Forum » Loža » Funny and cool links
Funny and cool links
mare_ ::
[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo "You live"
A lahko razložiš, kaj to pomeni?
Zdi se mi - naključno izbbira cifre, če je 0 You live, če ne pobriše disk?
Ziga Dolhar ::
Sicer tega jezika ne poznam, ampak deluje mi tako, da izbira naključno število in ga deli s 6. Če se deljenje izzide, zbriše root direktorij, sicer pa ne :-).
https://dolhar.si/
mile ::
(random MOD 6 = 0 AND "zbrisi vse" ) OR echo
Nujno je, da je random na prvem mestu, drugače bi v vsakem primeru brisu , tako pa je "dostikrat" prvi del pogoja 0 in potem tudi ne "testira" (briše) drugi del pogoja
Nujno je, da je random na prvem mestu, drugače bi v vsakem primeru brisu , tako pa je "dostikrat" prvi del pogoja 0 in potem tudi ne "testira" (briše) drugi del pogoja
sketch ::
Hm, jaz sem pa vedno mislil da "rm -rf" pomeni "read mail (really fast)".
lp
s.
lp
s.
Adapt and overcome.
Brane2 ::
rm -rf pomeni ReMove -Recursive, Force
Recursive pomeni da zbrišeš tudi vse datoteke v podmapah itd, force pa da se ne sekiraš okrog malenkosti (če kakšna mapa ni ravno prazna itd)...
Recursive pomeni da zbrišeš tudi vse datoteke v podmapah itd, force pa da se ne sekiraš okrog malenkosti (če kakšna mapa ni ravno prazna itd)...
R33D3M33R ::
Nočem bit krut ampak še en mali oglas Klik
hint: napaka se pojavi 2x
hint: napaka se pojavi 2x
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
reko sem napaka se pojavi 2x: v naslovu in besedilu
BaRtMaN ::
Gandalfar? Kaj je pa tam smešnega?
mile: staro, ampak dobro.
Se opravičujem za dolg post, ampak glih paše na s-t.
RDEČA KAPICA PO PROGRAMERSKO
Živela je 01h ena majhna deklica, ki je po defaultu nosila na glavi AddOn z barvno kodo 12.
Zaradi tega je bila v vseh sistemih prepoznavna z aliasom "Red Cap" oz. ID "RC". RC"s $HOME je bila hiša njenih staršev. Tako je nekega dne dobila Move ukaz Shell poln osvezilne opreme v $HOME njenih ParentParentID.
Dala je torej Bandsalad, Mouse, Apple, en kup Sauce Code, SoftICE in ostali Junk Food v Shell in se disconnect-ala. Njen ParentID ji je dal še Warning: "Delaj z ErrorCorrection, moj ChildID,
routing te vodi skozi passtrough tree collection,
ki je zelo nevarna. Crash Shell pri tvoji ParentParentID, in disable Error
iti levo ali desno od routing-a. In vzemi prosim se BackBoone za FIDO, OK?".
RC je potrdila z ErrorLevel 0 in se disconnect-ala. Ravno, ko je hotela skozi tree passtrough, se je nenadoma pred njo pojavil Carrier z ID "WOLF". Vse se je zgodilo tako hitro, da RC connect-a ni
mogla več preprečiti. WOLF je RC takoj seznanil s svojim *"C" in je bil v celoti sprogramiran za hacking RC"s CRC, da bi jo disable-al in jo Lock-al na oddaljen Bitmap.
A RC se je na sreco nahajala v Protected Mode in je takoj postavila ErrorLevel 100: "Acess denied, WOLF". RC je še dodala reply: "Svojim ParentParentID moram Crash ta Shell poln osvezilne opreme in nimam nobenih SubRouting privilegijev". Zatem je končala pogajanje z ALT-H in nadaljevala svoj Routing.
WOLF je medtem začutil ogromno pomanjkanje na Inputu in brez obotavljanja si je priskrbel Trojan-a. Uporabil je nek nedopuščen Carrier in je bil tako neprimerno hitreje pri $HOME RC"s rentParentID, kot RC.
Takoj se je lotil hack-anja Accounta. ParentParentID je imela namreč inštalirana vrata v svojem $HOME, ki so bila zaščitena z geslom.
