» »

Težave s tiskalnikom

Težave s tiskalnikom

brezimni ::

Imam problem z tiskalnikom
Računalnik p 300, 96 ram, 6,4 disk.
Težavo mi dela tiskalnik (epson c 42) , ki ga imam na LPT portu, ko se računalnik zbuta, tudi printer malo poruži. Ampak v windowsih pa ni komunikacije med njima.
Gonilnike sem sicer uspel namestiti, ampak nič, kot da ni tiskalnika priključenega. Do sedaj sem preveril, kabel v kišti (OK), LPT kabel, napajalni kabel (vse vredu),
tudi v biosu sem nastavil vse načine SPP, Epp, ECP /EPP. Windowse imam 98 SE , kaj bi lahko bilo. Ali je mogoče, da bi kabel (lpt ali tisti v računalniku, da ni pravilna vezava),
bil kriv. Če bi dal windows ME gor potem mogoče delal, in pa če je možno da bi preko dosa stestiral tiskanik če dala (tako kot smo včasih iglične)
Hvala za odgovore

bobby ::

nasvet. dej pejt v start/setings/printers, z desno tipko klikni na printer in izberi lastnosti, potem pa izberi details in tam notr poglej še je zadeva nastavljena na LPT port. če ni, potem dej na LPT port oz če maš na USB, dej na USB.

mogoče je pa to to.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

iso2000 ::

Zna bit tudi LPT kaj poškodovan. Sem že imel primer, ko je nekaj delalo, ampak ne tako kot bi moralo. Sem dodal LPT kontroler na PCI kartici pa je stvar delala tako kot je treba. Mogoče prosi kakšnega prijatelja, če lahko probaš svoj printer, ali pa da ti on posodi svojega. Če ne bo razlike, je verjetno problem v LPT-ju. Ali pa probaj v systemu odstranit LPT in ga nato na novo inštaliraj.
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabel - adapter za starejši tiskalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
172952 (2604) andromedar
»

Epson LX 300

Oddelek: Strojna oprema
7863 (749) Blisk
»

LPT & COM port

Oddelek: Strojna oprema
71787 (1671) Duhec
»

Plošča brez LPT..obstaja rešitev???

Oddelek: Strojna oprema
182538 (2262) kanabis
»

Težave s tiskalnikom:(

Oddelek: Strojna oprema
151706 (1498) |ke

Več podobnih tem