Forum » Izdelava spletišč » [SQL] - Omejevanje zadetkov - neodvisnost od vrstic
[SQL] - Omejevanje zadetkov - neodvisnost od vrstic
Klemen1602 ::
Pozdravljeni!
Najprej opravičilo, za verjetno ne najbolj posrečen naslov teme, ne najdem pametnejšega.
Izdelujem search funkcijo na moji spletni strani, v katero boš vtipkal poštno številko iz baze pa boš dobil odgovor kateri uporabniki so $n+-50 številk oddaljeni od tebe.
Poskušal sem z uporabo funkcije LIMIT, ...
... ki pa očitno v mojem primeru limitira št. vrstice in ne št. pošte.
Že v naprej se vam zahvaljujem za pomoč!
Lp,
Klemen
Najprej opravičilo, za verjetno ne najbolj posrečen naslov teme, ne najdem pametnejšega.
Izdelujem search funkcijo na moji spletni strani, v katero boš vtipkal poštno številko iz baze pa boš dobil odgovor kateri uporabniki so $n+-50 številk oddaljeni od tebe.
Poskušal sem z uporabo funkcije LIMIT, ...
<?php if(isset($_POST['posta'])) $n = $_POST['posta']; $sql = mysql_query("SELECT posta FROM obrtniki LIMIT ".($n-50).", ".($n+50)); $row = mysql_fetch_assoc($sql); echo $row['posta']; ?>
... ki pa očitno v mojem primeru limitira št. vrstice in ne št. pošte.
Že v naprej se vam zahvaljujem za pomoč!
Lp,
Klemen
Klemen1602 ::
$sql = mysql_query("SELECT posta FROM obrtniki BETWEEN ".($n-50).", ".($n+50)) or die(mysql_error()); $row = mysql_fetch_assoc($sql);
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'BETWEEN 2950, 3050' at line 1
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Klemen1602 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP]Zajem podatkov iz bazeOddelek: Programiranje | 4084 (3721) | cobrica |
» | [MySql]Sintaksa poizvedbeOddelek: Programiranje | 1646 (1567) | KernelPanic |
» | MySQL Query VprašanjeOddelek: Izdelava spletišč | 3245 (3010) | overlord_tm |
» | MySQL BETWEEN dates?Oddelek: Programiranje | 1408 (1322) | Housy |
» | sql injection [PHP + mysql]Oddelek: Informacijska varnost | 1886 (1611) | Lion29 |