Forum » Hlajenje in modifikacije » Modding Lian Li PC-7 (worklog)
Modding Lian Li PC-7 (worklog)
kuglvinkl ::
To bo oldschool modding, se pravi, samo luknje za cable managenet in dodatna luknja za airflow, 120mm, da bo grafa lahko dihala.
Za kable za plato sem luknje na vrhu in spodaj že zrezal. Jeba je, ker je zgoraj aluminij, ki skrije PSU - mašine ne moreš postaviti pravokotno na obdelovanec.
Sem hotu zvrtat s krožno žago, samo za krožno žago je zlo v redu, če je kot 90 stopinj, mašine pa nisem mogel postaviti pravokotno.
Sem vzel 13mm sveder, zvrtal in z Dremlom povezal luknje med seboj.
Zrezal sem že tudi luknjo za 120mm vent na dnu ohišja:
Jasno, danes imajo vsa kvalitetna ohišja že luknje za cable management in vent na dnu in vrhu. Dizajn te kište je star slabih 10 let, tko da o tem takrat še ni blo govora.
Za kable za plato sem luknje na vrhu in spodaj že zrezal. Jeba je, ker je zgoraj aluminij, ki skrije PSU - mašine ne moreš postaviti pravokotno na obdelovanec.
Sem hotu zvrtat s krožno žago, samo za krožno žago je zlo v redu, če je kot 90 stopinj, mašine pa nisem mogel postaviti pravokotno.
Sem vzel 13mm sveder, zvrtal in z Dremlom povezal luknje med seboj.
Zrezal sem že tudi luknjo za 120mm vent na dnu ohišja:
Jasno, danes imajo vsa kvalitetna ohišja že luknje za cable management in vent na dnu in vrhu. Dizajn te kište je star slabih 10 let, tko da o tem takrat še ni blo govora.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Na desni strani se MB tray konča z nosilci za 5,25 in 3,5 enote. Kable tako ne moreš skrit.
Sem odjahal po 2mm debel aluminij, ga skrivil in prišraufal na dno in na nosilce:
Tako, zdej moram naredit še luknje v to novo stranico in kletke.
Pred tem pa dvakrat izmerit :)
Sem odjahal po 2mm debel aluminij, ga skrivil in prišraufal na dno in na nosilce:
Tako, zdej moram naredit še luknje v to novo stranico in kletke.
Pred tem pa dvakrat izmerit :)
Zgodovina sprememb…
$%&/() ::
Mam enako ohišje, tako da bom z zanimanjem spremljal.
offtopic: Kaj pomeni privezati si dušo, to me je vedno zanimal?
offtopic: Kaj pomeni privezati si dušo, to me je vedno zanimal?
Kul :)
Main kišta je sicer Antec 1040, ki bo šla v moding, takoj ko drobovje preselim v Lian Lija. Potem jo bom prodal (še zadnjega Anteca, šmrc).
glede duše, to je odvisno od človeka do človeka :). Pri meni je bad habit.
Main kišta je sicer Antec 1040, ki bo šla v moding, takoj ko drobovje preselim v Lian Lija. Potem jo bom prodal (še zadnjega Anteca, šmrc).
glede duše, to je odvisno od človeka do človeka :). Pri meni je bad habit.
mr1two ::
Privezat dušo/zvezat dušo...kot bi rekel: za svoje veselje narediš nekaj kar ti je všeč, čeprav je to lahko kakšna malenkost.
Zgleda da nas vse nekaj prijamlje zadnje čase glede teh modov. Jaz svojga ne bom objavljal, ker je bolj smeh predelava. No ali pa :). Bom spremljal
Zgleda da nas vse nekaj prijamlje zadnje čase glede teh modov. Jaz svojga ne bom objavljal, ker je bolj smeh predelava. No ali pa :). Bom spremljal
Ah, nimaš kaj, ti kar objavi.
ne rečem včasih, ko ni blo digitalcev, don pa samo gas ;)
ne rečem včasih, ko ni blo digitalcev, don pa samo gas ;)
Mare3 ::
Kar objavi, mogoče si pa naredil kakšno stvar ki bi koristila komu, morda pa se rodi nova ideja ;)
mr1two ::
Poleg ene "predelave" ki je že v akciji(samo nevem še kako se bo zadeva obnesla-testing needed) imam v planu še nekaj bolj odpiljenga, sam mi manjka prave strojne opreme(beri manjša plata, drugo bo že šlo), tako da zna potrajat predno bo kaj dokončno objavljeno. Se pa zaenkrat zadeva nagiba bolj k nekemu HTPCju ali nekaj v podobnih performansih.
Mare3 ::
Sam sem razmišljal da bi sestavil čisto majhen računalnik da bi se uporabljal samo za internet in urejanje dokumentov brez iger. V mislih sem imel predvsem to da bi kupil najmanjše stvari ki so možne grafika, matična, hladilnik za matično, disck itd. Vendar pa daljšem razmisleku sem ugotovil da bi napajalnik in cd-room vse skupaj povečala in ne bi bilo več vse tako majhno. Mogoče obstajajo kakšni manjši modeli napajalnikov ali so samo te standardne oblike in velikosti?
bluefish ::
Če sestaviš na osnovi MiniITX, potem so napajalniki precej majhni, ker imajo eksterni del.
