» »

Kaj kupiti Gigabyte,Abit, Epox? Hmm

Kaj kupiti Gigabyte,Abit, Epox? Hmm

dego14 ::

Kupujem plato na čipovju kt400, in sicer me zanima katero od teh plat mi najbolj priporočate.
Gigabyte 7VAXP, Abit KD7 Raid, MSi K4 Ulta?

Sicer bi si najraje nabavu Epoxovo 8k9a2+, vendar vprašanje kdaj ali sploh bo sploh kdaj prišla v Slo.

Zanima me vaše mnenje kero plato naj kupim. Sicer me nekam vleče na Gigabytko, vendar kot sem slišal ma dost folka z njo probleme. hmm. ??? :\

SaS ::

Jaz imam GA-7VAXP in sem zadovoljen! Edini problem, ki ga nisem odpravil (tudi z najnovešim biosom ne) je ta da mi zvočna, ki jo vtaknem v PCI ne dela oz. resetira mi računalnik, ker se softwaresko ne ujema z nekim drugim gonlnikom-programom!;(

Na srečo :D integrirana zvočna dela brez problema!!
___________________
........SYSTEM ERROR

......F*** THE SYSTEM
___________________

rap3r ::

Sam mam KD7 in sm ful zadovoln v biosu maš tok nastavitev da sm se 14 dni igrou da sm use naštimu na optimalo po performancah so use plate prbližn iste kar boš lahk tud kmal vidu na slo-techu k zdej delajo teste na teh platah. Drgač pa pr gigabytu je problem saj zame da zadeva nima lukn za blok pritrdit gor, abitka sama se navija k pr norcih dobr in maš tud delilnik 5:2:1 k ga ostale nimajo sam sm pa nekje brau primerjavo teh plošč sicr sm pozabu kje pa so abitko najbl priporočl ker je tud najbl stabilna. Nima pa stvari kot so navijanje v winsih(kdo sploh to rab?) pa bios nadgradit prek neta. Ma pa bitka tud to foro da če narobn bios flashneš lahk daš useen disketo v enoto s tapravim in bo klub narobnmu biosu se rač dvignu in iz diskete taprav bios presneu!itd...ma pa abitka to možnost da bere temp iz jedra procesorja za ostale pa nevem!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

dego14 ::

Saj sem tako ali tako bil bolj za abitko kot za gigabyte. Kajti najbolj je pomembna stabilnost. Mislim da to za vsakega uporabnika najbolj pomembno.

Zanima me še kaj menite za plato ASUS A7V8X. Na tom's hardware je kar na vrhu. hmm.

rap3r ::

Ta plata je navijalsko zelo nestabilna ampak tud če plate nauš rabu za navijat je sigurn to da tista k je stabilna tud pr FSBju na 200Mhz da je bl stabilna kukr una k je 100% stabilna pr 133Mhz tm morjo bit itak use 100% stabilne tko da ma pa še ta problem da maš okol 8 mostičkov za štimat na plati ma serial ata sam kok je pa to kej pomembn? Pa en frend jo ma pa dobi zlo slab skor na frišn naloženi mašini tko da nevem je pa kr dost dražja od abitke!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

morphling1 ::

čist tko btw. Asuska je v vrhu ker ima vedno fsb ki ni na 133 temveč kak megaherc več, kar je v izenačeni konkurenci dovolj da pride na vrh .
rap3r vse plate od kt333 do kt400 imajo deljitelj 5, nimajo pa 6, čeprav ga Abit KD7 ima v biosu samo ji ne deluje, tako da zdaj tudi nimajo več uradne podpore za pc3200 rame. Najboljše trenutno je zame še vedno dobra 333 plata, ker kt400 imajo še zelo zelene biose, s časom bo sicer bolje.
Agp 8x ti ne da nič, nekatere imajo gor SATA kontroler kar ti v tem trenutku tud bolj malo pomaga ker teh diskov še nikjer ni, kaj sploh še ostane, izboljšan prenos med north in south bridgom, ki se v praksi tudi ne pozna, edina termo zaščito imajo zdaj vse kt400 plate, samo to imajo tudi nekatere kt333 plate.
Sicer pa primerjalni test bo kmalu na s-t
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

rap3r ::

Ja morf morš use pokvart:D
ne sej sm zajebu moja 8KHA+ ni mela delitelja 5 tko da.
Zakaj je pol čipset KT400 če pol nima podpore ramu 400?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

morphling1 ::

Via je mal kiksnila :D tako kot še vedno do zdaj njihov prvi čipset ni ravno nekaj za čemer bi vzdihoval, ne zdaj mislit da je kt400 slabši od kt333 , ker je to praktično enak northbridge z izboljšanim southbridgom samo trenutno so problemi še v biosu. Drugače pa mislim da je zelo realno pričakovat kt400a s uradno podporo pc3200, se pravi deljitelj 6 pa verjetno še malo izboljšana prepustnost.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

Kaj to pomaga tistim, ki so tako plato že kupili?:'(

SisQ ::

pozdrav !
KT400 ni nič slabša od kt333! Bral primerjavo, pa ne vem več kje. Res je da z ddr400 imajo probleme, ker jih uradno še ne podpirajo, vendar se bo to uredilo z biosom. GB raje ne kupovat, ker sem po kar nekaj forumih bral, da imajo z njo velike probleme, čeprav se v testu ni slabo izkazala, pravzaprav je bila zelo pri vrhu. Imam 8k9a, in zadeva "laufa" v nulo od prvega trenutka priklopa. Bios je dobro nastavljiv. Problemov z stabinostjo ni. (vsaj do zdaj ) :\
Plata je sicer oskubljena kot pišek: nema raid, SATA itd. Ovisi koje su ti želje. Jasem jo dobio barem s alc650 čipom, to jest 5.1 sistjem. Probo je još nism, ker čjakam na inšpajer pettouženttristo. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SisQ ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naviti Athlona XP, nič mi ni jasno več

Oddelek: Navijanje
161209 (1014) Tarzan
»

Katero od teh dveh EPOX plat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535088 (4452) krucymucy
»

Kero plato z 6 kanalnim sound-om

Oddelek: Kaj kupiti
271495 (1295) tigrr
»

Ali se nakup dobre osnovne plošče sploh splača?

Oddelek: Kaj kupiti
362139 (919) slawc

Več podobnih tem