Forum » Sedem umetnosti » Game of Thrones - serija
Game of Thrones - serija
Temo vidijo: vsi
Kurzweil ::
Mi ga je škoda, ker Ramsay mi je bil najboljši negativec poleg Night Kinga.
Se strinjam, tudi meni je bil Ramsey zakon karakter in nasplošno sedaj takšnega ultimate bad assa ni več v GoT, kar ni vredu. Tudi raznih obstranskih brutalnežev tipa Ilyn Payne ni več. Verjetno bi to naj zdej bil Euron, ki pa je eden zelo redkih kiksov, kar se izbire igralca pri GoT tiče. Težko je pričakarat takćne karakterje kot sta bila Joffrey in Ramsey. Večina, ki ima rada žajfnice in happy ending, je to po godu, da so zlobneži pod rušo, v resnici pa za tiste, ki imamo radi kaj izvirnega, medieval-fantasy zaradeve, vemo da brez njih ne gre. Game of Thrones sem vzljubil zaradi intrig, svinjarije, nepredvidljivosti, hipokrize, brezkompromisnosti, upam da takšna serija tudi ostane, saj je zadnja sezona vse preveč predvidljiva. Kot je rekel Martin "World is not black or white, world is gray".
oo7 ::
Zdaj pa vprašanje koliko časa bo Kalisi rabila, da pride v westeros. Je možno, da bo že v naslednji zadnji epizodi? Ali bo trajalo še celo 7 sezono?
Mi je pa všeč, da je Davos preživel toliko časa, ker je eden najboljših likov v tej seriji :)
Samo upam, da še to sezono fentajo Tomna in vrabca. In komaj čakam, da zmaji pridejo v westeros :)
Samo upam, da še to sezono fentajo Tomna in vrabca. In komaj čakam, da zmaji pridejo v westeros :)
Zdaj pa vprašanje koliko časa bo Kalisi rabila, da pride v westeros. Je možno, da bo že v naslednji zadnji epizodi? Ali bo trajalo še celo 7 sezono?
Najprej mapa:
Najprej bom rekel takole, glede na to, kako hitro sta bila v Mereenu pri Khaleesi Yara in Theon, bi njeno potovanje lahko trajalo zelo kratek čas, kar se časovne premice tiče v GoT. Torej lahko bi bila tam že v 10. epizodi te sezone, če si to zaželijo, lahko pa to vlečejo dlje časa. Na mapi zgoraj je vidno koliko sta rabila Greyjoya in koliko bližje bi imela Khaleesi (govorimo o njeni voski, ona je z zmajom tam mimogrede).
Se pa tu spet pojavlja miljon vprašanj, na katere sem opozarjal tu že nekajkrat. Ali je svet GoT ravna plošča , kot kaže mapa... ker če je svet okrogel lahko gre Khaleesi tudi na vzhod in ima le malo ožino med kontinentoma, seveda ja najprej do tja potrebno spravi ladje, isto velja, če hoče na Westeros iz povsem zahodnega dela Essosa. Je pa v prejšnjem delu že Aryja omenila, da bi rada šla raziskovat konce, ki so vsem neznani, torej točno tja, kjer je "tema", mogoče se tu skriva material za nove serije/sezone, dvomim da bi Martin naredil sver raven, tudi Essos je na vzhodu grdo odrezan, ker tam dlje ni nič znanega. In sedaj si vi zamislite, da je Arya iz Kings Landinga do seveda s konjem rabila 2-3 leta mislim da, če bi prišeli vse dogodke vmes in recimo dejstvo, da traja leta da prideš do Mereena verjetno, bi morala recimo slednja bit že nekje blizu abrahama. Torej časovna premica in logistika, ne gresta najbolje Martinu. Ampak najbolje je da se to odmisli, kdo ve, mogoče pa je to del zgodbe.
Najprej mapa:
Najprej bom rekel takole, glede na to, kako hitro sta bila v Mereenu pri Khaleesi Yara in Theon, bi njeno potovanje lahko trajalo zelo kratek čas, kar se časovne premice tiče v GoT. Torej lahko bi bila tam že v 10. epizodi te sezone, če si to zaželijo, lahko pa to vlečejo dlje časa. Na mapi zgoraj je vidno koliko sta rabila Greyjoya in koliko bližje bi imela Khaleesi (govorimo o njeni voski, ona je z zmajom tam mimogrede).
