» »

Računalnik ne gre čez post

Računalnik ne gre čez post

Planetarium ::

Pozdravljeni!

Od včeraj se mi je začel pojavljati problem, pri katerem nevem kako naprej. Težava je nastala po menjavi grafične kartice. Ker je bil računalnik rahlo zaprašen sem zraven tega še odstranil heatsink, ga očistil ter dal nazaj. Po tistem se računalnik nekako ne prižge več kakor bi se moral. Po pritisku na power gumb se čudno tiho zažene, po 5 sekundah pa se sam od sebe ugasne ter se po nekaj časa prižge nazaj. Ventilatorji med tem nehajo delat, drugače je ko je računalnik prižgan z njimi vse ok, se tudi vrtijo z normalno hitrostjo. Tudi disk in optična enota se lepo zaženeta. Od samodejnega reseta naprej je pc sicer konstantno prižgan, vendar ni nobenega piska, niti se noče bootat. Monitor ne javi da ni signala, vendar se vseeno prestavi v stand-by. Kakor sem bral na spletu naj bi bil problem v tem da računalnik ne opravi POSTa.

Kar sem poskušal:
- ponovno sem razdrl celoten sistem, ter ga sestavil nazaj če bi kjerkoli prihajalo do kratkega stika
- računalnik priklopil le na napajalni kabel, odklopil diske, optično enoto
- poskusil tudi z zagonom brez ramov
- odstranil baterijo

Sem šel skozi par postov na spletu, vendar neke rešitve, ki bi pokazala vsaj majhen napredek nisem našel tako da vedno bolj sumim da je prišlo do okvare katere od komponent. Zdi se mi čudno da bi se problem pojavil zaradi tega ker sem sčistil reže na ventu saj to prakticiram na vsaka dva meseca pa nikoli nisem imel podobnih problemov. Seveda pa je možno da je na to vplivala nova grafična kartica. Na žalost je to trenutno edini pc ki ga imam, tako da si s prestavljanjem strojne opreme, ter testiranjem vsake komponente posebej ne morem pomagat. Zanima me če ima kdo mogoče kakšno idejo, ki bi jo lahko izkoristil. V primeru da vas večina sumi da je problem v strojni opremi bi vas še prosil če lahko svetujete na koga naj se obrnem za test opreme, saj kot pravim sam tukaj ne morem nič več. Zanima pa me za nekoga, ki veste da je zanesljiv ter da nima navitih cen. Načeloma mi ni problema okvarjeno komponento menjat, hočem pa le biti 99% v čem je vzrok preden kupim karkoli novega.

Sistem (navijal nisem, vse na default):
Intel C2D E8200 (original intel heatsink)
Asus P5Q-E
Asus geforce GTX460 / Radeon HD4850
Teamgroup xtreem 800mhz 2x2GB
Corsair TX650W

Hvala ter LP!

Scorpia ::

Če si samo baterijo odstranil, ni nujno da si s tem bios resetiral. V tem primeru uporabi jumperje za resetiranje biosa.
Probi zagnati matično ploščo, brez grafične in rama. Če pravilno deluje, bi ti morala piskati. Pri tvojem postu ne razberem kateri hladilnik si dol dal? Od procesorja? V tem primeru, lahko da ti procesor ne sedi v ležišču, tako kot bi moral. In če ne, se matična plošča obnaša, kot da je mrtva.
////

Riff ::

preveri stik hladilnika na procesorju če slučajno ni dobro nameščen

Duhec ::

Poizkusi s staro grafiko, če se isto obnaša.

krispe ::

Sem imel podoben problem.
Težava je bila v procesorju - ni bil pravilno nameščen na matično ploščo.

Drugače pa probaj to kar je Duhec napisal, morda je res nova grafika fuč.

LP
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sesuvanje i7 3820, 64GB sistema, NUJNO (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
507512 (5519) Icematxyz
»

Računalnik se ne odziva

Oddelek: Pomoč in nasveti
398841 (8288) Pšenični
»

Zanimiv problem z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
182413 (1902) chrush
»

Odpovedal računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
351938 (1420) gt55gre
»

Nov računalnik se stalno resetira

Oddelek: Pomoč in nasveti
101237 (979) Meamoto

Več podobnih tem