Forum » Strojna oprema » QDI SynactiX 5EP i815
QDI SynactiX 5EP i815
Buggy ::
Zanima me, ce kdorkoli na tem forumu poseduje to plosco.
Namen jo imam spariti z Celeronom 1200, zato me zanima kako je z stabilnostjo, navijanjem in kaksnimi potencialnimi problemi.
Lp,
Buggy
Namen jo imam spariti z Celeronom 1200, zato me zanima kako je z stabilnostjo, navijanjem in kaksnimi potencialnimi problemi.
Lp,
Buggy
sidney ::
Tako plato mam jest. Men dela super, samo navijat jo ne bos mogel, saj podpira samo do 1200 Mhz za celerone. Bios je pa itak nowejsi na plati kot na netu. (tezko verjeti, amak je res). Drugac mam pa gor C1.0 Ghz, nenavitega. Sem ga ze navijal, pa cez 1,2 ne gre. sistem zamrzne.
Me veseli da ima se kdo to plato. Katero verzijo plate pa imas? Obstajata namrec dve. V2 ima podporo za Tualatine. Naj bi se dalo FSB zvisevati do 166 Mhz.
Tvoj procesor pa je verjetno se vedno Coppermine in zaradi tega tezko "shendla" 1200 Mhz, saj je 0.18 micronar.
Tvoj procesor pa je verjetno se vedno Coppermine in zaradi tega tezko "shendla" 1200 Mhz, saj je 0.18 micronar.
ne je kar c1.0 fcpga2 Tualatine.... kera verzija plate je pa ne vem na pamet. bom pogledou doma...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sidney ()
romci1 ::
Ta plošča je zanesljivo ena od najboljših izbir za Intelove Socket 370 procesorje. Sestavil sem sigurno vsaj 20 računalnikov s to ploščo in ni bilo nobenih problemov s kompatibilnostjo hardvera, počasnostjo, zmrzovanjem, inštalacijami, ... Pa še Crystalov (Cirrus Logicov če želite) 4299 AC'97 audio codec igra zelo dobro (kakovostno).
Ta plošča (polno ime je QDI SynactiX 5EP V2.0) podpira Intel (Celeron in PIII) Tualatin procesorje do 1400 MHz in ima iste - najnovejše biose kot so na netu (en Kekec namreč trdi nelogično in nepreverjeno stvar). To je verzija 1.6SLCP - preverite na http://www.qdigrp.com.
!!! NABAVI JO, NE BO TI ŽAL !!!
Ta plošča (polno ime je QDI SynactiX 5EP V2.0) podpira Intel (Celeron in PIII) Tualatin procesorje do 1400 MHz in ima iste - najnovejše biose kot so na netu (en Kekec namreč trdi nelogično in nepreverjeno stvar). To je verzija 1.6SLCP - preverite na http://www.qdigrp.com.
!!! NABAVI JO, NE BO TI ŽAL !!!
romci1 ::
Zanesljivo jo še dobiš pri podjetju EGT Computers iz Žalca (http://www.egt.si) za okrog 21.500 SIT.
Brane2 ::
O.K. Kje se kaže njena hitrost ? Samo v sisoft Sandri al tud v realnih aplikacijah ?
Mi lahko daš rezulultate kakih testov, da jih opravim še na svoji strani ?
Mi lahko daš rezulultate kakih testov, da jih opravim še na svoji strani ?
Jest mam QDI SynactiX 5EP brez V2.0. Zato je taka razlika. Je pa verzija V1.6slcp, bios date 27.may.2002. Pa se ena oznaka: P61815EP. Ta je pocasnejsa od V2.0, zato ti pravim, da dela samo do 1.2Gb. Dela pa BP
sidney: Ce tvoja plata ni V2.0, potem ne mores imeti na njej Tualatina.
Na moji se je C1200 na default voltazi zbudil na 1600 Mhz.
Plata je res v redu, edina stvar, pa je da mi ni prepoznal 512Mb RAM modula, ampak samo 256 Mb.
Na moji se je C1200 na default voltazi zbudil na 1600 Mhz.
Plata je res v redu, edina stvar, pa je da mi ni prepoznal 512Mb RAM modula, ampak samo 256 Mb.
Oznaka procesorja je: 1 GHz A FC-PGA2, Ima 256 L2 kesa in je izdelana v 0.13 micron-ski tehnologiji. Kaj je potem to ?
Obstajata dve verzije te plate: ena ki podpira Tualatin-e in druga ki te podpore naj ne bi imela. Ce imas slednjo in ti Tualatin dela na njej, potem mi ni nic vec jasno.
Crimson_Shadow ::
Na PCXovem ceniku piše SynactiX 5ep-A. Le kaj tista A pomeni, saj plošča s takim imenom sploh ne obstaja? Bi kdo vedel? Isto velja za ADVANCE 10T-A. Le kje zaboga ti pri PCX dobijo tako oznako, če pa taka plošča ne obstaja? Je mar res tako težko napisat pravo oznako?
Mene tudi zanima, če bi bila ADVANCE 10T- dobra zamenjava namesto SynactiX 5ep v2.0? So ta Viina čipovja kaj slabša od i815ep? Bi bila ta Advance 10T dobra tudi za navijanje celeronov (tualatin jedro)?
Mene tudi zanima, če bi bila ADVANCE 10T- dobra zamenjava namesto SynactiX 5ep v2.0? So ta Viina čipovja kaj slabša od i815ep? Bi bila ta Advance 10T dobra tudi za navijanje celeronov (tualatin jedro)?
We create worlds
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Crimson_Shadow ()
Crimson_Shadow ::
Pa me vseeno zanima ali je ta SynactiX 5ep-A pri PCX podpira celeron tualatine ali je to stara verzija, ki le-teh procesorjev ne podpira? A kdo ve?
Pri PCX-u imajo V2.0, sem jo tudi jaz kupil tam. Sicer pa je na skatli en velik logo, ki ti da vedeti da podpira Tualatine.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero ploščo za celeron 1100A?Oddelek: Kaj kupiti | 1135 (1053) | evian |
» | A sm dobro grafično izbral?Oddelek: Kaj kupiti | 1667 (1069) | Kleto |
» | celeron 1400?Oddelek: Kaj kupiti | 1178 (1059) | kuglvinkl |
» | Celeron 1300 DA/NEOddelek: Navijanje | 1296 (965) | JakobSTR |
» | Navijanje Celerona 1.2 Ghz problemOddelek: Navijanje | 911 (707) | Spajky |