Se pa tu spet pojavlja miljon vprašanj, na katere sem opozarjal tu že nekajkrat. Ali je svet GoT ravna plošča , kot kaže mapa... ker če je svet okrogel lahko gre Khaleesi tudi na vzhod in ima le malo ožino med kontinentoma, seveda ja najprej do tja potrebno spravi ladje, isto velja, če hoče na Westeros iz povsem zahodnega dela Essosa. Je pa v prejšnjem delu že Aryja omenila, da bi rada šla raziskovat konce, ki so vsem neznani, torej točno tja, kjer je "tema", mogoče se tu skriva material za nove serije/sezone, dvomim da bi Martin naredil sver raven, tudi Essos je na vzhodu grdo odrezan, ker tam dlje ni nič znanega. In sedaj si vi zamislite, da je Arya iz Kings Landinga do seveda s konjem rabila 2-3 leta mislim da, če bi prišeli vse dogodke vmes in recimo dejstvo, da traja leta da prideš do Mereena verjetno, bi morala recimo slednja bit že nekje blizu abrahama. Torej časovna premica in logistika, ne gresta najbolje Martinu. Ampak najbolje je da se to odmisli, kdo ve, mogoče pa je to del zgodbe.
Greyoya sta bila res hitro v Mareenu torej lahko Kalisi že naslednjo epizodo z lahkoto doseže Westeros.
Kar se tiče pa rdeče črte na zaemljevidu pa ne verjamem, da je tako majhen svet.
Tukaj je še ena mapa, ki je še malo daljša v desni konec.
Ja teh map je polno... bitvo je, da ko sta Weiss in Benioff hotela, se je ta pot zgodila v 2-3 epizodah za Greyjoya, vmes pa se ni zgodilo pretirano veliko. Ko pa je za podoben čas potovanja, Aryja potovala par sezon. In pa seveda, hotel sem še povdarit, da so mape malce hecne v kolikor nimajo nikdar več namena razkriti več, kar resnično upam, da bodo, je pa na to tekom sezon tu pa tam že padla beseda, tudi Aryja si želi potovati dlje od Iron Islands recimo. Z rdečo črto nisem niti hotel toliko pokazati da je mali svet (saj kontitnent na nobeni mapi ni zaklučen), kot to, da obstajajo tudi druge poti ne samo klasična, kot se prikazije v seriji, predvsem ta, da sta Greyjoya verjetno imela bližje po rdeči liniji, tudi njunega prihoda z ladjami ne pokaže, lahko bi vsaj malce pokazalo pot, vsaj en kader, vsej mimo Valyrie, kjer je vedno zanimivo...
Matevz96 ::
Si prepričan, da je rdeča črta sploh možna? Zemljevidi so narisani kot so jih poznali prebivalci Westerosa (Maestri), zdi se mi čudno če bi bila možna, da na zemljevidu ne bi bilo vzhoda Essosa, je pa tudi možnost, da so ta del namerno spustili...
MOŽEN SPOILER:
... ker v knjigah, ko Sam pride v Citadelo izve, da se Maestri zavzemajo za svet brez magije, ki pa je posebaj močno prisotna na vzhodu Essosa.
MOŽEN SPOILER:
... ker v knjigah, ko Sam pride v Citadelo izve, da se Maestri zavzemajo za svet brez magije, ki pa je posebaj močno prisotna na vzhodu Essosa.
#hooldthedoor
jizzer ::
Res po koncu sezone to temo kar linkam režiserjema, ker kaki majstri ste eni tu neverjetno.
Itak da je serija zdaj že vsem predvidljiva če spremljate to temo + preview-e (jaz osebno sem že skoraj za vsaki del imel v glavi kaj se bo zgodilo). Če se tega ne poslužujete in vam je vseeno predvidljivo, se vam pa opravičujem.
Ni mi jasno zakaj dlakocepite tolko glede nekih ditajlov, pač so psi prišli ko je Sansa nehala govorit, kar se mene tiče je pač z namenom tak dolgo govorila dokler se niso malo prebudili, so what? Rickon pa pač "ojc", mladi še je, z strahom za življenje, nikjer ne piše(ni prikazano) da je preveč brihten da bi letel cikcak :) WunWun se pa itak trudi tisti trap razbit ampak očitno ni tak enostavno.
Sploh ti MPower (nimam proti tebi osebno nič, pravzaprav si vredu soforumaš), po eni strani take pičkarije izpostavljaš, v naslednjem postu pa sprašuješ kdaj misli Khaleesi priti v Westeros Mislim wtf, že iz trailerja je jasno, da to sezono Drogon leti čez KL in sem kar prepričan, da ni šel sam samo malo v izvidnico.
Nevem mogoče sem samo jaz, ampak če stvari vsaj malo znaš povezovat, veš približno kaj bo (pa tudi kera teorija je možna, kera pa total bs).
Serija pa je glede timelina res malce nerodna, sploh ker se igralci ne starajo. Pomoje je(bo) to v knjigah razloženo in ni take zmede.
Glede potovanja pa mislim da rdeča črta ni mogoča.