"Enter your ID and Password, please !" je prevzel od znotraj. "RC, Osvežilna oprema", je zaklical z Patch-anim glasom. ParentParentID se je počutila kot v GURU"S HEAVEN, ker se je njena ChildChildID zopet connect-ala z njo in je tako čisto pozabila na previdnost pred "Trojan Wolfes". Kakor hitro je WOLF dobil Access, je disable-al
ParentParentID in jo preusmeril v svoj Input. Potem je skopiral še lupino in se postavil v StandBy.
Nekaj enot pozneje je prišla še RC in se logirala. $HOME ParentParentID se je zdel nespremenjen, čeprav se ji je zdel Owner nekako FAKE. "ParentParentID, zakaj imaš tako dolg mrežni kabel ?" je vprašala. "Da lahko boljše chat-am v kopalnici", je dejal WOLF.
"ParentParentID, zakaj imaš tako velike diske?" "Da lahko boljše download-am!"
"ParentParentID, zakaj imaš tako velike tipke?" "Da lahko boljše Delet-am!"
S temi besedami jump-ne WOLF na RC in jo preusmeri v svoj Input. Nakar se je počutil zelo buggy, kot po 10-urnem chat-u in je takoj switch-al v Sleep Mode.
Malo pozneje je prišel prijateljski Antivirus iz bližnje omrežne soseščine in je videl, da je $HOME ParentParentID down. Ker je njen
sistem doslej deloval stabilno, se je odločil, da bo $HOME iz previdnosti malo poskeniral. Že pri prvem pregledu map $HOME je našel WOLF-a s prekopirano lupino ParentParendID v Sleep Mode in ID-ji kot Input-om. "FATAL ERROR, SYSTEM HALTED!", si je mislil AntiVirus, "In to prav danes, ko mi je mislila skopirati Hero"s Quest XII :-(".
V tem trenutku je slišal glasove iz WOLF-ovega High-RAM-a:
"12h?" - "Ja!"
"14h?" - "Ja!"
"16h?" - "Ja!"
"17h?" - "Ja!"
"1Bh, 1Eh?"
"Limit overflow!"
"Aha !", si je mislil AntiVirus, "Igrajo virtualni Skat! WOLF-ov BIOS se zdi prav hroščat. Mogoče jih lahko še undelete-am. Priključil se je na WOLF-a in previdno naredil cut malo nad Boot sektorjem. "Brez 03h, play 04h, Cache 05h, Cut 06h, V* do 07h, Announce 08h, Loose 10h, again 20h, Spread! " in je prevzel iz HOLE v WOLF-u. "Connect!", je pozdravil obe: "Kako so kaj vajine
nastavitve?". "Thanx za Bonus-Life!" reply ParentParentID in RC append-a:
"Na tesno je šlo, bolj kot sem si mislila; na tem Level-u nisva imeli več življenj, ey".
Da bi ostal Patch na WOLF-u kar se da skrit, je Antivirus še malo editiral WOLFA: inštaliral mu je STONED-Virus, ki izvrstno simulira težo kamenja. Potem ga je zopet close-al.
Ko se je WOLF hitro zatem switch-al v "active", je BootStrapping trajal skoraj dvakrat dlje, kot ponavadi. "Uf, sem stoned", je zamrmral WOLF, ko se je končno zBoot-al. "Ti ID-ji me delajo čisto
Buggy!". "Nujno moram na Performance Tunning", si je mislil in Quit-al, da bi si priskrbel nekaj svežih Byte-ov. Komajda se je odlogiral, že je opazil Warning: "Critical water level!". Jump-nil je do potoka, da bi Leech-al malo vode. To je bil pa natanko tisti Condition, na katerega je čakal STONED-Virus. Neusmiljeno je sprožil ogromno Stone-Simulation. Z več kot 2000cps je download-al WOLF-a po potoku.
ParentParentID, RC in AntiVirus so pripravili praznovanje v obliki Multiline-Chat in če še niso Deleted, chat-ajo še danes.
In nauk zgodbe?
ŽIVLJENJE JE ENA NAVADNA BREZVEZNA AVANTURA!
... AMPAK GRAFIKA JE PA VRHUNSKA!!!
mile: staro, ampak dobro.
Se opravičujem za dolg post, ampak glih paše na s-t.
RDEČA KAPICA PO PROGRAMERSKO
Živela je 01h ena majhna deklica, ki je po defaultu nosila na glavi AddOn z barvno kodo 12.
Zaradi tega je bila v vseh sistemih prepoznavna z aliasom "Red Cap" oz. ID "RC". RC"s $HOME je bila hiša njenih staršev. Tako je nekega dne dobila Move ukaz Shell poln osvezilne opreme v $HOME njenih ParentParentID.
