engadget - Kot drugo generacijo Sprintovega HTC Evo 4G (svetovna različica je na nek način Desire HD) lahko štejemo HTC Evo 3D, sploh ker je bil v ZDA predstavljen pri istem mobilnem operaterju. A po enem izmed tweetov francoskega predstavništva HTC-ja HTC Evo 3D prihaja tudi na to stran Atlantika, vsaj v Francijo. Obseg dobavljivosti naj bi bil omejen na nekaj evropskih držav, a na srečo znotraj Evropske unije ni mej, torej bo uvoz GSM različice enostaven. Datum izida verjetno najzmogljivejšega HTC-jevega mobilnika izmed zaenkrat najavljenih aparatov za Evropo še ni znan, medtem ko ga v ZDA pri Sprintu lahko pričakujejo poleti.
Že samo ime pove, da bo 4,3-palčni zaslon omogočal prikaz tridimenzionalne slike, kar bo mogoče brez uporabe posebnih očal, ki jih zahtevajo 3D televizorji. Prikazovanje na zaslonu bo s polno hitrostjo omogočeno z vključitvijo dvojedrnega Qualcommovega procesorja Snapdragon, ki je osnovan na arhitekturi ARM ter teče pri kar 1,2 GHz. Kot je za HTC običajno je nameščen še Android s preobleko Sense, gre pa seveda za preoblečen Gingerbread. Ker zaslon podpira prikaz tridimenzionalnih slik seveda ne more biti izpuščena še kamera oz. par njiju, ki sta v ločljivosti 720p zmožni snemati tako v 2D kot v 3D tehniki.
Naročil sem takšnega na eBayu (od ZDA operaterja Sprint)... Razen dvomov, da bo zadeva sploh prišla do mene (nekam malo ima zvezdic dotični prodajalec), me muči tudi kompatibilnost našega in ameriškega mobilnega omrežja. Torej: Če telefon dobim - ga bom lahko uporabljal?
Eno vprašanje. Kaj pa če ga na novo flashnes tale telefon pol bi se dal uporablat tud sprintovega čenaročiš iz amerike, ki so dost cenejši kt kle pr ns:D
Sam sem ga naročil v torek, danes sem ga dobil ob 10h zjutraj. Edino kar je, nima slovenskega menija. Dobro je da ga lahko plačaš po povzetju samo te pride potem poštnina cca 10€ več. Sepravi vse skupaj pride okoli 360€. Zaenkrat sem zelo zadovoljen, bom videl koliko drži baterija ob dejanski uporabi itd.