Forum » Strojna oprema » Interpretacija HD Tune Pro rezultatov
Interpretacija HD Tune Pro rezultatov
PNG ::
Hej, ho.
HD Tune Pro pravi warning z rumeno na C4 (Reallocated Event Count) - 100 100 0 381468 in C5 (Current Pending Sector) - 100 100 0 5019.
Kaj to pomeni? Je disk adijo, čas za menjavo, ali ne? Reallocated Sector Count je še vedno na nič, samo mislim da itak bere šele od začetne uporabe programa dalje, samo nisem ziher. Če kdo ve kaj več o tem, bi bil zelo hvaležen za informacije.
LP
HD Tune Pro pravi warning z rumeno na C4 (Reallocated Event Count) - 100 100 0 381468 in C5 (Current Pending Sector) - 100 100 0 5019.
Kaj to pomeni? Je disk adijo, čas za menjavo, ali ne? Reallocated Sector Count je še vedno na nič, samo mislim da itak bere šele od začetne uporabe programa dalje, samo nisem ziher. Če kdo ve kaj več o tem, bi bil zelo hvaležen za informacije.
LP
PujsaPepa ::
Men je C5 javljal na vsakem 3.disku, in ko sem iskal odgovore po netu, sem dobil tako različne in dvoumne odgovore, da še danes ne vem kaj je res.
Takole po instintku in iskušnjah se mi zdi tole - naj me kdo popravi:
če mi je javljalo samo C5 ni bilo panike, ni noben disk nikdar crknu.
Včasih je po daljšem obdobju C5 celo izginil (kot da pač nekaj časa diskov S.M.A.R.T čaka in poskuša bad sektor na drugo lokacijo prenest - in ponavadi mu to vedno uspe).
Če pa je poleg C5 javljal še kak drug Warning (a pri meni nikdar to ni bil C4), je disk ziher šel v franže v 1 mesecu.
Kaj veliko konretno tebi nisem pomagal, a morda sem koga vspodbudil, da bolj teoretično poglobljeno vse to napiše :)
Takole po instintku in iskušnjah se mi zdi tole - naj me kdo popravi:
če mi je javljalo samo C5 ni bilo panike, ni noben disk nikdar crknu.
Včasih je po daljšem obdobju C5 celo izginil (kot da pač nekaj časa diskov S.M.A.R.T čaka in poskuša bad sektor na drugo lokacijo prenest - in ponavadi mu to vedno uspe).
Če pa je poleg C5 javljal še kak drug Warning (a pri meni nikdar to ni bil C4), je disk ziher šel v franže v 1 mesecu.
Kaj veliko konretno tebi nisem pomagal, a morda sem koga vspodbudil, da bolj teoretično poglobljeno vse to napiše :)
Bomber7 ::
Meni isto pri enemu disku kaže neke errorje:
(+ tole mi napiše pri vsakem zagonu)
Mogoče kdo ve, kaj točno pomenijo? To mi kaže že več kot pol leta..
Sicer pa disk zaenkrat deluje še normalno, ampak sem za vsak slučaj useeno naredil backup in na njem nimam nobenih pomembnih podatkov.
V garancijo ga pa tudi ne morem vrniti, ker je bil kupljen pri starem podjetju Demise, ki pa po čudežu ne obstaja več in baje nima nikakršne povezave z zdajšnjim Demise-PC (vsaj tako so mi zatrdili v mailu)
(+ tole mi napiše pri vsakem zagonu)
Mogoče kdo ve, kaj točno pomenijo? To mi kaže že več kot pol leta..
Sicer pa disk zaenkrat deluje še normalno, ampak sem za vsak slučaj useeno naredil backup in na njem nimam nobenih pomembnih podatkov.
V garancijo ga pa tudi ne morem vrniti, ker je bil kupljen pri starem podjetju Demise, ki pa po čudežu ne obstaja več in baje nima nikakršne povezave z zdajšnjim Demise-PC (vsaj tako so mi zatrdili v mailu)
bluefish ::
Naredi pregled diska preko start > run > chkdsk c: /r . Ta ukaz poišče morebitne slabe sektorje in druge napake.
Glede izjave Demise pa jih lahko mirno ignoriraš in omeniš tržno inšpekcijo - se bo mnenje trgovine kaj hitro spremenilo.
Glede izjave Demise pa jih lahko mirno ignoriraš in omeniš tržno inšpekcijo - se bo mnenje trgovine kaj hitro spremenilo.
egomez ::
Jaz imam podoben probmem C4 in C5:
SLIKA
Do diska ne morem dostopati. Razni recovery in undelete programi pa meljejo nekaj dni, na koncu pa čisto neuporaben rezultat.
A se komu sanja ali je ta napaka mehanske narave in brez razdrtja diska ne bo nič, ali se da že z zamenjavo enake lektronike kaj za silo rešit?
SLIKA
Do diska ne morem dostopati. Razni recovery in undelete programi pa meljejo nekaj dni, na koncu pa čisto neuporaben rezultat.
A se komu sanja ali je ta napaka mehanske narave in brez razdrtja diska ne bo nič, ali se da že z zamenjavo enake lektronike kaj za silo rešit?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: egomez ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk umira? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13227 (10478) | radmannsdorf |
» | Računalnik deluje počasi, miška deluje slaboOddelek: Pomoč in nasveti | 2676 (1900) | Duhec |
» | Opozorilo za diskOddelek: Pomoč in nasveti | 6552 (5855) | fr4nc |
» | Zelo počasna odzivnost - Windows7Oddelek: Pomoč in nasveti | 3468 (2959) | gokky |
» | Caviar Black umira (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7857 (5993) | filip007 |