Dala je torej Bandsalad, Mouse, Apple, en kup Sauce Code, SoftICE in ostali Junk Food v Shell in se disconnect-ala. Njen ParentID ji je dal še Warning: "Delaj z ErrorCorrection, moj ChildID,
routing te vodi skozi passtrough tree collection,
ki je zelo nevarna. Crash Shell pri tvoji ParentParentID, in disable Error
iti levo ali desno od routing-a. In vzemi prosim se BackBoone za FIDO, OK?".
RC je potrdila z ErrorLevel 0 in se disconnect-ala. Ravno, ko je hotela skozi tree passtrough, se je nenadoma pred njo pojavil Carrier z ID "WOLF". Vse se je zgodilo tako hitro, da RC connect-a ni
mogla več preprečiti. WOLF je RC takoj seznanil s svojim *"C" in je bil v celoti sprogramiran za hacking RC"s CRC, da bi jo disable-al in jo Lock-al na oddaljen Bitmap.
A RC se je na sreco nahajala v Protected Mode in je takoj postavila ErrorLevel 100: "Acess denied, WOLF". RC je še dodala reply: "Svojim ParentParentID moram Crash ta Shell poln osvezilne opreme in nimam nobenih SubRouting privilegijev". Zatem je končala pogajanje z ALT-H in nadaljevala svoj Routing.
WOLF je medtem začutil ogromno pomanjkanje na Inputu in brez obotavljanja si je priskrbel Trojan-a. Uporabil je nek nedopuščen Carrier in je bil tako neprimerno hitreje pri $HOME RC"s rentParentID, kot RC.
Takoj se je lotil hack-anja Accounta. ParentParentID je imela namreč inštalirana vrata v svojem $HOME, ki so bila zaščitena z geslom.
"Enter your ID and Password, please !" je prevzel od znotraj. "RC, Osvežilna oprema", je zaklical z Patch-anim glasom. ParentParentID se je počutila kot v GURU"S HEAVEN, ker se je njena ChildChildID zopet connect-ala z njo in je tako čisto pozabila na previdnost pred "Trojan Wolfes". Kakor hitro je WOLF dobil Access, je disable-al
ParentParentID in jo preusmeril v svoj Input. Potem je skopiral še lupino in se postavil v StandBy.
Nekaj enot pozneje je prišla še RC in se logirala. $HOME ParentParentID se je zdel nespremenjen, čeprav se ji je zdel Owner nekako FAKE. "ParentParentID, zakaj imaš tako dolg mrežni kabel ?" je vprašala. "Da lahko boljše chat-am v kopalnici", je dejal WOLF.
"ParentParentID, zakaj imaš tako velike diske?" "Da lahko boljše download-am!"
"ParentParentID, zakaj imaš tako velike tipke?" "Da lahko boljše Delet-am!"
S temi besedami jump-ne WOLF na RC in jo preusmeri v svoj Input. Nakar se je počutil zelo buggy, kot po 10-urnem chat-u in je takoj switch-al v Sleep Mode.
Malo pozneje je prišel prijateljski Antivirus iz bližnje omrežne soseščine in je videl, da je $HOME ParentParentID down. Ker je njen
sistem doslej deloval stabilno, se je odločil, da bo $HOME iz previdnosti malo poskeniral. Že pri prvem pregledu map $HOME je našel WOLF-a s prekopirano lupino ParentParendID v Sleep Mode in ID-ji kot Input-om. "FATAL ERROR, SYSTEM HALTED!", si je mislil AntiVirus, "In to prav danes, ko mi je mislila skopirati Hero"s Quest XII :-(".
V tem trenutku je slišal glasove iz WOLF-ovega High-RAM-a:
"12h?" - "Ja!"
"14h?" - "Ja!"
"16h?" - "Ja!"
"17h?" - "Ja!"
"1Bh, 1Eh?"
"Limit overflow!"
"Aha !", si je mislil AntiVirus, "Igrajo virtualni Skat! WOLF-ov BIOS se zdi prav hroščat. Mogoče jih lahko še undelete-am. Priključil se je na WOLF-a in previdno naredil cut malo nad Boot sektorjem. "Brez 03h, play 04h, Cache 05h, Cut 06h, V* do 07h, Announce 08h, Loose 10h, again 20h, Spread! " in je prevzel iz HOLE v WOLF-u. "Connect!", je pozdravil obe: "Kako so kaj vajine
nastavitve?". "Thanx za Bonus-Life!" reply ParentParentID in RC append-a:
"Na tesno je šlo, bolj kot sem si mislila; na tem Level-u nisva imeli več življenj, ey".
