» »

vb/c# multithreading

vb/c# multithreading

korenje3 ::

Kateri način večnitnosti je najboljši? Pomembno je večje število thredov - ~200 in komunikacija med njimi in osnovo.

Senitel ::

200 threadov je totalno preveč, razen če jih ne boš ravno večino blokiral. Context switching ni zastonj.

ne razumem, zakaj lahko dostopam iz threada v backgroundworkerju do vrednosti spremenljivk zunaj niti, če dodam backgroundworker z vb10 interfacom. če pa napišem tako kot mora biti, se pa ne da dostopat.

Senitel je izjavil:

200 threadov je totalno preveč, razen če jih ne boš ravno večino blokiral. Context switching ni zastonj.

Rabim za mrežne povezave. Upam da bo sfolgal toliko povezav, s tem da bom imel še nekaj heavy procesiranja v threadih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

Isotropic ::

kaj pa delas, ce ni skrivnost? SMP finite element solver mogoce?

Sicer sem že razložil v temi visual basic sodelovanje...

Delam program za masovno forex trgovanje.
Reč bo delovala tako, da bom imel sql bazo uporabnikov. Iz te baze se bodo razbirali podatki o uporabnikih v živo in vse kar je povezano z njimi - računi, trgovalne strategije ipd. Na enem samem zelo konfigurabilnem oknu se bo nato dalo spremljat za vse račune - kakšno je stanje ipd z veliko možnosti manipuliranja.
vsak račun bo imel cca 3÷4 povezave - zaradi laga od brokerjev ki škodi robotu (verjetno bo inteligentna rešitev dodelovanja streamov). Sicer je pot še dolga, ker se spotikam ob vsaki malenkosti. Ta VB mi je čist mim... sam kar je treba je trba.

Zgodovina sprememb…

aja pa še to mi je zanimivo. je to normalno da asimetrično multiprocesiranje kuri samo 1 jedro?

se posluzujes samo tehnicne analize ali se kako drugace?
sicer pa glej raje, kako bi sam program MT avtomatiziral oz. ga naredil remote control. itak imajo en SDK afaik.
http://www.mt4api.net/

Zgodovina sprememb…

Senitel ::

Hja odvisno kaj dejansko misliš počet, ampak recimo Apache ne kuri 200 threadov... Ever. Kar me pripelje do tega: zakaj nebi kar kakšne web zadeve uporabil?

korenje3 je izjavil:

če pa napišem tako kot mora biti, se pa ne da dostopat.

In kako je to? :)

korenje3 je izjavil:

aja pa še to mi je zanimivo. je to normalno da asimetrično multiprocesiranje kuri samo 1 jedro?

Nope. Ampak če si deliš podatke med threadi (read/write) potem se mora zadeva sinhronizirat, kar pomeni, da ta mesta tečejo serijsko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Senitel ()

Isotropic je izjavil:

se posluzujes samo tehnicne analize ali se kako drugace?
sicer pa glej raje, kako bi sam program MT avtomatiziral oz. ga naredil remote control. itak imajo en SDK afaik.
http://www.mt4api.net/

ja... imam v planu to uporabit. ampak začne se pri osnovi... tako da moram narest neko funkcionalno jedro... potem bom pa vstaljal te apije. sam mam zdej že problem z mysql apijem, ka mi ne dela v niti.

Senitel je izjavil:

Hja odvisno kaj dejansko misliš počet, ampak recimo Apache ne kuri 200 threadov... Ever. Kar me pripelje do tega: zakaj nebi kar kakšne web zadeve uporabil?

korenje3 je izjavil:

če pa napišem tako kot mora biti, se pa ne da dostopat.

In kako je to? :)

korenje3 je izjavil:

Nope. Ampak če si deliš podatke med threadi (read/write) potem se mora zadeva sinhronizirat, kar pomeni, da ta mesta tečejo serijsko.

Kako se jih pa ne deli? Oz kako se jih deli? Compiler sam prepozna?

Zgodovina sprememb…

btw, samo tehnicno al tut kaksen drug nacin sklepanja?
ker v prvo nimam glih velik zaupanja, so mi tiste resistance lines ipd. bolj lol, ker po dovolj casa najdes v vsakem grafu vse vzorce, kar jih hoces...
sicer pa zaenkrat pozabi na to in se uci core vb. tole si poglej recimo http://www.deitel.com/Books/VisualBasic...

pa ne delat direkt mysql api, ampak uporabi kaksen db abstraction.

Zgodovina sprememb…

ok sem doživel malo revelacijo. :)
tale example mi je zelo pomagal: http://msdn.microsoft.com/en-us/library...
mislim da sedaj vem kako strukture delujejo.

V glavnem še vedno pa ne vem, kako recimo iz backgroundworkerja poslati podatke nazaj. Da se naresti, da pošlje v obliki stringa, ko je done. Samo to ni to.

Kakšna je najboljša varianta za upravljanje z vzpostavljenimi povezavami v non-blocking načinu?

MrBrdo ::

za kakšno računanje po mreži je najboljše MPI http://msdn.microsoft.com/en-us/library...
za threade pa kak OpenMP
MrBrdo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CUDA na splošno in zmogljivost

Oddelek: Programiranje
234376 (3428) pegasus
»

Windows Phone po novem podpira štirijedrnike

Oddelek: Novice / Windows Mobile