EDIT: Aja še to, meni osebno je bila bitka epska in as real as GOT gets real. Ta vskok LFja mi edino ni bil glih po godu, precej holivudsko ampak jim ne zamerim. :P
Itak da je serija zdaj že vsem predvidljiva če spremljate to temo + preview-e (jaz osebno sem že skoraj za vsaki del imel v glavi kaj se bo zgodilo). Če se tega ne poslužujete in vam je vseeno predvidljivo, se vam pa opravičujem.
Ni mi jasno zakaj dlakocepite tolko glede nekih ditajlov, pač so psi prišli ko je Sansa nehala govorit, kar se mene tiče je pač z namenom tak dolgo govorila dokler se niso malo prebudili, so what? Rickon pa pač "ojc", mladi še je, z strahom za življenje, nikjer ne piše(ni prikazano) da je preveč brihten da bi letel cikcak :) WunWun se pa itak trudi tisti trap razbit ampak očitno ni tak enostavno.
Sploh ti MPower (nimam proti tebi osebno nič, pravzaprav si vredu soforumaš), po eni strani take pičkarije izpostavljaš, v naslednjem postu pa sprašuješ kdaj misli Khaleesi priti v Westeros Mislim wtf, že iz trailerja je jasno, da to sezono Drogon leti čez KL in sem kar prepričan, da ni šel sam samo malo v izvidnico.
Nevem mogoče sem samo jaz, ampak če stvari vsaj malo znaš povezovat, veš približno kaj bo (pa tudi kera teorija je možna, kera pa total bs).
Serija pa je glede timelina res malce nerodna, sploh ker se igralci ne starajo. Pomoje je(bo) to v knjigah razloženo in ni take zmede.
Glede potovanja pa mislim da rdeča črta ni mogoča.
EDIT: Aja še to, meni osebno je bila bitka epska in as real as GOT gets real. Ta vskok LFja mi edino ni bil glih po godu, precej holivudsko ampak jim ne zamerim. :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jizzer ()
Halfdead987 ::
Ne vem kaj je z vami, vendar je bila meni epizoda epic
Edino čudno mi je bilo, da Jona niso stompali konji.
Aja, pa tisto obleganje s sulicami. Sej če je dost oster meč bi lahko z meči odrezali "bodalo" dol, in bi ostala le palica?
Aja, pa tisto obleganje s sulicami. Sej če je dost oster meč bi lahko z meči odrezali "bodalo" dol, in bi ostala le palica?
lisaac ::
Imam zelo mešane občutke po tej seriji...podobno, kokr da bi se mi tašča ubila z mojim avtom..
Najprej dobra stvar: Zmaji, bojevanje ..tole mi je blo zakon spelano, tle nimam kaj pripomnit
Zdaj pa še slabše:
- Najbolj da se tema in serija preimenujeta iz Games of Thrones v Adventures of Jon Snow ..skratka, GoT je postal predvidljiv kot "mojstrovine" hiše Televisia Presenta, Jon je kot zgleda neuničljiv..usi okol njega umirajo na tak al drugačen način, njega nobena puščica ne zadane ..vse gre mimo njega, ni mu enakega ..oh in sploh..skratka brezveze.
GoT sem samo zato vzljubil ker je bil nepredvidljiv, bil je neusmiljen tud do glavnih igralcev, nisi vedu kdo bo koga, zlo je bilo močnejše od dobrega ..in še bi lahko našteval..ah fuck it.
-Kdo je zdaj "bad guy"?! ..Zdj bo treba samo WW-je čakat sezono ali dve da se končno najdejo? Lahko ste še tako napaljeni proti Ramseyu ampak če tega tipa ne bi bile zadnje dve sezone za oceno/dve gladko nižje kot so bile sedaj..RIP Ramsey
................
Povzetek: Ne pristanem na happy ending, razen pri masaži
Najprej dobra stvar: Zmaji, bojevanje ..tole mi je blo zakon spelano, tle nimam kaj pripomnit
Zdaj pa še slabše:
- Najbolj da se tema in serija preimenujeta iz Games of Thrones v Adventures of Jon Snow ..skratka, GoT je postal predvidljiv kot "mojstrovine" hiše Televisia Presenta, Jon je kot zgleda neuničljiv..usi okol njega umirajo na tak al drugačen način, njega nobena puščica ne zadane ..vse gre mimo njega, ni mu enakega ..oh in sploh..skratka brezveze.
GoT sem samo zato vzljubil ker je bil nepredvidljiv, bil je neusmiljen tud do glavnih igralcev, nisi vedu kdo bo koga, zlo je bilo močnejše od dobrega ..in še bi lahko našteval..ah fuck it.
