» »

Ne vem kaj je vzrok

Ne vem kaj je vzrok

bbobst ::

Podobno vprašanje sem že enkrat zastavil,vendar nisem dobil odgovora,ki bi rešil problem.
Stvar je taka: imel sem Celeron 366 ,plato ABIT BH6 ,256MB RAM/133MHz,HD Seagate 6,4 Gb.
Celerona sem lahko navil samo na 75×5.5 kar je zneslo 412MHz.Če sem frekvenco povišal na 83×5.5 (vmesnih frekvenc BH6 ne podpira),kar znese 456KHz ,mi je comp lepo prišel v Windowse.Vse je lepo delalo samo ob prven zagonu(takoj ko sem spremenil BIOS,ko zažene znova).
Če sem pa potem še enkrat restartal ,pa je bilo veselja konec:javljal je napake v registru ,...se pravi da se je disk sjebal,tako da je bilo treba Windovse spet inštalirat.Eni so rekli ,da naj zmanjšam PIO mode.Saj sem ,pa je bilo isto.Aja,da ne pozabim onenit ,da sem imel gorba gor.
Sprobal sem tudi s celeronom 700 ,pa je spet ista pesem:na 75 vredu ,na 83 po prvem zagonu tudi v redu ,po drugem pa kreš.Tudi napetost sem spreminjal na procu,pa tisti AGPCPU/PCICPU delitelj.
Tukaj berem da navijate Celerone na 83 pa na 100.Kje je problem :
-plošča
-disk
-????
Zahec sem probal dat na 100,pa mi tudi zalaufal ni,tako da sem moral CCMOS spraznit.

OZZY ::

Fora je v tem, da se nekateri diski ne obnesejo pri hitrosti 83mhz fsb saj je pri bh6 hitrost pci vodila 1/2 fsb (41,5mhz). Pci je definiran za 33mhz, kar pa je več je na tvojo odgovornost.

OZZY ::

Ja še to, da se ne boš spraševal zakaj ti dela na 75fsb. Vsi diski bojo prenesl to malenkost navito pci vodilo (37,5 mhz pci), medtem ko je 41,5 mhz že kar veliko čez mejo. Pač pri tebi je verjetn problem disk.

hatch ::

Pa si sploh povisal CPU napetost?

Men je delal PCI na 45+MHz b.p.

In ce imas unicen registry ti ni treba se 1x instalirat windowsev. Bootas v MSDOS in napises "scanreg" in backupas registry.

Lith ::

C366 je bolj težko navijat, ker so bili pred njim 300 in 333, pol je pa Intel to prepreču in jih še sam prodajal za 366, drugač pa moraš dvignit voltažo VCore za kak 0,1 V po korakih za največ 0,5V (npr. original 2.0V, max do 2.5V), pa bo mogoče bolje (tut men je problem delal CII600, zdej pa leti na 925MHz - 103MHz x9 na 1.9V, namesto 1.5V). Problem bo potem z gretjem procesorja, sicer pa menda veš za Golden Orb hladilnike ipd.
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

bbobst ::

Ali bi potem moral kakšen drug disk met?
Če je to to ,kerga priporočate?
Comp mi je sam povedal,da je treba scanreg narest,ko sem to izvedel,pa je reku ,da bo verjetno treba nanov inštalirat.
Kako se pa backup registra naredi?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

c466@525...?

Oddelek: Navijanje
321100 (813) boss_y
»

navijanje celerona ll 633Mhz

Oddelek: Navijanje
7902 (807) lukacar
»

težave pri oveclockanju

Oddelek: Navijanje
101065 (877) OZZY
»

sesuvanje

Oddelek: Navijanje
7985 (800) Freak
»

C366@458

Oddelek: Navijanje
71149 (1053) Loki

Več podobnih tem