitve voz. dovoljenja A kategorije.
ravsek ::
To si iz naftalina potegnil? Po novem ne dobis vec avtomatsko neomejenega, za A2 pa ne vem, samo se mi zdi da tudi ne.
Po novem zakonu ne vem ce ni res treba 3x delat prakticni del, ce zacnes ze pri 16tih z najnizjo kategorijo. Zase vem, da bi vcasih po 2 letih dobil avtomatsko A neomejeno, zdaj moram pa se enkrat delati prakticni del (imam A2). Kaj je pa najvecja fora tega, vse je isti smoren, samo da lahko kasirajo. Ce mi kdo rece, da po tem, ko je v avtosoli odvozil dodatnih 8 ur na 600 kubicnem motorju, zna kaj bolje voziti motor, oz. je usposobljen, da namesto 250 kubicnega motorja vozi 600+ kubicnega, prodaja buce. V avtosoli pac z vsemi motorji vozis enako, po predpisih in pocasi. Zaradi tega se ne bos nic bolj navadil na mocnejsi motor, 50 po mestu se vozi isto na 125ki ali pa na 600ki (ok, sam motor je malenkost tezji, samo to bos obcutil mogoce edino na poligonu pri osmicah). Naj raje uvedejo kaksne obvezne delavnice varne voznje, podobno kot za avtomobiliste, bodo ljudje odnesli veliko vec in bo tudi vec narejeno za varnost. Ampak ne, najlazje je 3x zaracunati za isto sranje, s katerim k varnosti pripomores ravno 0.
Vikking ::
To si iz naftalina potegnil? Po novem ne dobis vec avtomatsko neomejenega, za A2 pa ne vem, samo se mi zdi da tudi ne.
Kdo je kaj iz naftalina potegnil? si sploh prečital ali nisi razumel. Napisal sem za A2 in A.
Točno piše nič ni treba 3x delat. Preberi in registriraj. A-125 je A1 kategorija, A-OM je A2 kategorija.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izpit kategorije AOddelek: Loža | 13936 (6052) | bajsibajsi |
» | Motoristi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14214 (12121) | guest #44 |
» | A kategorija- izpit... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9741 (7281) | guest #44 |
» | Za avtomatika rabimo izpit? (moped mislim)Oddelek: Loža | 8580 (7865) | TekO |
» | Kategorija AOddelek: Loža | 1718 (1525) | Boško |