Forum » Operacijski sistemi » izbris zagonskih datotek linux
izbris zagonskih datotek linux
drljepan ::
Kupil sem novi računalnik in ima že v osnovi "zagonske lasnosti" za linux.
Rad bi naložil nove windowse. V biosih sem nastavil naj bere iz cdja ampak mi noče zagnati. Ali lahko izbrišem oziroma formatiram celotni disk v tem stanju, da bi lahko naložil nove in sicer win 7.
Najlepša hvala za odgovore.
Rad bi naložil nove windowse. V biosih sem nastavil naj bere iz cdja ampak mi noče zagnati. Ali lahko izbrišem oziroma formatiram celotni disk v tem stanju, da bi lahko naložil nove in sicer win 7.
Najlepša hvala za odgovore.
opeter ::
To narediš s pomočjo namestitvenega postopka, ko nameščaš Windows 7.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Dejansko sploh nemorem pridt, do tega da bi namestil nove windowse. Pridem do okna, ko mi napiše:
GNU GRUB version 0.97
v spodnjem oknu imam :
Linpus (2.6.32)
pod oknom mi pa piše:
Use the (puščica gor) an ( puščica dol) keys to select which entry is highlighted . Press enter to boot the selection OS, 'e' to edit the commandes before booting, 'a' to modify the kernel arguments before booting, or 'c' for a command-line.
Pa ma to verjetno nek drugačen sistem, da bi lahko zagnal cd.
Moralo bi, že takoj zagnat cd, pa nevem zakaj noče :(
GNU GRUB version 0.97
v spodnjem oknu imam :
Linpus (2.6.32)
pod oknom mi pa piše:
Use the (puščica gor) an ( puščica dol) keys to select which entry is highlighted . Press enter to boot the selection OS, 'e' to edit the commandes before booting, 'a' to modify the kernel arguments before booting, or 'c' for a command-line.
Pa ma to verjetno nek drugačen sistem, da bi lahko zagnal cd.
Highlag ::
Pri tem problemu Linux nima nič zraven. V biosu moraš nastaviti boot form CD, CD, ki ga imaš pa mora biti bootable.
Never trust a computer you can't throw out a window
Icematxyz ::
Tako kot je rekel @Highlag. Torej ne gre zato, ker nimaš tako nastavljenega vrstnega reda zagonskih naprav v BIOS. Oziroma veliko prenosnikov ima že kakšno tipko "rezervirano" (boot order) na tipkovnici, ki jo ob zagonu pritisneš in lahko izbereš optično enoto...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
Sims ::
Da, probaj malo po vklopu računalnika stisniti F12. Tako imam jaz za meni, F2 pa za v bios. In dejansko če hočem bootat iz CD ja moram dat F12 in nato zberem "boot from CD)
Sims
Sims
Ugotovil sem napako :) na CDju je bila ena praskica in me zato ni hotel spustiti naprej :( Sedaj deluje :)
Vsem hvala za čas in odgovore :)
Vsem hvala za čas in odgovore :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Velik problem z windowsi 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1073 (931) | krop |
» | noče bootat iz windows CD-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 1281 (1179) | Hister |
» | Butast biosOddelek: Pomoč in nasveti | 2091 (1699) | rock_girl_ |
» | kako inštalirati linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1990 (1702) | 'FireSTORM' |
» | Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4457 (3792) | WarMaker |