-Kdo je zdaj "bad guy"?! ..Zdj bo treba samo WW-je čakat sezono ali dve da se končno najdejo? Lahko ste še tako napaljeni proti Ramseyu ampak če tega tipa ne bi bile zadnje dve sezone za oceno/dve gladko nižje kot so bile sedaj..RIP Ramsey
................
Povzetek: Ne pristanem na happy ending, razen pri masaži
Okapi ::
Eh, eni smo že po prvi sezoni govorili o telenoveli, drugi pa ste pač malo dlje potrebovali, da ste prišli do tega
Kar se potovanj tiče, sodeč po tem zemljevidu, je od Železnih otokov do Meerena okoli 4000 milj. Če je veter ugoden ves čas, takšno ladjevje jadrnic potuje s kakšnimi 4 vozli. Se pravi od oka 1000 ur ali 40 dni.
Kar se potovanj tiče, sodeč po tem zemljevidu, je od Železnih otokov do Meerena okoli 4000 milj. Če je veter ugoden ves čas, takšno ladjevje jadrnic potuje s kakšnimi 4 vozli. Se pravi od oka 1000 ur ali 40 dni.
Flea ::
Mah, tole z Jonom mene ni pretirano zmotilo. Dejansko je verjetno najboljši bojevalec v Westerosu trenutno, tako da bi bila njegova smrt v boju bila presenetljiva. Ja, itak je imel več sreče kot pameti v tem Battleu, ampak če bo Jon umrl, bo umrl zaradi njegovih slabih političnih sposobnosti kot Robb.
Treba se je pač sprijaznit, da so bili preobrati ala Ned Stark, Blackwater, Red Wedding, Joffrey, predvsem zaradi tega, ker so igro igrali prekaljeni mački kot Tywin Lannister, Little Finger, Tyrion, stara Tyrelka. Zdaj teh karakterjev preprosto ni oziroma so zgubili moč. Kralj nima nadzora nad lastnim mestom, kaj šele nad kraljestvom. Vse je pripravljeno, da Daenerys prevzame prestol, me pa res zanima kaj bo v tem primeru naredil Little Finger.
Treba se je pač sprijaznit, da so bili preobrati ala Ned Stark, Blackwater, Red Wedding, Joffrey, predvsem zaradi tega, ker so igro igrali prekaljeni mački kot Tywin Lannister, Little Finger, Tyrion, stara Tyrelka. Zdaj teh karakterjev preprosto ni oziroma so zgubili moč. Kralj nima nadzora nad lastnim mestom, kaj šele nad kraljestvom. Vse je pripravljeno, da Daenerys prevzame prestol, me pa res zanima kaj bo v tem primeru naredil Little Finger.
Invictus ::
Mezinček se bo poročil s Sanso. Saj je to že od začetka njegov plan.
Jon Snow bo tudi šel na drugo stran, samo vprašanje časa je... Je pač "bastard".
Jon Snow bo tudi šel na drugo stran, samo vprašanje časa je... Je pač "bastard".
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
arnecan1 ::
Se strinjam, tudi meni je bil Ramsey zakon karakter in nasplošno sedaj takšnega ultimate bad assa ni več v GoT, kar ni vredu. Tudi raznih obstranskih brutalnežev tipa Ilyn Payne ni več. Verjetno bi to naj zdej bil Euron, ki pa je eden zelo redkih kiksov, kar se izbire igralca pri GoT tiče. Težko je pričakarat takćne karakterje kot sta bila Joffrey in Ramsey. Večina, ki ima rada žajfnice in happy ending, je to po godu, da so zlobneži pod rušo, v resnici pa za tiste, ki imamo radi kaj izvirnega, medieval-fantasy zaradeve, vemo da brez njih ne gre. Game of Thrones sem vzljubil zaradi intrig, svinjarije, nepredvidljivosti, hipokrize, brezkompromisnosti, upam da takšna serija tudi ostane, saj je zadnja sezona vse preveč predvidljiva. Kot je rekel Martin "World is not black or white, world is gray".
Glede zlobnežev, tu so še Dornijske peščene kače, pa Little Finger, Lannisterji, Margery, Vrabci, Hound, Euron Freyi.... in seveda White Walkerji. Pa sem verjetno še koga izpustil.
Je pa res, da je dosti hudobcev pod rušo. Po drugi strani je pa tudi dosti dobrih fantov pod rušo. In seveda nekateri karakterji prestopajo iz svetle na temno stran Sile. Ter seveda obratno. Kaj vemo, morebiti bo pa npr. Cersei Lannister pripomogla h končni zmagi nad Belimi Hodci?
Eh, eni smo že po prvi sezoni govorili o telenoveli, drugi pa ste pač malo dlje potrebovali, da ste prišli do tega
Relax. Je samo serija. Nima smisla preveč tuhtati in prebedeti noč. Mogoče je zate bolje, da serije pač ne gledaš več.