Maš zunanje napajalnike, ki zmorejo okol 100W, kar je vrh glave. Ja, to je danes dobavljivo.
+ DVD lahko izšutiraš v zunanje ohišje in ga uporabiš, ko ga moraš.
Sam ugotalvljam, da ko bom preselu multimedijske vsebine na diske, dDVDja sploh en bom več potreboval.
+ DVD lahko izšutiraš v zunanje ohišje in ga uporabiš, ko ga moraš.
Sam ugotalvljam, da ko bom preselu multimedijske vsebine na diske, dDVDja sploh en bom več potreboval.
TESKAn ::
miniITX osnovna plošča, picoPSU + zunanji 12V adapter, slim DVD-ROM, grafika integrirana, disk za prenosnik.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
69charger ::
Zgleda hudo! Se moram lotit modad starega ohišja. OFFTOPIC: Kateri kit je dober za plastiko in kje ga nabavim?
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Ja, čim boljš simple in kmečko je ohišje, bolj je zabavno. Zakaj kupit nekaj,kar že ima luknje za cable mgmt? :)
Zgodovina sprememb…
Evo, sem naroču MDPC sleeving. Poštnina je padla na 9 evrov, tko da je povsem sprejemljivo.
Krožna žaga, potem pa Dremel, to je za luknje za cable mgmt. Za vent pa Dremel. Ni pa ta luknja okrogla.
Bom prlepu fotke.
Bom prlepu fotke.
Evo, prišel paket od Million dollar PC oz. njihove štacune.
Prodajajo namreč enega najboljših sleevingov, ki obstaja po Soncem. Z njim je fino delat, rezultat je pa v tem, da se žice ne vidijo ven. Še ena dva obstaja, v US. MDPC je iz Muenchna (poština je 9 evrov).
Trgovci se lahko učijo, kako se prodaja. Najprej prov kul net štacuna. Sem jih videl že na milijone, ampak ta je top shit. Z nakupom dobiš tudi dostop do njihovega foruima (sicer ni tak, da bi zdej takoj domov pisal), je pa vseeno kul. Take male stvari.
Vse to ima seveda svojo ceno :). Gre za najdražji sleeving sploh.
OK, paket:
Kupil sem paket, v katerem dobiš predvsem 30m ta malega sleeva, + omislu sem si še extra 10m te velikosti.
OK, zdej bom za vse ki ne znate zasleevat kable to step by step pokazal na primeru venta.
Prodajajo namreč enega najboljših sleevingov, ki obstaja po Soncem. Z njim je fino delat, rezultat je pa v tem, da se žice ne vidijo ven. Še ena dva obstaja, v US. MDPC je iz Muenchna (poština je 9 evrov).
Trgovci se lahko učijo, kako se prodaja. Najprej prov kul net štacuna. Sem jih videl že na milijone, ampak ta je top shit. Z nakupom dobiš tudi dostop do njihovega foruima (sicer ni tak, da bi zdej takoj domov pisal), je pa vseeno kul. Take male stvari.
Vse to ima seveda svojo ceno :). Gre za najdražji sleeving sploh.
OK, paket:
Kupil sem paket, v katerem dobiš predvsem 30m ta malega sleeva, + omislu sem si še extra 10m te velikosti.
OK, zdej bom za vse ki ne znate zasleevat kable to step by step pokazal na primeru venta.
Kaj rabimo:
Očitno vent, sleeving, bužirke (4:1 razmerje krčenja, zelo malo ognja zadošča, da se skrči, OK) in kakšen majhen šraufenciger, da odstraniš žice iz konektorja.
Sem si ubodui sicer komplet za razdirat kable, ki bo prišel prav, ko bom razdiral glavni ATX kabel in od GPUja. Kakorkoli, ta mali šraufenciger za ta konektor čist zadošča.
Torej, sname se konektor: samo pritisne se v luknjico, da se zob pogrezne v konektor in kabel se izvleče.
POtem natakneš bužirko, ene 15mm dolgo, čez to potegneš sleeving, na koncu spet daš bužirko, natakneš konektor, in segreješ bužirko.
Rezultat:
Očitno vent, sleeving, bužirke (4:1 razmerje krčenja, zelo malo ognja zadošča, da se skrči, OK) in kakšen majhen šraufenciger, da odstraniš žice iz konektorja.
Sem si ubodui sicer komplet za razdirat kable, ki bo prišel prav, ko bom razdiral glavni ATX kabel in od GPUja. Kakorkoli, ta mali šraufenciger za ta konektor čist zadošča.
Torej, sname se konektor: samo pritisne se v luknjico, da se zob pogrezne v konektor in kabel se izvleče.
POtem natakneš bužirko, ene 15mm dolgo, čez to potegneš sleeving, na koncu spet daš bužirko, natakneš konektor, in segreješ bužirko.
Rezultat:
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mdpc-x bužirkeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4006 (3325) | d0rK |
» | LittleDevil LD PC-V10Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2599 (1672) | LittleDevil |
» | nzxt lexa modding (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3522 (2544) | UNIVERZUM |
» | bužirki za kableOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3047 (2593) | ali3n |