Forum » Programiranje » Python problem
Python problem
whiteghosted ::
Zdravo
Js se mal zanimam za programiranje, noložo sem si python, ker sem prebral da je najboljši za začetnike. Počas se učim preko youtuba, ampak mam problem, ker mi vedno ko dam dvojni apostrof napiše tole:
Js se mal zanimam za programiranje, noložo sem si python, ker sem prebral da je najboljši za začetnike. Počas se učim preko youtuba, ampak mam problem, ker mi vedno ko dam dvojni apostrof napiše tole:
- spremenil: whiteghosted ()
Gandalfar ::
Ne vem kaj te tale tutorial uci .. ampak input() je neki grdega, ki se v praksi ne uporablja. Za prebrat se ti splaca:
>>> x = raw_input("daj povej nekaj:")
(drugace pa kar tole temo uporabi za tvoja nadaljna vprasanja in ti bomo pomagali :)
(drugace pa kar tole temo uporabi za tvoja nadaljna vprasanja in ti bomo pomagali :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
whiteghosted ::
Tutoriale sm našo od uporabnika thenewboston na youtubu
Še vedno nevem zakaj mi vedno to napiše z rdečo. Katere tipke so sploh za ta dvojni apostrof, ker včasih vse pozabim, ko dolg ne uporabljam.
EDIT: Sm našo taprav dvojni apostrof :)
Še vedno nevem zakaj mi vedno to napiše z rdečo. Katere tipke so sploh za ta dvojni apostrof, ker včasih vse pozabim, ko dolg ne uporabljam.
EDIT: Sm našo taprav dvojni apostrof :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: whiteghosted ()
Pebkac ::
Jah narobe je bilo to, da Python tistih čudnih narekovajev ne razume tako kot navadne. Enojni apostrof imaš na isti tipki kot vprašaj, narekovaj pa na shift + 2. Oba lahko uporabljaš za obdajanje stringov , vendar jih ne smeš mešat; če začneš string z enojnim, ga tudi končaj z enojnim in obratno.
Če nisi opazil, MrNhh uporablja Python 3. V trojki funkcije raw_input() sploh ni, input() pa vrne string.
Ne vem kaj te tale tutorial uci .. ampak input() je neki grdega, ki se v praksi ne uporablja. Za prebrat se ti splaca:
Če nisi opazil, MrNhh uporablja Python 3. V trojki funkcije raw_input() sploh ni, input() pa vrne string.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pebkac ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Python - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 17934 (8682) | black ice |
» | [Python] Tutoriali za začetnika v Notepad++ (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 16224 (13318) | black ice |
» | Moja velika skrivnost!Oddelek: Loža | 2919 (1627) | guest #44 |
» | [Python] syntax error-invalid syntaxOddelek: Programiranje | 1744 (1714) | Vesoljc |
» | [Naloga][Python] VisliceOddelek: Programiranje | 2884 (2534) | vice boy |