» »

Windows Phone 7 nadgradnja sprva le za odklenjene mobilnike

Windows Phone 7 nadgradnja sprva le za odklenjene mobilnike

Windows Phone 7 Central - Čeprav je bil po uradnih podatkih zadnjih nekaj tednov glavni trud Microsofta usmerjen v predstavitev nadgradnje Windows Phone 7, ki bi se istočasno zgodila na vseh napravah in pri vseh operaterjih, temu ne bo točno tako. Nedavni začetek prenosa in namestitev t.i. popravka NoDo so namreč predstavljale popolnoma odklenjene naprave, ki niso povezane z nobenim operaterjem. Lastniki mobilnikov, zaklenjenih na posamezne mobilne operaterje, bodo morali počakati, da bodo posamezni operaterji še sami stestirali nadgradnjo ter potrdili njeno splavitev na lastnem omrežju. Čas testiranja bo tako različno dolg, saj npr. nemški T-Mobile upa na predstavitev šele konec aprila, medtem ko pri večini drugih, npr. pri britanskem O2, nadgradnjo pričakujemo že v začetku aprila.

Pri Microsoftu so sestavili tabelo stanja posameznih naprav v ZDA, kjer so npr. HTC Surround, LG Quantum in Samsung Focus (vsi AT&T-jevi mobilniki) še v fazi testiranja, a sta Dell Venue Pro in HTC HD7 že v fazi načrtovanja izida, ki naj bi po Microsoftovih podatkih trajal nekje do 10 dni. Opaziti je mogoče še, da faze ne veljajo za HTC Arrive, ki je pravzaprav CMDA različica HTC Pro 7 za Sprint - popravek NoDo je namreč nujen za delovanje Windows Phone 7 na omrežjih CDMA, zato bodo SPrintu in Verizonu namenjene naprave že ob izdelavi dobile najnovejšo različico sistema.

V primeru na operaterja zaklenjenega HTC-ja je nadgradnjo mogoče dobiti že predčasno, a to zahteva za razvoj aplikacij odklenjen mobilni. Temu sledi postopek odklepanja oz. odstranjevanja povezave z operaterjem, zaradi česar naj bi mobilnik dobil nadgradnjo, namenjeno odklenjenim telefonom.

2 komentarja

r0Kk ::

Odlično, zdaj vsaj vemo kako stvari stojijo.
Ima kdo idejo kam sodimo mi? Ali je Si.mobil del Vodafone group, Mobitel pa "Other operators"? Potemtakem še nismo zreli za posodobitev.

Je morda kdo že dobil NoDo, pa je kupil telefon pri operaterju (in ga ni odklepal/debrandal)?

FrEaKmAn ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1347269546 (174307) clix
»

Potrjene spremembe v prvi nadgradnji Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
447343 (6076) Bor H
»

Nekaterim lastnikom Samsungov popravek za Windows Phone 7 ne deluje

Oddelek: Novice / Windows Mobile
163773 (3026) JackOdpirac

Več podobnih tem