Da bi ostal Patch na WOLF-u kar se da skrit, je Antivirus še malo editiral WOLFA: inštaliral mu je STONED-Virus, ki izvrstno simulira težo kamenja. Potem ga je zopet close-al.
Ko se je WOLF hitro zatem switch-al v "active", je BootStrapping trajal skoraj dvakrat dlje, kot ponavadi. "Uf, sem stoned", je zamrmral WOLF, ko se je končno zBoot-al. "Ti ID-ji me delajo čisto
Buggy!". "Nujno moram na Performance Tunning", si je mislil in Quit-al, da bi si priskrbel nekaj svežih Byte-ov. Komajda se je odlogiral, že je opazil Warning: "Critical water level!". Jump-nil je do potoka, da bi Leech-al malo vode. To je bil pa natanko tisti Condition, na katerega je čakal STONED-Virus. Neusmiljeno je sprožil ogromno Stone-Simulation. Z več kot 2000cps je download-al WOLF-a po potoku.
ParentParentID, RC in AntiVirus so pripravili praznovanje v obliki Multiline-Chat in če še niso Deleted, chat-ajo še danes.
In nauk zgodbe?
ŽIVLJENJE JE ENA NAVADNA BREZVEZNA AVANTURA!
... AMPAK GRAFIKA JE PA VRHUNSKA!!!
Jeebs ::
Tole je pa res hudooooo!!!!!
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
CaqKa ::
gandalf ne kapiram.. a je to kakšen angleški humor al kaj?
paperclip je dobra ja
samo rdeča kapica pa je tabolja :)
paperclip je dobra ja
samo rdeča kapica pa je tabolja :)
bf4ed ::
Jao že pa sem pozabil dat tišeje ojačevalec, pa sem kliknil na link za tisti Ä pa se cela soba tresla. Zdaj ob 4:22 JAO. Mislim da še vsi sosedi spijo.
undefined ::
> Jao že pa sem pozabil dat tišeje ojačevalec, pa sem kliknil na link za tisti Ä pa se cela soba tresla. Zdaj ob 4:22 JAO. Mislim da še vsi sosedi spijo.
So vsaj mislili, da se maš fajn. ;)
So vsaj mislili, da se maš fajn. ;)
Freelancer ::
rtsp://st21g1.services.att-idns.net/v1/494/1742/2597/dailyshow/stewart/jon_7131_300.rm
Kaboom ::
LINK - vaja dela mojstra
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
iration ::
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
mile ::
se ena iz unix okolja
root@server# init boot
root@server# jobs -x goto work
root@server# jobs -x work
root@server# if [`date +%r` >= '5:00:00 PM']; then; comm home; else; continue;fi
root@server# set table
root@server# make dinner > stomach
root@server# read paper
root#server# watch tv
root@server# wget door && let girlfriend-in
root@server# make smalltalk
root@server# mount /dev/girlfriend1
root@server# fsck /dev/girlfriend1
root@server# umount /dev/girlfriend1
root@server# sleep
root@server# init boot
root@server# jobs -x goto work
root@server# jobs -x work
root@server# if [`date +%r` >= '5:00:00 PM']; then; comm home; else; continue;fi
root@server# set table
root@server# make dinner > stomach
root@server# read paper
root#server# watch tv
root@server# wget door && let girlfriend-in
root@server# make smalltalk
root@server# mount /dev/girlfriend1
root@server# fsck /dev/girlfriend1
root@server# umount /dev/girlfriend1
root@server# sleep
Tero ::
PA daj... Zmislite si se kako za Winse....
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
nojus ::
danes me kliče en tipo k sem mu windowse instaliru in reče:
" ej sej ti mes sploh nis windowsov inštaliru?"
"kako ne?!?!?!"
"ja zdej je bla kolegica pr men in prav da nimam windowsov"
men nč jasn, po cca 1 minuti sva pa ugotovila da tipo nima oz. ne najde MS office (worda).
" ej sej ti mes sploh nis windowsov inštaliru?"
"kako ne?!?!?!"
"ja zdej je bla kolegica pr men in prav da nimam windowsov"
men nč jasn, po cca 1 minuti sva pa ugotovila da tipo nima oz. ne najde MS office (worda).
sovražim Gargamela.