» »

Kako....

Kako....

billy ::

Kako naj spravim ATX plato v AT ohisje....in ne pravit da ne gre, kr je dandanes itak use mozno :)

Tjulenj ::

sevede je mozno... samo je priporocljivo da ni ravno miniAT ... big tower zazeljen :D
plato normalno das noter kot vsako samo se bos moral malo potruditi za konektorje (ok lahko odzagas del zadnje strani ampak ce hoces ohraniti ohisje taksno kot je, potem bo treba malo spajkanja)
ce je plata starejsa, potem ima mogoce zraven tudi moznost AT napajanja. ce tega ni, bos moral zamenjati ali pa dodati ATX napajalnik. za priziganje le-tega malo pobrskaj po enem izmed trikov (vzporedna vezava ATX napajalnikov)

pa zadeva definitivno je mozna ker ima sosed AT ohisje (eno zlooo staro) ki ga ni hotel zamenjati in ima notri atx plato.

billy ::

hvala za pomoc, torej je vsa umetnost spraviti (pritrditi) plato v ohisje ter napajalnik? Torej ce kupim napajalnik potem se nerabim zajebavat s prevezovanjem, etc. ? Ohisje je midi tower plata pa bo ena od abitk z bx cipovjem...

Tjulenj ::

najvec problemov bo z izdelavo konektorjev (ce ne bos zagal zadnjega dela ohisja)... ker ATX ima konektor za tipkovnico in mis drugje kot at (ki za mis sploh nima konektorja) torej ohisje AT nima dovolj lukenj.
tudi ce kupis atx napajalnik bos moral prevezovati ker se ATX in AT ne prizigata enako. ce ze mislis kupovati napajalnik ti svetujem da kupi kar celo ohisje. napajalniki so okoli 4-5 jurjev, midi tower pa dobis v vsaki trgovini za 7 jurjev. pa se matrati se ne bo treba s konektorji.
ATX plato daj v AT ohisje samo ce res HOCES obdrzati staro ohisje ali pa ce ze imas ATX napajalnik. v nasprotnem primeru se ti pomojem ne splaca


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

manjše ohišje

Oddelek: Pomoč in nasveti
274329 (3845) opeter
»

Hardware: matična in procesor

Oddelek: Strojna oprema
12965 (748) solatko
»

Gre micro ATX plata v AT ohišje?

Oddelek: Strojna oprema
7734 (680) damchy
»

Dodajanje X k AT (ohišje)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131095 (851) BoGo
»

sestavljanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
101030 (826) mobisuxguru01

Več podobnih tem