P.S.: Po drugi strani, če se o seriji toliko govori, izgleda da ima potencial.
Halfdead987 je izjavil:
No go. Sulica ni trdo vpeta, če po njej udariš še tako močno, jo z zamahom odrineš, nato jo nosilec povrne v prvotno stanje. Nepoškodovano.
Pač tehnika bojevanja je vedno bila pomembna, skupaj seveda z motivacijo in izkušnjami. Tako so nekaj časa vladali nomadski jezdeci, nato angleški lokostrelci, pa grška falanga, rimske legije, Švicarji, janičarji.....
Bo pa problem najti tehniko bojevanja z White Walkerji. Zmaji so že dobrodošla pomoč.
Tomas 33 ::
Glede razdalj.
V prvi sezoni je Robert s spremstvom potoval mislim, da tri tedne od Zimišča do Kraljevega pristanka. S kompletnim spremstvom in pratežem bi rekel da naredijo na dan 20 - 30km.
Torej je ta razdalja cca. 600km ali pa kakšnih 500 milj. To je lahko tudi referenca za ostale razdalje na mapah.
V prvi sezoni je Robert s spremstvom potoval mislim, da tri tedne od Zimišča do Kraljevega pristanka. S kompletnim spremstvom in pratežem bi rekel da naredijo na dan 20 - 30km.
Torej je ta razdalja cca. 600km ali pa kakšnih 500 milj. To je lahko tudi referenca za ostale razdalje na mapah.
Tomas 33 ::
Ocena, predvsem za lažje računanje. Glede na to, da je že prej računano z veliko toleranco.
Za lažje računanje se zaokroža - 600 km na 400 milj, ali na 300, če so v igri pomorske milje. 500 milj je pač narobe, kakorkoli obračaš.
lisaac ::
Bo pa problem najti tehniko bojevanja z White Walkerji. Zmaji so že dobrodošla pomoč.;)
ah kakšni zmaji, sej imajo Jon Snowa..njemu nemore tak noben nič več, odkar je nazaj prišel..
Gregor5816 ::
V tej epizodi je imel Jon Snow ogromno sreče, v stilu Hollywoodskih junakov v filmih. Z drugimi besedami, obvaroval ga je tisti bog od Melisandre, ki ima z njim druge načrte. Po mojem Jona šparajo za Night Kinga.
Kar mene moti, je predvsem nesmrtnost nekaterih karakterjev. Zmago Jona Snowa s pol manjšo vojsko bi razumel, če bi taktično premagal Ramseya. Okoli Jona so letele puščice, vitezi na konjih, vsi okoli so umirali, le on je čudežno ostal ne le živ, ampak tudi nepoškodovan. Nekaj podobnega je bilo z Aryo v prejšnjih epizodah, Waif je bila boljša bojevalka od Arye, ki je bila povrhu tega še poškodovana. Lahko bi se malo bolj potrudili izpeljat to nekako drugače, bolj logično. Npr. tista razlega z Aryo, da je imela podcu na sebi paradižnikovo omako in ne kri, je zelo dobra, in to bi lahko v 2 sekundah pokazali v tistem momentu.
Upam na White Walkers v zadnji epizodi. Moj najljubši karakter postaja Night's King
Kar mene moti, je predvsem nesmrtnost nekaterih karakterjev. Zmago Jona Snowa s pol manjšo vojsko bi razumel, če bi taktično premagal Ramseya. Okoli Jona so letele puščice, vitezi na konjih, vsi okoli so umirali, le on je čudežno ostal ne le živ, ampak tudi nepoškodovan. Nekaj podobnega je bilo z Aryo v prejšnjih epizodah, Waif je bila boljša bojevalka od Arye, ki je bila povrhu tega še poškodovana. Lahko bi se malo bolj potrudili izpeljat to nekako drugače, bolj logično. Npr. tista razlega z Aryo, da je imela podcu na sebi paradižnikovo omako in ne kri, je zelo dobra, in to bi lahko v 2 sekundah pokazali v tistem momentu.
Upam na White Walkers v zadnji epizodi. Moj najljubši karakter postaja Night's King
PredatorX ::
Jon Snow kot kaže je imun na puščice.
In psi lačni 7 dni tam zavezan Ramsay in odprte kletke in psi so čakali sanso šele potem so ga napadli
In tista kopica mrtvih vojakov?
Očitno ti še nisi odrasel...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PredatorX ()
Gregor5816 je izjavil:
V tej epizodi je imel Jon Snow ogromno sreče, v stilu Hollywoodskih junakov v filmih. Z drugimi besedami, obvaroval ga je tisti bog od Melisandre, ki ima z njim druge načrte. Po mojem Jona šparajo za Night Kinga.
