Forum » Pomoč in nasveti » blue screen error
blue screen error
dejanhb ::
Pozdravljeni.
Že dlje časa imam težavo z računalnikom. Najprej nisem mogel v BIOS, ker je bil pod geslom, sedaj ko imam geslo ne morem inštalirat windows xp, ker mi se tekom inštaliranja pojavi tisto modro ozadje z podatki:
Tehnical information:
stop: 0x0000008e (0x0000005, 0xf7419cad, 0xf6fcc7e4, 0x00000000)
setupdd.sys - Adress F7419CAD base at F73ED000, DateStamp 48025277
samo prvič ko sem poskušal inštalirati Windows xp sem prišel do tistega dela ko sem izbrisal particijo, naredil novo in ko se izbira ali bom hitro(quick) ali pa normalno FORMATIRAL disk. Takrat, med normalnim formatiranjem mi je računalnik zmrznil in sedaj ko spet probam z inštalacijo XP mi se modro ozadje z omenjenimi podatki pojavi ravno takrat ko kliknem D za brisanje particije ali ENTER za instalacijo. Moram omeniti še to da sploh nimam inštaliranega windowsa, tako da programi s katerimi bi si morda pomagal ne pridejo v poštev! Moj računalnik je prenosnik ACER 5330, ima BIOS Phoenix...
Lepo prosim za pomoč
Že dlje časa imam težavo z računalnikom. Najprej nisem mogel v BIOS, ker je bil pod geslom, sedaj ko imam geslo ne morem inštalirat windows xp, ker mi se tekom inštaliranja pojavi tisto modro ozadje z podatki:
Tehnical information:
stop: 0x0000008e (0x0000005, 0xf7419cad, 0xf6fcc7e4, 0x00000000)
setupdd.sys - Adress F7419CAD base at F73ED000, DateStamp 48025277
samo prvič ko sem poskušal inštalirati Windows xp sem prišel do tistega dela ko sem izbrisal particijo, naredil novo in ko se izbira ali bom hitro(quick) ali pa normalno FORMATIRAL disk. Takrat, med normalnim formatiranjem mi je računalnik zmrznil in sedaj ko spet probam z inštalacijo XP mi se modro ozadje z omenjenimi podatki pojavi ravno takrat ko kliknem D za brisanje particije ali ENTER za instalacijo. Moram omeniti še to da sploh nimam inštaliranega windowsa, tako da programi s katerimi bi si morda pomagal ne pridejo v poštev! Moj računalnik je prenosnik ACER 5330, ima BIOS Phoenix...
Lepo prosim za pomoč
69charger ::
V BIOSih najdi za SATA/Disk Mode in prestavi iz AHCI na IDE. Tega problema ni pri recimo Windows 7. Lahko ti je pa tudi disk umrl.
EDIT: OK sem še enkrat prebral,praviš da je bluescreen ko hočeš izbrat particijo. Hja,skoraj 100% je šel disk,sem imel isti problem,menjava diska = rešitev.
EDIT: OK sem še enkrat prebral,praviš da je bluescreen ko hočeš izbrat particijo. Hja,skoraj 100% je šel disk,sem imel isti problem,menjava diska = rešitev.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 69charger ()
69charger, hvala za info. Tudi meni se zdi da je HDD v okvari. Mi lahko ti ali kdo drugi pove kako se lahko prepričam (stestiram disk) da je res HDD (WD5000BEVT) v okvari? Cena je okoli 50€ in ga takoj zamenjam...
joze28 ::
Tukaj si potegni dol, zapeči na cd/dvd ter bootaj z njega
še link: http://support.wdc.com/product/download...
še link: http://support.wdc.com/product/download...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joze28 ()
69charger ::
Ali pa si rajši zapeči Ultimate Boot CD,imaš iste toole za diske,zraven pa še za ram itd. Zelo uporaben.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Hi,
Ultimate Boot CD mi kaže da je res HDD Error. Se da z UB CD tudi kaj popravljati ali samo stestirati komponente in ali lahko optični pogon stestiram?
Hvala
Ultimate Boot CD mi kaže da je res HDD Error. Se da z UB CD tudi kaj popravljati ali samo stestirati komponente in ali lahko optični pogon stestiram?
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejanhb ()
fosil ::
Sej možno da je disk še v garanciji, preveri na WD-jevi strani. Včasih so imeli diski 5 let garancije.
Tako je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WD10EARS HDD škripnil ali pač?Oddelek: Strojna oprema | 1198 (934) | BlaY0 |
» | lsass.exe - errorOddelek: Operacijski sistemi | 1470 (1319) | seatleon |
» | Računalnik se resetira še preden pridem v OknaOddelek: Pomoč in nasveti | 1348 (1216) | mumbley |
» | Pokvarjen diskOddelek: Strojna oprema | 2663 (2263) | Pyr0Beast |
» | deinstalacija windowsov xp na notebookuOddelek: Pomoč in nasveti | 1348 (1219) | Imagination |