Forum » Izdelava spletišč » Fireworks ----> Dreamweaver ?!?!?!?
Fireworks ----> Dreamweaver ?!?!?!?
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Heisenberg ::
ok problem je sledec
naredil sem sledeco stran TUKAJ
pa imam en problem
sedaj ni dobro narejeno ker je v celoti narejeno v fireworks pa je stran pocasna in jo je tudi tezko dodatno obdelovati potem....
torej sem levo stran z navigacijo in zgornji trak "slice-ciral" v fireworks in dal v dreamweaverja kot ozadje okvirja in je vse cool samo potem mi menuji ne delujejo oz tipke za navigacijo
torej kako naj jih usposobim oz. prenesem iz firework v dreamweaver razen da jih izrezem in exportiram kot html in potem vnesem fireworks html v dreamweaver...... a ma kdo kako preprosto resitev ?
pa se to.... ko dam sliko za ozadje okvirja se ne pokaze samo enkrat ampak se ponavlja oz. bi temu rekli da je slika "TILE" - tajlira :)
hvala !
naredil sem sledeco stran TUKAJ
pa imam en problem
sedaj ni dobro narejeno ker je v celoti narejeno v fireworks pa je stran pocasna in jo je tudi tezko dodatno obdelovati potem....
torej sem levo stran z navigacijo in zgornji trak "slice-ciral" v fireworks in dal v dreamweaverja kot ozadje okvirja in je vse cool samo potem mi menuji ne delujejo oz tipke za navigacijo
torej kako naj jih usposobim oz. prenesem iz firework v dreamweaver razen da jih izrezem in exportiram kot html in potem vnesem fireworks html v dreamweaver...... a ma kdo kako preprosto resitev ?
pa se to.... ko dam sliko za ozadje okvirja se ne pokaze samo enkrat ampak se ponavlja oz. bi temu rekli da je slika "TILE" - tajlira :)
hvala !
- spremenil: Heisenberg ()
Loki ::
samo odpri .html datoteke v dreamweaverju in klikni v meniju Commands izbiro Clean up HTML..., v tistem pogovornem meniju, ki se prikaze, pa obkljukaj vse opcije razen specific tags in poizkusi sreco.
najboljsa sansa je se zmerej (se posebej, ce znas malo javascripta), da sam vse naredis, ker fireworks ne daje ven nic kaj lepe kode (kot si ze sam videl) - (nic kunstnega, samo nekaj onclick funkcij + opcijski preloader).
najboljsa sansa je se zmerej (se posebej, ce znas malo javascripta), da sam vse naredis, ker fireworks ne daje ven nic kaj lepe kode (kot si ze sam videl) - (nic kunstnega, samo nekaj onclick funkcij + opcijski preloader).
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar.gif)
Ziga Dolhar ::
Imaš več možnosti...
a) določiš, da je tip neke slice namesto "image" text
b) ročno izvoziš slike, nakar jih v DWju deneš skupaj z uporabo htmlja in CSSja.
Zakaj bi namreč imel celo sliko tam zgoraj, če bi lahko uporabil background-image, ipd...
Brez osnnovnega znanja htmlja ter cssja pa ne bo šlo, žal.
Predlagam ti, da si prebereš knjigi Using Fireworks in Using Dreamweaver. Sta zakladnici znanja. (sicer ne html-related, ampak o obeh programih. priporočam.)
a) določiš, da je tip neke slice namesto "image" text
b) ročno izvoziš slike, nakar jih v DWju deneš skupaj z uporabo htmlja in CSSja.
Zakaj bi namreč imel celo sliko tam zgoraj, če bi lahko uporabil background-image, ipd...
Brez osnnovnega znanja htmlja ter cssja pa ne bo šlo, žal.
Predlagam ti, da si prebereš knjigi Using Fireworks in Using Dreamweaver. Sta zakladnici znanja. (sicer ne html-related, ampak o obeh programih. priporočam.)
Heisenberg ::
bom probal, na html se ne spoznam in css
knjige sem pa ze obe predelal in z njima tudi skos delam
knjige sem pa ze obe predelal in z njima tudi skos delam
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FireworksOddelek: Izdelava spletišč | 1211 (1121) | Binji |
» | FireworksOddelek: Izdelava spletišč | 1395 (1104) | IceLove |
» | CS3Oddelek: Izdelava spletišč | 812 (812) | opeter |
» | pravilen postopek..Oddelek: Izdelava spletišč | 1608 (1293) | Marjan_be |
» | Uvoz templates v dw...KAKO??!!?Oddelek: Programska oprema | 1627 (1514) | *pety* |