Kaj vi sploh pričakuje od filma/serije?
Zdej vm ni všeč, ker je JON zmagu in ker je meu srečo. A v prejšnih sezonah pa ni imel nikoli sreče? Itak, vsi ostali tud nimajo nikol sreče. Kje pa da bi mela Dany kdaj srečo...
Vzam si čas pa napiš svojo kjigo.
PS: Očitno ima "Lord of the Light" neke čudne namene z Jonom. Glede predvidljivosti... sej lahka pregledamo nazaj komentarje pa, da vidmo kdo je napovedal aryo pravilčno in kolk jih je govoril da bo Rickon preživel.
Zgodovina sprememb…
Sc0ut ::
Ma daj, Ramsay je Jona taktično posilil. Ko bi naredili vsaj tako, da bi Jon Ramsija, vendar bi hkrati zaradi premalo vojske vseeno rabil še LF pomoč.
Tak da je Jon izpadel čisti taktični trotl.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Ma daj, Ramsay je Jona taktično posilil. Ko bi naredili vsaj tako, da bi Jon Ramsija, vendar bi hkrati zaradi premalo vojske vseeno rabil še LF pomoč.
Ja vseeno je Jon vsaj dober mečevalec. Je pa vsaj realno, bilo mislim, da bi se marsikomu zmešal, ko bi nekdo ubil "dosti mlajšega bratranca" pred očmi.
Ramsey je mel preveč sreče... me prav zanima kako se vojaki "počutijo", ko "the boss" pobija tudi svoje.
Zgodovina sprememb…
@nny ::
Ramsey je mel preveč sreče... me prav zanima kako se vojaki "počutijo", ko "the boss" pobija tudi svoje.
Zelo preprosto. Bolje, da te zadene puščica ali meč na bojišču kot da te Ramsay živega odere na dvorišču Winterfella. Vojaki so bili bolj presrani kot lojalni. No, tudi strah zaleže, čeprav na kratki rok. Enaka lekcija kot pri Dany. Lahko požgeš mesto do tal in vladaš s strahovlado; boljša in dolgoročnejša opcija pa je, da imajo podložniki do vladarja vsaj malo spoštovanja in ljubezni. Tyrion se je v tej epizodi res izkazal kot svetovalec, čeprav je imel celo sezono do sedaj bolj klavrne dialoge. Naj najdejo novega tekstopisca za naslednjo sezono.
Zelo preprosto. Bolje, da te zadene puščica ali meč na bojišču kot da te Ramsay živega odere na dvorišču Winterfella. Vojaki so bili bolj presrani kot lojalni. No, tudi strah zaleže, čeprav na kratki rok. Enaka lekcija kot pri Dany. Lahko požgeš mesto do tal in vladaš s strahovlado; boljša in dolgoročnejša opcija pa je, da imajo podložniki do vladarja vsaj malo spoštovanja in ljubezni. Tyrion se je v tej epizodi res izkazal kot svetovalec, čeprav je imel celo sezono do sedaj bolj klavrne dialoge. Naj najdejo novega tekstopisca za naslednjo sezono.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf
Tezaab ::
Maxim 20: If you're not willing to shell your own position, you're not willing to win.
sisemen: "Inženirstvo je v nenehni tekmi z vesoljem. Trudi se izdelati
tehnologijo, ki je odporna na idiote, vesolje pa se trudi izdelati vedno
hujše idiote. In vesolje zmaguje."
Sarkozy ::
ah ta Ramsey
je ena mala pi..ica
le zakaj se ni šel bojevat s Snowom?
je ena mala pi..ica
le zakaj se ni šel bojevat s Snowom?
Ils sont fous ces Slovenes!
Halfdead987 ::
Glede zlobnežev, tu so še Dornijske peščene kače, pa Little Finger, Lannisterji, Margery, Vrabci, Hound, Euron Freyi.... in seveda White Walkerji. Pa sem verjetno še koga izpustil.
Je pa res, da je dosti hudobcev pod rušo. Po drugi strani je pa tudi dosti dobrih fantov pod rušo. In seveda nekateri karakterji prestopajo iz svetle na temno stran Sile. Ter seveda obratno. Kaj vemo, morebiti bo pa npr. Cersei Lannister pripomogla h končni zmagi nad Belimi Hodci?
Relax. Je samo serija. Nima smisla preveč tuhtati in prebedeti noč. Mogoče je zate bolje, da serije pač ne gledaš več.
P.S.: Po drugi strani, če se o seriji toliko govori, izgleda da ima potencial.
Halfdead987 je izjavil:
No go. Sulica ni trdo vpeta, če po njej udariš še tako močno, jo z zamahom odrineš, nato jo nosilec povrne v prvotno stanje. Nepoškodovano.
