Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč v excelu
Pomoč v excelu
zaaaz89 ::
Pozdravljeni,
rabim pomoč pri Excelu 2010 in sicer me zanima ali je sploh možno (ter kako se to naredi), da na 2,3,4 ali več listih istočasno iščeš dvojnike in jih izbrišeš?
Vem da za en list posamezno se da to delati vendar jaz imam baz okoli 20 in nekaj kontaktov se podvaja iz baze v bazo ter bi jih rad prečistil.
Hvala in LP
Andraž
rabim pomoč pri Excelu 2010 in sicer me zanima ali je sploh možno (ter kako se to naredi), da na 2,3,4 ali več listih istočasno iščeš dvojnike in jih izbrišeš?
Vem da za en list posamezno se da to delati vendar jaz imam baz okoli 20 in nekaj kontaktov se podvaja iz baze v bazo ter bi jih rad prečistil.
Hvala in LP
Andraž
prtenjam ::
Če morate najti dvojnike znotraj vsakega izmed dvajsteih listov potem jih iščite tako kot pravite da že znate. V kolikor pa želite najti dvojnike glede na vseh 20 listov - torej če želide edinstvene podatke na podlagi VSEH listov, pa preprosto dajte vse podatke na EN list in tam poiščite oz. odstranite dvojnike.
Izven tega Excel nima vgrajenega orodja za iskanje dvojnikov. Pač potrebno je iskati s funkcijo MATCH oz. VLOOKUP in če podatek najdete tudi na drugem listu, potem je pač podvojen... Za vse kar je izven tega "zamudnega" iskanja pa je potrebno napisati makro.
Izven tega Excel nima vgrajenega orodja za iskanje dvojnikov. Pač potrebno je iskati s funkcijo MATCH oz. VLOOKUP in če podatek najdete tudi na drugem listu, potem je pač podvojen... Za vse kar je izven tega "zamudnega" iskanja pa je potrebno napisati makro.
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel duplikatiOddelek: Pomoč in nasveti | 1928 (1756) | amacar |
» | Excel iskanje podvojenih vnosovOddelek: Pomoč in nasveti | 6529 (5155) | smetko |
» | Excel sklicevanje na podatke iz neke druge tabele v drugi excel datotekiOddelek: Programska oprema | 2550 (2414) | prtenjam |
» | HTC-jeva družina Desire po novem s tremi člani (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 16006 (14358) | PrimozR |