Forum » Kaj kupiti » Kako se navije 2600K ?
Kako se navije 2600K ?
hawkeye2 ::
Sem tik pred tem, da opravim nakup za komponente novega računalnika.
V glavnem se odločam med konfiguracijo, ki se jo da naviti :
- plošča: Asus P8P67-M Pro Rev.3 P67 Sockel 1155 mATX DDR3
- procesor: Intel Core i7 2600K 4x3.40 GHz So 1155 BOX
in konfiguracijo, ki se ne da naviti:
- plošča: ASUS P8H67-M REV. 3.0 - Intel H67/DDR3/VGA/CFX/1155/mATX
- procesor: Intel Core i7 2600 (3,40Ghz, 8MB) BOX
Vprašanja:
a.
Ali bom znal naviti? Nekaj sem bral, da je sedaj z novimi procesorji SB to otročje lahko on da ne morem narediti narobe. Tudi ne bi rad preveč časa s tem izgubil. Navil bi jo nekje do max. 4,5 GHz, skratka nočem imeti težav z nestabilnostjo. A obstaja kaki tutorial ali navodila ali .. na to temo?
b.
Kolikšna je razlika v performancah (procenti) med i7+2600 na 3,4 GHz in i7+2600K na 4,5 GHz ?
c.
A se mi navijati sploh splača, glede na to, da iger ne bom igral, v glavnem bom delal v Photoshopu in urejal video HD posnetke?
d.
A bi grafična v procesorju (če vzamem ploščo P8H67) zadostovala za delo pod točko 3 (resolucija na Dell 2410U je 1920x1200) ? Če ne, katero grafično priporočate, da je dovolj zmogljiva in ne predraga? (v primeru nakupa grafične je boljše kupiti ploščo P8P67 ?)
V glavnem se odločam med konfiguracijo, ki se jo da naviti :
- plošča: Asus P8P67-M Pro Rev.3 P67 Sockel 1155 mATX DDR3
- procesor: Intel Core i7 2600K 4x3.40 GHz So 1155 BOX
in konfiguracijo, ki se ne da naviti:
- plošča: ASUS P8H67-M REV. 3.0 - Intel H67/DDR3/VGA/CFX/1155/mATX
- procesor: Intel Core i7 2600 (3,40Ghz, 8MB) BOX
Vprašanja:
a.
Ali bom znal naviti? Nekaj sem bral, da je sedaj z novimi procesorji SB to otročje lahko on da ne morem narediti narobe. Tudi ne bi rad preveč časa s tem izgubil. Navil bi jo nekje do max. 4,5 GHz, skratka nočem imeti težav z nestabilnostjo. A obstaja kaki tutorial ali navodila ali .. na to temo?
b.
Kolikšna je razlika v performancah (procenti) med i7+2600 na 3,4 GHz in i7+2600K na 4,5 GHz ?
c.
A se mi navijati sploh splača, glede na to, da iger ne bom igral, v glavnem bom delal v Photoshopu in urejal video HD posnetke?
d.
A bi grafična v procesorju (če vzamem ploščo P8H67) zadostovala za delo pod točko 3 (resolucija na Dell 2410U je 1920x1200) ? Če ne, katero grafično priporočate, da je dovolj zmogljiva in ne predraga? (v primeru nakupa grafične je boljše kupiti ploščo P8P67 ?)
- spremenil: hawkeye2 ()
zee ::
Ad tocka c)
Ne splaca se.
Ne splaca se.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
TOP ::
Za tole kar misliš ti uporabljaz PC se splača navit,ker bo prej program obdelal določen video ali prekonvertiral.
Galaxy ::
Seveda se ti splaca: vecja hitrost, hitrejse kodiranje. Razlika med 3.6 in 4.5 se kar pozna...
mr1two ::
Ne se ne splača, itak človek ne opazi razlike tako kot jo zabeležijo razni benchi. Pa stock je le tolko bolj zanesljivo. 2600 je že sam po sebi zelo hiter procesor, tako da dodatne vspodbude ne nuca.
LP
LP
mr1two ::
Da ni potrebno neko vrhunsko hlajenje, da dosežeš to frekvenco. Ne rabiš vode ali česa hujšega, kakšen boljši zračni hladilnik utegne biti dovolj.
klinker ::
Ne se ne splača, itak človek ne opazi razlike tako kot jo zabeležijo razni benchi. Pa stock je le tolko bolj zanesljivo. 2600 je že sam po sebi zelo hiter procesor, tako da dodatne vspodbude ne nuca.
LP
Halo? Se ti ne zdi da bo na 4,5Ghz hitreje obdelal nek movie kot na 3,4Ghz? In ce zadevo dobro potestiras je zanesljivost tudi na mestu. Za PS se pa strinjam da bo tudi na default dovolj zmogljiv.
Vsekakor pa dober hladilnik dokupit.
hawkeye2 ::
mi lahko predlagate dober hladilnik za 2600K, ki ga bom kupil in navil na cca. 4.5GHz?
a je dober ta:
Scythe Mugen 2 Rev. B Multisockel Lüfter 120mm
a je dober ta:
Scythe Mugen 2 Rev. B Multisockel Lüfter 120mm
J-ronimo ::
Razlike so očitne. Sem sprobal s Cinebench 11.5, ki je bojda kar priznan bench za take zadevšne. Hitrost izrisa je opazna tudi na uč, razlika v končni oceni pa 5:7, s tem, da se je tudi performance gpu-ja malce izobljšal...tako, da nekaj more bit na tem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako naviti i7 2600K ? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 21425 (15969) | m0LN4r |
» | Sandy bridge (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Strojna oprema | 202963 (151981) | fr4nc |
» | Nakup novega računanika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8892 (7930) | noob96 |
» | Katero ploščo za i7 2600k?Oddelek: Kaj kupiti | 2970 (2386) | PNG |
» | Nakup proc + matična + rami (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12595 (11661) | mihco |