Pač tehnika bojevanja je vedno bila pomembna, skupaj seveda z motivacijo in izkušnjami. Tako so nekaj časa vladali nomadski jezdeci, nato angleški lokostrelci, pa grška falanga, rimske legije, Švicarji, janičarji.....
Bo pa problem najti tehniko bojevanja z White Walkerji. Zmaji so že dobrodošla pomoč.
sej ne mislim da bi udarili po sulici ampak po lesu, ki je za sulico, da se odlomi.
MrNighthawk ::
Najprej mapa:
A ni Arya v prejšnem delu govorila, da bi šla zahodno od Westerosa...kar pomen, da je ta del sveta lohk samo "evropa in azija" in to pomen, da je lohk še velik placa. Sicer pa G.R.M. ni nikoli dal nobene razlage kakšen je ta svet, će je sploh okrogel in zakaj majo tako dolge sezone.
PrihajaNodi ::
Verjetno vsi moški gledalci upajo na trojčka z Daenerys, Yaro in Tyrionom v naslednji sezoni! To bi bil super cliffhanger
Oprosti, ampak večina nas čaka potičko na presotolu.
Kakorkolu:
- Ramsey je izginil. Kje so bili Freji?
- WUN WUN je prav tako izginil...
p.s. epski del, sploh z rimsko taktiko želve.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Halfdead987 je izjavil:
Huh, ne gre tako, enostavno ni moči in posledično sile za tak zamah. Bili so zgužvani. Poleg tega so bili zadaj vojaki z novimi sulicami in bi jo takoj zamenjali. Ramsey bi moral preživeti ali pobegniti in ustaviriti novo vojsko, se pridružiti Frejem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
PrihajaNodi je izjavil:
Halfdead987 je izjavil:
Huh, ne gre tako, enostavno ni moči in posledično sile za tak zamah. Bili so zgužvani. Poleg tega so bili zadaj vojaki z novimi sulicami in bi jo takoj zamenjali. Ramsey bi moral preživeti ali pobegniti in ustaviriti novo vojsko, se pridružiti Frejem.
Poveljeval pa bi nihče drug, kot...
Pa še nekaj je kar pozabljate, on ni kar en pie, kar je sicer pita in ne potička, temveč je HOT pie!
Smrekar1 ::
A ti ni jasno kaj se je zgodilo?
Žrtvovanje Shireen je zaščitilo Jona, ne Stannisa. Jon je R'hollov izbranec, za njegovo zmago je moral kralj žrtvovati najprej svojo edino hčer, nato še sebe. Zato pa so kampirali na isti lokaciji kot prej Stannis, zato je Davos odkril grmado in zato je tam našel jelenčka - da nas opomnijo kaj se je pravzaprav zgodilo in da napovedo, da Jonu ne bo nič. Jurišal je proti lokostrelcem, ki so mu naluknjali konja, njemu pa nič. Okoli njega so padali vojaki, njemu ni bilo nič. Brez težav bi v dogajanje dodali, da ga je zadela kakšna puščica, ampak rana ne bi bila resna. Tega namenoma niso dali notri.
-Kdo je zdaj "bad guy"?!
Isti kot je bil že prve sezone dalje, samo tega do takrat še nismo vedeli: DanAerys. Martin ne bi naredil oboževane badass zmajevske kraljice, ki ima fetiš na osvobajanje sužnjev in je na splošno brez hujših napak, če je ne bi imel namena spremeniti v nekaj zlobnega. V tem delu so na to že namignili, ampak jo je Tyrion prepričal v nasprotno. Na koncu zna biti konflikt Jon + WWji (ki sploh niso zli) vs DanAerys + Zmaji et.al.
Vsaj upam
PS: Očitno ima "Lord of the Light" neke čudne namene z Jonom. Glede predvidljivosti... sej lahka pregledamo nazaj komentarje pa, da vidmo kdo je napovedal aryo pravilčno in kolk jih je govoril da bo Rickon preživel.
Rickon je bil za zgodbo tako nepomemben, da ima verjetno še kakšno vlogo. Morda bo ta v knjigah pomembnejši in so njegovo smrt vkomponirali zato, da v seriji zaključijo to vprašanje. Lahko pa tudi, da bo njegova glavna vloga njegov pogreb, ker bodo v grobnicah nekaj odkrili. Bomo videli naslednji teden
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Tezaab ::
Saj je rekel, da se zaokroža.
sisemen: "Inženirstvo je v nenehni tekmi z vesoljem. Trudi se izdelati
Halfdead987 je izjavil:
Ne bo šlo. Prvič nimaš dobrega kota, ker jo moraš dobiti s strani, drugič pa če udariš po koncu dolge sulice bo vojak na drugem koncu prej malo popustil in za trenutek spustil konico kot boš ti presekal les za ostjo. Gregor Clegane z veliko sekiro ali helebardo iz Valaryanskega jekla, če bi jo dobil iz strani bi jo morda lahko dokaj zanesljivo odsekal, kar je manj kot to pa bi naredili bolj nekaj iverk kot kaj drugega.
