» »

Menjava procesorja + matične plošče + ram

Menjava procesorja + matične plošče + ram

Tac20 ::

Pozdravljeni, trenutno imam:

Asus P5KC + Intel core duo E6320 (navit na 2.8 ghz)
4 gb ddr2 no name rama
600 W thermaltake napajalc
4870 radeon.

Želel bi nadgraditi sistem, uporabljam pa predvsem za grafiko, odigrajo pa se tudi igre (mislim da potrebe po menjavi 4870 zaenkrat ni, saj mi igre laufajo čisto spodobno na 1680x1050).

Menjal bi plato + procesor, verjetno pa s tem tudi ram (ddr 3) ?

Kaj priporočate, gledal sem že i5 intele, kako se obnesejo kej quad amdji? Katera plata bi bila ustrezna za tukaj zravn?

Prosim da mi napišete kombinacijo ram + plata + proc, nekako ne spremljam trga več tako podrobno od prihoda novih intelov, tako da bi prosil za nasvet.

P.S. Zanima me tudi če bi do opaznega pohitrenja sploh prišlo, pri delu z večjimi datotekami, pretvaranju formatov, batch resizanja, pretvorba raw fotografij, delo z velikimi fajli v indesignu, 3D renderji v illustratorju, igre...

Hvala za odgovore!

trnvpeti ::

Seveda bo razlika!
http://www.anandtech.com/bench/Product/...

i3 2100 za 100eur ali i5 2400 za 160eur, plata bilokakšna okoli 65eur, 4G rama 40eur

Se pravi ta i5 je quad, bo potem 600 w dovolj? Se rama mogoče splača kupiti 8 GB?, za plato bi pa prosu za kšno specifiko ki preverjeno dobro deluje, kako je kaj z navijanjem teh procesorjev?

Zanima me tudi pregrevanje, ter ali bo box kuler v redu opcija, ali je smiselno poseči po aftermarket zadevah

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tac20 ()

vec kot dovolj(poglej spodaj porabo v idle).
novi sandy bridge procesorji so zelo varčni
ce rabis 8G, potem se ti splaca (sedaj je nizka cena ramov)
ce ne bos navijal, lahko vzames kakrsno koli plato in ne rabis kaksnega posebnega hladilnika
ce bos navijal, pol rabis drug cpu (2500K ali 2600K) in plato 1155 z chipsetom P67

No sej nevem ali razlika bo sploh če vzamem 8 GB, verjetno se ne pozna v praksi v taki meri. Sedaj sem imel navito, ampak nevem če se mi še da s tem ukvarjat, koliko se sploh kaj navijajo? Razlika med 2400 in 2500 je pa tm nekje 20, 30 eur...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tac20 ()

Samo bumpam da ne zdrsne na drugo stran, lahko kdo prilepi se ksno matično ploščo? Koliko se 8gb pozna v praksi z delom z datotekami?

Sej ne mores zgresiti pri maticni(ne bos navijal).
h61 nimam raida in nima sata 6g portov.
Ker bos imel posebej graficno, lahko vzames tudi P chipset(ta nima podporo za grafiko z cpuja).
Torej vzames eno poceni.

8G, to bos moral sam vedeti.
Ce ga ne bos porabil, pol ne bo nic hitreje delalo.

Z datotekami bo najbolje, da si omislis en SSD.

Ja SSD bi bil smiselen za sistemski disk, verjetno bi 64 GB zadostovalo, samo cene so visoke. Zdaj gledam plate in vidim da ima veliko cenejših plat samo dve PCIE reže, pa samo dva slota za ram, če bi kupoval 8 GB glede na to da dodatnih 40 eur ni veliko, bi rabil več slotov, tako da ne pridejo vse v upoštev. Radeon 4870 zasede dva slota + imam tudi creative xfi ki zasede en pci, tako da moram kupiti takšno, da se bo prostorsko poklapalo.

evo boljse zate :)
bos imel manj na izbiro

Tnx za vse informacije :)

Pardon da bumpam staro temo, vendar me še nekaj zanima glede ram-a.

Če vzameš 8GB oz. 4GB, ali je bolje vzeti 2x4GB ali 4x2GB, je kakšna razlika v delovanju, ali je vseeno, ter je samo fora da zavzamejo več slotov?

Hvala za odgovor

mr1two ::

samo s sloti je fora. Če mene vprašaš, raje vzemaš večje palčke, se pravi raje 2x4gb kot 4x2gb- manj placa zavzame pa manj štroma pokuri:) in v primeru nadgradnje ti še vedno ostaneta dva slota za prihodnost

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero 1155 maticno?

Oddelek: Kaj kupiti
444415 (3123) Dr_M
»

Kupujem računalnik do 700€ (strani: 1 2 )

8122066 (21059) mrepca
»

Kaj nadgradit?

393931 (3549) ABX
»

gaming komp (strani: 1 2 )

556981 (5925) mihco
»

Pomoč za novi pc