Saj je rekel, da se zaokroža.
To je res, ampak če zaokrožimo na najbližjih 25 naredimo občutno manj napake kot če zaokrožamo na najbližjih 100
600 km je namreč 323,974 milje, 325 je čisto kul približek.
Zgodovina sprememb…
anko ::
PrihajaNodi je izjavil:
Verjetno vsi moški gledalci upajo na trojčka z Daenerys, Yaro in Tyrionom v naslednji sezoni! To bi bil super cliffhanger
Oprosti, ampak večina nas čaka potičko na presotolu.
V trojčku z Dany in Tyrionom?
Mislim, da na to samo ti čakaš...
V trojčku z Dany in Tyrionom?
Mislim, da na to samo ti čakaš...
Nodi pomoje čaka trojčka Hot Pie, Tyrion, Jamie.
Zgodovina sprememb…
Zakaj naj bi bila Waif boljša od Arye?
Ker jo je premagala v treningih. To, da je bila Arya med spopadi slepa, Waif pa ne, očitno enim ne pomeni kaj dosti.
Se kdo upa iti proti meni na tak način? 1,8 m dolge, debele palice, jaz vidim, nasprotnik ne. Bi kdo pobiral stave?
Aryi je na koncu uspelo Waif kar dobro parirati, čeprav je vseeno izgubila. Plus seveda znano okolje proti neznanemu okolju in meč proti nožu - rezultat je seveda jasen vnaprej.
Za borbo bastardov, smo tudi pričakovali Littlefingerja. Ki se je spet teleportiral. Tudi če je Sansa takrat zvečer odjahala, je bilo do borbe ene 8 do 10 ur.
Par delov nazaj, ko so se jim pridružili samo Divjež in Mormonti, je poslala neko skrivnostno pismo na krokarju. Vmes so dobili podporo še vsaj dveh družin (po imenih sodeč gorskih klanov). Več kot dovolj časa je bilo, da krokar pride do Mezinčka, ki je bil na to že pripravljen in je z vojsko že kar nekaj časa potoval proti Zimišču. Lahko je tudi ubral pomorsko pot in z ladjami prišel kar visoko na sever - reka Beli nož se izliva v zaliv severno od Doline in je plovna do cca pol poti do Zimišča. Zakaj pravzaprav misliš, da se je Sansa na vse pretege trudila, da bi do bitke prišlo čim kasneje?
Večina "napak" v seriji je posledica tega, da eni enostavno ne sledijo dogajanju.
Škoda, da so Ramseyja takoj ubili. Lahko bi mu Sansa "pokazala," kaj pomeni frayed* man, ki jih imajo na bannerjih.
*frayed man = olupljen človek?
Frayed = uničen, potolčen, premagan
Flayed = izkožen
No, Ramsay bi bil lahko tudi oboje in bi marsikdo ploskal.
Zgodovina sprememb…
V smislu, da je več likov, in da se zgodba nadaljuje skozi več delov, ja. Ta definicija sicer kategorijo "telenovele" razširi do točke, ko kategorizacija povsem izgubi svoj pomen - je Gospodar Prstanov tudi telenovela? Po tvoji definiciji bi namreč očitno bil.
Glavna značilnost telenovele je namreč osredotočanje na medsebojne odnose nastopajočih, praviloma do stopnje melodrame. Melodrama v tem kontekstu pomeni hudo čustneno pretiravanje, ganljivka. Vidiš kje kakšno strašno pretiravanje s čustvi?
Recimo tule:
Se ti zdi, da je oče deklice na dogajanje odreagiral odločno preveč čustveno in da dramatizira?
Meni se namreč ne zdi tako. Zanima me tvoje mnenje.
Zgodovina sprememb…
To je res, ampak če zaokrožimo na najbližjih 25 naredimo občutno manj napake kot če zaokrožamo na najbližjih 100 600 km je namreč 323,974 milje, 325 je čisto kul približek.Mogoče je kul, ampak je napačen. Zaokroža se glede na izvirni podatek - ki je zaokrožen na sto. Zato mora biti tudi v miljah zaokroženo na sto (ali kvečjemu na 50), ker sicer je podatek zavajajoč, saj daje lažen vtis večje natančnosti.
Je pa res, da tudi velika večina prevajalcev ne ve, kako je treba pravilno prevajati in zaokroževati merske enote.